התפטרות בשל העתקת מקום המגורים

מצב
הנושא נעול.

Kush2

New member

התפטרות בשל העתקת מקום המגורים (מעבר למגורים בבסיס חיל אויר מכיוון שתפקיד הבעל בצה"ל מחייב זאת, המחק ממקום העבודה עולה על 40 ק"מ)). במקרה כזה הבנתי שמגיעים לי פיצווי כמפוטר. 1. האם החוק מחייב למציא אישור שאכן התבצעה העתקת המגורים? 2. האם אני זכאית לפיצויים רק בתום תקופה מסויימת? נאמר לי ע"י מקום העבודה שאקבל את הפיצויים רק בתום חצי שנה אחרי העזיבה ורק לאחר שאציא אישור שאכן גרתי בבסיס 6 חודשים. תודה!

התפטרות שרואים אותה כפיטורין

התפטרות בשל העתקת מקום המגורים (מעבר למגורים בבסיס חיל אויר מכיוון שתפקיד הבעל בצה"ל מחייב זאת, המחק ממקום העבודה עולה על 40 ק"מ)). במקרה כזה הבנתי שמגיעים לי פיצווי כמפוטר. 1. האם החוק מחייב למציא אישור שאכן התבצעה העתקת המגורים? 2. האם אני זכאית לפיצויים רק בתום תקופה מסויימת? נאמר לי ע"י מקום העבודה שאקבל את הפיצויים רק בתום חצי שנה אחרי העזיבה ורק לאחר שאציא אישור שאכן גרתי בבסיס 6 חודשים. תודה!
תקנה 12 (ט) לתקנות פיצויי פיטורין(חישוב הפיצויים, והתפטרות שרואים אותה כפיטורים) קובעת כי רואים כפיטורים המזכים בפיצויים התפטרות עובד מעבודתו בשל העתקת מקום מגוריו, עקב הצטרפותו לבן זוגו העובר למקום עבודה אחר ולמקום מגורים אחר, הנמצאים לפחות ארבעים קילומטרים ממקום מגוריו הקודם, ובלבד שמקום מגוריו החדש של העובד רחוק יותר ממקום עבודתו ממקום מגוריו הקודם ושהעובד גר שישה חודשים לפחות במקום מגוריו החדש.

טל ר

New member
נדמה לי

תקנה 12 (ט) לתקנות פיצויי פיטורין(חישוב הפיצויים, והתפטרות שרואים אותה כפיטורים) קובעת כי רואים כפיטורים המזכים בפיצויים התפטרות עובד מעבודתו בשל העתקת מקום מגוריו, עקב הצטרפותו לבן זוגו העובר למקום עבודה אחר ולמקום מגורים אחר, הנמצאים לפחות ארבעים קילומטרים ממקום מגוריו הקודם, ובלבד שמקום מגוריו החדש של העובד רחוק יותר ממקום עבודתו ממקום מגוריו הקודם ושהעובד גר שישה חודשים לפחות במקום מגוריו החדש.
נדמה לי
שיש שם סעיף הנוגע למעבר למקום מגורים אחר עקב שינוי מקום השרות של בן זוג בשרות צבאי, ואותו סעיף אינו דורש מגורים במשך שישה חודשים. ייתכן ואני טועה - התקנות אינן מצויות לנגד עיני כעת.

אתה צודק.

נדמה לי
שיש שם סעיף הנוגע למעבר למקום מגורים אחר עקב שינוי מקום השרות של בן זוג בשרות צבאי, ואותו סעיף אינו דורש מגורים במשך שישה חודשים. ייתכן ואני טועה - התקנות אינן מצויות לנגד עיני כעת.
אתה צודק.
רואים התפטרותו של עובד לפי פסקה (3) לסעיף 8 לחוק כפיטורים אם העתיק מקום מגוריו עקב העברה בתפקיד של בן-זוגו המשרת בשירות צבאי על פי התחייבות לשירות קבע, והמרחק בין מקום מגוריו החדש לבין מקום מגוריו הקודם הוא מ - 40 ק"מ לפחות ומקום מגוריו החדש רחוק יותר ממקום עבודתו מאשר מקום מגוריו הקודם... אין כאן את הדרישה של חצי שנה מגורים במקום החדש.

הכי פשוט זה לקרוא את התקנה עצמה

ולבדוק האם את נופלת בקריטריונים. הנה קישור לחוק פיצויי פיטורים - ראי סע' 8 לחוק וסע' 12 לתקנות בהמשך. בהצלחה.

וכמובן ששכחתי את הקישור - בוקר קשה

ולבדוק האם את נופלת בקריטריונים. הנה קישור לחוק פיצויי פיטורים - ראי סע' 8 לחוק וסע' 12 לתקנות בהמשך. בהצלחה.
וכמובן ששכחתי את הקישור - בוקר קשה
הנה.

Kush2

New member
תגובה ל: הכי פשוט זה לקרוא את התקנה

תודה על כל האיפומציה. גליה, ההפנייה ששלחת מציגה את החוק שידוע לי אך אינה מפרטת בתוך כמה זמן מגיעים לי הפיצויים במקרה של העתקת מקום מגורים. הבנתי שמעבר לבסיס צבאי הוא שונה משאר המקרים.

היי - הנה הסע' הנוגע לבסיס צבאי

תודה על כל האיפומציה. גליה, ההפנייה ששלחת מציגה את החוק שידוע לי אך אינה מפרטת בתוך כמה זמן מגיעים לי הפיצויים במקרה של העתקת מקום מגורים. הבנתי שמעבר לבסיס צבאי הוא שונה משאר המקרים.
היי - הנה הסע' הנוגע לבסיס צבאי
רואים התפטרותו של עובד לפי פסקה (3) לסעיף 8 לחוק כפיטורים אם העתיק מקום מגוריו עקב העברה בתפקיד של בן-זוגו המשרת בשירות צבאי על פי התחייבות לשירות קבע, והמרחק בין מקום מגוריו החדש לבין מקום מגוריו הקודם הוא 40 ק"מ לפחות ומקום מגוריו החדש רחוק יותר ממקום עבודתו מאשר מקום מגוריו הקודם; המרחקים לענין תקנת משנה זו יחושבו כאמור בתקנת משנה (א). זו התקנה וזה הדין. אם אכן חלים עליך כל הקריטריונים הללו (אין הגבלה של חצי שנה מגורים בבסיס, לפני מתן ההודעה), תצטרכי לתת הודעה מוקדמת למעבידך תוך פירוט הסיבה. אם את עובדת בשכר - מספר ימי ההודעה המוקדמת שלך צריכים להיות בהתאם למספר השנים שאת עובדת בהתאמה עם החוק (מצורף בקישור). אם את עובדת במשכורת ומעל לשנה - הודעה מוקדמת של חודש. את הפיצויים עצמם את צריכה לקבל עם המשכורת האחרונה (גם זה בחוק פיצויי פיטורים).

מצב
הנושא נעול.
למעלה