התפטרתי ועם זה באו השאלות...

מצב
הנושא נעול.

Treker

New member

1. התפטרתי עקב מעבר לארץ אחרת, האם אני זכאי לפיצויי פיטורים? עבדתי בחברה שנתיים ו-4 חודשים. 2. יש לי 17 ימי חופשה שלא נוצלו. האם ניתן לפדות אותם בכסף? 3. חלק מהחוזה אומר (לאחר שניתנה לי העלאת שכר) שאם אעזוב לפני תקופה של שנתיים (התחילה לפני כחצי שנה) אאלץ להחזיר לחברה הוצאות שנגרמו עקב ההעלאה בשכר. האם זה חוקי?

תשובות

1. התפטרתי עקב מעבר לארץ אחרת, האם אני זכאי לפיצויי פיטורים? עבדתי בחברה שנתיים ו-4 חודשים. 2. יש לי 17 ימי חופשה שלא נוצלו. האם ניתן לפדות אותם בכסף? 3. חלק מהחוזה אומר (לאחר שניתנה לי העלאת שכר) שאם אעזוב לפני תקופה של שנתיים (התחילה לפני כחצי שנה) אאלץ להחזיר לחברה הוצאות שנגרמו עקב ההעלאה בשכר. האם זה חוקי?
תשובות
1. ככלל, מי שמתפטר, גם אם זה עקב מעבר לחו"ל אינו זכאי לפיצויים. לכלל הנ"ל חריגים שונים ושניים רלוונטיים למקרה שאתה מתאר: - אם קיים נוהג במקום עבודתך לשלם פיצויים גם כאשר העובד הוא זה המתפטר. - אם הסעיף הבא של תקנות חוק פיצויי פיטורים חל עליך: (ו) רואים התפטרותו של עובד לפי פסקה (3) לסעיף 8 לחוק כפיטורים, אם העתיק מקום מגוריו עקב הצטרפותו לבן זוגו היוצא לתקופה העולה על ששה חדשים לחוץ לארץ בשליחות המדינה, ההסתדרות הציונית העולמית - הסוכנות היהודית לארץ-ישראל, קרן קיימת לישראל או קרן היסוד - המגבית המאוחדת לישראל, והמעביד סירב לאשר לעובד חופשה שלא בשכר לתקופת השליחות כאמור. 2. אתה יכול לפדות את ימי החופשה. 3. כעיקרון סעיף קנס על עזיבה מוקדמת הוא חוקי וביה"ד הכיר בסעיפים אלו. הסעיף שאתה מתאר הוא סעיף כוללני שאינו מפרט סכום וזו יכולה להיות בעיה. בכל מקרה, אם יחליטו לנכות לך סכום מסוים, תוכל לתבוע את מעסיקך בביה"ד ולטעון כי לא ידעו אותך לגבי הסכום וכי הוא אינו מידתי לנזק שבפועל נגרם לחברה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה