התנהלות במרפאה

Fellowship

New member
התנהלות במרפאה

הייתי במרפאת ילדים עם הילדה, ביקשתי שיעשו לה משטח גרון,
האחות אמרה שהסימפטומים לא כ"כ מתאימים אבל זה להחלטת הרופא,
לפני שהספקתי להסביר לרופא מדוע לדעתי בכל זאת יש צורך במשטח גרון (ובדיעבד, צדקתי), הוא כבר ביצע אותו.

1. לא כ"כ הבנתי את חלוקת האחריות בין אחות/NP לבין הרופא,
מצד אחד, עושים הכל כדי למקסם את מספר המטופלים שהרופא מקבל,
האחות/NP מכינה את הכל, מחכים בחדרים והרופא עובר בין החדרים וכו'.
מצד שני, מדוע הרופא ביצע את משטח הגרון? לא היה יותר יעיל מבחינתו להסתכל על מה שהאחות כתבה ולהורות לה לבצע משטח גרון?
זה כמובן חלוטין לא קריטי, רק מנסה להבין את אופן ורציונל שיטת העבודה.

2. תארתי לעצמי שמשטח גרון זה סוג של "מיני-מיקרו-נאנו פרוצדורה" ושזה בתשלום נפרד,
אבל גם ברור לי שהביטוח יכסה זאת מכיוון שיש הצדקה רפואית, וגם אם לא, זה לא משהו יקר ובכל מקרה צריך.
אבל סתם מעניינת אותי שיטת העבודה, הרי אף אחד לא עצר לומר לי שזה כרוך בעלות נוספת,
האם במקרה אחר, שבו (נניח) הפעולה היא יקרה ו/או לא בטוח שמכוסה,
האם אני אמור לבקש מהרופא לא לבצע עד אשר אני אבדוק עם הביטוח שזה מכוסה? (בהנחה שלא הייתי מבצע זאת בכל מקרה)
נשמע לי לא נעים וגם בכלל לא לעניין.
זה אולי רלוונטי ואפשרי יותר כאשר מראש יודעים עם פרוצדורה מסויימת,
מבקשים אישור מהביטוח ומגיעים לביצוע לאחר שהאישור התקבל,
אבל מה בנוגע לפעולות שהצדקתן נוצרת כחלק מהביקור וגם מתבצעות במהלכו?
ביציאה שאלתי את הפקידה, היא אמרה שזה אכן בתשלום נפרד והיא שולחת זאת לביטוח שכנראה יאשרו.
אדגיש, אני לא מדבר על המקרה הספציפי הזה, הוא פשוט, קליל וזול, אלא באופן כללי על ההתנהלות.

Midriff

New member
Welcome

לבלגן של ביטוח רפואי בארה"ב. בדר"כ Pre-approval של פרוצדורות נעשה רק באלה המאוד יקרות, או המאוד מתוכננות. אתה תמיד יכול לעצור ולנסות לקבל אישור על כל דבר אבל זה לא יהיה פשוט ובד"כ מהיר. (ואולי יגרור חיובים נוספים על בזבוז הזמן - רק אלוהים יודע). אתה יכול לנסות לבקש מהם לקבל Pre-approval.
ככה זה עובד וזה יקר ואין לך שום שליטה אמיתית למעט מלא לא להגיע לרופא מראש..
בד"כ באמת משטח, בדיקות דם, חיסונים וכו' יעשו ע"י האחות אבל הרופא יכול להחליט לעשות את זה בעצמו כי הוא היה כבר בחדר.

נחמנית

New member
שני דברים נפרדים

האחות בעיני מטרתה כאן ליעל את הפרוצדורה. היא מודדות חום, לוקחת מדדים, לא בודקת כלום בעצמה (לא יכולה להחליט על ביצוע בדיקה). הן מטפלות בהפניות למרפאות אחרת, בדיקות דם וכו. הרופא צריך להחליט אם לעשות משהו או לא.

לפי המשטח גרון שעשינו כאן לפני 3 שבועות. הרופא גם ככה מסתכל על הגרון כדי להחליט האם לעשות משטח ולוקח דגימה "על הדרך" אם צריך. האחות נותנת את התוצאות ועושה בדיקות נוספות אם צריך.

rachello1

New member
עשית קצת בלאגן

אחות ו NP זה שני דברים שונים.NP זה PROVIDER כלומר אתה רואה אותה במקום רופא. משטח גרון זה משהו מינימלי ולא שואלים לפני לגבי כסוי. ממש לא לענין. תחפור בביטוח שלך לגבי מה שמכוסה אבל אל תצפה שהמרפאה תעשה את זה בשבילך.

יש קריטריונים לעשות משטח גרון . אחד מהם הוא הורה מנדנד. טכנית זו החלטה של הרופא אבל אם האחות טובה ויודעת מתי לעשות או אם ההורה מנדנד אז לפעמים היא תעשה לפני שראית את הרופא. כשעושים משטח גרון לא לצורך - גם מטפלים באלו שלא היו זקוקים לזה. אמרת שאשתך רופאת משפחה - תשאל אותה.
וגם - הפקידה לא עושה בילינג שזה מדע בפני עצמו. לכן חסר תועלת לשאול אותה.

