התפקדות ושאלות, מגילה

Navva

New member
התפקדות ושאלות, מגילה

אז השקט כאן הפריע גם לי, אבל אני יכולה לבוא בטענות גם אל עצמי. אניי נכנסת כמעט כל יום, אבל לא תמיד יש לי מה לכתוב "לאומה". אני ממשיכה "לגדול" , אני כבר בשבוע 35, זה (לידה) יותר קרוב מאשר רחוק. כמו שכבר כתבתי, הטרשת היא לא גורם בעל חשיבות במהלך ההריון, כנ"ל לגבי הלידה. הנירולוג בקופה החליט שכדאי שאלך לרופא נשים שמתמכה בהריון בסיכון גבוה. הלכנו אליו, מנהל היחיה להריון בסיכון גבוה בבי"ח בו אני מתכוונת ללדת (פרטי, עודלא ביקשתי החזר הביטוח המשלים, עצלנית שכמוני.) ולא היה לו הרבה מה לעשות איתי, חוץ מאולטא סאונד נוסף, רק הפעם הוא היה קצת יותר איטי ויוסודי מאשר זה שעושה לי הרופא בקופה. יצאתי ממנו עם מכתב שאני יכולה לקבל אפידורל אם יהייה צורך, יש לי גם מכתב מהרופא שמטפל בי בטרשת (גם באותו בי"ח). ככה שמבחינת ניירת אני "סגורה מכל הכיוונים" (נירולוג וגינקולוג). מה שבאמת "מציק לי" לקראת הלידה, חוץ מדילמות רגילות של זוג לפני לידת הילד הראשון, מדוע הרופא במרפאת הטרשת רוצה לקבוע מסוג הטיפול שאני אקבל אחרי הלידה. עד היום לא טופלתי תרופתית. למה הוא הציע שאני אניק רק שבוע שבועיים? בהנחה שאני כן אצליח להניק, אני רוצה לעשות זאת מה שיותר, לחזק לו את המערכת החיסונית (לא מספיק ששלי השתגעה )
. הרופא בקופה שעובד ברכז רפואי אחר וגם מתעסק עם טרשת, סיפר לי שהיו לו שתי מטופלות, אחת שבחרה לא להניק ומיד לאחר הלידה היא החלה בטיפול התרופתי, השניה בחרה להמשיך להניק מס´ חודשים. הראשונה היא זו שהיה לה התקף לאחר הלידה. אני רוצה שתספרו לי כיצד השפיע עליכם הטיפול התרפתי, האם יש שיפור באיכות החיים? האם משהיא שילדה יכולה לספר על התקופה שאחרחי? זו היא המגילה שלי להיום. נאוה

RomiVais

New member
נאוה יקרה!! ../images/Emo85.gif

אוטוטו הלידה....... איזה יופי!!
אני שמחה שאירגנת את כל "הסידורים הקטנים" ושאת "סגורה מכל הכיוונים". כמה צר לי שאין לי תשובות לשאלות שלך... אני "רק" יכולה לספר לך על ההשפעה של התרופה (ריביף) על אמא שלי, אבל אל תשכחי שטרשת נפוצה היא מחלה מאוד אינדיווידואלית ואצל כל אחד יהיו תופעות שונות או לא - אי אפשר לדעת. אז ככה, אמא שלי התחילה לקבל את זריקות הריביף בחודש מרץ האחרון. היא היתה במצב ממש לא טוב. הרופאים אמרו לי שהיא לא תחזור ללכת ושהזריקות יכולות "רק" לעכב את התקדמות המחלה. אנחנו לא וויתרנו!!! אחרי חודשיים כמעט שלושה, כנראה בעזרת הטיפול + פיזיוטרפיה + כל החום התמיכה והאהבה של המשפחה - אמא שלי חזרה ללכת. לא למצב של הליכה חופשית (אלא עם הליכון) וגם לא ברחוב - רק בבית. אבל זה המון!!!! לצערי אחרי זה היה לה עוד התקף שהחזיר אותה למצב ההתחלתי וכך היא היתה כמה חודשים עד שקיבלה באוגוסט האחרון טיפול של שבוע סטרואידים והמשכנו רגיל את הזריקות. מאז אנחנו במגמת עליה ולאט לאט היא הולכת כמה צעדים. קנינו לה מכשיר אופניים אקטיבי/פסיבי וכולי תקווה לעוד ועוד שיפורים. בקיצור אני יכולה להגיד לך, שיש לי אמונה מלאה בטיפולים, למרות ששמעתי על מקרים ששום טיפול לא עזר, הכל לדעתי תלוי בגוף של המטופל עצמו ולדעתי יש כאן גם הרבה מהקטע הפסיכולוגי, שזה אומר, חייבים!!! להיות רגועים, להימנע ממצבי לחץ, להיות מוקפים באהבה ותמיכה ולא פחות חשוב - להאמין בלב שלם שהטיפול יעזור. אין לי כמעט ספק בכך, שאם אמא שלי היתה לבדה, בלי משפחה, היום היא עדיין היתה באותו מצב ואולי היו רק החמרות במקום שיפורים. לגביך נאוה, יש הרבה דברים נוספים, לידה בטוח תשפיע איכשהו, לצערי לא נתקלתי בנשים אחרי לידה שאני אוכל לשאול או לבקש שיכתבו לך, אבל אני מקווה שמישהו כאן כן ידע ויוכל לעזור קצת יותר. שיהיה לך יום נפלא, רומי

אורית...2

New member
נאוה היקרה !!!../images/Emo95.gif../images/Emo65.gif../images/Emo24.gif

נאוה שלום !!! עצה קטנה,תנצלי את הזמן הפנוי שיש לך עכשיו להיות איתנו...כי אחר כך לא יהיה לך זמן לראות מה שלומינו...תהיה בפורומים של גידול תינוקות ,הנקה וכדו" לגבי ההנקה בסיפור שלך נתת את התשובה !!! אז מה את מתלבטת ??? אני לא לוקחת שום "טיפול" כי אני "סרבנית טיפולים" ואני חיה עם זה בשלום.הרופא שהציע לך טיפול זה הרופא הקבוע שלך ??? כי אם לא לקחת שום טיפול עד עכשיו מה ההסבר שלו שאחרי הלידה תצטרכי להתחיל? שאלת אותו?? זה ממש לא ברור לי... נאוה שיהיה לך בהצלחה !!!

Navva

New member
אורית, הסיבה שלא טופלתי תרופתית

"הגילוי" היה באפריל 2000, ההריון היה אז בתכנון, וההחלטה היתה שלא מטפלים תרופתית. אורית, כמה זמן את מאובחנת? האם הרופאים מכבדים את היותך "סרבנית טיפולים", וכיצד הם מתיחסים ? הרופא שהציע את הטיפול הוא הרופא בבי"ח בו אני "מטופלת", ז"א באה להפגין נוכחות פעם בשלושה חודשים. הרופא שהציעה לשקול את העיניין לאט הוא הרופא בקופה, שביקרתי אותו פעם ראשונה לפני כחודש וחצי, אבל הגישה שלו מצאה חן בעיניי. הוא גם גורם האישור הראשוני (אח"כ רופא ראשי בסניף ומחוזי) לבדיקות, ביחוד יקרות כמו MRI, אז צריך גם איתו לההיות בקשר.

קליתאה

New member
לידה וטיפול תרופתי

נאווה יקרה, הסיבה היחידה שדיברו איתך על טיפול היא שאחרי לידה יש סיכוי סביר להחמרה במצב, ולכן רצוי להקדים תרופה למכה. בתל השומר נוהגים לתת מיד אחרי הלידה 5 ימים של אימונוגלובולינים (חומר לוריד, ממש בלי שום תופעות לוואי), שווה בהחלט לקבל אותו כדי לחזק קצת את הגוף, כיוון שהוא עובר טלטלה רצינית בלידה. אני לצערי למדתי בדרך הקשה - הייתה לי הפלה (טפו טפו טפו), ואחריה הייתה הדרדרות רצינית, בדיעבד הייתי צריכה לקבל את הטיפול מיד (לא אישרו לי הייתי בכללית) פגשתי בתל השומר הרבה אמהות טריות עם התינוקות שלהן - והן מרגישות נפלא שיהיה הרבה מזל טוב ובריאות קליתאה

RomiVais

New member
קליתאה יקרה!! ../images/Emo24.gif

מה שלומך יקירתי? מזמן לא שמענו ממך....... אני מקווה שהכל טוב ושאת מרגישה כמו חדשה!!
אני שמחה שיכולת לספר קצת לנאוה לגבי לידה. אני אשמח עוד יותר אם יש פה מישהו או מישהי שמכירים נשים עם טרשת נפוצה שעברו לידות, כדי שנאוה תקבל יותר מידע מניסיון אישי - שאין כמוהו. צר לי מאוד לשמוע על ההפלה שעברת. אני מקווה שהתאוששת בצורה טובה ממשבר כזה. שיהיה לך יום מקסים והמון המון בריאות רומי

