התנדבות בתחום הרפואי

התנדבות בתחום הרפואי

שלום לכולם! רציתי לשאול על מסגרות התנדבות שונות בתחום הרפואה. הסיבה - ברצוני לצבור קצת נסיון ולחוות עבודה רפואית. הנ"ל גם לאור המצב הבטחוני הלא קל וגם לאור שינוי בחיי שיותיר לי קצת יותר זמן לנשום (ואם יש זמן כזה, צריך לנצל אותו!!! מי צריך לנשום בכלל?). על מה אתם ממליצים? איפה לדעתכם אפשר לתרום תרומה משמעותית, הרלוונטית גם בתחום הרפואי? אשמח אם מי שעונה, יצרף פרטים, טלפונים, והכי חשוב - חוויות אישיות. תודה מראש!!! נ.ב. - אני יודעת שלא הייתי הרבה זמן בפורום. but i am back now,and here to stay.
 
ושלחתי לך על זה פרטי ;)

הבעיה שרמב"מ קצת קצת רחוק, אני מהמרכז. בכל זאת, מצפה לתגובתך לפרטי שלי :)
 

morancho1

New member
לפי דעתי

בתי חולים. אני אישית מצאתי עבודה בתור מזכירה בבית חולים בלילות וכך יצא לי לראות את המיון, מתמחים ..כל העסק שנחשב הכי "מגעיל" אמרתי אם אני שורדת את זה ועדיין רוצה רפואה, כנראה שאני לא אצליח להתחמק מזה לעולם..:) וגם זה כסף טוב, הבעיה עם זה שקשה למצוא מקום עבודה כזה, בד"כ יש עדיפות למזכירות רפואיות. אבל לא מזיק לנסות. אני אישית הייית שולחת קורות חיים לבתי חולים ולכוח אדם, לראות לפעמים יש עבודות זמניות גם בבתי חולים בניירת וכולי גם זה משהו לפחות תרוויחי כסף תוך כדי. או שאת יכולה לדבר עם כמה עמותות ולראות איך את יכולה להשתלב בבתי חולים. שמעתי על מישהי שהתנדבה בשניידר מחלקת ילדים זה נשמע לי מאוד מעניין.. בשביל להיות במד"א עושים קורס, ואז תוכלי להתנדב יש לך שנה לפנייך אז גם זה אפשרי, אם תריצי את זה כמה שיותר מהר. אם יש לך שאלות משהו אשמח לעזור:)
 

kontsy

New member
"מישהי" ../images/Emo6.gif

אני התנדבתי בדנה במחלקת ילדים ובבלינסון במחלקת ילודים. הרשאון דרך התיכון השני דרך פרוטקציה (אמא של חברה רופאה במחלקת יולדת) והיה מדהים!
 

shanik2

New member
כמה שאלות למי שיודע

דבר ראשון- מה עושים המתנדבים? דבר שני-האם חייבים פרוטקציה? אל מי צריך לפנות?? תודה רבה לעונים
 
את יודעת במקרה למי פונים

בשביל להתנדב במחלקת ילדים? הייתי מאד מאד מאד שמחה להתנדב שם!
 

nitzan111

New member
אולי אני מכירה אותך ../images/Emo13.gif

המתנדבות בחדר המשחקים הזה ב"דנה" ממש חמודות. תמיד חשבתי שכולן בשירות לאומי
 

kontsy

New member
תשובות לכולם

1. רב הבנות שם הן אכן של השירות הלאומי 2. לא נראה שחייבים פרוטקציה, בטח לא למחלקת ילדים שתמיד יש שם מלא מתנדבים. בכל בי"ח גדול יש מחלקת מתנדבים או משהו כזה, מתקשרים ומבררים. 3. מה עושים? טוב זה היה מאוד שונה בין ילדים לילודים. בילדים העיקר היה לשחק עם הילדים (גם לתפעל את המשחקיה וגם לשחק איתם במחלקה) וגם לעשות נייירת. כמעט ולא היה פן רפואי מעבר לזה שהתחברתי עם רופאה ניורולוגית אז היא הסבירה לי על כל מיני מקרים. ילודים היה מדהים לגמרי! העבודה עצמה הייתה ניירת וטיפול שוטף בתינוקות - הלבשה, החטלה, בדיקת מדדים (חום, דופק...) והאכלה למי שלא יונק. חוץ מכל זה התחבבתי על האחות האחראית וכל פעם שהיו שולחים רופא מהמחלקה לחדר לידה/ ניתוח קיסרי היא הייתה משדחת אותי אליו. לראות את זה זה דבר מדהים.
 

morancho1

New member
האמת

התכוונתי למישהי שפגשתי בראיון של ירושלים שסיפרה לי חוויות משניידר..גרמה לי לשקול מחדש רפואת ילדים:)
 
