התמכרות לקניות

על הקשר בין תזונה למצבי רוח

האם לדעתכן יש קשר בין מה שאנחנו אוכלות ואיך שאנחנו מרגישות? (השאלת מופנית לא רק לאכלניות- יתר....)

התמכרות לקניות

היי, הגעתי לפה דרך חיפוש מידע באינטרנט, אולי פה אני אוכל למצוא עצה ועזרה. אני מכורה לקניות, אני פשוט מוציאה כל כך הרבה כסף שזה מגעיל. בעבר הייתה לי אובבסיה למה אני אוכלת וכמה (או יותר נכון, כמה אני לא אוכלת, ואני באמת רזה, גם אם אז סברתי אחרת), אח"כ התאמנתי בצורה מופרזת, ושני אלו מווסתים היטב היום, אני אוכלת כמה שאני רוצה, מתאמנת הרבה, אבל בצורה מבוקרת וסבירה לסוג הספורט שאני משתתפת בו, וגם אין לי בעייה של דימוי גוף מעוות יותר. אבל אני לא מצליחה להפסיק לבזבז כסף, על בגדים, נעליים, והנלווים. כל זה אני חייבת לציין תוך כדי שאני לוקחת תרופות אנטי-דכאוניות. מה עושים? למישהי יש טיפ טוב? המלצה על מטפל?

בטח שיש. כשאוכלים נכון ובריא

נבנה איזון מסוים בגוף, לפחות אצלי, כשיש הרגשה של בריאות ונקיון פנימי (מצטערת, זו ההגדרה הכי קרובה שמצאתי..) זה גורם להרגשה כללית טובה והערכה עצמית טובה יותר, אצל חלק כי אין רגשות אשם על הג'אנק שאכלנו, על זה שהתפתינו לאכול מה שלא רצינו, אני יכולה להגיד שלפחות לי אין מלחמות עם עצמי, פשוט לא בא לי וזה מגעיל אותי לאכול ג'אנק למינהו, אבל מכל הסיבות שיש, זה נותן הרגשה בריאה, נקייה וחזקה. מה גם שכשאוכלים נכון, גם אוכלים מספיק, לא נוצר צורך לאכול יותר ממה שצריך ואז גם אין תחושה של "אני מפוצצת" וכבדות. בתיאבון

או קיי, אני אנסה, בינתיים ידידי נשא

נשאר היום בבית וזה היה קשה, הסתובבתי בחנויות מתוך ידיעה שאין עלי כרטיס וגם כשממש רציתי משהו, ידעתי שאי אפשר. אבל בסופו של דבר זה היה טוב, חזרתי עם תחושת הקלה ולא נקיפות מצפון, לפעמים דווקא לא לקנות משהו עושה יותר טוב מלקנות..

כן, העיניין הוא שאין לי מינוס

רק תשלומים לשלולת החודשים הקרובים (אני לא עושהיותר מתוך עקרוט שאז זה לגמרי ייצא מכלל שליטה) וכל חודש יורד לי שני שליש מהמשכורת רק על הבזבוזים האלו, אוכל, חשבונות ושכ"ד וכו וירד מחשבון משותף שלי ושל בנזוגי, ככה שאמנם אני לא במינוס, אבל תרומת הפיננסית לבית צנועה עד מינימלית.. אני צריכה כל יום אולי להסתכל על כל מה שהולך לרדת לי באשראי..

כן, ממש כך!

אני זוכרת פעמים שיצאתי מהבית עם מחשבון. וכשרציתי לרמות את עצמי בעניין "תשלומים" הכרחתי את עצמי לעשות את החישוב הכולל שוב ושוב. זה מדהים כמה שאנחנו מסוגלות לכופף את החשבונאות לאובססית הרכש ....

בטח שיש קשר../images/Emo29.gif

אני יכולה להעיד על עצמי שטוב לי שאני מאושרת שאני עושה משהו עם החיים שלי הייתי אוכלת בריא.לא הייתי מנשנשת,הייתי אוכל מסודר וזה מתבטא גם במראה חיצוני כמובן עכשיו שאני לא עושה כלום עם החיים שלי...
זה עצוב לי לכתוב את זה אבל אני זוללת כל כך הרבה זבל.אני בורחת לאוכל אבל לאוכל הכי זבל שיש.הכי שטויות...וזה מתבטא במקרה החיצוני..בטח מתבטא...

