התפטרות אחרי / לפני לידה ...

מצב
הנושא נעול.

t a l 3 0 1

New member

אני בתחילת חודש חמישי , ועובדת במקום עבודתי 8 שנים - כשאלד יהיה זו כבר 8 וחצי שנים. יש לי ביטוח מנהלים ורציתי לשאול האם אני זכאית להתפטר ממקום עבודתי לאחר הלידה ולקבל פיצויים ? איך מחשבים את הסכום המגיע לי ? הבנתי שעד סכום מסויים לא מנכים מס מתשלום הפיצויים - האם אוכל לדעת מה גובה הסכום? לאחר כמה זמן מקבלים את הפיצויים וכמו-כן האם צריך להודיע לפי החוק תקופת זמן מסויימת - בזמן חופשת הלידה - על הכוונה שלא לחזור לעבודה .. אודה מאוד לתשובה.

שיר ורד

New member
תשובות

אני בתחילת חודש חמישי , ועובדת במקום עבודתי 8 שנים - כשאלד יהיה זו כבר 8 וחצי שנים. יש לי ביטוח מנהלים ורציתי לשאול האם אני זכאית להתפטר ממקום עבודתי לאחר הלידה ולקבל פיצויים ? איך מחשבים את הסכום המגיע לי ? הבנתי שעד סכום מסויים לא מנכים מס מתשלום הפיצויים - האם אוכל לדעת מה גובה הסכום? לאחר כמה זמן מקבלים את הפיצויים וכמו-כן האם צריך להודיע לפי החוק תקופת זמן מסויימת - בזמן חופשת הלידה - על הכוונה שלא לחזור לעבודה .. אודה מאוד לתשובה.
תשובות
1. כן. 2. השכר האחרון * מספר שנות העבודה - מתוך זה חלק (או הכל) מופקד בביטוח המנהלים, כדי לדעות איזה חלק פונים לחברת הביטוח ומבררים מה שווי הפיצויים ממעביד נוכחי. 3.כ 9700 שח לכל שנת עבודה 4. מהמעסיק תוך 14 יום מכניסת הפיטורים לתוקף. מביטוח המנהלים - לפי נוהלי חברת הביטוח ולארח הגשת כל המסמכים הנדרשים. 5. צריך להתפטר בכתב תוך 9 חודשים מהלידה ולציין מפורשות שמטרת ההתפטרות היא טיפוך בתינוק.

שיר ורד

New member
תיקון ל 3

תשובות
1. כן. 2. השכר האחרון * מספר שנות העבודה - מתוך זה חלק (או הכל) מופקד בביטוח המנהלים, כדי לדעות איזה חלק פונים לחברת הביטוח ומבררים מה שווי הפיצויים ממעביד נוכחי. 3.כ 9700 שח לכל שנת עבודה 4. מהמעסיק תוך 14 יום מכניסת הפיטורים לתוקף. מביטוח המנהלים - לפי נוהלי חברת הביטוח ולארח הגשת כל המסמכים הנדרשים. 5. צריך להתפטר בכתב תוך 9 חודשים מהלידה ולציין מפורשות שמטרת ההתפטרות היא טיפוך בתינוק.
תיקון ל 3
9890 שח לשנת עבודה. עשוי להשתנות החל מ 1/1/2005

t a l 3 0 1

New member
תודדה ובקשת הבהרה..

תשובות
תודדה ובקשת הבהרה..
אלף תודה ! בית- לא הבנתי הכל.. מסכוםשל 9700 שח לשנה (!) - מורידים מס - המשכורת שלי היא כ-8000 ברוטו - משהו כמו 6100 נטו - אני אמורה לצאת ללדת במאי 2005 - האם מהפיצויים ירד מס רק על גובה הסכום (משכורת * מספר השנים ) ? או שמחשבים את ההכנסה השנתית עד אפריל 2005 כולל הפיצויים ומזה מורידים מס ? עוד שאלונת.. אחרי ההתפטרות - האם ניתן לפדות את מה שנצבר בביטוח המנהלים ?

שיר ורד

New member
הבהרה

תודדה ובקשת הבהרה..
אלף תודה ! בית- לא הבנתי הכל.. מסכוםשל 9700 שח לשנה (!) - מורידים מס - המשכורת שלי היא כ-8000 ברוטו - משהו כמו 6100 נטו - אני אמורה לצאת ללדת במאי 2005 - האם מהפיצויים ירד מס רק על גובה הסכום (משכורת * מספר השנים ) ? או שמחשבים את ההכנסה השנתית עד אפריל 2005 כולל הפיצויים ומזה מורידים מס ? עוד שאלונת.. אחרי ההתפטרות - האם ניתן לפדות את מה שנצבר בביטוח המנהלים ?
הבהרה
סכום פיצויים של חלק השכר האחרוןשאינו עולה על 9890 שח מוכפל במספר שנות העבודה פטור ממס,כל סכום מעבר לכך, צחויב בהתאם למס השולי של העובד בשנת קבלת הפיצויים. (ניתן לבצע פריסה לאחור או לפנים לתקופה של 4 שנים, לשם כך יש לפנות שלשטונות המס ולבקש פריסה ובנוסף להגיש דוח מס הכנסה מלא לכל אותן שנים). אחרי ההתפטרות ניתן לפדות את שווי הפיצויים שנצברו בביטוח המנהלים. לגבי רכיב התגמולים זה מורכב ותלוי בהרבה גורמים.

t a l 3 0 1

New member
השאלות מכוונות להתפטשרות אחרי הלידה

תשובות
השאלות מכוונות להתפטשרות אחרי הלידה

t a l 3 0 1

New member
חישוב הפיצויים לאחר לידה

חישוב הפיצויים לאחר לידה
האם תשלום הפיצויים מחושב לפי המשכורת האחרונה בברוטו או נטו?

שיר ורד

New member
לפי משכורת ברוטו

חישוב הפיצויים לאחר לידה
האם תשלום הפיצויים מחושב לפי המשכורת האחרונה בברוטו או נטו?
לפי משכורת ברוטו
לא כולל תוספות חד פעמיות, שעות נוספות , דמי הבראה ,פדיון חופשה וכדומה. כן כולל תוספות קבועות הקרויות בשמות שונים ותק, תוספת מחלקתית וכדומה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה