התפקדות לפורום וסקר:

j o n a

New member
התפקדות לפורום וסקר:

שמי יהונתן ואני טרי פה בפורום משתתף בפורומי אגדות ורוק מתקדם בעיקר.מאזין לפינק פלויד מגיל צעיר ואוהב במיוחד את הדארק סייד וויש יו וור.. הם הלהקה שהכניסו אותי לפרוגרסיב תרמו להתפתחות המוזיקלית שלי והפכו את ז'אנר הפרוגרסיב לאהוב עלי(הכל החל בדארק סייד).נחמד להכיר אתכם. רציתי לערוך פה מעין סקר מהו השיר הכי מרגש של פינק פלויד לדעתכם?(בטוח שכבר עלה בעבר אך בכל זאת..) שלי eclipse השיר האחרון כמובן מהדרק סייד.הוא סוגר את האלבום באופן מושלם.אחד מהשירים הבודדים שאני יכול לבכות מהם..הקטע עם "המשוגע בראשי" כל כך מתחבר אליי כי אני חולה באוסידי(הפרעה נפשית) ובימים הקשים השיר היה הדבר היחיד שבזכותו הייתי יכול לפרוק את רגשותיי..זהו בכל אופן

wish i was here

New member
השיר שאני חושב שהוא הכי מרגש הוא

High Hopes...כל פעם שאני שומע את הסולו גיטרה השולט בסוף עוברת בי צמרמורת....למרות שהשיר יצא כשאני הייתי בן 4,ולמרות שביימים הגדולים של פינ פלויד בכלל לא הייתי חי,וההורים שלי רק היו בגיל שלי...למרות כל זה אין שיר אחר שאני יותר מתחבר אליו...

אומי5

New member
שלום לכם

אני שומע פ"פ כבר כמה שנים טובות ,ואני שמח לגלות שזה לא רק היסטוריה(אבל מה אביב קשור). יש לכם פה פורום פורה ואני מבטיח לבקר לפעמים . מעניין אותי לדעת אם אתם שומעים בעיקר פ"פ או בכלל שנות ה70 /80/60. ואם יורשה לי לשאול מה סביבת הגילאים פה? האם אני צעיר יחסית או בכלל קשיש?(22)

שלום אומי5

וברוך בואך לפורומנו. אתה - וכל החדשים - מוזמן לקרוא את המאמרים של הפורום, השאלות הנפוצות, ושרשורים בעמודים קודמים. יש שם מידע רב על הפלויד. טווח הגילאים בפורום הוא גדול, החל מילדים בני 12 ועד "קשישים" בני 50. מרבית המשתתפים הם, להערכתי, בגיל התיכון/צבא. אך אל חשש! יש גם "מבוגרים", ואני בטוחה שתמצא עם מי לדבר. באשר למה אנחנו שומעים... זה כבר טעם אישי.

NIR Y

New member
שלום ../images/Emo140.gif

אממ אני חושב שהרוב פה שומעים בעיקר מוזיקה משנות ה60-80 אבל לא רק, אני חושב שהרוב פה פתוחים לכל סוגי המוזיקה. אני פתוח לכל הסוגים אבל בעיקר שומע 60-70.

שלום יהונתן

וברוך הבא לפורומנו
Eclipse הוא באמת קטע נהדר - יחד עם Brain Damage, שכן אני לא חושבת שניתן להפריד בין שני הקטעים האלו, בעצם. הייתי רוצה להרחיב, ולהוסיף עוד שאלה, במיוחד לחדשים הרבים שהגיעו לכאן: מה המוסיקה של פינק פלויד 'אומרת' לכם? היינו, מה היא גורמת לכם לחשוב, להרגיש? ההזדהות של יהונתן עם Brain Damage/Eclipse היא מאוד אישית. האם גם לכם יש הזדהות כזו עם שיר של הפלויד? שיר או שירים ש'מדברים' אליכם במיוחד?

NIR Y

New member
../images/Emo24.gif שלום

אממ (דארק סייד לא פרוגרסיב) והשיר הכי מרגש, אממ קומפטרבלי נאמב בגלל השלמות שלו.

j o n a

New member
דארק סייד בהחלט פרוגרסיב

ניתן להבחין זאת ע"י המורכבות בדיסק והשימוש בכל האפקטים הנלווים.בעיקרון הפינק פלויד היו להקה פרוגרסיבית לרוב.. אגב אני ממליץ בחום על האתר המתקדם של ברייטמן שם יש סקירה על הדיסקים העיקריים של הפלוידים וביוגרפיה מקיפה עליהם. www.mitkadem.co.il

GingerBread Man

New member
עד כמה שזה מפתה לחשוב כך

אורי ברייטמן אינו אלוהים, ולא כל מה שהוא אומר (או כותב) היא אמת אובייקטיווית. כמו שלא כל מה שמורכב הוא פרוגרסיבי

Shakty

New member
../images/Emo45.gif לא רק שהוא לא אלוהים הוא אפילו

כותב הרבה שטויות והרבה אי דיוקים. אמנם כל הכבוד לו על פועלו, אבל אל תיקחו כל מה שהוא כותב כתורה מסיני...

j o n a

New member
אם כל הכבוד

ברייטמן אינו הגורו שלי אך אני מעריך אותו על פועלו.קורה ואדם עושה טעויות הוא אינו מושלם.שפיטתי בנושא הפרוגרסיביות של הדיסק היא אישית והיא לא נקבעה על פי דעתו של ברייטמן.בדיסק אלמנטים פרוגרסיבים שאין להתכחש אליהם לדעתי.

