עירית - בבקשה לא להתבאס
נכון, זה בהחלט יותר מרגיע לעזוב עבודנ אחת כשכבר יש עבודה אחרת בטוחה ביד. אבל זה המצב בו את נמצאת עכשיו, ואת ממש לא צריכה להתחיל להדאיג את עצמך. כמה כללים (ממי שהיתה באותו מצב לפני שנה בערך):
לשמור על אופטימיות מוחלטת (זה תמיד נכון).
לכל עבודה שאת ניגשת, תגשי בתחושה שאת הבןאדם הכי מתאים ושהם ממש יפספסו אם הם לא יקחו אותך.
לשפץ את קורות החיים ליפות - לא לשקר אבל בהחלט ליפות
להכניס לקורות חיים גם דברים שלא נראו לך רלוונטיים. אני, למשל, לא פרטתי את העובדה שעבדתי כמורה בפרויקטים חינוכיים בדרום בזמן הלימודים. זה פשוט עלה במהלך הראיון. המראיין מאד התלהב, מכמה סיבות: כי הוא מאמין בהשקעה בחברה, כי הוא חיפש מישהו עם יכולת עמידה מול קהל. אני לא פרטתי, כי זה לא נראה לי רלוונטי למשרת מהנדסת, מסתבר שזה כן היה רלוונטי.
להתכונן שראיון, ליום מבחנים וכו´ - פרוט יבוא ע"פ דרישה.
הכי חשוב - לא להמעיט בערכך!!!!! יהיו מספיק אנשים אחרים שיעשו את זה. אם את לא מכירה תחום מסוים אז תגידי "אני בטוחה שאני יכולה להתמודד עם הלימוד, גם את נושא X לא ידעתי עד שהגעתי לעבודה הקודמת ועכשיו אני ממש שולטת".
כמה כסף שאת רוצה תוסיפי עוד 20% כשאת מתחילה את המשא ומתן. את זה ישאלו אותך אפילו בדיון המקדים, אז תגיעי מוכנה! לא לפחד לדרוש כסף! קצת פסיכולוגיה: אנחנו מעריכים את מה שאנחנו משלמים הרבה עבורו (ראי מותגים). אם תבקשי יותר כסף יעריכו אותך יותר מאשר אם תבקשי פחות (כי אם את לא מעריכה את עצמך.....). דברים שמקבלים בחינם אנחנו זורקים בקלות! את יכולה לקבל את כל העזרה והתמיכה שאני יכולה לתת - רק תבקשי. (ויש לי קבלות, 40% יותר כסף למשכורת שיש לי!).