התחושה שלי היא שבמגזר הדתי פעילות ההתנדבות גמילות החסדים ומעורבות חברתית הרבה יותר מושרשת. אם אתם מסכימים עם דעה זו כיצד ניתן לתקן זאת? חיבור חילונים לפעילות דתית זה דבר קשה. איך גורמים ליותר אנשים לעסוק בפעילות התנדבותית? איך גורמים לאנשים להיות יותר מחוייבים לתרומה?
אבל לדעתי זה תלוי באופי של האדם ובחינוך שהוא קיבל. יכולים להיות דתיים שלא אוהבים להתנדב למרות שזה נדיר יחסית כי החינוך עצמו ספוג בעזרה ותרומה אבל כמו שאמרתי, זה גם תלוי באופי. כדי לגרום לאנשים לעסוק בפעילות התנדבותית צריך לחנך אותם מגיל צעיר לחשוב על אחרים ולעזור להם במידת האפשר, כלומר לא לבנות את השקפת העולם שלהם כשהם נמצאים תמיד במרכז. אולי זה אומר לפנק אותם במידה ולא יותר מדי ולהראות להם מגיל צעיר אנשים אחרים שאולי זקוקים לעזרה ולהסביר להם עד כמה זה חשוב לעזור ולהתנדב...
קיוותי לקבל תמיכה ולא סטירה הרי כתבתי במפורש: "איך גורמים ליותר אנשים לעסוק בפעילות התנדבותית? איך גורמים לאנשים להיות יותר מחוייבים לתרומה?" יש איזה חוק בפורום שמחייב התנצחות? אני עומד די מיואש מול ציבור חילוני רחב שממאן להתנדב (אלא אם כן זה לעזור בגן של הילד או הילדה....) יש לי מה להציע להם אך רובם המכריע פשוט מעדיף לתרום לעצמו בלבד. אולי לחברה הדתיים כאן יש איזה רעיון איך לדרבן אנשים. אולי החילונים חושבים שאני טועה ויכולים להראות לי התנדבות ותרומה מאסיבית של חילונים. או שאולי מותר רק להתנגח.
אז אתם פרימיטיבים, עמי ארצות, עלוקות, עוכרי ישראל וכו'. ואני מתכוון גם לחילונים וגם לדתיים.
ארגון צדקה טהור. הוכחתי לך שלא. נ.ב. יש השקפות שונות לגבי קצבאות כמו השלמת הכנסה, אבטלה, נכות, וכו'. אפשר לראות בהן מימוש של פוליסת ביטוח שהפרמיה עליה שולמה במשך שנים. אין הבדל בין תביעה בביטוח רכב לאחר תאונה ובין תביעה לביטוח אבטלה לאחר "תאונה" של פיטורין. האם לדעתך תביעת ביטוח לאחר שהאוטו ניזוק היא בגדר בקשה לצדקה?
העובדה שהבט"ל משלם לחיילי מילואים לא משנה דבר וחצי דבר ממעמדו כארגון צדקה. בכל מקרה, תגמולי המילואים אינו כסף של הבט"ל אלא של משרד הבטחון שעושה שימוש בבט"ל כצינור להעברתם לחייל. "אין הבדל בין תביעה בביטוח רכב לאחר תאונה ובין תביעה לביטוח אבטלה לאחר "תאונה" של פיטורין" יש הבדל גדול. חברה לביטוח רכב תזרוק אותך מכל המדרגות אם תשכח לשלם את הפרמיה, בעוד הביטוח הלאומי ישלם לך את הקצבאות הקבועות בחוק גם אם לא תעביר לו אגורה שחוקה במשך כל ימי חייך.
לסוג כזה של תרומה התנדבותית, אלא לפעילויות כלשהם שעוזרות לחברה ולאו דווקא במישור הכספי. ישנם הרבה אופציות להתנדבות: בתי חולים, בית אבות, מד"א, משא"ז, ילדים בחינוך מיוחד ועוד ועוד... (הרשימה עוד ארוכה).
אולי לא באותו היקף כמו אצל החרדים, אבל מצד שני אין לשכוח שהחרדים מפנים את רוב הפעילות ההתנדבותית שלהם לתוך קהילתם ורק מיעוטה לציבור הכללי (כן, אני יודע, יד שרה וכו', אבל אלה היוצאים מהכלל).
שהחרדים מפנים את רוב הפעילות ההתנדבותית שלהם לתוך קהילתם ורק מיעוטה לציבור הכללי? אז אני רוצה לחדש לך שיש עוד אירגונים שעוזרים ותומכים ומתנדבים גם לכלל הציבור, שאתה לא יודע מזה בכלל, אני מכיר לפחות 7 ארגונים כאלו....