התנפץ לי המיקסר על הריצפה

ניריתי 1

New member
התנפץ לי המיקסר על הריצפה

הקנווד החתיך והדי חדש שלי הלך לעולמו

איך קורה כזה דבר אתן תוהות ??

הכנתי אתמול פוקצ'ה. שמתי בצק ללישה 10 דק. הצמדתי את המיקסר עד הקיר, כדי שלא "ירקוד" וחלילה יפול, והלכתי "רק לרגע" לפיפי. בדרכי חזרה למטבח שמעתי קול התנפצות !
היה לי ברור מה קרה ...
המיקסר, תוך כדי עבודה, רקד בצעדי הורה למתקדמים, וקפץ קפיצת התאבדות מהשיש.
לא האמנתי שדבר כזה יכול לקרות בזמן שבסה"כ הלכתי לפיפי !

טוב אז למדתי לקח. לא משאירים מיקסר פועל לבדו, אפילו לא "לרגע".
אני לא יכולה להישאר בלי מיקסר. זה לא בא בחשבון. אני אופה כל הזמן. פסח בפתח, והקינוחים עליי כמובן. מעבר לכך באפריל אני מתחילה קורס קונדיטוריה ובטח יהיו "שיעורי בית". אני בפאניקה רק מהמחשבה שאני בלי מיקסר.
וכעת לדילמה ...

אם כבר קרה לי מיקרה עגום שכזה, רוצה להתייעץ אתכן, האם לקנות שוב את מה שהיה לי - kenwood k-mix , או שאתן ממליצות על משהו אחר ?
אני יודעת שיש מי שמאוד ממליץ/ה על הקיצ'נאייד. אין לי האמת מושג מה היתרונות או החסרונות של זה או זה.
ועוד דבר, האם אולי שמעתן על מבצע עכשווי למיקסרים, כך שאוכל לקנות במחיר טוב ?

תודה

revavonet

New member
חס וחלילה קיצ'נאייד

מנסיון שלי איתם, אל תגעי בו במקל.
לא מצליח ללוש כמו שצריך, לא עומד בהקצפה ארוכה בלי לאבד כוח ועוד ועוד.
ולי יש אחד של מסעדות שאאמור להיות חזק יותר ואמין יותר מהביתיים.
עדין עומד אצלי על השיש כקישוט ומשתמשת בקנווד בן 40 שמצאתי במחסן של סבתא של בעלי.
הדבר הכי גרוע אצלם(מעבר למיקסר) זה השירות.
טיטרו אותי איתו חודשים, עמד חודשיים בניופאן בטענה שאין לו שום בעיה ובודקים אותו.
איך שנגמרה האחריות, הלך המיקסר.
500 ש"ח עלה לי לתקן, ואין לי לב להעיף אותו כי קיבלתי מתנה ליומולדת מבעלי.

bali

New member
מנהל
רק לא קיצ'נאייד

הם חלשים מאד.

אם את מתכננת לעסוק בקונדיטוריה, הייתי שוקלת לקנות מיקסר מסדרת המייג'ור של קנווד. יש כמה דגמים במחירים שונים, וכל אחד מהם יהיה חזק ביותר וטוב.

הקיימיקס די מאכזבים בעיניי למרות שיש לי אחד. בדיעבד חבל שהלכתי עליו.

ניריתי 1

New member
באמת ? את לא מרוצה מהקיימיקס ?

למה ?

אני לא מתכוונת לעסוק בקונדיטוריה לפרנסה או משהו כזה, אלא קונדיטוריה כתחביב !
אבל עדיין רוצה מיקסר חזק ואיכותי ושלא יתאבד לי מהשייש ! מה זה החרטה הזה ??

אם כבר התנפץ, אז אולי זו באמת הזדמנות לבחון עוד דגמים של מיקסרים.
אבדוק את מה שהמלצת. תודה

שאלה מפגרת...

