התפוח וכריך חמאת הבוטנים

פירס

New member
התפוח וכריך חמאת הבוטנים

בעודכם קוראים הודעה זו אלפי אנשים בעולם חווים את השקר הכי גדול שיש. זה התחיל לפני מאות שנים עת פרח המדע והגיעו לגילויים נהדרים הן באסרונומיה והן בפיזיקה. אך היה מדען מסכן ומובטל שעבד בתור פקיד קבלה בבנק עלוב (לצערו לא היו אחים אז הוא לא יכל לגנוב רבע מליון דולר). יום אחד בעודו סופר את הכסף לפני סגירת הבנק אוכל את כריך חמאת הבוטנים שלו קרה המקרה ששנה את העולם מקצה לקצה. נפל לו הכריך עם חמאת הבוטנים לריצפה. כמובן שהכריך נפל על הצד עם החמאת בוטנים. למרות ניגובים אין ספור ומטליות שנזרקו לזבל הכתם נשאר וכמובן שחברנו הקטן פוטר. כמו הרבה אנשים בתקופתו (זיגמוד פרויד לא חי אז) הוא סבל מהדחקה והכחשה. "לא אני עשיתי את זה" מלמל לעצמו בקול ממורמר "זו לא אשמתי" אמר בעודו עולה במדרגות "חייב להיות איזה חוק פיזיקלי שגורם לזה תמיד לנחות על הצד עם חמאת הבוטנים" בכה בעודו עומד על שפת הגג. לפתע במוחו של האיש האומלל עלה ההסבר ההגיוני ביותר, ההסבר שיפטור אותו וכל אחד מאחריות: "IF SOMTHING CAN GO WRONG IT WILL GO WRONG" (סליחה אם יש לי שגיעות קתיב). בעודו צוהל ורוקד על שפת הגג וזועק לכל עבר את התיאוריה שלו באה רוח פיתאומית והפילה אותו מהגג. כמובן אותו אדם מתועב ומשוקץ שאת שמו בקושי אפשר להעלות על השפתיים אותו מרפי הוא הוא שהרס את האנושות. עכשיו כל פעם שמשהו קורה מאשימים את חוק מרפי כל ילד יודע שהפרוסה חייבת לפול על הצד עם הריבה ובכל אשם מרפי. יש את ההוכחה הכי טובה לאי נכונות המשפט: המחשב יכול להכבות ולהרוס את שליחת ההודעה הזו אבל אני עדיין כות-----

דנה^^

New member
לא! ../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

מה קרה לתפוח??????? אתה מזכיר אותו וזה לא יפה להתעלם <סניף סניף> .

פירס

New member
ניוטון בכלל לא טיפש

הוא פשוט קיבל מכה בראש מתפוח...

הוא סתם טמבל..

הממשלה לא רוצה שאנשים יתחילו לעוף אז מגיל צעיר מלמדים אותנו את החוקים של ניוטון.. כידוע, ניוטון היה סוכן בNSA

התפוחים שלכם רקובים!!!

באמת סליחה, אבל אני אישית התאכזבתי קשות מהפורום היום והחלטתי להרביץ בכם מעט תורה, ואולי להעלות מעט את הרמה של התגובות על הקונספירציה שהועלתה. אז ככה, דבר ראשון צודק לגמרי - מרפי היה המלך של המלך של כל המניאקים!! מצאתי את עצמי לאחרונה מקללת אותו 24/7 - ומה שהכי לא ברור לי ופשוט בלתי נתפס מבחינתי זה למה הציפורים בקיבוץ החליטו לקבל הרעלת קיבה בדיוק בזמן שקניתי את האוטו החדש שלי ולשלשל עליו מאז בכל הזדמנות as if there´s no tomorrow... דבר שני, החוקים הם לא של ניוטון, הוא לא המציא אותם, הוא פשוט אמר בקול ובצורה ברורה ופשוטה את מה שאנשים ידעו אבל לא ביטאו מעולם במילים. לגבי הנקודה "המעניינת המעמיקה והאינטיליגנטית" כל כך שהועלתה לגבי היותו של ניוטון טיפש - אתם, אנשי פורום יקרים, אנשי מדע רוח ופילוסופיה, החושבים שהכל צריך להיות מורכב ובעל רבדים רבים ופרשנויות אין ספור - לכם אומר דבר אחד - לפעמים, הקונספט הכי הכי פשוט טומן בחובו את הגאוניות הכי מדהימה. אז נכון שכשמציגים את הסיפור באופן כל כך אינפנטילי: נפל לו תפוח על הראש ופתאום הוא חשב שיש בזה משהו מוזר, האדם הנורמאלי יאמר שהוא היה אידיוט, אבל תחשבו על זה, הוא הראשון שהעיז להגיד שאולי קיימת מעיין חוקיות ביזארית כזו שנקרא לה נאמר - פיזיקה... אז עד שאתם לא תבינו פתאום משהו פשוט על סף הגאוניות, אל תשמיצו את ניוטון (אבל על מרפי המנמנמניאק תרגישו חופשיים להגיד מה שאתם רק רוצים...)

פירס

New member
הבערות הטובה.

הבה נחשוב על מציאות חלופית, מציאות שבה אין אנשי מדע אין אנשי רוח ואין מגלי ארצות מה היה קורה? האם לא הינו נשארים דבוקים לריצפה רק בגלל שניוטון לא ניסח את חוקיו? האם לנו, בארצנו הקטנטונת, לא היה נוח יותר אם לא היה קולומבוס כזה עקשן והוא לא היה מגלה את אמריקה? האם באמת יש צורך לדעת הכל? מה היה קורה אם לא היינו מגיעים לירח ארה"ב הייתה חוסכת כמה מליארדי דולרים. מה היה קורה אם אלברט איינשטיין לא היה חושב על תאוריות טיפשיות והיה הולך להיות קומיקאי? האם אתה חייב לדעת שיש אלוהים רק כי B ברבוע חלקי XM היא היא ההוכחה הניצחת לזה שהוא קיים? אף אחד לא אומר (חוץ מקומץ קטן של אנשים המונים מקסימום 10000000000000 איש) שניוטון היה אידיוט. אדרבא הוא היה גאון (ובגלל הגאונות שלו פיזיקה נהייתה מקצוע שנוא) אך הייתי שורד גם אם לא הייה מנסח את שלושת חוקיו המעצבנים האלה.

והחמורים הנאמנים של שרהל´ה שרון

הצפת אותי בהרבה זיוני שכל של What if... ואם לא היו מחשבים ואינטרנט ופורומים מרתקים, סביר להניח שהיית משחק עכשיו בחוץ חמש אבנים (בשיטת כלב, אם זה אומר לך משהו...) או תופסת עם בת השכנים הנאה והביישנית... ואם ואם ואם... אני מבינה שהמוטו שלך הוא "אין שכל אין דאגות", אז כיום, אני בטוחה שאתה ואחרים יודעים שקיימות שיטות גם קלות, גם נוחות לתיפעול וגם יעילות מאוד למחיקת תאיי מוח - מדובר בכדורים שונים וחומרי הסנפה למיניהם... אתה כנראה לא הבנת את מה שאמרתי, שלמעשה זה בדיוק מה שטענת - שניוטון לא "המציא" את הגרביטציה אלא פשוט אאאאממממרררר באופן הכי פשטני, שקיים כח שמושך כל דבר על הכדור שלנו למטה לאדמה. אז נכון, שאיינשטיין היה שם את סיינפלד בכיס הקטן, וארה"ב היתה יכולה לחסוך מיליארדים במקום לשלוח עודף אפולואים לחלל ולהשקיע אותם במסלולי מירוצים לארנבות או לקיפודים קטנים. אבל מה שעצוב הוא שאם קולומבוס לא היה "מגלה" (נתקל יהיה יותר מדוייק) את אמריקה מישהו אחר כבר היה עושה את זה במקומו, כי מה לעשות - זה טבע האדם, ומטבעו האדם רוצה לחקור, להבין לשאוף ליותר ולדעת הכי הרבה שרק אפשר. בכל אופן, כדאי שתיזהר כי המציאות החלופית שאתה מפנטז עליה עלולה לגרום לכאוס, ויש כאן כמה חבר´ה בפורום הזה שרק המילה "כאוס" גורמת להם לסיוטים חוזרים ונישנים... אבל, היות ואני אוהבת לעזור לאנשים להגשים את הפנטזיות שלהם, אז מצאתי בשבילך מקום שבו מתקיימת המציאות החלופית שאתה מייחל לה כל כך (חוץ מכל הקטעים ההיסטוריים, כי את הזמן עדיין לא גיליתי איך מחזירים לאחור) - את המציאות הזו, שבה האדם לא יודע ולא רוצה לדעת, ואת המעט שהוא כן יודע או חושד בנכונותו הוא מכחיש לעצמו. מציאות שקטה ופסטורלית שבה לא תצטרך לשמוע יותר אף פעם על ניוטון, על טיסות לחלל, על תורת האבולוציה, על פיזיקה, מתמתיקה, פילוסופיה, עולם שבו הבורות היא ברכה!!! העולם הזה כל כך מושלם, שבו לא תאלץ לעבוד אך למרות זאת לעולם לא תצטרך להדאיג את מוחך הרופס בדאגות כלכליות,אך זאת בתנאי אחד, (וכולי תקווה שזה לא יהווה בעיה בשבילך): לזיין כל היום את אישתך הצייתנית. תנאי הקבלה לאותה מציאות פסטורלית ומופלאה הם פשוטים למדי - לבוש שחור צנוע וארוך, יכולת קריאה והרבה מוטיבציה להעביר את מסר הבערות הלאה לדור הבא (מדובר על 10-15 צאצאים Give or take one...) אז שיהיה לך סופ"ש נפלא, וחזרה נעימה בתשובה,וכמובן,ד"ש לרבי בורועמהארץ מרחוב אוכלי החינם במאה שערים.

