התעלמות מערעור לגבי דוח חנייה

לולה04

New member
התעלמות מערעור לגבי דוח חנייה

שלום רב,
לפני כשנתיים קיבלתי דוח חניה במתחם בית החולים תל השומר.
לאחר כעשרה ימים הגשתי ערעור ובקשה לבטל את הדוח.
חודשיים לאחר מכן משלא קיבלתי תשובה התקשרתי לעירייה לוודא שקיבלו את המכתב ונאמר לי טלפונית כי המכתב התקבל והנושא בבדיקה.
חלפה מעל שנה מבלי שקיבלתי התחייסות לגבי הערעור או לגבי הדוח בכלל.
כשנה ושלושה חודשים מיום קבלת הדוח העירייה שלחה שוב את הדוח המקורי על הסכום המקורי תוך התעלמות מן ההערעור.
להבנתי, במידה והערעור נדחה ולא קיבלתי על כך תשובה מסיבה כלשהי הקנס היה אמור להיות כבר מוכפל אז אני מבינה את הסיטואציה כהתעלמות/ חוסר סדר בעייריה.
גם על קנס זה הגשתי ערעור חוזר ותיארתי את השתלשלות הענינים. וכעת, לאחר שנתיים כאמור הערעור השני נדחה.
שאלתי היא :האם אין פרק זמן סביר שבו העייריה נדרשת להגיב לערעורים? (גם מכתב בנוסח "העניין בטיפול "הייתה מספקת במקרה זה) האם מבחינה חוקית רק על המשלם יש זמן קבוע בחוק לשלם את הקנס ולעירייה אין זמן קבוע בחוק שלאחריו במידה והיא מתעלמת מערעור הקנס מבוטל?

אודה לך מאוד על תשובתך!

גבע אבי

New member
קבלת מתנה מרשות האכיפה העירונית

בזה שלא שלמת במשך שנתיים והם מבקשים את הקנס המקורי.
אני מקווה שהבנת כי הערעור נדחה ועלייך לשלם כעת, לפני שהקנס יתפח עם ריבית פיגורים

לולה04

New member
זו דרך מענינית להסתכל על המקרה

ואני חשבתי שכמו שלאזרח יש זכויות וחובות (כמו לשלם דוחות בזמן)
גם לעיריה יש זכויות וחובות (כמו להתייחס לפניות של האזרח ולהגיב בזמן)
כנראה שטעיתי...

בודאי שטעית!

במדינת אוכלת יושביה - החובות הן של האזרח והזכויות הן של הרשויות.
ספרי לי מה את יכולה לעשות לממסד במקרה תקלה בו הרחוב שלכם 'התפקשש' ממערכת איסוף האשפה?

ומה את יכולה לעשות אם העירייה שלך מסרבת בתואנות שונות מלספק לך את זכויותייך בתחומי החינוך, הרווחה או הבריאות?
או להתרגז,
או לירוק,
או לקלל,
או לפנות לביהמ"ש לעניינים מנהליים.
(הרשימה שלעיל מסודרת בסדר יורד בהתאם לרמת התועלת שתוכלי להפיק מהפעולות הנ"ל).

בהצלחה.

יש כאן סיכוי לביטול הדו"ח.

עקרונית החוק (סעיף 225 א לחסד"פ), קובע שאין לשלוח הודעת תשלום קנס בעבירת קנס אם עברה שנה או יותר מיום ביצוע העבירה, כלומר, אם העירייה לא טרחה לשלוח לך הודעה על העבירה במהלך השנה הזאת - אין ביכולתה לשלוח לך שוב הודעת קנס אחרי שנה.
דא עקא, שבמכתבך הראשון בעצם 'הודית' שקיבלת את הודעת הקנס שהוצמדה לשמשת רכבך, כך שבעצם ייתכן שזו תיחשב להודעת קנס שנשלחה מטעם העירייה.
עוד קובע החוק (סעיף 10 לחוק סדר הדין הפלילי), כי גם במידה והוגשה לך הודעת קנס בתוך שנה מיום ביצוע העבירה, לא יבוצעו הליכי גביה או ביצוע העונש אם חלפו שלוש שנים רצופות מבלי שקיבלת מהעירייה איזו תביעה או תזכורת לתשלום הקנס.
לענייננו, במקרה שלנו הייתי מנסה להיעזר בייעוץ משפטי שיבהיר האם מכתב בקשת הביטול מהווה הודאה בקבלת הדו"ח והאם די בהודאה שכזאת בכדי לפטור את העירייה מלשלוח הודעת קנס רשמית טרם תחול התיישנות על העבירה. כאמור, במידה ולא - הרי חלה התיישנות על הדו"ח.

בוודאי שלא הייתי מתייאש כל כך מהר כמו שממליץ לך ידידינו האהוב - אבי גבע.
בהצלחה!

לולה04

New member
תודה רבה לך!

פעם ראשונה שלי כאן בפורום וקצת הופתעתי מרמת התוקפנות של התגובות :)

אכן אבדוק עפ"י עצתך.

המשך יום טוב!

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
התשובה לשאלתך נמצאת בתקנות סדר הדין הפלילי

גגל וקרא
ובגדול - הרשות לא מוגבלת בזמן להשי, כתוב רק "בהקדם"
טענות יש להפנות דרך נציב קבילות ציבור במשרד מבקר המדינה, שבמידה ואתה פונה אליו הוא מזרז את הרשות
הרשות לא קיבלה עירעורך - אם עדיין אתה צודק (לדעתך) הכתובת היא בית המשפט ולא הטרחת הרשות בערעורים חוזרים ונשנים.

למעלה