התפרצות סולארית חזקה במיוחד

יובל 42

New member
זה לא הסבר מדעי זה הסבר פסאודו-מדעי

לכל היותר הנחת כאן תיאוריה.
בשביל להוכיח אותה יש לעמוד בכלים מחקריים מדעיים מקובלים.
והשווה למחקרו של יניב ריז הוא הניח תיאוריה
ואז בדק אותה והוכיח אותה וקיבל אישור צדדים שלישיים
לפרסם אותה.

adaros

New member
צודק

זו השערה.
אבל לדעתי יש בה הרבה וכדאי למעל הכלים המתאימים לחפור שם.
אני מאמין שיש קשר ושצריך להתחיל לחקור אותו.

אני לא גיאולוג אני גיאוגרף .. כרגע סיימתי את התואר השני שלי והאמת אין לי כוח יותר לאקדמיה, כרגע מיתיצי את העולם הזה
כדי למצא את הקשר בן השמש לרעידות אדמה צריך להבין בהמון תחומים וזה ידרוש שיתופי פעולה מהמון מחלקות שונות שלכאורה אין בהן קשר.

צריך לעשות מודל של פנים כדוה"א בצורה מפורטת, יש הצעות לגבי המנגנונים האחראים על השדה המגנטי של כדור הארץ .. "אפקט הדינמו" אבל לא ראיתי מפה מפורטת של פנים כדור הארץ ואני בספק אם ישנה אחת כזו שמשקפת את המציאות.

צריך לדעת את ההשפעה בכללותה של השמש עלינו , הקרינה מגיעה לאחר 8.2 דקות UV רנטגן ועוד... פליטות המסה מקורונת השמש מגיעות לאחר ימים .. תלוי במהירותן - לפעמים לוקח יום ולפעמים 5 ימים.

אם אכן הליבה מושפעת איכשהו אזי זה מורכב מאד כיוון :
כאשר צד אחד של כדור הארץ פונה לשמש וישנה השפעה כל שהיא - נגיד שיש חומר זז בתוך הכוכב שלנו הוא זז לכוון מסויים ... אם עוברות 6 שעות או 18 שעות ואז מתחילה השפעה על פנים כדור הארץ אותו חומר יזוז לכוונים שונים לגמרי ( אם הביטוי של תנועה כזו היא רעידת אדמה זה אומר שעל כמה שעות שעוברות יכולות לגרום לה להתרחש בצד אחד או בצד השני של כדור הארץ)

ברור שטבעת האש מושפעת יותר. שמתי לב כאשר י פיעלות שמש חזקה רוב הרעידות קורות בטבעת האש והן רעידות במגניטודה של 6 + וזה מבלי להחשיב עשרות או מאות רעידות קטנות יותר שקורות על בסיס יומיומי.

אתה מבין את מורכבות הענין ?

אתה אומר לי לך תוכיח - אני אומר לך - תביא לי סרגל מתאים באמצעותו אפשר למדוד את הדברים המדוברים.
כל עוד אין מודל או מפה מפורטת של פנים כדור הארץ - כל מה שכתבתי בטל בשישים - לא תהיה דרך לבדוק את זה.

כל מה שאנחנו רואים היום זזה את השפעת השמש על השדה המגנטי בחלל ובגובה רב באטמוספירה - וההשפעה היא רבה.

אני סך הכל מעלה תיאוריה - תיאוריה בעלת בסיס של היגיון.
רוצים לקחת את זה צעד אחד קדימה ? בואו נעבוד ביחד.

adaros

New member
לי אישית נמאס לראות את "צירופי המקרים" האלו

ובאמת שזו לא הפעם הראשונה - סתכל על הודעות עבר שלי בפורום על הקשר בין השמש לריעדות אדמה והרי געש ותראה הרבה דיונים וגם דוגמאות לאירועים שונים.

זה רק מוכיח שאין לנו את הידע המספיק והכלים לכמת את העניין הזה
אבל לקבור את הראש בחול ולהגיד "אין קשר" ככה בצרוה נחרצת זה כמו להגיד שכדור הארץ שטוח.