פירס

New member
הציפורים הדבורים ויפה ירקוני

בס"ד היום אי"ה הבעל"ט ל"ו בעומר, בעודי משקה מבקבוק את ילדי מס´ ה-25 ומשחק בחמש אבנים (שיטת חתול אם את מתעקשת) משכה את לבי הכותרת המרתקת. לצערי את צודקת במאת האחוזים. כל מה שאמרת נכון אבל הנושא העיקרי כאן הוא לא ניוטון אלא מרפי. החוק של מרפי לא היה קיים אם הוא לא היה אומר אותו. למה? כי מרגע שחוק זה נשמע אנשים מצאו בו מפלט לכל הצואה (אל תשכחי אני חרדי) שקורה לאנשים בחיים. כל הנקודה הייתה שאילו חוק צפציפי זה לא היה נאמר לא היה קורה כלום והיינו חיים את חיינו בשקט ובשלווה. לסיכום.... סליחה אני צריך לקחת את הכדורים שלי.... חזרתי. כפי שאמרתי, לסיכום 1. חוק מרפי על הפנים 2. את צודקת 3. לפעמים האדם שמצפים למצוא הוא האדם שמוצאים נ.ב. לרבי לא קוראים רבי בורועמהארץ קוראים לו האדמו"ר חיבבועהולאמתגייסלצבא. ע.נ.ב. למה שאני ארדוף אחרי הבת של השכנים? היא שיקצע!!!

אוייש גוועלד- ביכמיסט אונד ביכטיסט

טוב, אני חורגת ממנהגי ומתיישבת מול המחשב בסופ"ש, וכל זאת רק בכדי לומר לך שממש השתעשעתי ממה שכתבת... והאמת שזהו. תסלח לי, אני ממהרת למקווה להיטהר מחטאי השבוע שעבר (יום אחד בשנה של עינוי תרנגולות לא מספיק בשביל חטאיי הרבים...)

Gevakumon

New member
אה! אתם גדולים

בחיי, שאתם טובים, לא ממש הסתכלתי מי כתב כל הודעה, אבל ממש הצחקתם אותי, אני חייב לציין תודה

דנה^^

New member
תיקון טעות....

תראי את לא הבנת את מה שאמרתי, וזו לא אשמתך כי את לא מכירה אותי אז פשוט אני אבהיר לך שדברים שאני אומרת כשאני עייפה ומתוסכלת לא תופסים ובוודאי שלא צריך לקחת אותם ברצינות רוב הזמן.. <האם זה אומר שאת מה שהרגע כתבתי לא צריך לקחת ברצינות?
> אז זה גם בקשר ל"רמת התגובה".. דבר שני לפני שאני מתחילה רציתי להגיד לך שמה שאמרת על ניוטון נתפס גם לגבי מרפי.. הוא סך הכל ביטא מחשבות ודברים שאנשים כבר ידעו. בקשר לזה שאמרתי שניוטון טיפש, אני אגיד בקשר לעצמי שאני אישית דווקא לא חושבת שהכל צריך להיות מורכב, ולכל התורות והחוקים של ביוטון בכלל אין קשר לזה שאמרתי שהוא טיפש.. אמרתי את זה מסיבה אחת שכל כך לא קשורה לזה שלא נראה לי שבכלל יש טעם להיכנס לזה ?

IC4

New member
להירגע עם ההתלהבות על ניוטון

אז אני לא ממש אובייקטיבי כי אני לא הכי אוהב פיסיקה מסיבות שלא נפרט עכשיו. אבל אריסטו המציא פיזיקה הרבה לפני ניוטון, וגם אחרים, זה פשוט לא היה נכון, זה הכל, ותאמין לי שגם יגלו שהחוקים של ניוטון לא נכונים ובלה בלה, אם האנושות תשרוד עוד 2000 שנה, או 1500 או כמה שזה. וד"א בקשר לחוקיות, הוא כ"כ לא הראשון שהבין את זה, מתמטיקאים הבינו את זה מאות שנים לפניו.

TerminalFrost

New member
אריסטו לא היה פיזיקאי

הוא היה פילוסוף אז מה אם הוא הבין כמה דברים על הטבע שלא ידענ קודם הוא עדיין רק פילוסוף

IC4

New member
WTF is רק פילוסוף?

רק רק פילוסופיה אם אתה שואל אותי מעצם הגדרתה "אהבת ידע" (פילו זה לא כרית) כוללת בתוכה את התחום של פיזיקה.... אתה לא יכול להיות פיזיקאי מבלי להוית פילוסוף... ואם אתה פילוסוף, הרי שפיזיקה עשוייה להיות חלק מתחומי המחקר והענין שלך ואני דווקא די סומך על הידע של BWP , רושם ההודעה ההיא, שהוא יודע על מה הוא מדבר. לא שזה מזיז לי יותר מדי. כל אחד יחזיק לו דעה ואם אתה קורא לאריסטו רק פילוקוף ולא פיזיקאי... אז לא יודע מה זה אומר.

למעלה