התפטרות

מצב
הנושא נעול.

רייvבלה

New member
התפטרות

התפטרות
שלום אני כבר בערך שנה וחצי בחברה מאוד גדולה בתפקיד מאוד מתסכל בשכר נמוך מידי בשביל שעות העבודה הרבות שאני עובדת, כרגע העבודה בצורה מסוימת גם פוגעת בבריאות שלי. החלטתי להתפטר - כמה זמן מראש עלי להודיע שאני מתפטרת? הבנתי שזה חודש - האם יש דרך לקצר את התקופה הזו? האם הבעיות הרפואיות מהן אני סובלת יכולת להיות סיבה לקבלת פיצויים? מהם התנאים לקבלת פיצויים גם אם אני מתפטרת ולא מפטרים אותי? התפקיד שאני מבצעת הוא ייחודי, האם הם יכולים להכריח אותי להשאר עד שימצא מחליף? תודה מראש

שיר ורד

New member
תשובות חלקיות

התפטרות
שלום אני כבר בערך שנה וחצי בחברה מאוד גדולה בתפקיד מאוד מתסכל בשכר נמוך מידי בשביל שעות העבודה הרבות שאני עובדת, כרגע העבודה בצורה מסוימת גם פוגעת בבריאות שלי. החלטתי להתפטר - כמה זמן מראש עלי להודיע שאני מתפטרת? הבנתי שזה חודש - האם יש דרך לקצר את התקופה הזו? האם הבעיות הרפואיות מהן אני סובלת יכולת להיות סיבה לקבלת פיצויים? מהם התנאים לקבלת פיצויים גם אם אני מתפטרת ולא מפטרים אותי? התפקיד שאני מבצעת הוא ייחודי, האם הם יכולים להכריח אותי להשאר עד שימצא מחליף? תודה מראש
תשובות חלקיות
1. אם את מקבלת שכר לפי שעות/ימי עבודה ץקופת ההודעה מראש קצרה יותר, אם את מקבלת משכורת חודשית קבועה התקופה היא חודש. 2. יש דרך לקצר את התקופה, ע"י ויתור על שכר בשווי השכר שהיה מגיע לך בגין תקוםצ ההודעה מראש. 3. החוק מאפשר לעובד להתפטר ולקבל פצויים בגלל סיבות רפואיות שאינן מאפשרות לו להמשיך ולעבוד. במקרה של תביעה כל מקרה נדון לגופו, ולא ניתן לדעת מראש מה יהיה פסק הדין (ובודאי אם אל פרטת את הבעיות הרפואיות שלך). 4. אי אפשר להכריח אותך להשאר עד למציאת מחליף. 5. אם המשך העבודה במקום עשוי לגרום לך נזק בריאותי חמור, ייתכן ואת יכולה לפרוש ללא הודעה מראש, אך במקרה של תביעה תצטרכי להוכיח שאכן המשך העבודה במקום לתקופת ההודעה המוקדמת היהגורם לך לנזק רפואי חמור (ובמיוחד לנזק בלתי הפיך).

מצב
הנושא נעול.
למעלה