Fellowship
New member
התנהלות במרפאה
הייתי במרפאת ילדים עם הילדה, ביקשתי שיעשו לה משטח גרון,
האחות אמרה שהסימפטומים לא כ"כ מתאימים אבל זה להחלטת הרופא,
לפני שהספקתי להסביר לרופא מדוע לדעתי בכל זאת יש צורך במשטח גרון (ובדיעבד, צדקתי), הוא כבר ביצע אותו.
1. לא כ"כ הבנתי את חלוקת האחריות בין אחות/NP לבין הרופא,
מצד אחד, עושים הכל כדי למקסם את מספר המטופלים שהרופא מקבל,
האחות/NP מכינה את הכל, מחכים בחדרים והרופא עובר בין החדרים וכו'.
מצד שני, מדוע הרופא ביצע את משטח הגרון? לא היה יותר יעיל מבחינתו להסתכל על מה שהאחות כתבה ולהורות לה לבצע משטח גרון?
זה כמובן חלוטין לא קריטי, רק מנסה להבין את אופן ורציונל שיטת העבודה.
2. תארתי לעצמי שמשטח גרון זה סוג של "מיני-מיקרו-נאנו פרוצדורה" ושזה בתשלום נפרד,
אבל גם ברור לי שהביטוח יכסה זאת מכיוון שיש הצדקה רפואית, וגם אם לא, זה לא משהו יקר ובכל מקרה צריך.
אבל סתם מעניינת אותי שיטת העבודה, הרי אף אחד לא עצר לומר לי שזה כרוך בעלות נוספת,
האם במקרה אחר, שבו (נניח) הפעולה היא יקרה ו/או לא בטוח שמכוסה,
האם אני אמור לבקש מהרופא לא לבצע עד אשר אני אבדוק עם הביטוח שזה מכוסה? (בהנחה שלא הייתי מבצע זאת בכל מקרה)
נשמע לי לא נעים וגם בכלל לא לעניין.
זה אולי רלוונטי ואפשרי יותר כאשר מראש יודעים עם פרוצדורה מסויימת,
מבקשים אישור מהביטוח ומגיעים לביצוע לאחר שהאישור התקבל,
אבל מה בנוגע לפעולות שהצדקתן נוצרת כחלק מהביקור וגם מתבצעות במהלכו?
ביציאה שאלתי את הפקידה, היא אמרה שזה אכן בתשלום נפרד והיא שולחת זאת לביטוח שכנראה יאשרו.
אדגיש, אני לא מדבר על המקרה הספציפי הזה, הוא פשוט, קליל וזול, אלא באופן כללי על ההתנהלות.
הייתי במרפאת ילדים עם הילדה, ביקשתי שיעשו לה משטח גרון,
האחות אמרה שהסימפטומים לא כ"כ מתאימים אבל זה להחלטת הרופא,
לפני שהספקתי להסביר לרופא מדוע לדעתי בכל זאת יש צורך במשטח גרון (ובדיעבד, צדקתי), הוא כבר ביצע אותו.
1. לא כ"כ הבנתי את חלוקת האחריות בין אחות/NP לבין הרופא,
מצד אחד, עושים הכל כדי למקסם את מספר המטופלים שהרופא מקבל,
האחות/NP מכינה את הכל, מחכים בחדרים והרופא עובר בין החדרים וכו'.
מצד שני, מדוע הרופא ביצע את משטח הגרון? לא היה יותר יעיל מבחינתו להסתכל על מה שהאחות כתבה ולהורות לה לבצע משטח גרון?
זה כמובן חלוטין לא קריטי, רק מנסה להבין את אופן ורציונל שיטת העבודה.
2. תארתי לעצמי שמשטח גרון זה סוג של "מיני-מיקרו-נאנו פרוצדורה" ושזה בתשלום נפרד,
אבל גם ברור לי שהביטוח יכסה זאת מכיוון שיש הצדקה רפואית, וגם אם לא, זה לא משהו יקר ובכל מקרה צריך.
אבל סתם מעניינת אותי שיטת העבודה, הרי אף אחד לא עצר לומר לי שזה כרוך בעלות נוספת,
האם במקרה אחר, שבו (נניח) הפעולה היא יקרה ו/או לא בטוח שמכוסה,
האם אני אמור לבקש מהרופא לא לבצע עד אשר אני אבדוק עם הביטוח שזה מכוסה? (בהנחה שלא הייתי מבצע זאת בכל מקרה)
נשמע לי לא נעים וגם בכלל לא לעניין.
זה אולי רלוונטי ואפשרי יותר כאשר מראש יודעים עם פרוצדורה מסויימת,
מבקשים אישור מהביטוח ומגיעים לביצוע לאחר שהאישור התקבל,
אבל מה בנוגע לפעולות שהצדקתן נוצרת כחלק מהביקור וגם מתבצעות במהלכו?
ביציאה שאלתי את הפקידה, היא אמרה שזה אכן בתשלום נפרד והיא שולחת זאת לביטוח שכנראה יאשרו.
אדגיש, אני לא מדבר על המקרה הספציפי הזה, הוא פשוט, קליל וזול, אלא באופן כללי על ההתנהלות.