התנועה המרכזית לצעירים ונוער...

זִיגזַג

New member
התנועה המרכזית לצעירים ונוער...

בימים אלו קמה תנועה בשם "התנועה המרכזית לצעירים ונוער".. שתפקידה המרכזי של התנועה היא להפוך את ישראל למדינת השכלה גבוהה! הרבה אנשים חשבו על רעיונות.. איך לשפר ואיך לעשות.. אנחנו לא רק מדברים, אנחנו גם פועלים! לראיה, בתאריך 22/7/03 נפגשנו חברי התנועה עם חבר כנסת דני יתום במשכן הכנסת והצבנו בפניו את התוכנית שלנו, כ- שעה וחצי לאחר הפגישה איתו, נסענו לבית העבודה בת"א לפגישה עם מר שמעון פרס, ועם פרופסור יולי תמיר מאוניברסיטת ת"א. את הרעיון המרכזי ואת תוצאות הבדיקה תוכלו לקרוא בקובץ המצורף.. זה ארוך אבל זה שווה קריאה!! אנו קוראים לכם, כל אחד שאיכפת לו מהנוער שלנו, להצטרף לתנועה שלנו. יש לציין שבתנועה שלנו יש ימניים, שמאלניים, ואפילו ש"סניקים.. אנחנו לא שייכים לשום זרם! המטרה שלנו היא לסחוף איתנו את כולם!! נא לקרוא את הקובץ המצורף... לפרטים נוספים או להצטרפות לתנועה: יהודה רגב, יזם התנועה - 449947-050 או שלומי (שזה אני) - 280382-051

Zack DA

New member
לדעתי הרעיון לא מעשי.

יש הרבה מאוד אנשים שפשוט לא מסוגלים להגיע לרמת לימוד של חומר אקדמי. חוץ מזה, מי ילמד את כל האוכלוסיה הענקית הזאת ? המורים בבי"ס ? בדיחה טובה.

פריפטס

New member
כולם מסוגלים

לכל בן אדם יש יכולת וכשרון בתחום אחר, ואין בן אדם אחד על כדור הארץ שאין לו את זה (להוציא אנשים בעלי פיגור שכלי\בעיות אחרות). כל בן אדם יכול למצוא את עצמו באקדמיה. השאלה היא האם המדינה והסביבה נתנו לו את האפשרות להגיע למיצוי הפוטנציאל שלו. והתשובה בכל מדינות העולם היא לא.

פריפטס

New member
לא הגבתי לרעיון שלו

לא קראתי אפילו את המסמך... הגבתי למה שאתה אמרת בקשר ליכולת של אנשים.

Zack DA

New member
גם זה נכון. לא כל האנשים מסוגלים

לעמוד בדרישות האקדמיות. כיום הרף הוא גבוה.

פריפטס

New member
שוב

הסיבה שלא כל האנשים מסוגלים לעמוד בדרישות היא בגלל שהחברה או המדינה לא אפשרה להם להגיע למיצוי הפוטנציאל שבהם. היכולת שלך, צחי, לא גבוהה משל אף ילד בעיירת פיתוח שלהורים שלו לא היה כסף לחינוכו ולכן לא הגיע לאוניברסיטה.

Zack DA

New member
לא לכל האנשים יש את אותו הפוטנציאל.

אבל אני מסכים שקשה מאוד להביא אנשים לרמת מיצוי הפוטנציאל שלהם, אם בכלל.

פריפטס

New member
לא התכוונתי לכך

שלכולם יש את אותו פוטנציאל- התכוונתי שלכל אחד יש פוטנציאל בתחומים שלו, ולכן כל אחד יכול ללכת לאקדמיה בתחום שמתאים לו.

פריפטס

New member
פשוט מאוד

כי עד היום, כל אדם שניתנה לו ההזדמנות להוכיח את עצמו בתחום שהוא בחר- הצליח בכך.

Zack DA

New member
אגב - אמרת "בתחום שהוא בחר"

"כל אדם שניתנה לו ההזדמנות להוכיח את עצמו בתחום שהוא בחר- הצליח בכך"

פריפטס

New member
אוה

"שהוא בחר" זה אומר שנתנו לו באמת לבחור, ולא שהחברה או ההורים עשו את הבחירה בשבילו והוא הלך למה שציפו ממנו שילך.

Zack DA

New member
איזה קשקוש......

תודה שטעית....... אתה רוצה להגיד לי שכל מי שבור מקצוע לגמרי לבדו - הוא בהכרח יצליח בו ? אין שום הבטחה כזאת.

פריפטס

New member
קשקוש תגיד על המפלגה שלך...

לא, זה לא מה שאני רוצה להגיד, זה הרבה יותר מסובך מזה. אבל כן, אני טוען שלכל בן אדם יש כשרון בתחום מסויים, וברגע שהוא מבין מה התחום שלו, עם ההכוונה הנכונה והחינוך הנכון הוא יצליח בו. אין סיבה שלא.

Zack DA

New member
אולי הוא פשוט בן אדם לא מוצלח ?

לא מוכשר ? בשום דבר ?

פריפטס

New member
הממ, אוקיי

אז פה לא אתה יכול להוכיח ולא אני יכול להוכיח. אני אשמור את האמונה האופטימית שלי, ואתה תשאר עם הסנוביזם שלך. סוף סיפור.

למעלה