התעוררות עצמית

בארבאבא

New member
התעוררות עצמית

שאלתי את השאלה בקבוצה,ואשאל אותה גם כאן.. מעניין אותי לשמוע את חוות הדעת של אלו שכם לא נמצאים בקבוצה. איך אתם מעוררים את עצמכם?אם אתם צריכים לעשות משהו,שינוי בחיים שלכם, מה נותן לכם את הפוש?האם אתם מצליחים לעשות זאת בעצמכם או שצריכים מישהו שידרבן? מה גורם לכם לעשות את הדבר,ולא לדחות אותו לשם שינוי?

sweet babit

New member
לפי דעתי,

בנאדם צריך מידת גמישות ופתיחות מסויימת כדי לעשות שינויים, דברים, אבל תמיד תמיכה מהסביבה זה דבר שנותן פוש. למשל : ידעתי שלא טוב לי במערכת יחסים וידיד נתן לי את הפוש, נתן לי פרפסקטיבה גדולה שאם לא כיף לי עם הבנאדם במערכת יחסים אז חבל על הזמן שלי ושלו וזה מה שנתן לי את הכוח לקום וללכת. אם הייתי יותר מקובעת על המערכת יחסים כמובן זה אולי היה מונע ממני לעזוב שבסופו של דבר הייתה החלטה נכונה בשבילי. עוד דוגמא, כשקמתי והחלטתי לצאת לשביל חוצה ישראל, הרעיון בכלל עלה לי מידיד שדיבר על זה. הדיבור שלו הצית אצלי את הדבר והייתה אצלי מסכימה אמונה בעצמי שאני יכולה לעשות את זה והלכתי על זה ובאמת עשיתי חצי מהשביל. אולי באמת אם הידיד לא היה מדבר על זה, זה לא היה עולה בראשי, אבל חשוב מהכל---> זה האמונה שלנו בעצמנו שאנחנו מסוגלים ומוכנים לשינוי/למשהו משמעותי בחיים שלנו. כמו במקרה שלי שהאמנתי בעצמי שאני חזקה ורוצה לטייל גם אם באותו רגע לא היה לי עם מי כי כל החברים מהתיכון נעלמו לאנשהו, והייתי צריכה לחפש בנרות חבר'ה שירצו לטייל איתי. דרך אגב, מה זה הקבוצה? הקומונה כאילו? :]

בואי ואסביר לך בקצרה

לרוב מה שגורם לאנשים לשנות כיוון וללחוץ על הטריגר שלהם לשינוי זה מצב קיצוני, כלומר עד שהמציאות לא דוחקת אותם לקיר הם נשארים בשלהם, אני אחרי השירות שלי במשמר הגבול שהייתי מ"ס פעמים קרוב למוות בטוח, הפכו דעותי לקיצוניות יותר ממה שהם היו אי פעם, זה החדיר בי רעל ומוטיבציה יותר מהקורס מכי"ם והקורס סמבי"ם, אחרי מה שעברתי אין לי בעיה היום לפרק בן אדם לגורמים, אם פעם הייתי חושש להזיק לכל מיני חלאות, היום אני מסוגל פשוט להזיק להם ברמה בלתי הפיכה, וכל זה בגלל המצבים הקיצוניים שהייתי בהם, אפשר לומר שזה שינה בי המון, - לרוב מצב קיצוני ודחיקה לקיר גורמים לשינוי, - אבל מי אמר שזה שינוי טוב?

טרבלסי

New member
ל-2 השורות הראשונות

NEO83

New member
שאלה

מה מבדיל בין אותו חלאה שאתה יכול לפרק לבין כל אדם רגיל?

אדם רגיל וטוב אני אתייחס אליו בכבוד,

אני פשוט לא סובל חלאות! בעיקר אנשי שמאל קיצוני ואנרכיסטי,

Purple Mushroom

New member
אנשי שמאל הם אנשי שלום.

פעם אמר לי איש שמאל אחד, שאין דבר כזה שמאל קיצוני, יש שמאל רדיקלי. די לשנאת חינם. כולנו אחים, כולנו יהודים, כולנו ציונים. צו פיוס, תן יד לשלום, בינינו, בין כל האחים, אבות, סבים, ילדים ונכדים של המין האנושי. peace !
= ]...

עוד פעם עישנת עשבים

איך שמאל וציוני הולך יחד? הרי החלום של הציונות היא מדינה משתי גדות הירדן, על מה אתה מדבר? השמאל אפילו לא מכיר באריאל כחלק מהמדינה? על איזו ציונות אתה מדבר בדיוק? נתנו יד לשלום באוסלו, וקיבלו 1700 יהודים הרוגים, נתנו יד לשלום בפינוי גוש קטיף, וקיבלו פצמ"רים תפסיקו לחלום על שלום עם אנשים שרוצים לחסל אותנו! אני יעשה שלום עם המוסלמים בקווקז ולא עם חלאות כאן!

Purple Mushroom

New member
אני לא מעשן עשבים

הסוטול היחידי שלי זה: 1. לקיחת תרופות פסיכיאטריות: זיפרקסיה, וקלונקס רק במינון נמוך. 2. עייפות, עייפות מצטברת, או שנת יתר. אני לא מסכים איתך על ההגדרה של השמאל שלך. לפי הגדרת השמאלן שלך, אני לא שמאלן. אני לא חושב ש100% מהערבים בשטחי המדינה כיום, ובמדינות שמסביב לארץ ישראל, מורכבים רק מאנשים שרוצים להרוג אותנו. השלום מתחיל בתוכינו, בתוך כל אחד ואחד. יש המון בעיות, ומקווה שב 32 השנים הבאות, והלאה, נצליח להתמודד איתם, במהפכה של אהבה, וברשת האהבה שמתאחדת. לא כולם חלאות. די לנפרדות, די לשנאה הזאת. לפעמים גם לי יש מחשבות לאומניות, וימיניות, ומאוד מבין אותך. מקווה שעוד 10 אלף הודעות בפורומים, ובפייסבוק, ובבלוגים, נגיע יותר להבנה בינינו. מזמין אותך להפגש איתי אחד על אחד. (מכיר מישהו שמכיר אותך), או במפגשים בפורום.
.

