התנדבות

• פותח הנושא NYM
  • פורסם בתאריך

גוססי

New member
אגב:

אני לא אומר שמדובר בסירוב להגיש סיוע למי שאינו חרדי, אלא שזהו פועל יוצא של סגירותה של הקהילה החרדית.

masorti

New member
אתה מתכוון למעשר עני?

מה שכתבי הקודש השנואים עליך מגדירים... "לגר, ליתום, ולאלמנה"? או שאולי אתה מתכוון למקבילה המודרנית של לקט, שכחה, ופאה? אני מניח שאם זו תהיה יוזמה של "שינוי", והיא תוצג בכנסת בליווי חזרה על המנטרה "הומניסטי-ליברלי-דמוקרטי" - אז זה יהיה כשר למהדרין. חס וחלילה לא משהו דומה לחוקים העתיקים של הדוסים הפרימטיבים.

מתנדב

New member
NYM, אני מצטט אותך מה שכתבת...

התחושה שלי היא שבמגזר הדתי פעילות ההתנדבות גמילות החסדים ומעורבות חברתית הרבה יותר מושרשת. אם אתם מסכימים עם דעה זו כיצד ניתן לתקן זאת? משתמש מההודעה שלך, שאתה נגד זה, לכן באה תשובתי מה שכתבתי...

מאוצצצ

New member
זה תלוי רק ב..

חינוך, כל החיים שלנו, במשפחה, בתנועת נוער וכו' מחנכים אותנו לגמילות חסדים והתנדבות, זה מתחיל כשמכניסים את זה למוח בגיל קטן.

NYM

New member
באו נחפש משהו אחר

נגיד שכסף כבר תורמים מספיק... איך גורמים לאנשים לצאת ולהתנדב במד"א למשל או פעם בחודש לחלק אוכל לנזקקים. באמת תעזרו לי...

אולי..אולי..

מנסים לספר להם על היתרונות שיש בהתנדבות, מעבר לתרומה החברתית יש גם את הסיפוק העצמי של "אני נותן, אני מעניק". במידה ויש לך קבוצה של אנשים שאתה רוצה שהם התנדבו בנושא מסוים, לדוגמא חלוקת אוכל לנזקקים: אתה יכול להביא מישהו מארגון מסוים של חלוקת אוכל שיספר על הארגון, על העזרה, על השמחה של משפחה עניה שמקבלת אוכל, לנסות להראות להם את הצד השני- הצד שזקוק לעזרה, להתנדבות שלהם. בכל מערך התנדבותי הרעיון הוא דומה, הצורך של החברה בעזרה שלהם, בהתנדבות, בנתינה מעצמי לסביבה (שבד"כ היא במצוקה).

NYM

New member
רעיון טוב

הבעייה היא שכדי לגעת לאנשים בלב צריך לפחות את הנזקק עצמו וזה כמובן לא מקובל. מה שכן אני כן אנסה לעשות איזו שהי המחשה של הצד השני.

יש כל מיני אפשרויות בלהראות את ..

הנזקק עצמו. לדוגמא בילדים בחינוך מיוחד- מספיק שלוקחים את מתנדבים הפוטנציאלים לביה"ס של ילדים כאלה ומראים להם את ההזדקקות של הילד לעזרה. במד"א- לא צריך להראות, מספיק לשמוע על תאונות דרכים, פיגועים (לא עלינו) וכו'. חלוקת אוכל לנזקקים- לא חסר אנשים ברחוב שאין להם מה לאכול. ועוד... לדעתי ההמחשה הטובה ביותר היא לאו דווקא בראיה של הנזקק, אלא הדיבור, כמו שאמרת "לגעת לאנשים בלב", לפעמים הצורך הזה דורש גם לשב להם על המצפון בשביל שיבינו שיש צורך בתרומה שלהם. ויישר כוח לך, על הרצון לדרבן את החברה החילונית ליותר התנדבות.

tamarhp

New member
בנוסף

מי שכבר נתן מעצמו פעם אחת, יבין לבד כמה זה חשוב. זו הרגשה עצומה לדעת שעזרתי למישהו. זה הרעיון של מסגרת המחוייבות האישית, אבל יצא לי לדבר עם נערים מחוץ לבית הספר שלי, והיו כאלה שסיפרו בגאווה שהם הצליחו להתחמק מזה איכשהו.. חבל!! אני מצטרפת לרעיון של מתנדב. אפשר בהתחלה לנדב אותם "בכוח" כמו שעושים לנו במחוייבות האישית, ואחרי שהם יגמרו להתעצבן על זה, יהיו כאלו שירצו להמשיך (כמובן אם הם לא בחרו לעשות את המחוייבות ב"סידור טפסים במשרד" כמו שקרה אצלנו...)

