"התנחלות " כפר האורנים

kobitton

New member
"התנחלות " כפר האורנים

לאלו מכם שלא שמו לב בסוף השבוע התפרסמה כתבה על "גאולת קרקעות" והיישוב שלנו מופיע שם כהתנחלות. קריאה מדוקדקת כמובן מובילה לאותה דמות מלפיד הדואגות בכל הזדמנות "לשבח את יישובנו" . חבל שעיתונאים גם נופלים בפח ולא דואגים לקבל את תגובת היישוב .

Shachamb

New member
אותה דמות מלפיד

מוכנה ללכלך על כל העולם ולהציג דברים בצורה מוזרה כדי לקדם את האג'נדה הפרטית שלו - במקרה זה, זה גם התאים לעיתונאי זה היה די בזוי לדעתי

אין ספק שאנחנו התנחלות

אבל להציג אותנו שנדבקנו ללפיד מהסיבה שהם בתוך הקו הירוק אינה נכונה. אני גם חושבת שצריך לצאת מכתב רישמי מהישוב למערכת העיתון בבקשה לבדוק ולהעמיד דברים על דיוקם כפי שעיתונות נכונה צריכה לעשות. בכל מקרה הרי שהוצאת התיסכולים שלו בעיתונות לא תשנה את העובדה שלמרות שהישוב מעבר לקו הירוק עדיין מעדיפים אותו על פני לפיד. מה לעשות כנראה שמרקם אנושי חשוב יותר מקו ירוק אדום או לבן.

מדבריך משתמע שהמרקם האנושי

בכפר אורנים טוב יותר מזה שבלפיד.האם תוכלי לפרט האם התכוונת מבחינה עדתית או אולי מבחינה מוסרית? אני מוצאת בדבריך טעם לפגם.

michalig

New member
לא עדתית ולא מוסרית

כפר האורנים מוצלח יותר מבחינה חברתית, קהילתית, ויזואלית, טופוגרפית וארגונית. המרקם האנושי פה מאד רבגוני (עדות, סגנונות, מקורות, מקצועות,נטיות פוליטיות -מכל הסוגים והמינים) אבל מטרה אחת - לחיות בישוב קהילתי תוסס ונעים, ולא לנגח אף אחד. אני מאמינה שהרוב בלפיד גם מתעניין בשיפור החיים האישיים והחברתיים שלו, ולא מחפש להתנגח.

עכשיו הבנתי

אתם טובים לפיד רעים.אתם מוצלחים לפיד על הפנים. עם גירסה כזו קשה לי להתוכח ואני גם לא מעונינת. אני רק חושבת שמעולם לא נתקלתי במישהו בלפיד שאמר על תושבי כפר אורנים שהם פחות מוצלחים ממנו או פחות טובים ממנו. הגישה שלך מתנשאת ומאד פוגעת.

אליבקר

New member
מסכים עם הדבורנית

אין כאן בכלל של שאלה מי יותר טוב, אופי התושבים בשני הישובים כמעט זהה- יש כאן פיספוס אדיר של הזדמנות לנצל את הטוב שבשני הישובים לתועלת התושבים ביחד. הגיע הזמן שהתושבים בשני הישובים יבהירו להנהגות של שני הישובים שממלחמות והכפשות לא יוצא כלום. להקים מערכות מקבילות בכל ישוב זה ביזבוז אדיר של כסף שהיה יכול להיות מנוצל הרבה יותר טוב . אני מתכוון לפנות לרונן אצלנו- תרימו את הכפפה גם אתם בלפיד אולי נצליח להזיז משהו.

לפני שאתה מרים כפפות

קודם כל שיתנו לסדר את הכניסה לישוב שלא כל פעם שאני עוברת אני צריכה לברך הגומל. ולזה אני מתכוונת מרקם אנושי. בטוחה אני שאם המצב היה הפוך היינו משאירים הכל בצד ולו במטרה למנוע את האסון הבא. זאת הכפפה הראשונה שצריך להרים.

אבל איילת המצב באמת הפוך

את עוברת כל יום בלפיד ומכבידה על חיי התושבים בגלל התנועה. את משתמשת בתשתית הביוב של לפיד ויש הצפות עקב עומס והמרקם האנושי שלנו סובל בגלל המרקם האנושי הכל כך אנושי שלכם. לפחות תגידי על זה משהו.

papageno1

New member
במסגרת הרב-גוניות.....

..ואם רציתי הוכחה שאכן הישוב שלי נחות יותר מבחינה חברתית, קהילתית, ויזואלית, טופוגרפית וארגונית, תראו מה מצאתי היום בפורום של היישוב שלי.

watcher3

New member
היכן זה פורסם?

