התפטרות לאחר לידה

מצב
הנושא נעול.

גוֹזָל

New member
התפטרות לאחר לידה

התפטרות לאחר לידה
אם אני רוצה להתפטר לאחר לידה מסיבת "טיפול בילד" (בתוך 9 החודשים מיום הלידה), מתי מותר לי לעבור למקום עבודה אחר? האם אני יכולה להתפטר, לקבל פיצויים, ואז לחפש מקום עבודה אחר שהוא לא בהכרח קרוב לבית או בחצי משרה? האם יכולים לקחת לי את הפיצויים אחרי שכבר קיבלתי אותם בטענה ש"ניצלתי" את הזכות הזאת על מנת לעבור מקום עבודה, או שלא ניתן להוכיח זאת?

אכן בעייתי

התפטרות לאחר לידה
אם אני רוצה להתפטר לאחר לידה מסיבת "טיפול בילד" (בתוך 9 החודשים מיום הלידה), מתי מותר לי לעבור למקום עבודה אחר? האם אני יכולה להתפטר, לקבל פיצויים, ואז לחפש מקום עבודה אחר שהוא לא בהכרח קרוב לבית או בחצי משרה? האם יכולים לקחת לי את הפיצויים אחרי שכבר קיבלתי אותם בטענה ש"ניצלתי" את הזכות הזאת על מנת לעבור מקום עבודה, או שלא ניתן להוכיח זאת?
אכן בעייתי
אם מקום העבודה החדש שלך אינו שונה באופן משמעותי מבחינת הקיף המשרה, המעביד הקודם יוכל לתבוע אותך על החזר הפיצויים. הפסיקה קבעה כי צימצום המשרה עד כדי שינוי של 3 שעות בהיקף המשרה במקום העבודה החדש, בהחלט מצדיק התפטרות, קבלת הפיצויים ומעבר לעבודה חדשה.

גוֹזָל

New member
ואם אכן אני נשארת בבית?

אכן בעייתי
אם מקום העבודה החדש שלך אינו שונה באופן משמעותי מבחינת הקיף המשרה, המעביד הקודם יוכל לתבוע אותך על החזר הפיצויים. הפסיקה קבעה כי צימצום המשרה עד כדי שינוי של 3 שעות בהיקף המשרה במקום העבודה החדש, בהחלט מצדיק התפטרות, קבלת הפיצויים ומעבר לעבודה חדשה.
ואם אכן אני נשארת בבית?
כמה זמן אני צריכה להשאר בבית על מנת שזה יחשב שנשארתי לגדל את הילד? הרי הם לא מצפים שלא אעבוד עד שהילד יהיה בן 18, לא? אם כן עד איזה גיל?

שיר ורד

New member
החוק לא מגדיר זמן כזה

ואם אכן אני נשארת בבית?
כמה זמן אני צריכה להשאר בבית על מנת שזה יחשב שנשארתי לגדל את הילד? הרי הם לא מצפים שלא אעבוד עד שהילד יהיה בן 18, לא? אם כן עד איזה גיל?
החוק לא מגדיר זמן כזה
אם העובדת לא זכאית לקחת חל"ת על פי חוק ובמיוחד אם העובדת פנתה למעסיק ובקשה לקחת חל"ת לתקופה מסוימת, אזי גם תקופה של מספר שבועות מספיקה לשם כך. אם העובדת זכאית לקחת חל"ת , נראה לי שאם היא יצאה לתקופה של פחות משלושה חודשים ולא בקשה לחזור למעסיק הקודם (ולהחזיר את הפצויים) וזה סרב הוא יוכל לתבוע אותה ולקבל חזרה את הפצויים אם מקום העבודה החדש איננו עדיף על הקודם. אם עברו כבר 3 חודשים הרי גם אם תחזור העובדת לאותו מעביד לא יהיה לה רצף פצויים ולכן במקרה כזה לא תצטרך להחזיר את הפצויים, לכן , לדעתי אין לדרוש ממנה להחזיר את הפצויים גם אם עברה לעבוד אצל מעסיק אחר.

מצב
הנושא נעול.
למעלה