"התנחלות " כפר האורנים

ninagil

New member
לכבוד הצנזור מלפיד

שלום אדוני. הנתונים שלארי הציג הם רלוונתים לדיון שלנו בפורום שלנו. כמנהל פורום לפיד יש לך זכות למנוע דיון ולמחוק הודעות אבל הצנזורה שלך אצלנו לא במקום. ובנוסף, מספיק עם הנזיפות מוסר על הודעות שלא תורמים לקידום שכנות טובה. אני לא שמעתי מילה ממך על ההצהרות של מנהיג לפיד. מה דעתך? זה תורם לשכנות טובה? זה מוביל למשהוא?? מה באמת יש לך להגיד על זה?

לארי

New member
לא ברורה לי

מהי מהות ההודעה שלך
חבל לי מאוד שאתה רושם את הדברים מבלי שנעשתה בדיקה מסודרת שלך טרם כתיבתה של הודעה זו. מה הקשר ביו היותנו יהודים ישראלים וכו' וכו' לבין הנתונים היבשים שהעליתי? מישהו פקפק בהיותנו יהודים ישראלים? שמעת כאן מישהו שטוען אחרת? שמעת אותי טוען אחרת? אילו זרעים אתה מנסה לזרוע כאן? יתר על כן,ההודעה שנמחקה על ידך נכתבה אתמול בשעה 16:07 אחר הצהריים. ההודעה שכתבתי והכילה נתוני בחירות יבשים כפי שסופקו ע"י גורמי ממשל רשמיים נכתבה אתמול בשעה 22:28 בלילה , 6 שעות אח"כ
. איך אתה מעז לטעון שמישהו "הוסת" מההודעה שלי או בעקבות דברים שהועלו בפורום ואפילו לא טרחת לבדוק בדיקה בסיסית לפני כתיבת הודעתך ? רק להסביר לך בפשטות, הועלו בדיון בשרשור זה השערות לגבי התפלגות ההצבעה בישובנו ובלפיד ולמען הדיוק והאמת העובדתית הובאו נתוני האמת כלשונם, ללא שום פרשנות מצידי וכ"א יכול לעיין בהם ולהבינם עפ"י רצונו כאדם בוגר. אני שמח שלא האשמת את הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בהסתה לרעיונות פילוג ומדון. זהו מידע נטו שהבאתי ואני רואה בתפקידי כמנהל, אלמנט של אספקת מידע ברבדים שונים וזהו אחד מהם. לכן,אני לא מבין מה כל כך מרגיז אותך בנתוני האמת של ההצבעה. גרשון, מה שניסית לעשות בהודעה זו לא יצליח. שיטות כאלו לא עובדות אצלנו בכפר האורנים והניסיון שלך להשתמש בפורום שלנו להשגת מטרות מסויימות לא יקרום עור וגידים. אנחנו נמשיך לחיות את חיינו בכפר האורנים באיכות,בשמחה, ובכבוד הדדי לשכנינו וכל מי שינסה לפגוע בנו בכל מיני דרכים פתלתלות שיבושם לו- לפחות כאן אני מבטיח שנסיונות אלו לא יצלחו.

shlomoben

New member
תודה על הנתונים לארי

אפשר לראות דפוס הצבעה כמעט זהה בשני הישובים. הערתה של איילת על עליונותינו היתה לא מתאימה אנחנו בדיוק כמוהם מתחבטים בבעיות יום יומיות ומשתדלים לשפר את איכות חיינו בישוב. אני שמחה איילת שאת מרגישה טוב בישוב מכל הבחינות אך מכאן ועד השוואות מעליבות הדרך ארוכה. אני חושבת למשל שעדיף להתרכז בעצמנו ולפתור למשל את בעיות החניה ברחוב יפה נוף...

לא רוצה להתרכז בעצמי

כשכל יום בעוברי בכניסה לישוב אני מסכנת את עצמי, ילדי ועוברי האורח. הנושא אינו איכות חיים,בעיות יומיומיות וכו' הנושא הוא בטיחות כולנו. אז די להיות צבועים ולדבר על נושאים משותפים, איכות חיים ודברים שאינם רלוונטים לכך שאנחנו נמצאים בסכנה יומיומית ויש כתובת שמאפשרת זאת.

אירילה

New member
שמחתי בכנות לשמוע את דעתך

לא ניסיתי לזרוע זרעים כאילו הודעתך הוותה הסתה ,אולי השתמע מכך אולם הכוונה היתה כעקיצה לגולש אשר כתב שעדיף שכנים ערבים על שכנים כמו לפיד. כבוד רב זה לא הוסיף. ובאם השתמע כאמור כי ניסיתי לרמוז כי דבריך גרמו להסתה כלשהיא ,קבל התנצלותי בפומבי. גרשון