בארבאבא

New member
למרות הדעות שלי..

לפעמים בא לי לתת לאנשים האלה מכות ממש חזקות. הרדיקאלים,כמובן.הם נראים לי חבורה של צבועים..

Purple Mushroom

New member
מה זאת אומרת למרות הדעות שלך?

את גם רדיקלית? למה הם צבועים? לא לאלימות, כן לשלום :) ...

בארבאבא

New member
מי אמר שמצב קיצוני זה טוב?

במקרה שלי,אני יודעת ששינוי יהיה טוב.אני חייבת אותו. השאלה היא איך פשוט..קמים ועושים.כי שינוי זה..משהו גדול לרוב.

מיתוך הבנה מסויימת שהמצב הנוחכי לא מזהיר,

זה סוג של דחיקה לקיר שגורמת לך בכלל לרצות את השינוי הזה, אך כדי לעשות שינויים צריך כוח רצון מברזל ויכולת למשוך קדימה כמו קטר רכבת, שינויים לא באים סתם ככה, צריכים לעבוד עבורם, ולפעמים לעבוד קשה, אני מצדי לא יכול לעזור לך הרבה, אני רק יכול לאחל לך הצלחה, אני עברתי שינוי בעיקבות מצבים קיצוניים אליהם הגעתי במהלך חיי, אני בטוח שהיה מתבצע שינוי בחיי הקודמים ללא המצבים הקיצוניים אליהם נדחקתי, אך אני חושב שהוא היה הרבה יותר מתון, שינוי באיזה תחום את מחפשת? בתחום הכלכלי? בתחום הרגשי? בתחום המשפחה/חברים קרובים?

בארבאבא

New member
חח לעזאזל.

פתאם נראה לי שאני צריכה לעבור הרבה שינויים ממה שכתבת.. אבל בתכלס,השינוי העיקרי שאני רוצה לעשות,זה בתחום הבריאותי.

מבחינת מה?

ספורט ותזונה נכונה? זה אפשרי, אבל כדי להצליח את חייבת משטר משמעת סובייטי בכל הנוגע לאורח חיים, ואני אומר את זה בתוך אחד שריח של על-נאש מחרפן לו את כל הקופסאת פיקוד,

בארבאבא

New member
יאפ.

החלטתי גם לזרוק את הסיגריות.. זה אפשרי,אני יודעת.הבעיה שלי היא להתחיל עם כל זה.. אני בנאדם שעושה דברים,אבל בראש אני עצלנית.ואני יודעת שאת זה אני אהיה חייבת לשנות..

זה אופי, קשה לשנות אופי,

תתחילי מהליכה כמה ק"מ כל ערב, העצלנות זאת מכה! אני יודע! גם אני הייתי כזה, העצלנות נשברה אצלי בטירונות, (אחרי עונשים וטירטורים) וזה היה הטריגר שלי לשבור את העצלנות, את חייבת למצוא לך גם משהו שילחץ אותך לשנות את זה, איזה גורם שיגרום לך לשנות פאזה, גם אם למשל יש לך חברה שגרה באיזורך ורוצה לשנות את האורח חיים שלה כמוך, פשוט תעבדו על זה יחד ותהיו קונטרה אחת לשניה, זה עוזר, אני יכול להמליץ לך ללכת לדיאטנית פעם בשבועיים, ולבנות תוכנית של תזונה נכונה (פחחח.... מי אומר את זה, הזולל הראשי של הבשרים והמזון המהיר) פעם שהייתי אצל הדיאטנית שלי היא בנתה לי תפריט יפה, אבל לא ממש הצלחתי לשמור עליו יותר מחודש, מהסיבה הפשוטה שאני פשוט חולה על בשר אדום נוטף שומן! את השינוי שאת הולכת לעשות אל תעשי מיתוך הקטע של שיפור המראה, כי זה בולשיט! אל תסבלי עבור מראה, תעשי את זה למען העתיד הרפואי שלך, בנתיים - תשתדלי להנות מהאוכל האמיתי לפני שאת מתחילה דיאטה
בכל מקרה, אני שוב מאחל לך בהצלחה רבה

בארבאבא

New member
אני שלמה עם הגוף שלי

אני עושה את זה נטו מסיבות בריאותיות. אני שואפת לחיות מעבר לגיל 25..
למזלי אני לא חובבת גדולה של ג'אנק ובשר אדום,אז מבחינת תפריט אני יכולה להסתדר.. הבעיה היחידה שלי היא להקים את הטוסיק. תודה

במקרה כזה

אני יכולה להגיד לך מניסיון שהכי טוב זה פשוט להקים את הטוסיק, בלי תירוצים, במשך שבוע, ואז פתאום תראי שקשה לך בלי זה. ואם את רוצה עידודים וכו' רק תגידי, נכנסתי חזק עכשיו לכושר ואני בעננים, אשמח לעבור איתך את התהליך ביחד (באופן וירטואלי...).

למעלה