התנועה לריקודי עם

בקרוב - "לזכרם"

לאצבעוני בקר טוב ! אני מקווה שבאתר ארגון המדריכים שבו יש כפתור הנקרא "לזכרם" ישלימו את העבודה הרבה לפני שאנו כאן כולנו נעבור לצד של "לזכרם". מירי.

ע דה

New member
לאצבעוני הגלילי

כן נראה מהסברכם כי אכן הארגון היום הוא הגוף הגדול, משום מה השם מטעה, היה צריך להיות "ארגון המדריכים והרוקדים" שכן אני מבינה שהיום הוא הגוף המוביל שכולל גם את הרוקדים והשאיפה להיטיב גם עמם. היות ופעם ארגון המדריכים היה גוף בפני עצמו זה היה הגיוני שכך נקרא, אולם כעת, שהוא מכיל בתוכו גם את זכויות הרוקדים הוא צריך להקרא "ארגון המדריכים והרוקדים לישראל בע"מ. סתם... זה מהעייפות! ולרצינות - דיברתי במקרה עם היו"ר יש רעיון שכבר הוזכר בפני ע"י גדי ביטון וגם היום הוא הועלה בפני ע"י היו"ר - להקים עמותה לריקודי עם. עמותה זו תהיה מבוססת על תורמים כאן ואולי גם בחו"ל, הנושא בחיתוליו ואני מקווה שזה יפתור ויעלה את הפעילות של ריקודי עם כלפי מעלה. אישית אני אהיה מוכנה לתרום מכספי אם תקום עמותה כזו שתקדם את האינטרסים של ריקודי העם שלנו. ומקווה שעוד רבים יתווספו אלי, ברצון לתרום. יתכן ובעתיד נוכל גם לעזור לירון בנושא התשלום שהוא משלם לאקו"מ. מי יודע מה עוד... ערב טוב לכם.

לעדה שלום

את אומרת שצריך ארגון המדריכים והרוקדים אז אולי גם צריך להיות ארגון הרופאים והחולים או ארגון הכדורסולנים והצופים וכן הלאה וכן הלאה. "ארגון היוצרים והמדריכים לריקודי עם" - זה שם הארגון, הארגון מטפל בין השאר בסכסוכי עבודה הצצים בין המדריכים למעסיק, ולצערי גם בין מדריך לחברו, הארגון מטפל בטבלאות שכר ועוד כהנה וכהנה, בנושא העמותה הענין בטיפול כבר מספר שנים וזה לא כל כך פשוט, אני מאמין שבקרוב יזוז משהו. בקשר לתשלום לאק"ום - אין בעיה, כל מרקיד יגבה עוד 2 שקלים מכל רוקד ויעביר את הסכום לארגון שיאסוף מכל המדריכים והארגון יעביר את הכסף בחלקו לאק"ום ובחלקו לפדרציות התקליטים, - את מסכימה להוסיף 2 שקלים למחיר הכרטיס? (זה לא יהיה פחות, אולי יותר) לילה טוב

למה להטיל זאת על הרוקדים ?

אני חושב , שהרוקדים לא צריכים לממן את התשלומים לאקו"ם ולפדרצית התקליטים. על הארגוו לאסוף מהמדריכים מס מיוחד לצורך זה. האירגון יהיה אחראי רק לחברי הארגון - בתשלום גלובלי שנתי. יש לשחרר את המדריך , חבר האירגון , מהפלוטר של אקו"ם ופדרציה. מי שלא חבר אירגון - שישלם תעריף יותר יקר. גם בין המדריכים - חברי האירגון - יש לעשות דיפרנציאציה. מי שהכנסתו גדולה ויש לו הרקדות המוניות ישלם יותר מאשר מדריך , שעובד רוב הזמן בבתי ספר ובבתי אבות, או במוסדות שמשלמים מעט - עם חוגים קטנים. אפשר לגבות לפי הצהרת המדריכים על הכנסותיהם , המשוערות בשנה. לא בעיה לקבוע זאת . הרי כולם מוסרים הצהרה שנתית, למס הכנסה. בקיצור, הרוקדים לא צריכים לממן -את חובות המדריכים לאקו"ם וכו´.

כל (כמעט) מה שכתבת נכון!

