התנתקות מאירועים מכבידים

dory30

Well-known member
מאז ומתמיד חיפשתי לא להישאב לאירועים מכבידים בטלוויזיה (פיגועים, אינתיפאדה שנייה, "סתם" אסונות, קורונה ועכשיו המלחמה המתמשכת). בעבר לא היו אמצעים (מספר ערוצי הבידור והספורט היה קטן), אבל עם השנים צצו דברים כמו VOD ונטפליקס שיכולים היו קצת לגרום לי "לשכוח שאני חי במדינה לא נורמלית". ואיך אצלכם?

פוליטיקה משעממת אותי מכדי להבין אותה, אבל מדאיג אותי מצב האנשים במדינה ובעיקר הקרובים לי. גם אם נדע, זה לא ישנה הרבה. בכל זאת, צריך לדעת, ולו לפחות כדי להתחשב.

dory30

Well-known member
פוליטיקה משעממת אותי מכדי להבין אותה, אבל מדאיג אותי מצב האנשים במדינה ובעיקר הקרובים לי.
זה אירוע אנושי ולא פוליטי. כמו שצבאו את הקורונה בצבעי ימין ושמאל, מחליא אותי שיש אנשים שעושים בזה שימוש להמשך פילוג העם (מכל צידי המפה).
גם אם נדע, זה לא ישנה הרבה. בכל זאת, צריך לדעת, ולו לפחות כדי להתחשב.
בסדר גמור, זה עדיין לא אומר שצריך לראות את כל הטקס. צריך גם לשקלל מונחי עלות מול תועלת- האם ביכולתי להשפיע על המצב באיזשהי צורה? אם לא, זה סתם יאמלל אותי. לא אכפת לי לראות את עיקרי הדברים בתקציר, אבל לראות כל דקה סתם יאמלל אותי. יש לי מספיק דברים לדאוג להם- הבריאות שלי, מצבה של אמא שלי, העסק שאבא שלי ואני מנהלים- כדי להכיל כאב של אחרים לרמה כזאת.

dory30

Well-known member
אגב, עד לפני עשור בערך הייתי צוחק מאסונות. אל תשאל אותי מדוע.

Lucifer LightBringer

Well-known member
יש דבר כזה מדינה נורמלית?

The madness of many
בסופו של דבר תחשוב על זה או שישלטו עליך או שתתנגד. והסיכויים להצלחה לא כ"כ גבוהים.

אני בכלל תמה איך הכל נראה יחסית מסודר ולא כאוס מוחלט....
האם המוות שווה על פני חיים של שיעבוד?

dory30

Well-known member
מסכים שלכל מדינה יש את הצרות שלה. אבל תסכים איתי שברוב מדינות העולם אין כמיהה לצריכת חדשות מסיבית כמו בישראל- והם לא מתעוררים לאיום של טילים. יש בודדות, כמו דרום קוריאה או אוקראינה (במקרה האחרון, רק בשנתיים וחצי האחרונות).

Lucifer LightBringer

Well-known member
מסכים שלכל מדינה יש את הצרות שלה. אבל תסכים איתי שברוב מדינות העולם אין כמיהה לצריכת חדשות מסיבית כמו בישראל- והם לא מתעוררים לאיום של טילים. יש בודדות, כמו דרום קוריאה או אוקראינה (במקרה האחרון, רק בשנתיים וחצי האחרונות).
אני פעיל בפורומים באנגלית, וגם שם מידי פעם במדינות האלה מתעוררים גלי פורענות.
זה כנראה הטבע שלנו כפי שניטשה אמר, אם היינו כולנו כל הזמן שכלתנים היינו ממזמן מתים.

מה שהוא קרא לזה הצד הפראי של דיונסוס מול הצד השכלי של אפולו.
You can't have ying without the yang...
אין טוב בלי רע ולהיפך.

אני צורך חדשות בעיקר מבזקים, אבל לא יותר מידי.

