התפטרות ממקום עבודה

מצב
הנושא נעול.

TomaC

New member
התפטרות ממקום עבודה

התפטרות ממקום עבודה
התפטרתי ממקום עבודתי כטבח בבית מלון לאחר עבודה של 8.5 חודשים. 1 כמה זמן מראש עלי להודיע למעסיק על הפסקת עבודתי? 2 האם אני חייב לעבוד שעות נוספות ע"פ דרישת המעביד ואם כן האם ללא כל הגבלה? 3. האם חופשה שאושרה בעבר יכולה להתבטל עקב הודעת ההתפטרות שלי? 4. אם עלי לעבוד 5 ימים בשבוע האם אני מחוייב להסכים לעבוד מעבר לכך? 5. במהלך חודש אחד עבדתי 21 ימים במקום 22 (לגמרי במקרה) בטור זיכוי ימי חופש זוכיתי בפחות מיום עבודה מלא עבור חודש זה.לעומת זאת, בחודשים בהם עבדתי 24 ימים(ושוב, במקום 22) זוכיתי רק ביום חופש אחד.האם הדבר חוקי? תודה, חג שמח ושנה טובה. תומר

TomaC

New member
שאלה נוספת לאותו מקרה:

התפטרות ממקום עבודה
התפטרתי ממקום עבודתי כטבח בבית מלון לאחר עבודה של 8.5 חודשים. 1 כמה זמן מראש עלי להודיע למעסיק על הפסקת עבודתי? 2 האם אני חייב לעבוד שעות נוספות ע"פ דרישת המעביד ואם כן האם ללא כל הגבלה? 3. האם חופשה שאושרה בעבר יכולה להתבטל עקב הודעת ההתפטרות שלי? 4. אם עלי לעבוד 5 ימים בשבוע האם אני מחוייב להסכים לעבוד מעבר לכך? 5. במהלך חודש אחד עבדתי 21 ימים במקום 22 (לגמרי במקרה) בטור זיכוי ימי חופש זוכיתי בפחות מיום עבודה מלא עבור חודש זה.לעומת זאת, בחודשים בהם עבדתי 24 ימים(ושוב, במקום 22) זוכיתי רק ביום חופש אחד.האם הדבר חוקי? תודה, חג שמח ושנה טובה. תומר
שאלה נוספת לאותו מקרה:
בתלוש של החודשים האחרונים הורדו לי 3.5% מהשכר ברוטו בטענה שמדובר על הסכם קיבוצי והסכום הורד עקב "עידוד צמיחה". (השכר ברוטו הוא ~~4200 ש"ח). האם הדבר חוקי? תודה. תומר

ולגבי עידוד הצמיחה

שאלה נוספת לאותו מקרה:
בתלוש של החודשים האחרונים הורדו לי 3.5% מהשכר ברוטו בטענה שמדובר על הסכם קיבוצי והסכום הורד עקב "עידוד צמיחה". (השכר ברוטו הוא ~~4200 ש"ח). האם הדבר חוקי? תודה. תומר
ולגבי עידוד הצמיחה
הורדה שנובעת מהסכם עם ההסתדרות. לצערם של רוב העובדים - לא ניתן להתנגד.

תשובות ובקשות הבהרה

התפטרות ממקום עבודה
תשובות ובקשות הבהרה
1. " (1) במהלך ששת חודשי עבודתו הראשונים - של יום אחד בשל כל חודש עבודה; (2) במהלך התקופה החל בחודש השביעי לעבודתו עד תום שנת עבודתו הראשונה - של 6 ימים, בתוספת של יומיים וחצי בשל כל חודש עבודה בתקופה האמורה;" עפ"י החישוב שלי, עליך לתת הודעה מוקדמת של 12.25 יום. 2. שעות נוספות: נושא בעייתי ביותר. כעיקרון, אסורה העבדה בשעות נוספות אלא בהתאם לקבוע בחוק שעות עבודה ומנוחה. מצרפת לך קישור לחוק, ראה סעיפים, 10, 11. אבל, כאשר העובד נתן הסכמתו לעבודה בשעות נוספות, היא צריכה להעשות בהתאם לגמול הקבוע בחוק (סעיף 13): "הועבד עובד שעות נוספות, ישלם לו המעביד בעד שתי השעות הנוספות הראשונות שבאותו יום שכר עבודה לא פחות מ- 1.25 מהשכר הרגיל, ובעד כל שעה נוספת שאחריהן לא פחות מ- 1.50 מהשכר הרגיל". יום עבודה הינו בן 8 שעות. כלומר, על כל מה שמעבר לכך, זכאי עובד לגמול שעות נוספות. 3. לא. אלא אם כן זו היתה חופשה ארוכה יותר ממה שהיית זכאי בתוך תקופת העבודה הנוכחית. אם אתה עובד חמישה ימים בשבוע, בגין שנת העבודה הראשונה, הינך זכאי ל- 10ימי חופשה. כלומר 0.83 יום בחודש. 4. לא. 5. לא ברורה לי השאלה.

