התנכלות מצד שכנים על רקע (כנראה) הומופובי
היי, נקלענו למצב מאוד קשה מול השכנים שלנו, ואשמח לקבל את חוות דעתכם בנושא. לפני כשנה עברנו בן זוגי ואני להתגורר בקיבוץ. שנינו גברים הומואים, ובניגוד למה שציפינו, המעבר היה מאוד נוח והרוב המוחלט של האנשים מקבל אותנו כאן כשווים ולא מייחס חשיבות מיוחדת לזהות המינית שלנו. בחודשים האחרונים, ומדובר על משהו שנמשך תקופה מאוד ארוכה, השכנים המתגוררים בסמוך אלינו מתנכלים אלינו בצורות שונות. החל בפגיעה ברכוש הנמצא בשטח שלנו, דרך כניסה בלתי-פוסקת לגינה הפרטית, וכלה בעקירת צמחים ושיחים ששתלנו או שהיו כאן בשטחנו. הם גם התלוננו עלינו בפני הנהלת הקיבוץ ובפני חברים רבים כאן, בטענה שאנחנו (!) מטרידים אותם. דיברתי איתם כמה פעמים בעבר, בעיקר כשרק עברנו, ושוב ושוב שאלתי אם דברים מסוימים שאנחנו עושים מפריעים להם כדי לוודא שאורח החיים שהבאנו איתנו מהעיר לא מתנגש עם מה שרגילים ומכירים פה. אנחנו מתכוונים להקים כאן משפחה והתחלנו בתהליכים, ולכן היה חשוב לי ולבן הזוג שלי לעבור למקום שבו נמצאת המשפחה (שלו), וליצור פה קשרים טובים עם האנשים. הם אמרו שהכל בסדר, ולכן היינו מופתעים כשהתקשרו מהנהלת הקיבוץ וקראו לנו לשיחת נזיפה שבה אנחנו היינו צריכים להבהיר מה אנחנו עשינו לא בסדר וכו'. זה היה מעליב, משפיל, מבזה. מעולם לא הרגשתי ששופטים אותי, אותנו, כל כך קשה, וגם אם כן - מעולם לא נתקלתי בפעולות כל כך אלימות, גם אם לא פיזית, כלפיי על רקע הנטייה המינית שלי. פעם אחרי פעם אנחנו מיישרים קו עם הדרישות שהם מעלים. הם פתחו מעבר פרטי לגינה שלהם דרך השטח שהיה שלנו ונלקח, הרסו את מערכת ההשקייה שלנו, עקרו שיחים ופעם אחת השכן גם איים עלינו "אני אשבור לכם את כל הגינה", לאחר ששמנו גדרות במבוק בגבולות השטח שלנו כדי לתת תחושה מינימלית של פרטיות. הוצאנו אלפי שקלים על צמחים, גדרות ודברים שונים שנהרסו בגללם, וסתמנו את הפה. כשהגענו להנהלת הקיבוץ, סופסוף מישהו הקשיב לנו והגענו לסוג של הסדר ואפילו נחתם חוזה פישור. היינו מאושרים כי חשבנו שהשארנו את התקופה השחורה הזו מאחור, אבל לא עבר יותר מחודש והכל חזר לקדמותו. אולי אפילו יותר גרוע. הבוקר קמתי ויצאתי לגינה כדי לגלות שאחד הצמחים שלנו נגזם. שני עציצים גדולים שהיו בתוך הכניסה לבית נופצו. אני לא יכול לתלות בהם את האשמה ואין לי הוכחות, אבל כל הדברים שקרו כאן לא משאירים יותר מדי אופציות. הנזקים קטנים מכדי שנוכל להגיש תלונה או משהו, אבל מעבר לנזק הכספי, זה פשוט שובר לי את הלב בכל פעם לגלות עד כמה אנשים מוכנים ללכת רחוק בשנאה שלהם. יום אחד חזרתי הביתה מחבר ומצאתי פה מלא זבל שמישהו (הם?) פיזר על כל הכניסה שלנו. אנחנו מאוד אוהבים את המקום ואת החיים כאן, אבל מתחילים להבין שאולי זה לא מקומנו, ושאולי עדיף לחזור לעיר. ומצד שני, זה כל כך מתסכל שזוג אחד יכול להרוס לנו את החיים ולקחת אותנו שמונים אלף צעדים לאחור. זה אולי נשמע קטנוני ומינורי, אלו בסה"כ דברים קטנים, אבל התחושה האיומה הזו של מישהו שכל הזמן מנסה לחדור לך לפרטיות, להרוס לך, להציק, כל הדברים האלה פשוט הורסים לנו את החיים בכ"כ הרבה מובנים. המצחיק הוא, שהעובדה שהם חברי קיבוץ ומכירים פה את כולם מגיל אפס, הופכת אותנו למפלצות. אני לא חושב שאני צריך להצדיק את עצמי בפני מישהו על שמועות מרושעות שהם מפיצים, אבל בכל זאת, מתחיל להרגיש את הניכור מחלחל פנימה. וזה כואב. מה גם שבכל רגע נתון הקיבוץ יכול לבחור לסלק אותנו מכאן, כפי שהשכן טרח להבהיר לנו בטלפון כשאמר שהוא מתקשר לאחראית על הדירות פה. מה כדאי לעשות? אנחנו עדיין מעדיפים לשמור על הדברים ברמה כמה שיותר נמוכה. חשבנו להגיש תלונה במשטרה אבל בשל האופי של הקיבוץ זה עלול להפוך לקטסטרופה. אנחנו גם ממש לא רוצים להתחיל מלחמה, אבל אם אני מבין נכון, ולמרות שקשה להודות בזה, המלחמה התחילה ביום שעברנו לגור כאן, ואולי לפני זה, ביום שנולדנו הומואים, או השד יודע מה כבר עשינו להם. אני שובר את הראש בניסיון לחפש מה באמת לא בסדר בנו, ופשוט לא מצליח. בתוכי אני מקווה שאולי זה משהו שאמרנו/עשינו ולא הנטייה שלנו, אבל עם הזמן והשנים אתה לומד לזהות שנאה כלפי מי ומה שאתה, כבר בעיניים עצומות. זה חלק מהחוויה של כל הומו, אני חושב. לדעת מתי אתה עומד מול שנאה על רקע מה שאתה, לא מי שאתה. סליחה שכתבתי יותר מדי. התחושה הזו בעקבות זה שיצאתי בבוקר לגינה וראיתי את ההרס שהם עשו כאן קצת ערערה אותי. אשמח לעזרתכם ועצתכם. תודה