התקשרת לחברה? אמרת שהוא יי חדש. הוא לא אמור לרקוד ממש בשביל לעוף מהשיש

לי אישית יש את הקי מיקס כי קיבלתי מתנה מבעלי, עושה את העבודה אבל בהחלט המיגור היה מקבל אצלי עדיפות

ניריתי 1

New member
למה השאלה מפגרת ??

ובכל מקרה ...
אדם חכם פעם לימד אותי, כי עדיף להיות טיפש ל 5 דקות ולשאול שאלה "מפגרת", מאשר להתבייש ולהיות טיפש
כל החיים.

ולעניין שאלתי, מעבר לסוגיית ה"ריקוד" של המיקסר, שהתרחשה רק בלישות קשות וארוכות, בסה"כ הייתי די מרוצה ממנו.

בפעם הבאה אשתדל להיות פחות מפגרת בשבילך.

ניריתי 1

New member
תודה על ההבהרה

אבל אם זה המקרה, היא היתה מגיבה ומעמידה אותי על טעותי, לא ?

ה״שתיקה״ שלה תמוהה בעיניי. על אחת כמה וכמה אם אני הבנתי / פרשתי אותה לא נכון (כפי שאת סבורה).

תודה על ההתייחסות

bali

New member
מנהל
יקירתי, לדעתי דייזי התכונה שהשאלה ש-ל-ה מפגרת

וגם אני כמוך אומרת שאין שאלות מפגרות.

אל תיפגעי

ניריתי 1

New member
לא נפגעתי

אמנם קצת צרם לי שמנהלת פורום, להבנתי (גם אם בדיעבד הבנה שגויה), כתבה לי ששאלה ששאלתי מפגרת .
אבל אני כאן (לפעמים
) בזכותך / בגללך
. אני מסננת את מה ואת מי שצריך

מה שממש תמוה בעיני, שלא עיניין אותה לענות לי ולהסביר כי היא התכוונה אחרת ממה שהבנתי. פשוט התעלמה. זה מוזר. אבל ... שיהיה.

דרך אגב, הקורס קונדיטוריה שלי נדחה (כפי הנראה לסוף מאי). בגלל פסח אין מספיק נרשמים

bali

New member
מנהל
אוייש באסה על הקורס

אבל אני בטוחה שכשהוא יתחיל תהני ממנו מאד מאד

אוהבת אותך מלאנים ואדבר איתך

ניריתי 1

New member
ו ... ו ... ו ...

קניתי מיקסר !
ממש לא מה שתכננתי ...

הולכת לצלם להראות לך ...

bali

New member
מנהל
יהההה תתחדשי

סקרנית לראות מי בר המזל /tapuzforum/images/Emo13.gif

bali

New member
מנהל
יקירתי, הראש שלי לא היה במקום

ולא שמתי לב למי אני כותבת חחחח סליחה מותק!

אז כן, אני קצת מבואסת מהקיימיקס. הוא עושה את העבודה בסדר, אבל אני מרגישה שאני צריכה קצת להיזהר איתו בעבודות הקשות.
כבר הצלחתי להרוס לו רצועה כי קצת הגזמתי איתו. ובהגזמתי אני מתכוונת ללהכין איתו בצק פריך בלי לרכך את החמאה קודם ודברים כאלה.

אני גם לא יכולה שלא להשוות אותו לקנווד בן השלושים שהיה לי (עדיין יש אבל עם מנוע שהתאבד) שפשוט היה סוס עבודה היסטרי.