ממילא כולנו נמות בסופו של דבר, מלבד בני האלמוות.

דרום קוריאה ידועה כדיקטטורה אלימה ומפחידה, מזל שאנחנו לא חיים בה.

dory30

Well-known member
לא מתתי מעולם אז קשה להגיד. דבר אחד בטוח, גם בשיעבוד אתה חי. לעולם לא תוכל להיות חופשי כציפור, זאת אשליה.

Lucifer LightBringer

Well-known member
לא מתתי מעולם אז קשה להגיד. דבר אחד בטוח, גם בשיעבוד אתה חי. לעולם לא תוכל להיות חופשי כציפור, זאת אשליה.
ברור, גם המלך הוא לא כל יכול...
החופש מושג במוות, מצד שני אם אחרי התאבדות המצב יותר קשה... אנא ערף.
כמו בשיר של איירון מיידן שנקרא moonchild.

תאר לעצמך שאתה ניצל מהתאבדות ובמקום זה אתה "זוכה" בחיי נצח...
כל מי שחשוב לך נפטר בסופו של דבר, ונשאר לבדך לנצח.

אלא אם פתאום חשקה נפשך ללכת לערב פנויים פנויות לשחק קלפים בגיל הזהב...
שלא יעבדו עליך! הג'וקר מנצח את כולןם!

ברור, גם המלך הוא לא כל יכול...
החופש מושג במוות, מצד שני אם אחרי התאבדות המצב יותר קשה... אנא ערף.
כמו בשיר של איירון מיידן שנקרא moonchild.

תאר לעצמך שאתה ניצל מהתאבדות ובמקום זה אתה "זוכה" בחיי נצח...
כל מי שחשוב לך נפטר בסופו של דבר, ונשאר לבדך לנצח.

אלא אם פתאום חשקה נפשך ללכת לערב פנויים פנויות לשחק קלפים בגיל הזהב...
שלא יעבדו עליך! הג'וקר מנצח את כולןם!
תמיד ייוולדו אנשים חדשים, ויהיו חברים חדשים. גם בלי חברים אפשר לפתח חיים פרטיים יפים.

SupermanZW

Well-known member

The madness of many
בסופו של דבר תחשוב על זה או שישלטו עליך או שתתנגד. והסיכויים להצלחה לא כ"כ גבוהים.

יש מדינה נורמלית, היא נמצאת באירופה, שווייץ שמה, כל חוק בה עובר במשאל עם, העם הוא הריבון, רצון העם הוא זה שמתקיים. חבל שאף מדינה אחרת לא מתנהלת כך.

dory30

Well-known member
יש מדינה נורמלית, היא נמצאת באירופה, שווייץ שמה, כל חוק בה עובר במשאל עם, העם הוא הריבון, רצון העם הוא זה שמתקיים. חבל שאף מדינה אחרת לא מתנהלת כך
ועדיין, אני משוכנע שיש אנשים בשוויץ שלא יהיו מרוצים מתקנה זו או אחרת. קשה להשביע את רצון כולם, גם בדמוקרטיה הכי מושלמת ומתפקדת.

SupermanZW

Well-known member
ועדיין, אני משוכנע שיש אנשים בשוויץ שלא יהיו מרוצים מתקנה זו או אחרת. קשה להשביע את רצון כולם, גם בדמוקרטיה הכי מושלמת ומתפקדת.
אי אפשר להשביע את רצון כולם, אך כשברור לכולם שרצון הרוב הוא זה שמתקיים ושלא ניתן להתל בעם עקב שיקולים קואליציוניים, מבינים שזו המערכת הכי הוגנת.

dory30

Well-known member
אי אפשר להשביע את רצון כולם, אך כשברור לכולם שרצון הרוב הוא זה שמתקיים ושלא ניתן להתל בעם עקב שיקולים קואליציוניים, מבינים שזו המערכת הכי הוגנת.
האם רוב בוחרי הימין רצו ממשלת קיצוניים בישראל, של חרדים וחרד"לים פרזיטים ומשתמטים? מסופקתני. יש לי בן דוד ביביסט שמתעב אותם.

