התפוח וכריך חמאת הבוטנים

TerminalFrost

New member
כמעט ואין לדברים שלו

השלכה ישירה על החיים שאנחנו חיים בהם למשל פיזיקאים מתכננים מכשירים חדשניים ומפתחים טכנולגיות חדשות בעוד שפילוסופים מנסים לפרק את החיים כמכלול ברמות הגבוהות ביותר שלהם ולאו דווקא להבין את הדברים ברמת המיקרו, הם משאירים את זה לפיזיקאים לפרק. עדיף להיות פילוסוף, פחות עבודה, יותר שינה, ולדברים שלך באמת לא חייב להיות כל ביסוס

ainsanto

New member
חוקי מרפי

שמעתינעליהם מלא פעמים ואני יודעת באופן כללי גם מהם אבל מישהו יכול לפרט לי בדיוק עליהם? וכמה כאלה יש לעזאזל(יש ספר שלם, לא?)

פירס

New member
יש רק אחד.

החוק היחיד של מרפי הוא: אם דבר מה יכול להשתבש הוא ישתבש. ישנו אומנם ספר שנקרא חוקי החיים של מרפי אבל הוא ספר שלוקט מדברים שכתבו בכל מיני אתרי אינטרנט אבל הכל מבוסס על החוק הזה או על וריאציות שונות שלו.

RedStorm

New member
תגידו ...

אחרי שניוטון הגדיר את חוקי כח המשיכה.... אלברט את היחסות ... מרפי סתם השתגע ... וכו´ וכו´... מה נותר לנו? מה הדור שלנו יוכל להוכיח...ואני לא מדבר על מחשבים וטכנולוגיה... אני מדבר על הטבע... על חוקי הטבע כמו כח המשיכה ... על תגליות על העולם שלנו ...ולא על דברים שיצרנו במנו ידינו על דברים פשוטים עד לעיוורון שעדיין לא גילינו??? יש למישהו רעיון?

Ka Dargo

New member
את כוח האנטי-כבידה

את כל המנוגדים לכוחות האלו... אם יצא לך מדי פעם להסתכל בתוכניות בערוצים כמו דיסקברי ונשיונאל ג´אוגרפיק (סליחה עם אלו שאין להם ערוצים) מדי פעם יש שם תוכניות על מקומנו ביקום וכדומה, ואחד הגילויים (שיודועים עכשיו כמה שנים) הוא שהגלקסיות מתרחקות אחת מהשנייה, כלומר - אם הכוח שמושך כוכבים אחד לשני נקרא כבידה אז איך נקרא הכוח שדוחה אותם אחד מהשני??? I think you got it...

CowLover

New member
כמה הצעות לדברים שעוד לא מצאו

אז ככה, קודם כל שלום לכולם, אני אליזבת וידיד שלי (תומר) משתלט פה על המחשב... שוטטנו לנו בפורומים ונחתנו בפורום הזה. אנחנו אישית לומדים פיסיקה וחושבים על כל מיני דברים שאפשר ואף רצוי להמציא ולגלות... והנה כמה מהם: א. במשך שנים רוב המדענים מנסים למצוא נוסחא או חוק כלשהו שיאחד את כל חוקי הפיסיקה וממנו ניתן יהיה לפתח את כל שאר החוקים. ב. לי (תומר) אישית יש בעיה מאוד רצינית עם מספרים אי רציונאלים! כלומר מספרים שהם לא ממש מספרים.... כמו לדוגמא שורש 2, הוא מספר שאי אפשר לבטא חוץ מבעזרת עצמו... ג. אפשר תמיד לנסות להבין מה טבעם של חורים שחורים שכביכול בולעים הכל כולל את האור אך עדיין בן אדם נפלא ומשותק להחריד בשם הוקינג גילה שמשהו כן נפלט מהם. ד. מה מוצאו של היקום? האם הוא מתפשט או מתכווץ? ה. מדענים הצליחו לחשב לפי מודלים מסויימים את הכמות של החומר ביקום אך בעזרת מדידות התגלה שיש הרבה חומר ממה שהיה ידוע או נראה לעין... מה שנקרא החומר האפל... ו. למה מכניקת קוואנטים עובדת רק בעולם המיקרוסקופי? ז. מהו החלקיק האלמנטרי? ח. האם ניתן לנוע בזמן? ועוד דבר קטן לסיום: הכח שמזיז גלקסיות הוא כוח צנטרפוגלי הנגרם עקב כך שהגלקסיות מסתובבות.... אם מישהו רוצה לדעת עוד על הנושא יכול בברכה לפנות עליי... ואם אנחנו נשמעים כמו זוג מדענים מטורפים וסנובים אנחנו מתנצלים זה פשוט קשה להעביר את זה בפורום.... אליזבת ותומר.

CowLover

New member
כמה הצעות לדברים שעוד לא מצאו

אז ככה, קודם כל שלום לכולם, אני אליזבת וידיד שלי (תומר) משתלט פה על המחשב... שוטטנו לנו בפורומים ונחתנו בפורום הזה. אנחנו אישית לומדים פיסיקה וחושבים על כל מיני דברים שאפשר ואף רצוי להמציא ולגלות... והנה כמה מהם: א. במשך שנים רוב המדענים מנסים למצוא נוסחא או חוק כלשהו שיאחד את כל חוקי הפיסיקה וממנו ניתן יהיה לפתח את כל שאר החוקים. ב. לי (תומר) אישית יש בעיה מאוד רצינית עם מספרים אי רציונאלים! כלומר מספרים שהם לא ממש מספרים.... כמו לדוגמא שורש 2, הוא מספר שאי אפשר לבטא חוץ מבעזרת עצמו... ג. אפשר תמיד לנסות להבין מה טבעם של חורים שחורים שכביכול בולעים הכל כולל את האור אך עדיין בן אדם נפלא ומשותק להחריד בשם הוקינג גילה שמשהו כן נפלט מהם. ד. מה מוצאו של היקום? האם הוא מתפשט או מתכווץ? ה. מדענים הצליחו לחשב לפי מודלים מסויימים את הכמות של החומר ביקום אך בעזרת מדידות התגלה שיש הרבה חומר ממה שהיה ידוע או נראה לעין... מה שנקרא החומר האפל... ו. למה מכניקת קוואנטים עובדת רק בעולם המיקרוסקופי? ז. מהו החלקיק האלמנטרי? ח. האם ניתן לנוע בזמן? ועוד דבר קטן לסיום: הכח שמזיז גלקסיות הוא כוח צנטרפוגלי הנגרם עקב כך שהגלקסיות מסתובבות.... אם מישהו רוצה לדעת עוד על הנושא יכול בברכה לפנות עליי... ואם אנחנו נשמעים כמו זוג מדענים מטורפים וסנובים אנחנו מתנצלים זה פשוט קשה להעביר את זה בפורום.... אליזבת ותומר.

bwp2

New member
אוקי אז ככה

תקחי נגיד כל חפץ שקצהו אחד כבד מהשני, תנסי לזרוק אותו במאונך למעלה שיסתובב, רוב הפעמים הוא ינחת על החלק היותר כבד, לכן גם הסנדביץ

למעלה