המממ - לגבי מד"א

הייתי באתר ואף שלחתי טופס. מה ההליך? כמה זמן לומדים? מתי אפשר להתחיל לסייע ולעזור? אילו תפקידים ניתן להתנדב אליהם?
 

morancho1

New member
היי

תראי למד"א קשה להיכנס כי יש להם טונות של בירוקרטיה..אני ממליצה לך ליצור קשר עם התחנה בעירך- חפשי ב144- ולחפש את אחראי מתנדבים שם הוא אחראי לגיוס מתנדבים חדשים. יש קורס פעם בכמה זמן תנסי להידחס לקרוב.(יש ראיון קבלה ואת "מתחייבת" לכמה שעות התנדבות בתמורה לקורס). תציקי להם אם הם שוכחים אותך- זה קורה להם לפעמים. הקורס הבסיסי הוא 60 שעות אחריו את מוגדרת מערי"ת. מגישת עזרה ראשונה. עושה כמה חיסונים נגד צהבת B ואת יכולה להתנדב באמבולנס, בעקרון לעזור לנהג שהוא הסמכות הבחירה באמבולנס רגיל. עם הזמן ועם הניסיון תרחיבי את האופקים וגם יסמכו עלייך יותר תזכי לעשות ולראות דברים רבים יותר. דעתי האישית שהתנדבות בבי"ח יותר קרובה לתפקיד האמיתי שתעשי כרופאה, האווירה במד"א טיפה שונה בכך שמפנים ואחר כך לא רואים את הבן אדם בניגוד לבית חולים שם יש מעקב וכולי.. אך גם מד"א זה אחלה מקום להתחיל בו. שיהיה בהצלחה!
 

kontsy

New member
לגבי הקורס

לפי מה שאני מכירה הקורס 60 מיועד לנוער. לאנשים מעל 18 יש קורס יותר ארוך (כי יש להם יותר סמכויות)
 

dnme

New member
עוד קצת על מד"א - החוויות שלי

אני עשיתי קורס בוגרים, וכמו ש- kontsy ציינה, הוא ארוך יותר ומקיף 80 שעות במקום 60. בפועל למדנו משהו כמו 120 שעות שנפרשו על פני כחצי שנה של לימודי ערב, כאשר בסופו של דבר הוסמכנו כחובשים מלווים (להבדיל מחובשים נהגים שהם בעצם אותו הדבר אבל עם רשיון לאמבולנס). התוספת העיקרית של קורס החובשים הבוגרים על פני קורס המע"רים היא תכנים מסויימים שמע"רים (בהיותם קטינים) אינם מוסמכים לבצע : קבלת לידה והחדרת עירוי. כדי להתקבל לקורס בזמנו היה צריך לשלוח קו"ח ולנג'ס עד שמתפנה מקום. אגב, לחובשים צבאיים אין פטור והם עושים אותו במלואו, משום שיש הבדלים לא מועטים בתכנים. חוץ מזה הקורס עצמו הוא קורס מעולה, מרתק וחוויותי, ומומלץ בחום. באשר להתנדבות, אני לא יודע איך זה הולך היום, או האם קיימים הבדלים בין התחנות, אבל בתקופתי היו משמרות בנות 8 שעות שחולקו בין 15:00 ל- 23:00, בין 23:00 ל- 7:00, ובין 7:00 ל- 15:00. המתנדבים הצעירים (כאמור, קטינים בגילאי 16) קיבלו את המשמרת שבין 15:00 ל- 23:00, כנראה על מנת שלא יסתובבו בחוסר מעש אחרי ביה"ס ויהפכו לפושטקים. אגב, רובם מתנדבים במד"א במסגרת מחוייבות אישית, והשאר הצטרפו בעקבות חבריהם שסיפרו להם שזה שולתתתת!!!!!111, ומד"א משמשת עבורם כסוג של תנועת נוער. מכאן שרוב המשמרות שהיו פתוחות לחובש בוגר, שאינו נהג אמבולנס, הן בלילות - לא תמיד נוח. אולי זו רק התחנה שבה התנדבתי, אולי לא עשיתי מספיק משמרות, או שבמשמרות שלי היה שקט יחסית וללא אירועים מיוחדים (טפו-טפו-טפו) אבל לפעמים הייתה לי תחושה שאמבולנסים לבנים (אשר צוותם מורכב מחובשים בלבד - ללא פרמדיקים/רופאים) הם לא יותר מסוג של מונית לבי"ח עם תוספת של מסיכת חמצן. למרות זאת, היו לי כמה מקרים מעניינים ביותר והתנסויות שגם חלק מהחובשים הצבאיים לא רואים בד"כ - משום שמלבד מקרי טראומה, חובש אזרחי מתמודד גם עם התקפי לב, היפוגליקמיה, לידות, ילדים ששואפים לקרבם צעצועים, קשישים שסתם חשים עצמם ברע ושאר דברים שחיילים לרוב לא עושים (למרות שבשביל גימלים....). אמנם, סמכויות החובש במד"א הן די מוגבלות - אך ישנה נטייה לא רשמית לשבור קצת חוקים בנושא. כך, לעיתים כאשר משתפשפים קצת, ניתן לעשות משמרות על נט"ן לצד פרמדיקים ורופאים, ולא אחת הם ילמדו אותך דברים מעניינים ויתנו לך לבצע פרוצדורות מורכבות יותר שאסור לך לעשות. כך שאם הפושטק בן ה- 16 מהפסקה הקודמת מספר כיצד ביצע ניתוח מעקפים תוך כדי נסיעה פרועה, במד"א זו לא תמיד הגזמה - זה יכול לקרות. אני לא יודע אם גם היום זה כך, אני מאמין שכן. הרבה מים זרמו בנהר מאז, וסביר להניח שדברים השתנו, אז כדאי לברר ולא להסתמך על ההודעה הזו (ובאופן כללי על כל ההודעות שלי). בשורה התחתונה, יש יתרונות, וגם חסרונות, אבל הייתי ממליץ.
 