זה תמצית ההסכם שגיבשנו עם אקו"ם לפני מספר שנים (מ. תלם - כמזכיר הארגון ואנוכי עם הקשרים והנסיון שיש לי בנושא). היתה חלוקה של 4 רמות בין המדריכים לפי מספר הפעמים בשבוע שכל אחד עובד ולפי הרקדה המונית או חוג. התשלומים המיזעריים האלה (סכום שנתי של עד 300 ש"ח למיטב זכרוני) באו לכסות, למעשה על הרקדות מזדמנות/או פרטיות שכל אחד עושה, שכן ברוב המקומות המסודרים (אוניברסיטאות, עיריות, מתנ"סים וכו´) המקומות ם שמשלמים תמלוגים אלה. בנוסף כל חבר ארגון שאינו מדריך בפועל, שילם סכום סימלי פעוט. ואז... לפתע... הרבה מרקידים שהתגאו בחוגיהם הגדולים החלו להמעיט בערכם, חלקם סרב לשלם בכלל והעניין התפוצץ לאחר שנה. בנוסף, לצערי, יש עוד כאלה שעובדם בהחבא, מאימת מס הכנסה/אקו"ם/חברות תקליטים. באתר ןבעיתון "רוקדים" חסרים חלק מהחוגים כיוון שהמדריכים לא רוצים להחשף. כל הענף הנפלא הזה של ריקודי עם (תרבות, היסטוריה, ספורט, שירים, חברה וכל הדברים היפים שנפגשים יחדיו רק בריקודי עם נעשים, לצערי, בדרך לא נכונה ביחס לאלה מהם אנו מקבלים את הדבר החשוב ביותר לריקודים - השירים וההקלטות ז"א חברות התקליטים, הזמרים והמחברים. לאחר מאות שעות של דיונים עם כל הגורמים האלה (אקו"ם, פדרציה, אמ"י) אני יכול לאמור באחריות מלאה שאת כל הבעיות היה ניתן לפתור על בסיס תשלום מועט יחסית, אבל בתנאי שזה יהיה תשלום אמת. כל הגורמים הנ"ל מבינים את חשיבותם של ריקודי העם ומוכנים ללכת להסדרים מיוחדים, בתנאי שההסדרים יכובדו על ידי כולם. אנחנו - העוסקים בהפצת ריקודי העם והנחלתם לכלל התרגלנו לקחת ולא לתת.

לירון - לא ידעתי, שנעשתה פעולה

בנושא של תמלוגים לאקו´ם ולפדרציה. מי זה אמ"י. אגודת האומנים ? האם גם להם צריך לשלם ? חבל, שהמדריכים לא אימצו את הצעתכם. אני חושב אחרי המשפט הראשון שיעשו למדריך קורבן - כולם ילמדו לקח. שיש לתת ולקבל. מצא חן בעיני מה שכתב זקנמוקרח - שיש להכריז את שם היוצר, בכל פעם שמלמדים ריקוד. לפחות - כבוד , אם לא כסף. תמשיך לעבוד, ושלא יטרידו אותך. תתכונן טוב לנסיעה. חבר

אמ"י = אגודת אמני ישראל

וגם הם טוענים לקבלת כסף. העניינים מאד מסובכים אבל, כאמור, כשרוצים לשלם אפשר להגיע לעמק השווה. אשר ל"קורבנות", אני אכן מרגיש כך בנושא ההקלטות (כידוע יש הרבה מדריכים המקליטים ומוכרים) כי למעשה חברות התקליטים לקחו אותי כתקדים ואם היו מצליחים לקבל פסק דין וכסף, הרי היו יכולים להמשך אל הרבה אחרים. בייים אני מנהל מאבק מזה 3.5 שנים, כדי לשרוד וכדי לקבל הכרה שיש לתת גושפנקא חוקית לעניין. מי נהנה מכך? כל שאר המוכרים ובעיקר ארגון המדריכים. מי משלם? אתה יודע. האמת. הארגון העביר החלטה עקרונית לסייע לי מבחינה כספית ואולי משפטית, אבל בין להחליט ובין לבצע... ואשר להשמעות פומביות ותקדימים העניין יותר פשוט עבורם, הם פשוט שולחים תביעה כספית אישית ומצליחים להוציא מחלק מהמדריכים סכומים של כ-3000 ש"ח לשנה. זה, כמובן לא מגיע לבית המשפט כי לדריך לא כדאי והוא מעדיף לשלם ולשתוק. האחרים לומדים שכדאי לפרסם בזהירות ולא להתבלט כדי שהתביעה לא תגיע אליהם. מכאן ועד להבנה שכדאי לכולם להגיע להסכם ולשלם סכום שנתי צנוע - עוד הדרך ארוכה.