קליתאה

New member
תודה תודה...../images/Emo25.gif

תודה רומי יקרה, אני אכן מרגישה כמעט כמו חדשה! אני הולכת, השלמתי עם העובדה שדוגמנית מסלול אני כבר לא אהיה אבל... ההפלה וההחמרה במצב אכן היו טראומתיים, אבל עבר זמן, ומאז עובדים על תינוק חדש (בלי הצלחה בנתיים אבל אני אופטימית) אני שמחה לראות שהפורום התעורר לחיים!!! אני מציצה בו כמעט כל יום (האמת שאני מכורה לפורומים) והוא היה קצת רדום... כנראה החורף עושה את זה לאנשים שיהיה לך יום נפלא

RomiVais

New member
קליתאה........... ../images/Emo39.gif

אני שמחה שאת מרגישה כמעט כמו חדשה - ועוד זה ילך וישתפר - אני בטוחה!!!
הכי חשוב זה להיות אופטימים ולהאמין בלב שלם שנשיג את כל מה שאנחנו רוצים להשיג בחיים שלנו. גם אני לרגע דאגתי לפורום "הרדום" שלי, אבל אני שמחה לראות שהוא מתעורר לאט לאט לחיים..... זה כנראה בגלל החורף הקר
שיהיה גם לך יום נפלא, רומי

סיאמית

New member
קליתאוש... ../images/Emo50.gif ../images/Emo57.gif

אין לי ספק שהטראומה היתה קשה... אני מחזקת אותך מכאן, עד כמה שניתן לעשות זאת באופן וירטואלי. תשמרי על האופטימיות שלך, זה הנכס הכי חשוב.
ובנוגע לדוגמנות מסלול??? א... לא משו! עדיף דוגמנות צילום!!!

קליתאה

New member
תודה סיאמית...

חלק מ"הפיזיותרפיה" שלי היא: לרדת מהמדרגות ולנופף לשלום (כן ממש כמו מלכת יופי אמיתית...) אבל ברצינות - היום אני מסוגלת לרדת יפה מאוד מדרגות ...

Navva

New member
קליתאה,

1. אימונוגלובולינים והנקה האם ניתן להניק כאשר מקבלים אימונוגלובולינים? 2. לידה מהווב מאמץ לא קטן, אך להפתעתי גם הנירולוג בבי"ח וגם מנהל היחידה להריון בסיכון גבוה טענו שניתוח קיסרי מהווה מאמץ יותר גדול לגוף. אני מניחה שלידה הוא תהליך טיבעי וניתוח הוא ניתוח. 3. לך קליאתה אני מאחלת כל טוב, חזרה לעצמך בהקדם האפשרי. האם את לוקחת כרגע איזה שהוא טיפול מונע? האם ידוע הסיבה להפלה? ושוב כל טוב ושיתגשמו כל משאלותיך.

קליתאה

New member
אימונוגלובולינים

נאווה, למיטב ידיעתי אפשר להניק ולקבל אימונו (זה שם הקיצור אצל החבר´ה...) אפשר גם לקבל אותו במהלך ההריון - זה בסך הכל מחזק את המערכת החיסונית ההפלה שלי שייכת לסטטיסטיקה של הריונות ראשונים שמסתיימים כך, הכל תקין אצלנו, פשוט הולך קשה... אני כרגע הפסקתי גם עם האימונו (ומצטערת על כך), כי אי אפשר להגיד שהיה שיפור משמעותי, אבל לפני מספר שבועות חטפתי התקף רציני מאוד - ואחירון חושבת שהאימונו "ריכך" את עוצמת ההתקפים... את מטופלת אצל דוליצקי? שיהיה לך יום מקסים!

אורית...2

New member
נאוה...תחפשי בדף 5../images/Emo26.gif

היי נאווה, לגבי ה"סרבנית טיפולים"...יש בעמוד 5 הסברים............ עכשיו קראתי את מה שקליתאה כתבה...והאמת... אני מבולבלת... אם לוקחים אימונו גלובולינים ובגלל זה מרגישים מצויין.......מי אני שאגיד מה לעשות... (יש לי חברה שיושבת בכיסא גלגלים אחרי טיפול באימונוגלובולינים... אבל לה אמרה ד"ר אחירון שעליה היא למדה שאסור לתת את זה בזמן התקף...) אם הייתי במקומך הייתי שואלת עוד רופא ! זה מה שאני הייתי עושה במצבך. כי בכל זאת...זו אחריות, ועדיף לשמוע את דעתם של כמה רופאים !!! זו דעתי.... בהצלחה בכל מה שתבחרי לעשות !!!

RomiVais

New member
אורית, לצערנו הרב, אסור לשכוח......