אני שואל שאלות , מנסה להביא דוגמאות בעזרת כל הכלים שאני יכול למצא,
בוא תעזור , זה נושא מעניין

AnarchistPhilosopher

Well-known member
ברור שיש קשר.

אבל אין דרך לכמת את זה, אני גם בטוח שמה שגרם להתפרצות הסולארית קשור לשאר היקום.
&nbsp
הרי כל היקום כמקשה אחת זה בעיה קשה לפיתרון, כלומר הדינמיקה שלו, אפילו הייתי אומר בעיה שלא ניתנת לפיתרון.
&nbsp

יובל 42

New member
זה בהחלט נושא מעניין

אני בטח לא אוכל לעזור בזה. (התואר שלי הוא בכלל במשפטים. במדעים עסקתי לאחרונה בתיכון וכבר עברו מאז 40 שנה......)
בכל מקרה כמו שאמרתי לפני כמה ימים תודה לך שאתה עוקב אחרי פעילות השמש ותודה שאתה מביא את הנתונים לכאן כשיש משהו מעניין בפעילות השמש.
לפעילות השמש יש קשר הדוק לנושא פורום זה כפי שהוכיח יניב ריז במחקרו המרתק.
לגבי רעידות אדמה והתפרצויות הרי געש זה עוד טעון בדיקה, מחקר והוכחה.
אני כהדיוט בתחום סומך בשלב זה על דעתו של ד"ר פת אל שטוען שאין קשר או לפחות שלא הוכח קשר כזה.

guprnds

Active member
נשמע מופרך

לגמרי מופרך. ערוך חישוב קטן וכמת את ההשפעה. אזי תבין עד כמה זה מופרך...

adaros

New member
בבקשה תביא את חישוביך

כמה קרינה הגיעה בוואט למטר מרובע , על כמה שטח זה השפיע.
מה מושפע מהקרינה הזו חוץ מהאטמוספירה והאוזון , האם גם שכבות אחרות ?

מה לגבי הרנטגן - חודש את הקרקע ? אם כן עד איזה עומק , משפיע על איזה חומר ?

כמה מסה הגיעה לאטמוספירה ? אילו חלקיקים ? רק מימן ? או שעוד ? רק פרוטונים או שעוד ?

כמה השדה המגנטי הושפע ? ( לך חפש KP INDEX )
בבקשה תעלה מודל ממוחשב של התנועה של השדה ?
מה לגבי חגורות ואן אלן ? גדלו ? קטנו כתוצאה מההשפעה ?

כמה אנרגיה התנקזה לקטבים? ( FLUX TRANSFER EVENT)
לאן היא הלכה ? לקרקע ? כמה חדרה ?
5 ,100 או 1000 או 6000 ק"מ אל תוך הקרקע?

למה זה גרם ?
האם זזז חומר בתוך כדוה"א ? כמה זז? לאן זז? מהירותו ? וקטור כוונו ?

אז בבקשה תענה לי על השאלות האלו עם חישוביך (שוודאי שכללו את כל המידע הרלוונטי) ולאחר שתפסיק לשגל לי את השכל תבוא עם תשובה נחרצת ותסיים את הויכוח הזה.

guprnds

Active member

תגיד, אתה חושב שאני עובד אצלך?
הבא אתה את החשבונות (חלקם לגמרי לא מסובכים בניגוד לאיך שאתה מציג את זה, וחלקם לגמרי לא מעניינים) וראה זה פלא... ולפני שאני מפסיק "לשגל לך את השכל" אני מציע לך לעשות דבר יותר פשוט, מהסוג שאתה כן יכול לעשות: בדוק מול כל רעידות האדמה בעבר (*כל* הרעידות, לא רק אלו שנחרתו בזכרונך בעטיה של מקריות) האם הן לווו בהתפרציות שמשיות קצוניות. אם תמצא מתאם חריג, זה באמת יהיה מעניין ואז אתה תצטרך לשבת באמת על העבודה הקשה (להבין מניין הוא צץ) משום שאף אחד לא יעשה אותה עבורך.

adaros

New member
בדקתי הרבה רעידות בעבר

יש לך מזל שאתה לא עובד אצלי , אני חרא של בוס וכרגע המשכורות חרא.

הרבה מן הרעידות הגדולות בעשור האחרון קרו לאחר פעילות שמש כלשהיא או לאחר התפרצויות גמא שהתגלו (ניתן למצא דיווחים עלהתפרצויות גמא בפורום הבא : http://earthboppin.net/talkshop/space/)

היו מקרים של רעידות גדולות ללא התפרצויות שמש לפניהן - הלוחות הטקטונים זזים כל הזמן וזה בסדר שיש רעידה פה ושם - זה שחרור לחץ וזה הליך טבעי שקורה כל הזמן.

לפעמים התפרצויות שמש יכולות להוות טריגר לרעידה כזו - זו דעתי , האנרגיה של הלחץ ותנועות הלוחות כבר קיימת במערכת - ולפעמים צריך תוספת "קטנה" בכדי לגרום לתגובת שרשרת תתבטא ברעידה חזקה היכנשהו בעולם. החישובים שלכם בוודאי לא לקחו בחשבון את האנרגיה העצורה שקיימת בכל מיני מוקדים של רעידות בעולם שכבר כרגע נמצאים תחת לחץ כלשהו ( כאשר הוא ישתחרר תהיה רעידה) ובהחלט יכול להיות שהדחיפה שפעילות השמש גורמת לה לא צריכה להיות אירוע אנרגטי מטורף אלא רק טריגר.

ושוב אני אומר , כל עוד אין מודל וודאי של פנים כדור הארץ שבאמת משקף מה שקורה שם אין לנו מושג באמת מה ההשפעה ומה עוצמתה של פעילות שמש והאם יש דברים בגו.
לשלוח גלים סייסמים ולנסות להבין בעזרתם מה קורה בליבת כדור הארץ זו אפילו לא חצי עבודה.
הקידוח העמוק ביותר שנעשה עד היום לא ירד לעומק של מעבר ל 13 ק"מ.
אין לנו באמת מושג איך הדברים נראים באמת. זו עובדה. הכל תיאוריות.
גם מה שאני אומר תיאוריה.

לגבי עניין אחר שברצוני להדגיש. וחשוב מאד להבין את זה.
אם התפרצות שמש יכולה לגרום לתנועה בפנים הכוכב שתתבטא ברעידת אדמה. היא גם יכולה לבטל רעידת אדמה.
ומה כוונתי ?
כוונתי היא שבהנחה והתיאוריה שלי נכונה - כאשר פרץ מסה מעטרת השמש מועך את השדה המגנטי של כדור הארץ הוא גורם לתנועה של חומר בכוון מסויים.
נניח והאירוע של אתמול באמת גרם לרעידה.
מה קרה שם ?
גל של אנרגיה פגע בכדור הארץ לקח לו יום לטוס בחלל מהשמש עד שהגיע אלינו.
הפגיעה הזו גרמה לתנועה של חומר החומר הזה הוסיף אנרגיה לחץ בין לוחות טקטונים באזור מכסיקו שגרם לרעידת אדמה במכסיקו.
אם אותו הגל היה פוגע 12 שעות מוקדם יותר או מאוחר יותר הוא היה גורם לתנועה של חומר בכוון ההפוך - כלומר לא הייתה רעידה במכסיקו - היה אפקט הפוך . התנועה ההפוכה הייתה מורידה לחץ בנקודה ההיא בין הלוחות במכסיקו במקום להוסיף לחץ.

