התפטרות האב לאחר חל"ד

מצב
הנושא נעול.
התפטרות האב לאחר חל"ד

התפטרות האב לאחר חל"ד
אני עובדת במשרה מלאה וצפויה ללדת בחודש הקרוב. בכוונתי לצאת לחל"ד בת 12 שבועות במימון הביטוח הלאומי ואח"כ לחזור לעבודה באופן פורמלי אך בפועל לנצל חודשיים ימים של חופשה צבורה שלי. בן זוגי עובד בשתי עבודות כשכיר. 50% משרה 4 ימים כל יום 5 ש' ו- 25% משרה יומיים בוקר אחד 7 ש' ואחה"צ 3 ש'. בכוונתו להתפטר מהעבודה השניה (25% משרה) ולטפל בתינוק.
האם יהיה זכאי לפיצויי פיטורין?
בהנחה שיהיה זכאי לפיצויים, מתי המועד המוקדם ביותר בו יוכל להתפטר על מנת לממש זכות זו?

שיר ורד

New member
תשובה

התפטרות האב לאחר חל"ד
אני עובדת במשרה מלאה וצפויה ללדת בחודש הקרוב. בכוונתי לצאת לחל"ד בת 12 שבועות במימון הביטוח הלאומי ואח"כ לחזור לעבודה באופן פורמלי אך בפועל לנצל חודשיים ימים של חופשה צבורה שלי. בן זוגי עובד בשתי עבודות כשכיר. 50% משרה 4 ימים כל יום 5 ש' ו- 25% משרה יומיים בוקר אחד 7 ש' ואחה"צ 3 ש'. בכוונתו להתפטר מהעבודה השניה (25% משרה) ולטפל בתינוק.
בהנחה שיהיה זכאי לפיצויים, מתי המועד המוקדם ביותר בו יוכל להתפטר על מנת לממש זכות זו?
תשובה
בעיקרון התשובה חיובית.אך אם המעסיק יתעקש ולא יסכים לשלם פיצויים , יתכן שיהיה קשה להוכיח שהבעל אכן יטפל בתינוק. הסיבה, צרוף של שני דברים לא שגרתיים: אחד, הבעל הוא זה שמתפטר, שניים, התפטרות ממקום עבודה אחד והמשכת עבודה בשני שזה אומר שיש סידור בסיסי לתינוק. לכן, יהיה קשה לסתור טענה של המעסיק, שהטיפול בילד הוא תרוץ סתמי לצורך קבלת פצויי פיטורים. במקרה של תביעה משפטית לקבלת הפיצויים נראה לי שתזדקקו לעזרת עו"ד. הוא יוכל להתפטר מיד עם תום חופשת הלידה, אך עדיף לא להגיש תביעה משפטית עד לתקופה שבה תחזרי לעבודה ובעלך יצבור הוכחות שהוא אכן מטפל בתינוק (באופן חלקי). הוכחות = עדויות של שכנים/במעון , צילומים של האב מטפל בילד וכו.

גליה -אשמח גם לתגובתך

התפטרות האב לאחר חל"ד
גליה -אשמח גם לתגובתך

היי דונדונית ../images/Emo140.gif

התפטרות האב לאחר חל"ד
היי דונדונית

אני דיי מסכימה עם שיר ורד רק אולי קצת יותר מחמירה. אני חושבת שמעבר לתביעה, אם חלילה יהיה צורך, רצוי גם לבצע את אקט ההתפטרות לאחר סיום החופשה הצבורה שלך. זה כמובן מאוד תלוי במערכת היחסים שיש לבעלך עם המעסיק. אם הכל תקין ובסך הכל יש הבנה, אז אולי אפשר להתפטר עוד כשהנך בחופשה. אולם אם יש סיכוי לחיכוכים, הייתי ממליצה לו להמתין. יהיה הרבה יותר קל לטעון שהוא אכן מתפטר לצורך טיפול בילד. אני לא חושבת שיש בעיה עם העובדה שהוא עובד בעבודה נוספת. החוק לא דורש שהעובד יהיה מובטל ויטפל בילד. חשוב להוכיח שיש צורך בהקלה. למשל עקב שעות עבודה בעיתיות שמהוות את הצורך בשינוי עבודה. בקיצור, הכי מוקדם הוא יכול להתפטר כשאת בחופשת לידה אבל, כאמור אם היחסים בעיתיים, רצוי להמתין בכדי שניתן יהיה לטעון שאכן ההתפטרות נחוצה. בהצלחה בהכל.

מצב
הנושא נעול.
למעלה