בזמן שקניתי את הקיימיקס לא היה לי תקציב למייג'ור וזה היה לי דחוף כי הקודם מת, אז אחרי קצת מחקר הלכתי על הקיימיקס שהיה במחיר ממש ממש שווה.
בדיעבד, היה עדיף שאשקיע עוד קצת ואספוג את החריגה ואקנה מייג'ור.
החסרון היחיד של הייג'ור הוא שהקערה מאד גדולה, 7 ליטר, והיא יותר עמוקה מרחבה. בכמויות קטנות צריך קצת לגרד את התחתית באמצע העבודה כדי לוודא שהכל מתערבב טוב.
המיקסר בא עם מפתח ברגים כדי שיהיה אפשר לכוון את הווים כך שיגיעו לתחתית הקערה, וזה פותר לרוב את הבעיה.

אם יהיו לך עוד שאלות אנחנו פה.

ואני מסכימה עם דייזי דאק שכדאי לברר עם ברימאג לגבי האחריות שלהם. מיקסר לא אמור לעוף מהשיש לרצפה בכזו קלות.

טיפ קטן לעתיד - להניח את המיקסר על מגבת או פלייסמט מבד. זה בולם את התזוזה שלו אם הוא זז תוך כדי עבודה. בעבודות קשות כמו בצקי שמרים כבדים, כל מיקסר שאני מכירה כמעט, טיפה רועד.

ניריתי 1

New member

קודם כל הטיפ שלך מצויין, חבל שלא חשבתי בעצמי לשים ת'מיקסר על מגבת
- אימצתי !!

בדר"כ אני מכינה כמויות קטנות, קרי עושה חצאי מתכונים, אחרת אני זורקת. ברור שלארועים או כשאני מארחת הכמויות גדלות, אבל זה לא בשיגרה. השאלה אם המייג'ור לא יהיה לי מסורבל מדי לכמויות הקטנות... קערה 7 ליטר וברגים וכיוונונים ... שלא לדבר על המחיר שבטח מרקיע שחקים (עדיין לא בדקתי)... וגם אין לי מקום על השיש למשהו ענקי. לא יודעת מה לעשות עכשיו.
ומצד שני, אחרי הקורס קונדיטוריה אולי אאפה יותר והרפרטואר יגדל, ואז לא בא לי להיצטער שבדיעבד קניתי מיקסר לא מתאים.

אוף שונאת דילמות שכאלו

bali

New member
מנהל
אם את רוצה מיקסר עם קערה סטנדרטית

של 5 ליטר, אבל שיהיה יותר חזק מהקיימיקס, יש גם דגמים נוספים של קנווד שהם פחות חתיכים וצבעוניים מהקיימיקס אבל המנוע שלהם יותר חזק. זו גם אופציה, במיוחד אם את עושה חצאי כמויות של מתכונים.

אני אסתכל אח"כ באתר זאפ ואזכר בדגמים הנוספים.

ניריתי 1

New member
נראה לי שכן ...

מה אעשה עם קערת 7 ליטר עם חצאי המתכונים שאני אופה ? פעם ב יש חג או אורחים אז עושה גדול יותר, אבל ה 5 ליטר מספיק גם לזה. אני אופה הרבה, אבל הכמויות קטנות כל פעם. אחרת חצי נזרק. להזכירך אנחנו רק 2. למדתי להתייעל.

bali

New member
מנהל
אין בעיה

יש את ה KM415 למשל. די דומה לישן שלי, רק שהישן שלי לבן עם קערה מפלסטיק.

יש את ה KM305 שהוא ממש ממש דומה לישן שלי, ויותר זול כי הוא לא מנירוסטה.

ניריתי 1

New member
ללא ספק פחות יפים מהקיימיקס ...

אוקיי. אני פשוט אגש פיזית לחנות כדי לראות אותם ולהתרשם.

המיקסר שלי עמד בלב המטבח, ותרם בחתיכיותו למראה המטבח הכללי. כן כן אצלי המראה הוא גם שיקול. אם היה מוסתר בארון או עומד מכוסה, זה היה סיפור אחר. אבל לא כך הדבר.

רשמתי ת'דגמים. אצא לעשות שיעורי בית בכמה חנויות.

תודה רבה יקירתי. עזרת לי מאוד

למעלה