על פי החוקהתפטרות
שלום לכולם, אני מעוניין להתפטר ממקום עבודתי, בחוזה רשום הודעה מראש של יום עבודה זה דו צדדי, אני נמצא בחברה כבר שנה. כמה זמן אני צריך להודיע להם מראש? יכול להיות שזה באמת כפי שרשום בחוזה - יום? תודה
לא מדויק - קודם כל נשאלת השאלההתפטרות
שלום לכולם, אני מעוניין להתפטר ממקום עבודתי, בחוזה רשום הודעה מראש של יום עבודה זה דו צדדי, אני נמצא בחברה כבר שנה. כמה זמן אני צריך להודיע להם מראש? יכול להיות שזה באמת כפי שרשום בחוזה - יום? תודה
תודהלא מדויק - קודם כל נשאלת השאלה
האם אתה עובד בשכר או במשכורת? ראה סעיפים 3, 4 ו-5 בקישור המצורף (חוק הודעה מוקדמת לפיטורים והתפטרות) לפי סוג המשרה שלך (שכר/משכורת). שנית, בהחלט יתכן שחוזה העבודה יגדיר הודעה מוקדמת אחרת.
עפ"י שעות - משמע שהנך עובד בשכרתודה
על התגובות, אני מקבל תלוש משכורת ע"פ שעות, בדרך כלל משרה מלאה.
תודה לכולםעפ"י שעות - משמע שהנך עובד בשכר
התעריף משתנה אחרי השעה השמיניתתודה לכולם
המון תודה על התגובות, שאלה נוספת ברשותכם, אני עובד לפי שעות אומנם, בהיקף של משרה מלאה, זאת אומרת יש לי משכורת X ואם אני עובד פחות שעות מחודש מלא אז זה מתחלק בחסר, לפי מה שהבנתי ההגדרה של שעות נוספות היא לפי יום ולא לפי חודש, לכן אם ביום אני עושה יותר מתשע שעות, האם התעריף משתנה?
החברה שאני עובד בה אמרה שהיא לאהתעריף משתנה אחרי השעה השמינית
משעה תשיעית ועשירית, הנך זכאי לתשלום של 125% ואח"כ 150%. מצרפת לך קישור לחוק שעות עבודה ומנוחה, תוכל להעזר בו.
הערותלא מדויק - קודם כל נשאלת השאלה
האם אתה עובד בשכר או במשכורת? ראה סעיפים 3, 4 ו-5 בקישור המצורף (חוק הודעה מוקדמת לפיטורים והתפטרות) לפי סוג המשרה שלך (שכר/משכורת). שנית, בהחלט יתכן שחוזה העבודה יגדיר הודעה מוקדמת אחרת.
נכון. בדרך כלל ההקלה היא עם העובדהערות
הערתך הראשונה נכונה כמובן. לגבי ההערה השניה - בחוק שצירפת מופיע במפורש בסעיף 7 ב (ב) עובד שחדל לעבוד ולא נתן למעבידו הודעה מוקדמת להתפטרות כאמור בחוק זה, ישלם למעבידו פיצוי בסכום השווה לשכרו הרגיל בעד התקופה שלגביה לא ניתנה ההודעה המוקדמת. מתוך סימטריה לסעיף 7 א לגביו כבר נקבעו תקדימים בשפיטה שהחוזה לא יכול לקצר את תקופת ההודעה המוקדמת של המעביד כלפי העובד, ניתן להסיק שגם להיפך , החוזה לא יכול לקצר את תקופת ההודעה המוקדמת של העובד. אם כי, מאחר והחוזה נוסח ע"י המעביד, והחוק בה להגן בעיקר על זכויות העובד שהוא הצד החלש, יכול בית משפט להחליט כי המעביד ויתר על זכותו החוקית בהתאם לכתוב בחוזה ולכן מתקצרת תקופת ההודעה המוקדמת של העובד כלפי המעביד בלבד.
החברה שאני עובדנכון. בדרך כלל ההקלה היא עם העובד
לא. בעיקרון זה צריך להתבצע לפי יוםהחברה שאני עובד
בה לא מחשיבה שעות נוספות אלה מסתכלת על זה לפי מספר השעות בחודש, האם זה מותר?
והם יכולים להחליט לדוגמה שהם לא מלא. בעיקרון זה צריך להתבצע לפי יום
לא. זה בניגוד לחוק - אלא אם כןוהם יכולים להחליט לדוגמה שהם לא מ
משלמים על שעותל נוספות?
איפה אני יכול לבדוק אם אנילא. זה בניגוד לחוק - אלא אם כן
משרתך מוגדרת כ"משרת אמון". ראה את ההגדרה בחוק. ברור לכולם שבין החוק למציאות אין הרבה קשר בהמון מקומות. לא שזה צריך לעצור אותך מלדרוש את המגיע לך.
אצל המעביד. או בחוזה שלך.איפה אני יכול לבדוק אם אני
אם אני מוגדר כמשרת אמון? המשכורת כמובן לא משקפת את זה, והתפקיד זה מתכנת פשוט ככה ש..
לדעתי, לא כדאי לבדוק אצל המעביד.אצל המעביד. או בחוזה שלך.
או אם תגיעו לביה"ד ואתם חלוקים בדעותכם על כך, ביה"ד יכריע.
חייבים לבדוק בחוזהלדעתי, לא כדאי לבדוק אצל המעביד.
בטח שהמעביד יגיד שהחוק לא חל. יש לו אינטרס בזה. גם על החוזה לא כדאי לסמוך הרבה בענין הזה. אם החוזה נוסח על ידי המעביד ואם יש בחוזה התייחסות לשאלה אם חל חוק שעות עבודה ומנוחה, אז בטח כתוב שהחוק לא חל. הבדיקה היא לפי המהות של התפקיד והשאלה אם הוא דורש מידה מיוחדת של אמון אישי. אין לזה תשובה ברורה ומוגדרת. זה תלוי באופי התפקיד ובהשקפת העולם של השופט שדן בזה.
אבל כדאי לזכור כי לא החוזה קובע.חייבים לבדוק בחוזה
אם בחוזה לא מוזכר כלל שהמשרה גלובאלית, אז המעביד יתקשה מאוד להוכיח שזו משרת אמון. אם זה כתוב בחוזה, אתה בבעיה מוכרת של כל ענף המחשבים. אם יש לך רישום מסודר של השעות הנוספות שעבדת ומדובר בהרבה שעות, יכול להיות שכדאי לך להסתכן ולהגיש תביעה (הסיכון במקרה שתפסיד, אגרת בית המשפט ושכר טרחת עו"ד של הצד השני). ככל שיהיו יותר תביעות בנושא זה כך יגבר הלחץ על המחוקקים להבהיר את הנושא בחוק. דרך אגב, הסעיף בחוזה שמאפשר לפטר ולהתפטר בהודעה של יום מראש, מצביע לכאורה שהמשרה שלך איננה משרת אמון מיוחד. לרוב במשרות אמון בכלל ואמון מיוחד , דורש המעביד מהעובד תקופת הודעה מראש העולה על זו הנקובה בחוק.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.