האם רוב בוחרי הימין רצו ממשלת קיצוניים בישראל, של חרדים וחרד"לים פרזיטים ומשתמטים? מסופקתני. יש לי בן דוד ביביסט שמתעב אותם.
הימין בכלל לדעתי לא טוב בגישתו לפוליטיקה ולכלכלה, כי הוא נוטה להעדיף עימות פוליטי מאשר יצירת אחווה ושלום, והוא מעדיף קפיטליזם בלי הרבה סעד על פני עזרה לפועלים ולעניים. יותר מזה אני לא מבין הרבה בפוליטיקה. כמו שפוליטיקה אפשר לנצל לטוב או לרע ותלוי בגישה, ככה גם את הדת. אפשר להשתמש בדת ובאמונה בחוכמה כדי לטהר את הנפש ולהפוך למוסרי ורוחני יותר, ואפשר להיות פנאטי לא מוסרי וגרוע.

dory30

Well-known member
הימין בכלל לדעתי לא טוב בגישתו לפוליטיקה ולכלכלה, כי הוא נוטה להעדיף עימות פוליטי מאשר יצירת אחווה ושלום, והוא מעדיף קפיטליזם בלי הרבה סעד על פני עזרה לפועלים ולעניים.
אין לי בעיה עם ימין שפוי. חוץ מזה, ששת הימים , יו"כ והאינתיפאדה השנייה פרצו בממשלות שמאל. הימין הביא את ההסכם עם מצרים ועם הסכמי אברהם, מול הסכמי אוסלו וירדן הכושלים של השמאל. הפוך ממה שאמרת- ואני ממש לא ימני שרוף או ביביסט.

אין לי בעיה עם ימין שפוי. חוץ מזה, ששת הימים , יו"כ והאינתיפאדה השנייה פרצו בממשלות שמאל. הימין הביא את ההסכם עם מצרים ועם הסכמי אברהם, מול הסכמי אוסלו וירדן הכושלים של השמאל. הפוך ממה שאמרת- ואני ממש לא ימני שרוף או ביביסט.
במלחמת ששת הימים הייתה לנו הצלחה כבירה וממכרת. ההסכם עם מצריים נעשה ע"י בגין, שהיה באופן ייחודי ראש ממשלה טוב מאוד. בדרך כלל הימין נוטה יותר לאלימות ולשררה מאשר השמאל המתון שנוטה לשלום ואחווה. המצב קשה ועשיית השלום קשה, אבל אנחנו בתהליך וחשוב לשמור על דרך מוסרית. קיצונות בדרך כלל לא רצויה, ולהזכיר שהימין הקיצוני הביא לצרות הכי נוראות בהיסטוריה. אני חושב שזה היה פרס שאמר פעם בטלוויזיה: אנחנו צריכים לחיות בשלום, לא באהבה. לא חייבים לאהוב את ערפאת הרוצח כדי לעשות אתו שלום למען העתיד.

נערך לאחרונה ב:

SupermanZW

Well-known member
במלחמת הששת הימים הייתה לנו הצלחה כבירה וממכרת. ההסכם עם מצריים נעשה ע"י בגין, שהיה באופן ייחודי ראש ממשלה טוב מאוד. בדרך כלל הימין נוטה יותר לאלימות ולשררה מאשר השמאל המתון שנוטה לשלום ואחווה. המצב קשה ועשיית השלום קשה, אבל אנחנו בתהליך וחשוב לשמור על דרך מוסרית. קיצונות בדרך כלל לא רצויה, ולהזכיר שהימין הקיצוני הביא לצרות הכי נוראות בהיסטוריה.
אתה מצדיק את דברי דורי, למעשה מחזק את דבריו.

למעלה