אני מעריכה את דעתך

אך מרבית המבקרים - וכן חברי הלהקה עצמם - אינם שותפים לה. פינק פלויד אינה נחשבת ללהקת "פרוג", מלבד בעיני פרוגיסטים, שמאוד מעוניינים לראות את הלהקה כאחת 'משלהם'. המבקרים הנחשבים, כפי שאמרתי, אינם משייכים את הלהקה לתחום הפרוג. חברי הלהקה עצמם מעולם לא ראו את עצמם - או את הלהקה - כשייכים לסגנון זה. ריק רייט היה היחיד שהביע התעניינות בפרוג, בשנים 1970-71, בלבד. רוג'ר ווטרס לא הקשיב מעולם לאף אחד אחר, מלבד כותבי-השירים הנערצים עליו: ג'ון לנון, בוב דילן, אולי לאונרד כהן(?). ניק מייסון - כפי שאתה יכול לקרוא ב"חשדות" מהשבוע הקודם - האזין ל-R'n'B בריטי קלאסי - קרים, ג'ון מאייל - ולמתופפי ג'אז. קרא בראיונות אתו, אותם תרגמתי, מה דעתו על הפרוג (הוא לא קורא לו בשם זה, אך ברור מדבריו למה הוא מתכוון). ואת דעתו של דייויד גילמור על סגנון הפרוג הייתי מעדיפה להביא מפי הסוס עצמו. היה לי את הציטוט איפשהו בנבכי מחשבי, ואני אמצא אותו (ויהי מה). בינתיים, רק לידיעתך, גילמור תעב תעוב תהומי את הפרוג, וחזר והדגיש שאין לו שום שייכות שהיא לזרם הזה. הוא שנא במיוחד את ג'נסיס ו"יס". וגם אחרים, מן הסתם. גילמור היה ונשאר גיטריסט בלוז, מהסגנון הבריטי הקלאסי של הגיטריסטים.

Shakty

New member
למה בגלל שהוא אלבום קונספט ?

האם כל אלבום קונספט הוא פרוג בהכרח ? רוב המקצבים של הפלויד היו זוגיים (מייסון לא ברמה של לנגן כמו גיילס למשל) מה זה אומר על המוסיקה שלהם ? מלבד AHT אילו אלמנטים קלאסיים ניתן למצוא אצל פינק פלויד ? על אילו אלמנוים אתה מדבר ? אשמח אם תרחיב ותפרט...

Liorking

New member
מסכים עם j o n a

דארק סייד בהחלט פרוגרסיב, זה אלבום מאוד מורכב עם הרבה קטעים אינסטרומנטליים (מאפיין חשוב), שימוש בכלים אלקטרוניים (מאפיין זניח, אבל עדיין מאפיין), מבוסס על קטעים ארוכים (מאפיין חשוב), יש בו עיבודים מורכבים ומתוחכמים (מאפיין חשוב). פרוג לא דורש מקצבים אסימטריים או וירטואוזיות ברמה של לד זפלין, זה רק נפוץ שם. רק בגלל שדארק סייד קליט, זה לא הופך אותו לפחות מתקדם. אם מידת הפרוגרסיביות של אלבום/שיר תלויה במידת השליטות שלו, אז כל הספיד מטאל מתקדם הרבה יותר מפינק פלויד, יס וג'נסיס. זה נכון שלא כל אלבום קונספט הוא אלבום רוק מתקדם (Ride the Lightning של מטאליקה, למשל). בקשר לברייטמן, הוא מבין הרבה ברוק מתקדם וכל הכבוד לו על העבודה שהוא עושה, אבל הוא לא יודע הכל ולא תמיד צודק. הוא כתב על דארק סייד "(כי ברגע שזה כסף זה כבר לא יכול להיות פרוג?)". אין קשר בין פרוג לכסף. פרוג זה ז'אנר מוזיקלי, וכל מוזיקאי רוצה להרוויח כסף ממה שהוא עושה. ברגע שמוזיקאי מתפשר עם המוזיקה שלו בשביל הכסף, זה כבר עניין אחר. ברוק המתקדם אין עקרון של חיים בצניעות, בסתר או בעוני.

j o n a

New member
יפה אמרת

תיכננתי תשובה עם חלק מהדברים שאמרת..
אני חייב להוסיף רק שאנימלס היא דוגמה לאלבום פרוגרסיבי..שירים ארוכים שיש קשר אדוק בין כל אחד מהיצירות שם. זהו אני חושב.

מייסון חולק על דעתך, כמובן

ראה את הראיונות עמו שתרגמתי בשבוע שעבר. הוא מתייחס בדיוק לנקודה הזו, ולוקח את Animals כדוגמא. הוא רואה אותו אפילו כאלבום שהושפע מהפאנק, ואומר במפורש שהם לא היו להקת פרוג.

למעלה