עוד קצת על מד"א - החוויות שלי
אני עשיתי קורס בוגרים, וכמו ש- kontsy ציינה, הוא ארוך יותר ומקיף 80 שעות במקום 60. בפועל למדנו משהו כמו 120 שעות שנפרשו על פני כחצי שנה של לימודי ערב, כאשר בסופו של דבר הוסמכנו כחובשים מלווים (להבדיל מחובשים נהגים שהם בעצם אותו הדבר אבל עם רשיון לאמבולנס). התוספת העיקרית של קורס החובשים הבוגרים על פני קורס המע"רים היא תכנים מסויימים שמע"רים (בהיותם קטינים) אינם מוסמכים לבצע : קבלת לידה והחדרת עירוי. כדי להתקבל לקורס בזמנו היה צריך לשלוח קו"ח ולנג'ס עד שמתפנה מקום. אגב, לחובשים צבאיים אין פטור והם עושים אותו במלואו, משום שיש הבדלים לא מועטים בתכנים. חוץ מזה הקורס עצמו הוא קורס מעולה, מרתק וחוויותי, ומומלץ בחום. באשר להתנדבות, אני לא יודע איך זה הולך היום, או האם קיימים הבדלים בין התחנות, אבל בתקופתי היו משמרות בנות 8 שעות שחולקו בין 15:00 ל- 23:00, בין 23:00 ל- 7:00, ובין 7:00 ל- 15:00. המתנדבים הצעירים (כאמור, קטינים בגילאי 16) קיבלו את המשמרת שבין 15:00 ל- 23:00, כנראה על מנת שלא יסתובבו בחוסר מעש אחרי ביה"ס ויהפכו לפושטקים. אגב, רובם מתנדבים במד"א במסגרת מחוייבות אישית, והשאר הצטרפו בעקבות חבריהם שסיפרו להם שזה שולתתתת!!!!!111, ומד"א משמשת עבורם כסוג של תנועת נוער. מכאן שרוב המשמרות שהיו פתוחות לחובש בוגר, שאינו נהג אמבולנס, הן בלילות - לא תמיד נוח. אולי זו רק התחנה שבה התנדבתי, אולי לא עשיתי מספיק משמרות, או שבמשמרות שלי היה שקט יחסית וללא אירועים מיוחדים (טפו-טפו-טפו) אבל לפעמים הייתה לי תחושה שאמבולנסים לבנים (אשר צוותם מורכב מחובשים בלבד - ללא פרמדיקים/רופאים) הם לא יותר מסוג של מונית לבי"ח עם תוספת של מסיכת חמצן. למרות זאת, היו לי כמה מקרים מעניינים ביותר והתנסויות שגם חלק מהחובשים הצבאיים לא רואים בד"כ - משום שמלבד מקרי טראומה, חובש אזרחי מתמודד גם עם התקפי לב, היפוגליקמיה, לידות, ילדים ששואפים לקרבם צעצועים, קשישים שסתם חשים עצמם ברע ושאר דברים שחיילים לרוב לא עושים (למרות שבשביל גימלים....). אמנם, סמכויות החובש במד"א הן די מוגבלות - אך ישנה נטייה לא רשמית לשבור קצת חוקים בנושא. כך, לעיתים כאשר משתפשפים קצת, ניתן לעשות משמרות על נט"ן לצד פרמדיקים ורופאים, ולא אחת הם ילמדו אותך דברים מעניינים ויתנו לך לבצע פרוצדורות מורכבות יותר שאסור לך לעשות. כך שאם הפושטק בן ה- 16 מהפסקה הקודמת מספר כיצד ביצע ניתוח מעקפים תוך כדי נסיעה פרועה, במד"א זו לא תמיד הגזמה - זה יכול לקרות. אני לא יודע אם גם היום זה כך, אני מאמין שכן. הרבה מים זרמו בנהר מאז, וסביר להניח שדברים השתנו, אז כדאי לברר ולא להסתמך על ההודעה הזו (ובאופן כללי על כל ההודעות שלי). בשורה התחתונה, יש יתרונות, וגם חסרונות, אבל הייתי ממליץ.