ע דה

New member
ירון - בגלל לא הדברים שנכתבו כאן

חייבים לדאוג ולפעול ולעשות למען ארגון יותר חזק. ארגון שמבוסס רק על התנדבות לא יכול להיות ארגון חזק ואת זה גם אמרתי בשיחתי הטלפונית ליו"ר רוני סימן טוב והוא מסכים עמי, רק שכמובן אין תקציב לשם כך. לכן, הקמת עמותה שתבסס על תרומות ותפורסם כאן במדינה ומחוץ למדינה בכל אתרי התקשורת תביא אולי לאיזו שהיא התקדמות בנושא, אני תקווה. שיהיה לכם ערב נעים.

ארגון חזק הוא ארגון שיש בו הרבה

חברים המשלמים מס חבר. אמרתי זאת בעבר ואני חוזר על כך שוב!!!

ע דה

New member
רוני סימן טוב אומר שה-150 ש"ח לא

לא עוזרים ביותר ליצור ארגון חזק, לצערו, כך שזה לא יביא לארגון את הישועה ויהפכו לחזק.

חוזקו של הארגון תלוי לא רק בכסף

שבקופה אלא יותר מכך במספר החברים בו המהווים גוף שיש לו תוקף, למשל, בדרישה להכניס רקוד עם לתכנית הלימודים בבתי הספר (וזו רק דוגמה קטנה). אבל בנושא זה כבר הסברתי כאן בפורום בעבר ואת, לצערי, לא הפנמת את המסר.

לירון מישר - מדוע היה עלי להפנים?

את המסר? אם אתה הוא זה שעוררת אותו? אני רק הגבתי עליו אז קשה לי להפנים ולא לענות כאשר מעירים לי הערות או כאשר מנסים להכניס אותי למשהו שאיני מעוניינת בו מרצוני.

ע דה

New member
לאצבעוני הגלילי - בעצם התשובה הסגרת

בעצם תשובתך אתה מאשר את שאלתי שכן אתה אומר שהארגון הוא גוף בעצם שהוקם לענות על צרכי המדריכים. ואני חשבתי שהוא ארגון שמאגד את כולם רוקדים ומדריכים כאחד. לכן חשבתי שמן הראוי יהיה לשנות היום את שמו - מה שהיה בעבר אכן כך היה הוא הוקם למען המדריכים וכעת כאשר המדור לריקודי עם שאיחד את כולם משתייך גם הוא אליו - לכן הוא כבר לא רק ארגון היוצרים והמדריכים אלא המדריכים והרוקדים. ואיני מוצאת מה פסול את מוצא בדברי? לגבי המחיר איני מסכימה בשום אפן. אני נלחמת על הורדת המחיר לרוקדים ולא על עלייתם!!! העמותה תבוא לענות על תרומה (רק למי שיש - לא לכולם) למי שיש כסף ורוצה לתרום (זכות ולא חובה) יוכל לתרום ומה יותר נשגב מאשר לתרום לתנועה לריקודי עם? לכן תבינו, אני נלחמת למען הצד החלש ולכן גם נלחמתי פה ובחוגים על הורדת המחיר באוניברסיטה ועל הקפאת המחירים בחוגים האחרים וחושבני שהצלחתי-הצלחנו בכך לפחות בהקפאת המחיר. אין הדבר סותר את הקמת העמותה שתוכל לעזור ביצירה והרחבת הנושא והעניין שלנו בריקודי עם - ושוב רק למי שיש כסף ברשותו (לא מדובר במובטלים או עניים). מקווה שכעת תבין את דברי.

עדה

אני מצטער לחזור על זה שהמדור והארגון אף פעם לא היו של הרוקדים, אלה לרווחת המדריכים, זה כמו שתבואי ותגידי שארגון הרופאים זה של החולים!! זה שנעשו הרקדות ואירועים, כמובן שכולם הרויחו, גם היום ישנם הרבה פעולות וחבל שאת לא לוקחת חלק פעיל.

לאצבעוני - סליחה לא התכוונתי!

איני יודעת כיצד כתבתי משפט זה - כנראה בגלל העייפות... אני בהחלט אשמח לשתף פעולה ולעזור אם יבקשו את עזרתי. מתנצלת.

למעלה