אולי אפשר לפנות לעיתון שיפרסם תיקון טעות. עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא.

shlomoben

New member
פורסם בידיעות אחרונות מוסף 7 ימים

אנחנו מוצגים שם כמתנחלים ויו"ר לפיד שחלק מישובו גם מעבר לקו הירוק עוד שופך שמן למדורה בדברים מקוממים.

מהי ההגדרה המדוייקת של השטח ?../images/Emo82.gif

שאלת תם .האם איננו נחשבים לשטח מעבר לקו הירוק ? או שלא הבנתי שום דבר?

carmiki

New member
עוד על הכתבה

לפי דעתי הבעיתיות שבכתבה היא לא אם אנחנו מוגדרים התנחלות או שאדמותינו נרכשו ע"י מיליונרים משטחים של ערבים (זו הטענה המרכזית בכתבה ) הבעיה היא שהעיתונות צריכה להיות הוגנת ולא לשקף רק צד אחד (במקרה זה היישוב לפיד), חוץ מזה כשאני התעניינתי בבית ביישוב לפני כשנתיים אף אחד לא הזכיר איחוד כל שהוא עם לפיד, ואם כן היו מזכירים זאת הייתי חושבת פעמיים אם לקנות פה בית. עדיף לחיות במקום שקט מעבר לקו הירוק מאשר עם אנשי ריב ומדון בתוך הקו הירוק. אולי יש מקום לכתוב מכתב מסודר לעיתון מטעם הוועד או מזכיר היישוב כתגובה לדברי יו"ר ועד לפיד. בטח אם ירצו לפנות פה את כל "המתנחלים" ויציעו לנו סכומי כסף גדולים תמורת הבתים אז לפיד ייעתרו לבג"ץ שהם חלק מכפר האורנים כבר 10 שנים וגם להם מגיע (עובדה שהביוב שלנו זורם שם, פייר או לא?) סתאם.

עכשיו ברור מה מעצבן אותם

שעבור בית יותר קטן ופחות מושקע הם שילמו הרבה יותר, ולאחר שלשני היישובים נקבע צביון, מסתבר שהבתים בישוב שעלו במקור הרבה פחות, שווים היום הרבה יותר מהבתים שלהם... אגב- הגדרת התנחלות לא נקבעת לפי אחוזי ההצבעה לשמאל (מהשם שלי ניתן לשער שאני לא בדיוק מצביע האיחוד הלאומי). מה לעשות. כל עוד אנחנו נמצאים מעבר לקו, אנחנו יכולים לאהוב את זה או לא, אבל בהגדרה היבשה אנחנו אכן התנחלות.

לארי

New member
תוצאות בחירות 2003 בכפר

האורנים ובלפיד, לעיונכם- מעניין להיזכר: ________________________________________________________________ כפר האורנים: הליכוד 24.4%, העבודה 25.9%, שינוי 26.1%, ש''ס 0.5%, האיחוד הלאומי 2.5%, מרצ 13.7%, המפד''ל 1.6%, יהדות התורה 0.7%, החזית הדמוקרטית לשלום 0%, עם אחד 0.9%, בל''ד 0%, ישראל בעלייה 0.1%, הרשימה הערבית המאוחדת 0%, חרות 0.3%, עלה ירוק 1.1%, זעם 0%, אהבת ישראל - הרב כדורי 0%, זכויות הגבר - רע''ש 0%, ישראל אחרת 0.3%, לידר 0%, צומת 0%, הברית הלאומית המתקדמת 0%, ארגון פעולה דמוקרטי 0%, אזרח ומדינה 0%, להבה 0%, הירוקים 1.2% _____________________________________________________________________ לפיד: הליכוד 31%, העבודה 21.3%, שינוי 22%, ש''ס 2%, האיחוד הלאומי 3.3%, מרצ 11.2%, המפד''ל 1.1%, יהדות התורה 1%, החזית הדמוקרטית לשלום 0.2%, עם אחד 1.6%, בל''ד 0%, ישראל בעלייה 1.6%, הרשימה הערבית המאוחדת 0%, חרות 1%, עלה ירוק 0.9%, זעם 0%, אהבת ישראל - הרב כדורי 0%, זכויות הגבר - רע''ש 0%, ישראל אחרת 0.1%, לידר 0%, צומת 0%, הברית הלאומית המתקדמת 0%, ארגון פעולה דמוקרטי 0%, אזרח ומדינה 0%, להבה 0%, הירוקים 1% _____________________________________________________________________

אירילה

New member
לארי - זה לא יוביל לשום מקום ,בסופו

של דבר אנחנו יהודים ישראליים , אני מקווה שההודעה שנמחקה על ידי בפורום לפיד שנכתבה על ידי תושב כפר האורנים ,הרעיון שלה לא נלקח מהתוצאות שהעלת. כבוד גדול זה לא הוסיף לכפר האורנים.

למעלה