TomaC

New member
תודה רבה!

תשובות ובקשות הבהרה
1. " (1) במהלך ששת חודשי עבודתו הראשונים - של יום אחד בשל כל חודש עבודה; (2) במהלך התקופה החל בחודש השביעי לעבודתו עד תום שנת עבודתו הראשונה - של 6 ימים, בתוספת של יומיים וחצי בשל כל חודש עבודה בתקופה האמורה;" עפ"י החישוב שלי, עליך לתת הודעה מוקדמת של 12.25 יום. 2. שעות נוספות: נושא בעייתי ביותר. כעיקרון, אסורה העבדה בשעות נוספות אלא בהתאם לקבוע בחוק שעות עבודה ומנוחה. מצרפת לך קישור לחוק, ראה סעיפים, 10, 11. אבל, כאשר העובד נתן הסכמתו לעבודה בשעות נוספות, היא צריכה להעשות בהתאם לגמול הקבוע בחוק (סעיף 13): "הועבד עובד שעות נוספות, ישלם לו המעביד בעד שתי השעות הנוספות הראשונות שבאותו יום שכר עבודה לא פחות מ- 1.25 מהשכר הרגיל, ובעד כל שעה נוספת שאחריהן לא פחות מ- 1.50 מהשכר הרגיל". יום עבודה הינו בן 8 שעות. כלומר, על כל מה שמעבר לכך, זכאי עובד לגמול שעות נוספות. 3. לא. אלא אם כן זו היתה חופשה ארוכה יותר ממה שהיית זכאי בתוך תקופת העבודה הנוכחית. אם אתה עובד חמישה ימים בשבוע, בגין שנת העבודה הראשונה, הינך זכאי ל- 10ימי חופשה. כלומר 0.83 יום בחודש. 4. לא. 5. לא ברורה לי השאלה.
תודה רבה!

שיר ורד

New member
השלמות

תשובות ובקשות הבהרה
השלמות
לגבי 4 - לא מדויק. כמו שישנם תנאים בהם המעביד יכול להעסיק את העובד בשעות נוספות , כך ישנם תנאים בהם הוא יכול לדרוש מהעובד להגיע לעבודה ולעבוד ביום המנוחה השבועית (בדרך כלל שבת) או ביום החופשי(שישי). המעביד צריך לפצות את העובד בשכר או בימי חופשה תמורת עבודה זו בהתאם לחוק ולתקנות מכוחם העסיק את העובד בימים אלו. לגבי 5 - לעובד במשכורת, ימי העבודה חודשיים משתנים מידי חודש בהתאם לאורך החודש והיום בשבוע בו מתחיל החודש. מספר ימי החופשה הנצברים, לא אמור להיות מושפע ממספר ימי העבודה בחודש. מבחינת החוק המעביד רשאי לתת את ימי החופשה רק בתום שנת העבודה, הזיכוי החודשי נעשה בדרך כלל לשם נוחות של העובד והמעביד. כל עוד סך ימי החופשה השנתיים הניתנים לך איננו נמוך מהקבוע בחוק או בהסכם העבודה (הגבוה מביניהם), אינך יכול להתלונן על צורת החלוקה של המעביד, אלא אם כן הוסכם אחרת בחוזה. לגבי 3. המעביד רשאי לבטל חופשה שנקבעה מראש, אם השתנו מהותית הנסיבות מאז שנקבע מועד החופשה, במיוחד, אם שינוי הנסיבות לא היה תלוי במעסיק אלא בעובד. לדוגמא, עובד סיכם עם מעסיקו על יציאה לחופשה של חודש, ויום לפני החופש מגיש העובד מכתב התפטרות לעוד חודש,נראה לי שכל בית דין יסכים עם דרישה של המעביד לקצר את החופשה, כך שתתאפשר העברת אחריות וחפיפה מסודרים של העובד למחליפו/עובדים אחרים. אם שינוי הנסיבות לא היה ביוזמת העובד (למשל עובד שתכנן לצאת לחופשה מתבקש לבצע חפיפה מול עובד שהגיש מכתב התפטרות), סביר שבית הדין יחייב את המעסיק לפצות את העובד על נזקים כספיים שנגרמו לו (אם נגרמו) כתוצאה מביטול החופשה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה