בדקתי הרבה רעידות בעבר
יש לך מזל שאתה לא עובד אצלי , אני חרא של בוס וכרגע המשכורות חרא.
הרבה מן הרעידות הגדולות בעשור האחרון קרו לאחר פעילות שמש כלשהיא או לאחר התפרצויות גמא שהתגלו (ניתן למצא דיווחים עלהתפרצויות גמא בפורום הבא :
http://earthboppin.net/talkshop/space/)
היו מקרים של רעידות גדולות ללא התפרצויות שמש לפניהן - הלוחות הטקטונים זזים כל הזמן וזה בסדר שיש רעידה פה ושם - זה שחרור לחץ וזה הליך טבעי שקורה כל הזמן.
לפעמים התפרצויות שמש יכולות להוות טריגר לרעידה כזו - זו דעתי , האנרגיה של הלחץ ותנועות הלוחות כבר קיימת במערכת - ולפעמים צריך תוספת "קטנה" בכדי לגרום לתגובת שרשרת תתבטא ברעידה חזקה היכנשהו בעולם. החישובים שלכם בוודאי לא לקחו בחשבון את האנרגיה העצורה שקיימת בכל מיני מוקדים של רעידות בעולם שכבר כרגע נמצאים תחת לחץ כלשהו ( כאשר הוא ישתחרר תהיה רעידה) ובהחלט יכול להיות שהדחיפה שפעילות השמש גורמת לה לא צריכה להיות אירוע אנרגטי מטורף אלא רק טריגר.
ושוב אני אומר , כל עוד אין מודל וודאי של פנים כדור הארץ שבאמת משקף מה שקורה שם אין לנו מושג באמת מה ההשפעה ומה עוצמתה של פעילות שמש והאם יש דברים בגו.
לשלוח גלים סייסמים ולנסות להבין בעזרתם מה קורה בליבת כדור הארץ זו אפילו לא חצי עבודה.
הקידוח העמוק ביותר שנעשה עד היום לא ירד לעומק של מעבר ל 13 ק"מ.
אין לנו באמת מושג איך הדברים נראים באמת. זו עובדה. הכל תיאוריות.
גם מה שאני אומר תיאוריה.
לגבי עניין אחר שברצוני להדגיש. וחשוב מאד להבין את זה.
אם התפרצות שמש יכולה לגרום לתנועה בפנים הכוכב שתתבטא ברעידת אדמה. היא גם יכולה לבטל רעידת אדמה.
ומה כוונתי ?
כוונתי היא שבהנחה והתיאוריה שלי נכונה - כאשר פרץ מסה מעטרת השמש מועך את השדה המגנטי של כדור הארץ הוא גורם לתנועה של חומר בכוון מסויים.
נניח והאירוע של אתמול באמת גרם לרעידה.
מה קרה שם ?
גל של אנרגיה פגע בכדור הארץ לקח לו יום לטוס בחלל מהשמש עד שהגיע אלינו.
הפגיעה הזו גרמה לתנועה של חומר החומר הזה הוסיף אנרגיה לחץ בין לוחות טקטונים באזור מכסיקו שגרם לרעידת אדמה במכסיקו.
אם אותו הגל היה פוגע 12 שעות מוקדם יותר או מאוחר יותר הוא היה גורם לתנועה של חומר בכוון ההפוך - כלומר לא הייתה רעידה במכסיקו - היה אפקט הפוך . התנועה ההפוכה הייתה מורידה לחץ בנקודה ההיא בין הלוחות במכסיקו במקום להוסיף לחץ.
מה רציתי באמת להגיד כאן ?
רציתי להגיד שבמידה ואכן יש תנועה של חומר בתוך כדור הארץ כתוצאה מהשפעות על השדה המגנטי - ההשפעות הללו יכולות לבנות לחץ או לעשות את האפקט ההפוך.
זה יכול להסביר למה יש התפרצויות שמש עם רעידות בעקבותיהן ולמה יש התפרצויות שמש ללא רעידות בעקבותיהן.
זו רק תיאוריה.