התפטרות לאחר לידה

מצב
הנושא נעול.

maykee

New member
התפטרות לאחר לידה

התפטרות לאחר לידה
שלום רב, ילדתי לפני שלושה חודשים והארכתי את חופשת הלידה בעוד חודשיים (חל"ת). אני מעונינת להתפטר בערך חודשיים לאחר שובי לעבודה. שאלותי: עד מתי אהיה זכאית לפיצויים ולדמי אבטלה? (עבדתי ארבע שנים בחברה), האם הפיצויים מחושבים עפ"י הברוטו או עפ"י הנטו? האם מנוכה מס מהפיצויים? למדתי שלוש שנים באוני' אך אין לי תואר (לא השלמתי את כל חובותי)האם אוכל להיות מוגדרת כאקדמאית מבחינת משרד העבודה או שרק התואר עצמו מקנה את ההגדרה? סליחה על העומס ותודה מראש על התשובות.

שיר ורד

New member
התפטרות

התפטרות לאחר לידה
שלום רב, ילדתי לפני שלושה חודשים והארכתי את חופשת הלידה בעוד חודשיים (חל"ת). אני מעונינת להתפטר בערך חודשיים לאחר שובי לעבודה. שאלותי: עד מתי אהיה זכאית לפיצויים ולדמי אבטלה? (עבדתי ארבע שנים בחברה), האם הפיצויים מחושבים עפ"י הברוטו או עפ"י הנטו? האם מנוכה מס מהפיצויים? למדתי שלוש שנים באוני' אך אין לי תואר (לא השלמתי את כל חובותי)האם אוכל להיות מוגדרת כאקדמאית מבחינת משרד העבודה או שרק התואר עצמו מקנה את ההגדרה? סליחה על העומס ותודה מראש על התשובות.
התפטרות
1. התפטרות תוך 9 חודשים מהלידה לשם טיפול בילד מאפשרת קבלת פצויי פיטורים. 2. דמי אבטלה לא תלויים בכך. יש הטוענים כי בהתפטרות לצורך טיפול בילד אין צורך להמתין 90 יום לפני קבלת דמי אבטלה. אבל , במקרה של התפטרות, בטוח לאומי מחזיר תשובה אוטומטית שיש להמתין 90 יום, מי שרוצה יכול לערער על כך, או להגיש תביעה בבית הדין לעבודה. 3. הפצויים מחושבים לפי הברוטו. פצויים עד לתקרה של 9980 שח לכל שנת עבודה פטורים ממס. מעבר לכך משלמים מס שולי. 4. את צריכה לברר בלשכת התעסוקה. בדרך כלל הם דורשים תעודה אקדמאית מוכרת.

מצב
הנושא נעול.
למעלה