התפטרות לאחר חופשת לידה

מצב
הנושא נעול.

תמתמ1

New member
התפטרות לאחר חופשת לידה

התפטרות לאחר חופשת לידה
בינואר אני אמורה לשוב לעבודתי לאחר 3 חודשים של חופשת לידה. אני לא מעוניינת לחזור בגלל שהחוזה שלנו הורע.( חברת המתנסים). האם אני יכולה להתפטר ולקבל דמי אבטלה? נאמר לי שאם אני מתפטרת ואומרת שזה לצורך טיפול בילדה , אז מגיע לי דמי אבטלה. זה נכון? האם אני צריכה להודיע במשך 45 ימים מיום חזרתי ? בבקשה תעשו לי סדר בדברים. תודה וחג שמח תמי

מי שמתפטרת לצורך טיפול בילד במהלך

התפטרות לאחר חופשת לידה
בינואר אני אמורה לשוב לעבודתי לאחר 3 חודשים של חופשת לידה. אני לא מעוניינת לחזור בגלל שהחוזה שלנו הורע.( חברת המתנסים). האם אני יכולה להתפטר ולקבל דמי אבטלה? נאמר לי שאם אני מתפטרת ואומרת שזה לצורך טיפול בילדה , אז מגיע לי דמי אבטלה. זה נכון? האם אני צריכה להודיע במשך 45 ימים מיום חזרתי ? בבקשה תעשו לי סדר בדברים. תודה וחג שמח תמי
מי שמתפטרת לצורך טיפול בילד במהלך
9 חודשים מיום הלידה - תהיה זכאית לפיצויי פיטורים. את יכולה להודיע על כוונתך להתפטר בכל זמן שתבחרי, אולם, אם תחזרי לעבודה, יהיה עליך לתת הודעה מוקדמת על התפטרותך. משך ההודעה המוקדמת תלוי בתקופה העסקתך. הזכות לדמי אבטלה ליולדת שהתפטרה לצורך טיפול בילד, נקבעה בפסיקה של ביה"ד לעבודה. אולם, היא לא תמיד אוטומטית מסיבות שונות ומשונות. לכן מומלץ שבמכתב ההתפטרות שאת מגישה למעסיקך, תצייני שהתפטרותך הינה לצורך טיפול בילד וכי כעט אינך יכולה להמשיך ולעבוד באותה מתכונת שעבדת לפני הלידה. צרפי את המכתב הזה כאשר את מגישה את תביעתך לדמי אבטלה בביטוח הלאומי, וכעיקרון זה אמור להספיק בכדי לזכות אותך בדמי אבטלה. כמו כן, אני מצרפת לך כתבה לענין זכויות נשים לאחר לידה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה