התנועה לריקודי עם

ע דה

New member
התנועה לריקודי עם

מישהו יודע? ויכול לענות לי לאן נעלמה התנועה לריקודי עם? לפני כמה שנים אמרו לי שהם התאחדו עם ארגון המדריכים, על הארגון אנו שומעים אך מה בדבר התנועה לריקודי עם? מי מנהל אותה היום, היכן הם יושבים? יש למישהו אינפורמציה על כך?

עדה שלום

בזמנו היה המדור לריקודי עם בהסתדרות, לאור הצימצומים נסגר המדור וכל הפעיליות עברו לארגון המדריכים שגם הוא כפוף להסתדרות, כך שהיום הארגון הוא הגוף הגדול והעיקרי המטפל בתנועת ריקודי העם. התרומה לתנועת ריקודי העם מתבטאת בפעילות הענפה שמקיים הארגון, מפגשים וערבים, השתלמויות, האולפן להכשרת מדריכים שיפתח השנה בחיפה, הפקת כל ההרקדות ומופעים בפסטיבל כרמיאל, ועוד´ ועוד´ הצוות המוביל בארגון מבצע נאמנה את שליחותו ועובדה היא, שבקדנציה הנוכחית הארגון פרץ קדימה בפיעליות ועשיה. זהו המעט "לאן נעלם המדור לריקודי עם" (ולא התנועה שהיא קיימת, חסר לנו שהתנועה תיעלם מכיוון שריקודי העם יעלמו איתה) ערב נעים לך.

יש עוד 2 עמותות

שעוסקות בטיפוח הפעילות בריקודי עם עמותת גבעת חביבה ועמותת רעים

ע דה

New member
לחבר של כולם - במה זה מתבטא?

מהם פעילויות העמותות? האם תוכל לפרט יותר?

פעילות העמותות

בגבעת חביבה - מידי חודשיים בערך יש חמישי- שישי של השתלמות והרקדה. ההרקדה נמשכת עד הבוקר. שם רוקדים אחרת . בעיקר ריקודים נוסטלגים. שומרים על אוירה מיוחדת. מעודדים לתת ידיים. ביום חמישי - לרוב מזמינים יוצר. שמלמד את ריקודיו ביסודיות. עמותת רעים , עורכת טיולי משפחות של רוקדים. ובעיקר - אחת לחודש הרקדה נוסטךגית ,בכל שבת ראשונה בחודש - בקבוץ מרחביה זה מה שאני יודע - אחרים יכולים להוסיף.

ע דה

New member
אבל אצבעוני הגלילי - הארגון פועל

הארגון פועל למען המדריכים לריקודי עם ואילו התנועה פעלה למען כולם ובעיקר למען הרוקדים. בזמנו הם היו נפרדים ואחר כך התנועה וארגון המדריכים התאחדו. האם רינה מאיר פרשה מהתנועה? האם הם כבר לא קיימים בארלוזורוב 93? האם הארגון שומר על כל תנועת הרוקדים - רוקדים כמדריכים כאחד?

עדה - המדור לריקודי עם - לא תנועה

אם את מתכוונת למדור לריקודי עם - הוא "מת". המדור היה פעם - האכסניה היחידה לפעולת ריקודי עם בארץ. במסגרתו התקימו האולפנים למריכים, שאת אחד מבוגריו. המדור דאג לפתיחת חוגים והרקדות בישובים השונים.מתוך מטרה, שבכל מועצת פועלים יהיה חוג או פעילות של להקת מחול. כמו כן המדור קיים השתלמויות מדריכים ,כנסי מחול. דליה, צמח, בית ברל ועוד.הפיץ ריקודים חדשים. כשההסתדרות שינתה כיוון, והתחילה לעסוק רק בעיניני איגוד מיקצועי, פעולות התרבות, המוסיקה , המחול, ריקודי עדות , ספרנים ועוד - התיבשו. תרצה - מנהלת המדור הודס יצאה לפנסיה רינה מאיר - שהיתה במקומה הוכנסה לקירור. נשאר רק האירגון.רוני הכניס למסגרת האירגון את כל הפעילויות של המדור. העמותות שקמו, בעיקר עמותת רעים - משתדלות להשלים את החסר, בהעדר פעילות מרכזית , כמו של המדור. ולפעמים הם עושים פעילויות כפולות, ומתחרים זה בזה. גם גופים פרטיים בחשו בקדירה , כבר הזכרתי את יואב אשריאל, עליו אפשר להוסיף את מישאל ברזילי, ישראל שיקר, יהודה עמנואל (בעבר -מעוף) ועוד כמה נסיונות של שבתות ללימוד מרוכז של ריקודים, שעורכים מדריכים שונים. הנושא קיבל תנופה "ימה וקדמה צפונה ונגבה".