מה רציתי באמת להגיד כאן ?
רציתי להגיד שבמידה ואכן יש תנועה של חומר בתוך כדור הארץ כתוצאה מהשפעות על השדה המגנטי - ההשפעות הללו יכולות לבנות לחץ או לעשות את האפקט ההפוך.
זה יכול להסביר למה יש התפרצויות שמש עם רעידות בעקבותיהן ולמה יש התפרצויות שמש ללא רעידות בעקבותיהן.
זו רק תיאוריה.

quant1

New member
הצעה לחישוב פשוט

לא תמיד צריך לעשות חישובים מדויקים כדי להראות שתאוריה מסוימת כנראה אינה נכונה.
יש לי הצעה לחישוב:
א. חשב את סדר הגודל של התנע של הפרוטונים שעברו בחתך פעולה מסוים שכדה"א במרכזו.
ב. חשב את סדר הגודל של התנע של הנוזל שיוצר את השדה המגנטי של כדה"א.

הבדלים עצומים בין סדר הגודל שחישבת בסעיף א' לזה בסעיף ב' אומרים שהתאוריה שלך שהשפעה של חלקיקים טעונים מהשמש על הנוזל שגורם לשדה המגנטי של כדה"א גורמת לרעידות אדמה, היא כמעט בוודאות תאוריה שגויה.

argamon

Member
שידור חי

אני רואה בשידור החי הבזקים ללא הפסקה. האם אלו ברקים?
** הערה: בלחיצה על השידור החי, במקרה ולא יפעל , לחצו על ריענון הדף, והכל אמור להסתדר, אבל אולי זה קורה רק אצלי בגלל אולי בעיה כלשהי במחשב:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5012831,00.html

טל 2010

New member
האם בעת התרחשות הסופה קתרינה באוגוסט 2005 היה משהו דומה?

זה מעניין, מאיפה אפשר להוציא מידע על העניין?
מעניין אותי איך השמש התנהגה אז. לא דרמטיות, ולא נעליים. פשוט נושא מאוד מעניין.

adaros

New member
למעקב אחר השמש תתחיל כאן :

http://www.solarham.net/
למצא מידע על התפרצויות בעבר צריך לחפור שם בארכיונים שונים שלהגיע אליהם זו חפירה קטנה.. אם אתה בעל תושיה אתה תסדר :)

natyh

New member
במקרה של סנדי היה מאד דומה .

את התנועה מערבה של סנדי , הקדימה רעידת אדמה.
כזכור נראה הזוי כי סנדי תשנה מסלול ובמקום לפנות מערבה תפנה מזרחה.
המנגנון המגנטי נשמע מאד מענין.
בקשר להצהרתו של ד"ר פת אל.
אני חושב שהניסוח הנכון אין קשר שהוכח עדיין,
וי אישית נראה שקיים קשר.

עוד דבר מעניין מאד: 2 סופות הוריקן,קדמו

אחת לרעידת האדמה בטוקיו, 1923,בה נהרגו 100,000 איש, והשניה להתפרצות הפינאטובו 1991

natyh

New member
ואוו מענין מאד.תודה על התוספת.

מנגנון ההוריקן ורעידות האדמה ברור לי הרבה יות ר מאשר השפעת שדה מגנטי ,לא שאני שולל. חלילה פשוט מעיד על בורות בנושא הזה למרות שאני בוגר הנדסת חשמל.
בענין אירמה עברתי ובדקתי כבר ביום ג את חום המים ממפת גוגל ארת windmap בגוגל נותן מודל מזג אויר המבוסס על גפס למיטב ידיעתי.
אז החיזוי הצפי של המודל היה להמשך תנועת ההוריקן צפונה ממיאמי בעוד ec אמר פגיעה ישירה במיאמי.
מנסיון עם ריטה שדילגה כזכור ממסלולה המשוער לכיוון ניו אורלינס שכבר אז נראה שהחיזוי היה שגוי ,ובפועל אכן דילגה מעל קובה ממזרח למערב והמשיכה לגלווסטון טקסס הלכתי ובדקתי את חום המים והמפה הצביעה על סטיה מערבית למיאמי.
פירסמתי בפייסבוק ,והזהרתי חברים בפלורידה לא עזר ....
השורה התחתונה המים מערבית לטמפה חמים יש לאמריקאים מתקנים שם ,אז הסופה לא בהכרח תיחלש אילי אפילו ההיפך הוא המכון .

למעלה