שהמחלה הזאת משפיעה בצורה שונה על כל אחד, וכך גם הטיפולים השונים. הכי נורא זה שאי אפשר לחזות דברים מראש. כך שקשה למנוע. רואים מקרים של טיפולים שעושים טוב לאנשים מסויימים ומחמירים מצב של אחרים. כמובן שהמלצה של עוד רופא היא הצעה מצויינת - שווה לנסות!!!
והמון המון
בבחירת הדרך הנכונה, רומי

אורית...2

New member
רומי את צודקת !!!../images/Emo24.gif

כבר כתבתי...וזה לא עבר לפורום....אנסה לשחזר שוב, כשסוף סוף היתה לי כבר אבחנה למחלה, הרופא משפחה שלי רצה ש5 רופאים נוספים יאשרו את האבחנה !!! זה היה "סיוט" לעבור מרופא לרופא עם כל המסמכים הרפואיים ולעבור את הבדיקות,באיזה שלב צילצלתי אליו וביקשתי "רחמים..."אבל הוא לא וויתר....אחרי שחזרתי אליו עם "אישור" מ5 רופאים , אז הוא אמר :עכשיו אני רושם בתיק הרפואי שלך את האבחנה. במבט לאחור הוא צדק ...יש מקרים שצריך באמת שרופאים "טובים" שיאשרו את האבחנה ,והוא זה ששלח אותי לרופאים (שהוא סומך עליהם) שרק אם הם יתנו אישור הוא יקבל אותו, ולמה אני מספרת את זה, נאווה את הולכת לעשות שינוי "גדול" בחיים ובשביל להיות רגועים, ושלמים עם מה שאת עושה, עדיף להתייעץ עם כמה רופאים !!! אבל כאלה שאת סומכת עליהם...ואז תדעי שאת עושה את הדבר הנכון !
רומי !!! הגשם הגיע לאילת ??? מקווה שימצאו מהר ממה הבעיה של אמא שלך, שתטופל ושהבדיקה הבאה של תיפקודי הכבד תהיה תקינה !!! מחזיקה לכם אצבעות שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר !!!

RomiVais

New member
אופס..... שכחתי לענות לך, אורית....

שלצערי הגשם עדיין לא הגיע לאילת

Navva

New member
סיכום ביניים ו ../images/Emo51.gif על התגובות

מהתגובות שקראתי עד עתה ומהדיון ב עמוד 5, אני לא ממהרת להחליט לפני הלידה. להערכתי זה השינוי הכי דרסטי בחיים עד עתה, מבחינה אישית, ללא קשר לטרשת. הטרשת גרמה לשינוי קל בתפיסה שלי את עצמי, עד אז נחשבתי באופן בסיסי לאדם בריא. כאשר הייתי ילדה רופא הילדים ראה את אחותי הרבה יותר ממני. היום כשאני הולכת רופא חדש, והוא שואל אותי האם אני בריאה בד"כ, אז אני עונה: "שאני בריאה בד"כ חוץ מזה שטוענים שיש לי טרשת נפוצה".
משום מה, היחס שלי לתרופות הקימות היום הוא מאוד חשדני. דומה לזה של אורית. הטיפול באימונוגלובולינים לא אוצא לי מעולם. הרופא בקופה עובד בתל-השומר, אולי אני אשאל אותו. אז שוב תודה, ולכל אחד/ת יהייה טוב בדרך שיבחר. והעיקר שלא נזדקק לרופאים. נאוה העיניין הבסיסי עם המחלה הזו שלא ניתן לחזות את מהלכה, וכל חולה מתנהג אחרת.

אורית...2

New member
נאוה היקרה !!!../images/Emo24.gif

את צודקת ,בכל מה שכתבת !לגבי המחלה נידמה לי שזה היה פרופסור אברמסקי שאמר לי שכל "חולה" "חולה" אחרת... נכון שזו מחלה שבלתי ניתנת לחיזוי, אבל רצוי בכל זאת לפני שעושים "שינויים" להתייעץ עם כמה רופאים ! זו בכל אופן הדרך שבא אני נוהגת, סתם לדוגמא כשירדתי פעם ראשונה עם "המחלה"...לים המלח, שאלתי מה מותר לי מה אסור... זה נשמע הדיוטי,אבל אתם יודעים שאסור לנו אמבטיות גופרית ! ומים לא יותר מ37 מעלות !!! המקום שאני מרגישה בו הכי טוב בעולם זה בים המלח !!!אני פשוט נהית שם בריאה...אם אני נוסעת עם "משהוא" כבר בירידות לים המלח הכל נעלם ... גם לכם יש ניסיון "טוב" עם ים המלח ??? וגם כשחזרתי ישר ביררתי למה בים המלח אני "בריאה"...קיבלתי הסברים, בקיצור אני כל דבר שואלת. אז נאוה לגביך אני עדיין בדעה שהכי טוב שתתיעצי עם כמה !!! רופאים...!!!

למעלה