לעדה ולחבר

כבודם של תרצה ורינה במקומם, יכולת להגיד מה שאתה רוצה בצורה יותר יפה. לפניהם במדור היו עוד אנשים, אם אתם מעונינים בהסטוריה, אכתוב לכם. כמו שציינתי בתגובתי הקודמת הארגון הוא כיום הגוף הגדול והמוביל בתחום. לא כתבתי קודם שהארגון ערך לא מזמן מפגש "דליה מחודש" וכמו כן עורך הרקדות נוטלגיה, לחבר, לידעתך - הארגון הוא גוף ציבורי עם צוות מוביל הכולל יו"ר, מזכיר, סגן וחברי מזכירות השותפים לעשייה.

אצבעוני גלילית אינני מכחיש

שהארגון מוסד מכובד. היום - הארגון חזק יותר מאי פעם. אבל בעבר , עצם הקמתו היה כצנינים בעיני המדור. שנים הוא הוחרם. רק לידיעה , תמר אליגור , מהמוכשרים במדריכי המחול, שהיכשירה תלמידים רבים באולפנים - היתה במצב מביך מאוד, כאשר עמדה בראש הארגון, בהיווסדו. מחד - יואב קינטר אותה - עד שלא הזמינה להשתלמויותיו ומאידך תרצה וכל שותפיה במדור, ירדו לחייה. ההיסטוריה בענינים אלה עוד לא נכתבה. אין לנו עוד סטודנט או ד"ר , כמו צבי פרידהבר ז"ל, שיכתבו את ההיסטוריה של ריקודי עם , בצורה אוביקטיבית. דן רונן , שמסוגל מבחינת כישוריו ויכולתו האינטלקטואלית, לכתוב את ההיסטוריה - מעורב מאוד , מבחינה ריגשית , עם הנוגעים בדבר. אני חושב , שהוא לא יהיה מוכן לפרוס את כל האמת במערומיה. על כן אצבעוני יקירה , אינני חולק על מעמדו של האירגון היום. צעדיו לא צרים כבעבר. הדאגה שלי - שהסכסוכים בתוך האירגון והמזכירות - יחלישו את יכולת הפעולה שלו. חשוב לשתף הרבה מדריכים מרכזיים בעשיה , כדי שיתרמו מיכולתם, בהעצמת האירגון. רק כך נוכל להגיע רחוק.

ע דה

New member
שאלות לחבר -

א. לא ידעתי שפרידהבר ז"ל מתי הוא נפתר ז"ל? ב. לא ידעתי שאצבעוני הגלילי הוא בעצם נקבה (בת?)? ג. לא ידעתי שחבריה של תמר אליגור (שאותה אני מאד מאד אוהבת וכבדת התנקלו לה? וכי היו כאלה מריבות בין המדור לאירגון? אני רואה שאני די רחוקה מכל הרכילויות ואולי זה לטובה. אם כי אני מוצאת הרבה עניין במה שכתבת כאן. שיהיה ערב טוב.