מתנדב

New member
NYM, דבר ראשון עליך למצא את

האנשים שרוצים להתנדב ולעזור מזמנם החופשי, ולגשת בצורה חיובית, אחרי שיש לך קבוצה של אנשים, אתה יכול לפנות לארגונים שונים, כגון: יד אליעזר, יד שרה, עזר מציון, ועוד ארגונים שונים, ולבקש מהאחראי שם, שיארגן איזה פגישה קטנה בין הקבוצה ויסביר להם את החשיבות של ההתנדבות, ההרצאה בדרך כלל כוללת בסרטים שמראים להם על אופי הארגון ואת החשיבות של ההתנדבות, אם תרצה ותשיג קבוצה כזאת, אני אשמח מאוד להפנות אותך לאנשים המתאימים... יש ארגון גם שעוזרת ותומכת במשפחות שכולות, או שאחד מבני משפחתם נמצא בבית חולים לא עלינו, ואין באפשרות ההורים להיות צמודים למיטת החולה בבית חולים, אז יש ארגון של קבוצת מתנדבים, שהם הולכים להיות יחד עם החולה בבית חולים, ומשמחים את החולים, יש מספיק ארגונים של התנדבויות...

NYM

New member
הבעיה שלי...

שכולם או לפחות רובם טוענים שהם רוצים אבל בפועל סידרי העדיפויות שלהם שמים את ההתנדבות כל כך למטה שהם לא מצליחים להתחייב לשום דבר. לצערי יש גם אחרים שפשוט לא מבינים שלתת זה לקבל... במה להתנדב זו כבר לא בעיה...

מתנדב

New member
הבנתי, זה אכן בעיה רצינית....

אדם שלא יוזם את זה מרצונו, זה באמת בעיה....

tamarhp

New member
לדעתי

זה נכון מאד, משום שאדם דתי מתחנך עפ"י דעת התתורה שבה יש מצוות רבות כמו חסד, צדקה, מעשר וכו'. לאדם שמתחנך לתת מעצמו ולראות את כולם ולא רק אותו, יש רצון גדול יותר לתת. כמובן שיש חילוניים רבים שגם מתנדבים, אבל אני חושבת שבציבור הדתי (והחרדי בעיקר) זה מושרש הרבה יותר. בנוסף, בציבור החילוני מי שמתנדב עושה את זה בגלל שהוא אדם טוב עם נטייה טבעית לעזור (ואמצעים שעוזרים לו), בזמן שבציבור הדתי עושים את זה גם בגלל שזו מצווה. כך, באופן טבעי האחוזים גדולים יותר. איך אפשר לתקן? לשנות את הגישה החילוניתת.. מה להגיד? אין לי מושג.. בציבור החילוני יש הרגשה של "מגיע לי",אין כ"כ רצון לתת לאחרים.. ביהדות מאמינים שהכל נקבע משמים ולכן כמה שניתן לאחר - זה לא יחרוג ממה שהקציבו לנו למעלה, וככה גם נאסוף זכויות.

מתנדב

New member
תמרי, הר' ש"ך זצ"ל אמר פעם....

בזה שאני ויתרתי לשני ותרמתי לחברה, אני בחיים לא הפסדתי כלום, ההפך רק הרווחתי מזה, זה הלשון שהוא כתב....

NYM

New member
'מחויבות אישית'

אולי באמת נריץ חוק אזרחי של מחויבות אישית לכלל האוכלוסיה, כמו שיש בבתי ספר אם היינו מצליחים להביא את כל החברה הישראלית לפחות להתנסות בהתנדבות היו יותר אנשים שהיו ממשיכים בזה הלאה. אני חושב גם שצריך למצוא משהו אישי שידרבן אנשים לפעול אולי להפעיל הורים דרך ילדיהם...

ב ה junior

New member
אפשר

אבל כשחייבים להתנדב אז זה לא כל כך "להתנדב" ואז אנשים אנשים יתייחסו לזה כאל חובה מעיקה... אם אנשים יתחילו לחנך את הילדים שלהם מגיל צעיר את רוח ההתנדבות ויהוו גם קצת דוגמא אישית לילדיהם אז אולי הדור הבא יתנדב יותר. היום רוב האנשים (ומה אני אעשה, בעיקר חילוניים) מלמדים שמגיע להם ולא מראים הרבה דאגה לאחרים והילדים שלהם קולטים את הדפוס הזה ולומדים מהר מדי את המילים "שלי" ו"לי" ואולי גם "אני". צריך לעשות שינוי בחינוך שבא מההורים.

למעלה