טלכספי

New member
אין טעות

אנחנו אכן התנחלות, גם אם רוב התושבים אינם תואמים את הגדרת ה"מתנחל" הבסיסית, ולא מסכימים להשקפת העולם ה"התנחלותית" (לא בדקתי, אבל השמועה אומרת שרוב התושבים מצביעי מרכז-שמאלה). ואגב, המילה התנחלות אינה קללה, להיפך. ישנן גם התנחלויות והאחזויות שקמו ממניעים אידאולוגים אלה ואחרים, ושלא חייבים להשתייך לצד הימני רדיקאלי של המפה הפוליטית, אלא פשוט מאכלסים תושבים בעלי אופי יהודי/ציוני (וגם זו לא קללה...) שוחרי איכות חיים וקהילה (כמאמר המשורר). מהכתבה משתמע שאנחנו (כל 500 המשפחות), עלוקות מוצצי דם שהתיישבו על צווארם של תושבי לפיד, ולא מרפים. ראשית, אל לנו לשכוח שהמצאותנו כאן אכן מקשה על שגרת יומם של תושבי לפיד, לצערנו הרב! לא כך רצינו ונראה לי שנציגי הישוב עושים מאמצים ע"מ לשפר את איכות החיים שלנו ושל תושבי לפיד (למשל ע"י יצירת כביש גישה בלעדי לישוב במהרה בימנו). חוץ מזה ברור שהכתבה מגמתית, ולא במקרה. יש להניח (וזו הנחה בלבד), שהיא הוזמנה ע"י גורמים מוכרים מחרחרי ריב ומדון. לא במקרה לא מופיעה התייחסותו של מושי או נציג רשמי אחר מטעם הישוב (למעט תושב מזדמן). נראה לי שיש ליזום פניה למערכת העיתון ולבקש כתבה מתקנת. וגם אם לא תהיה כזו, אז מה? שיגידו מה שיגידו! הישוב מוצלח ולכן ההתמרמרות והכעס.

אליבקר

New member
נכון מאד

וגם אותו שכן מנהיג אכול קנאה שיודע רק להתסיס במקום לנצל את הטוב שבשני הישובים לטובת תושביהם - אם יבדוק היטב אז ביתו מעבר לקו הירוק.

אנחנו לא התנחלות

מרבית התושבים אצלנו הצביעו בבחירות בעד מפלגות מהשמאל לזה קוראים התנחלות? ידידנו מלפיד תן לחיות בשקט.

הבעיה לא בהגדרה הטרמינולוגית.

למרות שבחברה הישראלית למתנחלים יש דימוי/ סטראוטיפ מקובע, עליו לא עונים (מרבית) תושבי כפר האורנים, נתקשה להתעלם מהעובדה הפשוטה שאנו שייכים למועצה איזורית מחוץ לקו הירוק, שקיבלנו אישור מהממונה על הרכוש הנטוש במקום ממנהל מקרקעי ישראל וכו'. הבעיה היא התמונה שעלתה מהכתבה בעיתונות הארצית על ישוב פרזיט שנצמד לישוב קיים בכדי להנות מתשתיות קיימות, כדוג' נוספת למקרים שהועלו בכתבה. אם העובדות היו כ"כ פשוטות- הנושא היה יכול להפתר מזמן. עובדה שעד היום עולות התנצחויות כאלה ואחרות בעיתונות המקומית על תוכניות מנורה שקדמו לתכנון לפיד (!), תואי שטח מתוכנן לעומת ביצוע בפועל, חוסר תיאום בין רשויות ועוד. הוצגה תמונה חלקית שאינה משקפת את המציאות במלואה ונכון שמכתב תגובה למערכת יעזור באיזון העובדות שלא יכולנו לצפות שיוצגו ע"י נציג לפיד.ועם זאת לא ישנה דבר משמעותי בשטח...

אלה 3

New member
אולי אפשר לצרף את הכתבה?

לכל אלו שלא קוראים עיתונים בשבת?...

בהשקט ובביטחה!

אכן, לא נחשפתי לכתבה, וגם במסגרת הפורום עוד לא הבנתי בדיוק על מה מדובר. ככלל, אני בעד להמשיך לעשות, ולא לקפוץ לכל תקשור זה או אחר. אכן, חבל שעיתונאים לא יודעים את מלאכתם, אך מאחר והכתבה כנראה הונעה ממניעים לא אובייקטיביים תגובתי לא היתה משרתת את המטרה (תשאלו את אנשי התקשורת המתגוררים בישוב, והם, ככל הנראה, יאשרו את דברי). כתבה מתחילה ממקור ונבנית סביב המידע שהוא מספק. אי לכך, אם הייתי נשאל לצורך ה"איזון" היה הכותב רץ למקור לקבל את גירסתו שהיתה בוודאי מכפישה אותי ואת דברי, ואם אשלח עכשיו תגובה היא תכנס (במקרה הטוב) לפינת התגובות ולא תקבל את החשיפה ההוגנת לה היא ראויה. תנו לעובדות לחזק אתכם, לחזק את הקהילה ולחזק את יחסי השכנות הנרקמים כאן אף על פי, ונמשיך כולנו לעשות, בהשקט ובביטחה. כן, כדאי גם לזכור שאף אחד כבר לא זוכר מה נאמר בכתבה הזו כי כבר למחרת עטפו בנייר הזה דגים
ו... חוץ מזה, המעיטו בקריאת עיתונים ובצריכת תקשורת. הנה נוכחתם בעצמכם לדעת כמה שהתקשורת עלולה לסלף אמיתות (והאמינו לי, הנסיון שלי בתחום יכול למלא לפחות קלסר). זה יעשה לחייכם הפנימיים רק טוב

למעלה