התמכרות לקניות

טבעונית

New member
אין כמו הקלה וחיים חדשים...

וטוב שקיימות תרופות מסויימות, רק תהיי עירנית וקשובה איך מגיב הגוף לתרופות, ככל שעובר הזמן. ויחד עם התרופות, אין סיבה לא לנסות ולשפר קצת את התזונה, מה שנקרא - לאכול בריא.

מצטרפת למה שטבעונית כתבה כאן

שמתי לב שלתזונה יש השפעה דרמטית וקריטית על מצב הרוח. לפחות אצלי.

ממ, אני בהחלט משתדלת להתעלם ממנו

מדי פעם אני בודקת, מזדעזעת, ואחרי שבוע שבועיים חוזרת לסורי, ואף מפצה ומצ'פרת ת'צמי על שהייתי ילדה טובה... בקשר לתזונה, אין הרבה אנשים שאוכלים בריא ממני, לא מתוק, לא מטוגן, לא בשר, בלי ג'אנק, בלי קמח/סוכר/אורז לבן, קשה לתפוס אותי מפשלת פה, אפילו כמעט בלתי אפשרי...

לנעמה השניה!

השבוע אני מציעה שתתעדכני מידי יום ביתרת החשבון בבנק. אני יודעת שלי זה עזר. בכל יום יצאתי מהבית כשאני יודעת בדיוק כמה כסף יש לי בבנק. מוכנה להתחייב על זה רק לשבוע הזה?

טבעונית

New member
לנורית, מי שמבין את הקשר...

בין תזונה ומצב-רוח (וגם מצב נפשי) יוצא רק נשכר, ואני שמחה שאת חושבת כמוני. אולי נתחיל כאן דיון בנושא? נדבר על תזונה, נשמע מה עושה טוב למי,,, ואם מישהו זקוק לטיפים מה רצוי לאכול ומה לא, ולמה, ואיך מזון שיוצר פסולת בגוף גורם לדברים לא טובים גם בנשמה...

טבעונית

New member
אני רגילה להשתתף בדיון, לא לפתוח...

בכל הזדמנות אני מנסה להסביר לאנשים, בעיקר לכאלה שסובלים מאיזו בעיה, את הקשר בין גוף כואב ותזונה גרועה, או אם נגיד את זה בצורה חיובית, וזה תמיד עדיף - הקשר בין תזונה נכונה (טבעונות, במיקרה שלי) לבין בריאות נהדרת. אבל רוב האנשים לא ממש רוצימ לשמוע, ועוד פחות - לעשות משהו, לשנות הרגלים. אז בסך-הכל אני די מתוסכלת מהעניין הזה - רוצה לעזור, אבל אין כל-כך למי....

אני , לפחות, מאוד רוצה לשמוע...

ואני בטוחה שאם תפתחי כאן את הנושא יהיו עוד נשים שלפחות יקראו. אל תתיאשי , טבעונית, התגובה המיידית לא תמיד מעידה עד כמה אנשים מפנימים את מה שאת אומרת. מנסיוני , צריך לטפטף את זה כל הזמן ואז מתחיל להיבנות קשב. בהצלחה אני פותחת למענך דיון בנושא - הבמה לרשותך.

טבעונית

New member
בואו נדבר קצת על אוכל...

עם העידוד של נורית להתחיל עם הנושא הזה, שאני לא צריכה לספר לכן כמה הוא חשוב. שנים רבות לא ייחסתי מחשבה למה טוב ומה רע בתזונה - אכלתי כל מה שבא לי, ושילמתי בבריאות-על-הפנים. כנראה שהסבל הוא מורה טוב. למדתי שיש מזונות שיוצרים פסולת בגוף, וכך נגרמות מחלות, ויש מזונות טובים - טבעיים, מעולם הצומח, שעושים לנו רק טוב, גוף ונפש. זה ממש בקיצור. בואו נראה אם יש בכלל התעניינות.

טבעונית

New member
עוד משהו: מי שרוצה יכולה לספר...

איך היא מרגישה כאשר האוכל הוא טוב, כי הרי מדי פעם כולם אוכלים טוב, ואיך ההרגשה - שוב, גוף ונפש - כאשר האוכל הוא ממשפחת הג'אנק-פוד (בעברית - פת-זבל...)

למעלה