התפלגות סטטיסטית של חברי הפורום

תשובה

סטיית תקן היא מדד שמטרתו למדוד פיזור הערכים סביב הממוצע, כך שניתן להבין שזה ספציפי להתפלגות (גרף) מסויימת. אם מעניין אותך, אני תמיד יכול לתת לך הסבר מפורט עם נוסחא..

הא, הבנתי

אפשר הסבר מפורט עם נוסחה?

הנה, אני אשתדל ../images/Emo13.gif

קצת קשה כאן להציג נוסחא. יש דברים שתביני יותר טוב מהנוסחאות שאני כתבתי בסוף ההודעה הזו. לפני הכל, הגדרות בסיסיות: xi = ערך המשתנה הוא ערך כלשהו שהמשתנה הנחקר (גיל במקרה הזה) יכול לקבל - לדוגמא, 14. fi = השכיחות היא מספר האנשים שקיבלו את הערך הזה - במקרה הזה, 11 אנשים בני 14. ממוצע מוגדר כך: avg = xi*fi / n (די פשוט, ממוצע רגיל) יש מדד שנקרא שונות (שההגדרה שלו לא חשובה כרגע), הוא שווה ל: סכום של { הסטייה (כלומר ההפרש) בין ערכי המשתנה לממוצע, כפול השכיחות שלהם } חלקי גודל המדגם. מה שזה מראה, זה שהשונות הוא מדד ריבועי לפיזור סביב הממוצע. רואים בבירור שנמדדים הסטיות מהממוצע. הסיבה שזה ריבועי היא מכיוון שסכום { כל הסטיות מהממוצע (בלי הריבוע) כפול השכיחות } = 0, ולכן לא ניתן למדוד על פי זה. ישנה דרך הצגה נוספת לשונות שבה משתמשים לרוב לחישובים: סכום של { ערכי המשתנה בריבוע כפול השכיחות של כל אחד }, לחלק לגודל המדגם שזה מספר האנשים שהשתתפו במקרה הזה, כל זה פחות ריבוע הממוצע. סטיית התקן מוגדרת כשורש של השונות. הנוסחאות: בצורה הראשונה: Sx^2 = Sum((xi - avg)^2 * fi) / n בצורה השניה: Sx^2 = Sum(xi^2 * fi) / n - avg^2 מקרא והסבר נוסף: שימי לב ש-Sum למעשה פועל על חיבור מה שיש בתוכו, כאשר i הוא מערך מסויים עד ערך מסויים, במקרה הזה על כל ההתפלגות. מסמנים את זה בסיגמה, אבל אני לא יודע אם זה אפשרי כאן.. Sx^2 = שונות Sx = סטיית תקן n = גודל המדגם - סכום כל השכיחויות אגב, ע"פ סטיית התקן ניתן למדוד עד כמה גיל מסויים מתאים להתפלגות. עושים זאת בצורה פשוטה, בודקים את הסטייה של הערך הנבדק מהממוצע ביחידות סטיית התקן. Z = (x - avg) / Sx x = הערך הספציפי שאת רוצה לבדוק סתם לידע כללי זה בצורה די שטחית, יתכן שלא תביני דברים, אבל קשה להסביר הכל.

Theherod

New member
נו טוב, שום הפעם קצת קטנוני

אבל אמרת שאתה שמח על התיקון הקודם, אז אני ארשה לעצמי להיות קטנוני גם הפעם
התיקון (נוסחא==נוסחה)

darklighter

New member
איזו גיקיות../images/Emo6.gif../images/Emo121.gif

יפה יפה
אבל אני בת 22... והגיל שלי לא בסטטיסטיקה

כמו שכתבתי בהודעה

הגילאים כאן אלו הגילאים של מי שכתב בפוסט הסטטיסטיקה המקורי מי שלא הגיב בו, לא נכנס אני בשמחה אעדכן, ואם נפלה טעות וכן הגבת בהודעה הזו, אני אתקן בהתאם

לאור בקשות - הסטטיסטיקה ב-HTML

אנשים התלוננו, שאלתי אם אתם רוצים שאני אעלה את זה מומר לפורמט שכולם יכולים לקרוא, לא ענו לי.מכיוון שאין לי OpenOffice או משהו כזה, אני יכול רק להמיר ל-HTML (ללא התאמצות, אני עצלן)אני לא יודע אם זה יעבוד בכל המחשבים, זה עבד לי ב-Firefox על Windows.

DDN

New member
../images/Emo9.gif אני זקן הפורום.

אף פעם לא הייתי זקן הפורום

את האמת, אתה לא מופיע בסטטיסטיקה

כנראה שלא הגבת בפוסט המתאים שפתחה אבוקדו מקולף שמתי לב שאתה בן 26, והגיל הזה לא מופיע בגרף
מצטער.

DDN

New member
או שאני סנילי

או שאתה טועה. קבל בקישור. אני עוד חודשיים בן 27, התחלתי להתרגל לרעיון.

בפרטים שלך היה כתוב 26, בלבול

(הוספתי אותך כ-27, אבל חשבתי שאתה לא מופיע בגלל שבכרטיס האישי היה כתוב 26)

DDN

New member
אז היות והוספת אותי כ27, כי זה מה

שכתבתי, ויש רק 1 שהוא בן 27 (אני מניח שזה אני) אז אני זקן הפורום, לא?

זקן הפורום בסטטיסטיקה, אכן ../images/Emo13.gif

(היו פה מספר בני 30+, אבל לא קבועים כנראה) זקנים רולז.

אין לך... נו איך קוראים לזה?

זה משהו שיש לערסים על הצוואר... רק ברבים צורחים את זה כשנוקשים בכוסות מלאות יין שם נורא נפוץ פעם ביחד עם משה ויוסי... אוף נו, שכחתי איך קוראים לזה בכל מקרה אין לך את זה

למעלה