להוסיף

לא אחזור על מה שכבר נאמר רק אחזק.. ויש גם קשר בין תזונה לאיכות ואורך שינה, ובין תזונה למערכת החיסונית. בעצם זה קשור לכל דבר אם ישירות או בעקיפין.

מנסיוני

התקופה הכי בריאה ואיתנה בחיי (נפשית ופיזית) היתה כשחייתי במשך מספר חודשים על פי תכנית האכילה הטבעית של "קינגסטון קליניק". זה לא היה רק אוכל: זה היה לקום בשש בבוקר להליכה נמרצת של חצי שעה. להתקלח במים פושרים עד קרים.. ללכת לישון כל ערב ב 2100 ולישון שינה טובה במיוחד כי הארוחה המזינה האחרונה נאכלה ב 1700 בערב! זה היה מדהים לחיות בלי מלח, קפה, סיגריות ... הבעיה היחידה היתה שזה לא איפשר לי לקיים חיי חברה רגילים שקשורים תמיד בשעות לילה מאוחרות, אבל בעיקר המצוקה היתה שלא ידעתי אז מה לעשות עם ההרגשה הנפלאה הזאת..... התנגדות להחלמה - זה איך שקוראים לזה....

oggi2

New member
טוב, יש התקדמות

התחלתי טיפול פסיכולוגי וקיבלתי שאלון למלא לפני שאני קונה ואם התשובה נראית לי מוצדקת (למה אני קונה את זה ) להמשיך בקנייה, לענות על עוד שאלות, ולסכם את תחושותי אחרי הקנייה. מה אני אגיד, ביום שישי לקחתי את הכרטיס ירום הודו וחברה ליתר בטחון, והלכתי לבדוק את העיניין. שוטטנו בכל החנויות שאני אוהבת (הכוונה כמובן ליום שישי בבוקר, כשעוד פתוח) וזה אומנם עבד, התשובות נראו לי כל כך דביליות שהתפדחתי אפילו לכתוב אותן. הבעייה היא שהמחשבות על כל מה שלא קניתי לא מרפות ממני, אבל כל פעם כשאני חושבת ללכת ולעשות את זה כבר, השאלון עולה לי בראש. .. חוצמזה, באמת קיבלתי הוראה ללכת להחליף את התרופות למשהו שיתאים גם ל ocd. אבל בינתיים המצב בשליטה לפחות וזו הרגשה נפלאה. אני עדיין מציצה כל יום כמעט במה שהולך לרדת לי באשראי, רק בשביל להבין לאיזה מצב נכנסתי, מצב שכל חודש יורד לי המון, שיש בגדים ותכשיטים שבקושי או אפילו בכלל לא הלכתי איתם, ואיכשהו לא הגעתי למצב של רוויה.

תחזקנה ידייך!

הדברים שלא קנית - שצועקים אלייך ולא מרפים ממך הם תופעה ממש מוכרת. אני יודעת שכשאני רוצה לקנות משהו - הוא ממש מדבר אלי. שר לי שירים , מגיע בחלומות וכל זה. המגוחך הוא , שכשאני חושבת שזאת אהבת אמת ...מתחלף הפריט שהתאוותי אליו בפריט אחר.. מה זה אומר? שאני מכורה לקניות. היום זה קורה פחות ופחות - הרגלתי את עצמי להמתין לפחות שבועיים עד חודש כשאני רוצה לקנות משהו. בדרך ה"משהו" הזה התחלף 3 פעמים. תעשי חשבון כמה כסף חסכתי....

טבעונית

New member
בקשר לטיפול בדכאון

שאלתי במיקרה השבוע מומחה לרפואה טבעונית וסינית אם יש סיכוי לפתור בעיות של דכאון בדרך שלו, והוא ענה, בקיצור, "כן, והתוצאות טובות". ואולי, אם זה יטופל, זה יעזור גם לבעיית ההתמכרות לקניות?

לא יודעת, ניסיתי הרבה דברים לפני

שהתרציתי לקחת תרופות, את ההקלה שזה נותן ואת החיים החדשים שזה נתן לי אני לא אנסה להחליף. אבל תודה.

שלום לך נעמה השניה

אני רואה שיש לך דיון ארוך וממושך עם התמכרויות. האם את בודקת מידי יום את חשבון הבנק שלך , או שאת קונה מתוך התעלמות ממנו?

למעלה