לעדה

אני מניח(ה) שהחבר(ה) מכיר(ה) אותי ויודע(ת) שאני נקבה, אולי הוא נקבה? במסר אישי אני אגיד לך מה אני חושב על החבר(ה) מי הוא ומה הוא? עדה, לגבי תמר זה קרה בסוף שנות השבעים, אלו לא היו מריבות בין המדור לארגון, יואב פשוט לא קיבל כל דבר שהוא לא מעורב בו, אם זה המדור או הארגון זה לא משנה - תמיד הוא היה נגד. חבל שאת לא בענינים, היית לומדת ורואה הרבה דברים, רצון האדם כבודו.

אצבעוני - זכר או נקבה ? הרי ציטוט

" אני מניח(ה) שהחבר(ה) מכיר(ה) אותי ויודע(ת) שאני נקבה, אולי הוא נקבה? במסר אישי אני אגיד לך מה אני חושב על החבר(ה) מי הוא ומה הוא?" נו, מי יכול לקלוט ממשפט זה ,שצוטט זמדבריו- מדבריה של אצבעוני : זכר או נקבה ? 1. "שאני נקבה" 2. "אני חושב" מותר לצחוק קצת. אבל לא "על" אלא "עם".

יבנאי

New member
ל חברשל כולם

נראה לי שאף אחד/ת בפורום לא יכול להתמודד עם כושר האיבחון שלך "וטוב שלא", לפי כושר ההבחנה שלך אתה ודאי מגדיר את עצמך נקבה. (חסר היה לנו אם מקצועך היה מוהל)

ע דה

New member
לאצבעוני - אני רוצה להיות בעניינים

אך בעניינים החשובים - לא בתככים ו/או מריבות חפצה נפשי - את תמר אליגור הכרתי כאשר היא היתה המורה שלי לתורת הדרכה באולפן להכשרת מדריכים. אישית אני מאד מעריכה אותה וכפי שכתבתי אני מאד אוהבת אותה, כואב לי לשמוע שהיו לה חברים שיצאו נגדה היא אשה שרק תורמת ותורמת ובלי סוף הלוואי והיו עוד כמוה.

לעדה - תוספת אינפורמציה

1. צבי פרידהבר נפטר לפני כשנה בערך בהזדמנות זו הייתי מציע לירון לפתוח פינה לזכר אלה שנפטרו. באתר רוקדים . אם יש - אני מבקש סליחה, שלא עיינתי בו כדבעי. לשוב שיכתבו כמה מילים על כל אחד. 2. עם אצבעוני - עד היום אני לא בטוח. אולי הוא יגיד לנו. אגב , נזכרתי בבדיחה: יקה רץ אחרי אוטובוס שחמק ממנו וצעק: אוטופוס עמדי , אוטופוס עמדי. ניגש אליו יקה אחר ואמר לו: אוטופוס זה זכר - לא נקבה , צריך תגיד עמד ! עמד ! היקה ענה : סליחה - אני לא הסתכלתי בין הגלגלים כנ"ל עם אצבעוני. 3.תמר תרמה את נשמתה לאירגון, וסגה מרורים. 4. יחסי מדור - אירגון , עוד יכתבו בספר דברי הימים של ריקודי עם. 5. תשמחי שאת מחוץ לענינים האלה. בידידות חבר

אכן יש. בלוח המדריכים רק שעדיין

אין מיון לפי אלה שנפטרו. זה כבר בבניה אך לצערי, שוב, זמן, זמן, זמן... אין מתי לגמור את התוכנה.

לעדה

באתר אירגון המדריכים ישנו כפתור הנקרא "לזכרם" שם ניתן למצוא כתבות על יוצרים ומרקידים שאינם איתנו. עדיין אין את כולם, בקרוב הכל יושלם.

באתר הארגון

באתר ארגון המדריכים ישנו כפתור הנקרא "לזכרם" שם ניתן למצוא כתבות על יוצרים ומרקידים שאינם איתנו. עדיין אין את כולם, בקרוב הכל יושלם.

למעלה