הטלפון הקווי והספר לא ייעלמו, זו נבואה ריקה
על דברים רבים אומרים שהם ייעלמו, והם לא.
הטלפון הקוי זול בהרבה מאוד מטלפון סלולארי, ולתחזוקת משרד זה משמעותי ביותר, בין אם לשיחות ובין אם לפקס וכדומה.
גם הפקס לא ימותו כיוון שזקוקים לו בלי הצורך לסרוק מה שאתה רוצה ולשלוח בדוא"ל וצד שני צריך להדפיס אותו.
לגבי ספרים, יש פריחה וכל האמירות על שוק גוסס הן חסרות אחריות. לא רק אשתי אלא בני גילאים שונים סביבי כולם קוראים ספרים, ובכמויות.
מצד שני יש כאלו שיותר משבועון "לטיפשה" לא נוגעים בשום חומר כתוב, גם לא עיתון. כל מה שמענין אותם הוא ד' אמותם בלבד.
אבל כאלו היו ויהיו תמיד.
כל חכמי הדור שרוצים להציג "התקדמות" בתחום החינוך, גורמים נזק עצום לצעירים שגדלים בחסך תרבותי אמיתי ובלי ידע בסיסי בהתבטאות ובעלי כתב עילג עד מאוד.
אני זוכר שהנכדה אמרה שאסור לתקן לה שגיאות כתיב (בכיתה ג) כי הם צריכים ללמוד לבד - ממי ? מאחרים שלא יודעים ? ואיפה כאן המורה ?
פה בפורום יש אנשים מבוגרים שלא יכלו ללמוד באופן מסודר עברית ובכל זאת מתאמצים.
הדורות החדשים גדלים עילגים, וזה מתחיל מחוסר ידע לכתוב, כיוון שככל שמקלידים יותר וכותבים ביד פחות, הידע בכתב יורד.
וזה ממשיך בחוסר ידע מוחלט בעברית, החל מאי ידיעת השוני בין מושגים שונים כמו לשכור/להשכיר, וכלה בשימוש במילים שלא למטרתם, כמו השימוש "חבל על הזמן" שיצא מהקשרו, והמילה "כאילו" שהפכה לפקק שסותם את חוסר הידע וחללים בשיחה, כיוון שלא יודעים עברית ולא יודעים להתבטא, ולמעשה מה שאומרים כשאומרים "כאילו" בעצם הם מתכוונים למשהו והם לא מבינים שהם אומרים משהו הפוך.
(הם אומרים לי:"אתה מורה דרך כאילו?". ומתכוונים לשאול "האם אתה מורה דרך?", אבל בעברית מה שהם אומרים הוא בעצם הוא:"אתה לא מורה דרך". והם לא מבינים זאת, ולא מבינים מה אני רוצה מהם כשאני אומר להם:"אני מורך דרך באמת ולא כאילו".....)
לכן גם ממציאים מילים מוזרות כדי לכפר על חוסר הידע, כמו למשל :"מישו?" כשהם בכלל מתכוונים ל-"מישהו?".
לגבי הספרים שלי, פרט לשלושת הראשונים כל היתר על מדיה מגנטית (קריא:תקליטורים), ואני לא מפיץ לאף אחר אחרי שנאמר לי שהמפיץ דורש 80% רווח . כעת מבינים למה הסופרים עניים ?
מי שרוצה אותם, פונה אלי ורוכש, הפופולארים ביותר הם כמובן "שפירא חוקר ומטייל בכרתים" והספר:"רכבת העמק - סיפורים ותחנות".
אבל אני לא מוטרד בכלל אם יקנו או לא, העיקר שאני משאיר אחרי מורשת.
וזה לא חשוב אם אני משאיר אחרי ספרים על המלחמות בהיבט של מפקד זוטר, או על ההיסטוריה של משטרת תל-אביב או ספר על חיי כשוטר המקוף האחרון, אובכלל את קורות חיי וכו