Fellowship

New member
אז נעשה קצת סדר

1. נכון, אחות ו NP אלו דברים שונים, אין לי מושג האם טיפלה בנו אחות או NP לכן כתבתי אחות/NP.

2. ברור לי שמשטח גרון זה בסיסי ומינימלי, לכן ציינתי במפורש:
"אדגיש, אני לא מדבר על המקרה הספציפי הזה, הוא פשוט, קליל וזול, אלא באופן כללי על ההתנהלות"
מעניינת אותי הדינמיקה ושיטת העבודה, ולא ספציפית בנוגע למשטח גרון.

3. אישתי רופאה מומחית, לא ברפואת משפחה, לא כ"כ הבנתי כיצד זה רלוונטי,
מה גם שציינתי שבדיעבד צדקתי כשביקשתי משטח גרון.

4. הפקידה לא עושה בילינג, אבל זה לא היה חסר תועלת לשאול אותה,
מכיוון שהיא סיפקה לי את המידע שמשטח הגרון אכן מדווח לחברת הביטוח שצריכה לכסות אותו באופן ספציפי,
ומכאן נוצרה השאלה בסעיף 2 לעיל.

5. "כשעושים משטח גרון לא לצורך - גם מטפלים באלו שלא היו זקוקים לזה"
אם הרופא חושב שאין צורך, אבל בדיעבד לאחר שהתקבלה התשובה מהמעבדה הסתבר שיש צורך בטיפול, אז הטיפול ניתן בדיוק בהתאם לצורך,
לכן לא הבנתי את המשפט שכתבת, הרי לא מדובר בסיטואציה שבה מתחילים אנטיביוטיקה מייד ומקסימום מפסיקים אם חוזרת תשובה שלילית.

rachello1

New member
NP היא פרובידר ורופא הוא פרובידר

רואים בדכ אחד מהם ולא שניהם. לכן לא הגיוני שראית גם NP וגם את הרופא אלא אם כן בלבלת אותה לגמרי ונאלצה לפנות לאחראי.
לגבי דינמיקה יש רצוי ויש מצוי. תלוי במרפאה ושיטת העבודה שלה. יש בדיקות יותר יקרות שיודעים מראש שיש בטוים שלא מכסים ומתחשבים בזה.
לגבי תוצאות משטח גרון וטיפול - סליחה אם טעיתי בהתמחות שלה אבל זה בסיסי ולומדים לפני התמחות מה קורה שעושים משטח גרון ללא צורך או ללא תמונה קלינת מתאימה.
השכן בדירה על ידך גם יכול לספק לך אותו מידע שמשטח גרון מחוייב בניפרד. גם במוסך מחייבים בנפרד על כל סעיף. .
5 שוב אותו נושא בו לצערי חסר לך ידע רפואי בסיסי. משטח גרון חיובי ללא תמונה קלינית רק אומר שעכשו אתה תקוע עם טיפול

Fellowship

New member
סטרפ דורש אנטיביוטיקה גם ללא תמונה קלינית מלאה

הדגש הוא על ״מלאה״, הרי לא הגענו למרפאה עם ילד צוהל סתם לביקור נימוסין
.

תודה על כל המידע.

KallaGLP

New member
משטח חיובי מחייב טיפול אנטיביוטי, לא בגלל דלקת הגרון,

אלא בגלל סיבוכים אפשריים שעלולים לקרות כשהחיידק נשאר בגוף. במקרים קיצוניים אפילו מתים מזה.

KallaGLP

New member
לא, זה לחלוטין לא תלוי גיל.

היה לי קרוב משפחה מבוגר שמת מסיבוך של החיידק, שחדר ללב כי לא קיבל אנטיביוטיקה בזמן. נותנים אנטיביוטיקה בכל גיל.

Fellowship

New member
נכון, אבל אצל ילדים זה מסוכן במיוחד.

ברור שבכל גיל יתכן סיבוך, אבל הסיכון (סטטיסטית) יורד עם הגיל וחשוב במיוחד לבדוק ולטפל בילדים.

KallaGLP

New member
הפוך.

המבוגרים אולי חולים בזה לעיתים פחות קרובות כי הם באים במגע קרוב עם פחות אנשים מאשר ילדים בגן או בבית ספר, אך הסיכוי שלהם לפתח סיבוכים מהמחלה אם כבר חלו דווקא גבוהים יותר.

והנה קטע רלוונטי מהמאמר:
However, when adults do contract strep throat, they are typically more likely to experience complications than children are. Adults also often have more intense symptoms than children and usually need much more time to recover. Additionally, strep throat in seniors can be quite serious and very difficult to overcome.

Fellowship

New member
סיבוכים זו מילה גדולה.

כשמתכוונים לסיבוכים מסוכנים, כמו במסתמי הלב, אצל ילדים זה מסוכן יותר.

KallaGLP

New member
האמת? הוויכוח הזה חסר טעם. זה מסוכן. נקודה.

וזה לא סיכון שכדאי לקחת, לא לילדים ולא למבוגרים, וזו השורה התחתונה.

KallaGLP

New member
אין לי אפשרות להיכנס למאמר, אולי זה רק לחברים.

אבל בציטוט מוזכר רק סוג אחד של סיבוך. יש עוד סוגים רבים. בכל מקרה, ראה את ההודעה הקודמת.

למעלה