dnme

New member
אושרית, נא לא לשים בטאגליין/מאמרים

נכון שהודעות ארוכות עם הרבה מילים נראות חשובות אבל מישהו שמכיר אותי עלול להכנס ולגלות שאני עילג.
 

morancho1

New member
גם לחובשים צבאיים

יש לפעמים מקרים מעניינים..:) כשאני הייתי במד"א, אחרי שעל המשמרת הראשונה שלי הייתה לי החייאה...יצאה לי סטיגמה שבמישמרות שלי לא משעמם. כך היה גם בצבא. רק נחתתי בבסיסי החדש ואנשים התחילו לחטוף דברים מוזרים...הנשמות מפה לפה, אנשים שפתחו את הראש וכמעט איבדו הכרה מאבדן דם, ניסיון התאבדויות.. אני מסכימה ש99 אחוז מהזמן "השתעממתי" אחרי שהתרגלתי ל"אקשן" במד"א עד שאנשים צחקו עליי אולי כדאי שיום אחד אני אשים מלכודות כדי שתהיה לי קצת עבודה...:):) אבל לפעמים גם היו דברים.. בכל מקרה רואים שהיית במד"א- מתאים להם לחשוב שחובשים צבאיים לא שווים שום דבר. (למרות שבינננו לרוב זה ממש ממש לא רחוק מהמציאות!).
 

dnme

New member
בטח שהם שווים

איזו סטיגמה ! באמת. אני לא חושב כך. ההפך - קורס חובשים קרביים הרבה יותר מקיף מקורס של מד"א. התכוונתי שבאזרחות יש אוכלוסיות שלא פוגשים בצבא בד"כ כמו קשישים או מבוגרים עם מחלות כרוניות, ילדים קטנים ולפעמים גם לידות ולכן יש יותר מקרים שהם לא טראומה (למרות שבהרבה מהמקרים האלה אין לחובשים מה לעשות מלבד לספק הסעה למיון).
 

morancho1

New member
גם מקרים עם אוכלוסייה

בהרבה בסיסים יש מרפאות מרחביות שמקבלות גם אזרחים במצוקה, מטפלות בתאונות דרכים וכולי.. אצלי בתפקיד רוב הדברים ה"שווים" קרו דווקא בזכות האוכלוסייה המקומית, שטרחה לעשות תאונות, התקפי לב ועוד דברים כדי לוודא שלא נישן בלילה בבטחה! :) אני עדיין זוכרת הקפצה אחת באמצע הלילה שהגעתי עם חצי מדים, חצי פיג'מה ונעלי קיפי לזירת הארוע..אבל לא נורא, היה חושך ואף אחד לא שם לב:)
 
שיחותיי עם מד"א - רשמים

טוף, אחרי שהתקשרתי איזה שבוע, הודיעולי חגיגית שמתנדבים - רק ביום א' בערב. ואז ביום א' בערב אמרו לי שאפשר היה לדבר עם מגי, הרכזת (וכנראה בת השירות המקומית) כל השבוע! לא יפה... אבל לא נורא, בקטנה. לפחות ניהלתי שיחות טלפון מעניינות ביותר. החדשות הטובות-רעות הן שבזבוז השבוע לא היה רציני כי הקורס חובשים מתחיל רק בנובמבר ומתחילים אליו מיונים באוקטובר... מישהו יודע מה שואלים ומה בודקים, ומהם המיונים המסתוריים? מה לומדים בקורס החובשים? האם יש סבירות לכשלון בקורס החובשים? איך הקורס מתנהל?
 
למעלה