התפשרויות בקשר לעבודה

התפשרויות בקשר לעבודה

טוב, עוד דיון שנפתח בקשר לעבודה... באחד הדיונים הקודמים דיברנו על זה שצריך בתחילת הדרך להתפשר על העבודה רק בשביל לצבור ניסיון. השאלה היא...עד כמה? נכון לרגע זה, יש לי אפשרות לעבוד בבר מסעדה עם שם, שהשכר שם הוא מינימום, אין אנשים על הבר אז אין טיפים, וכל העבודה היא בלחץ מטורף כי המקום ממש גדול. מה גם שלוקח לי 45 דקות לנסועה לשם, ואני לא מקבל נסיעות. השאלה היא, האם ללכת על זה ולסבול בשביל הנסיון, או להמשיך לחפש עד שאני אמצא משהו יותר נורמאלי?

maxfain

New member
אחי,

תאכלס, זה כבר לא שווה.. אני בטוח שאתה יכול למצוא משהו יותר סביר ויותר קרוב.. גם מינימום, גם אין טיפים, וגם 45 דקות נסיעה ועוד על חשבונך? אז סבבה, אתה יודע מה, גם הטיפים שלי לא משהו, אבל ואללה, זה קרוב לי לבית, יש אחלה חבר'ה, וזה לא שכר מינימום.. אז כיף לי לבוא לעבודה, שזה גם חלק מאוד חשוב.. אבל אם היתי צריך לנסוע כל כך הרבה בשביל כמעט כלום, אז לא היתי הולך על זה..

הבעיה היא שאני לא מוצא

כלום באזור שלי...כלום. כל מקום רוצים בנות, או שאפשר להגיע לשם בקשרים בלבד...או אם יש לך מלא ניסיון אולי, לא יודע. בכל אופן אני לא מוצא. וכמובן שמחלקת ההשמה לא מסוגלת למצוא כלום. אני מתקשר כל יום, אומרים לי שכרגע אין כלום אבל שיחזרו אלי עוד כמה שעות...לא חוזרים ואז למחרת אני מתקשר שוב ושוב אותו סיפור. ות'אמת, אם הייתי יודע שזה יהיה ככה, בידיעה שאין לי קשרים ואני לא בחורה, לא הייתי בחיים בחיים בחיים נרשם לקורס ברמנים. בחיים. חבל רק שהאמנתי להבטחות וההתחייבויות של ברמאסטר...

lior135

New member
דווקא בקטע הזה

זה לא רק ברמאסטר שזורקת הבטחות חסרות תוכן לאוויר. זה כל החברות שמבטיחות למצוא עבודה, ולא ממש יש להן איך לממש את ההבטחות שלהן... תחשוב על זה ככה: קורס ברמנים לוקח בערך חודש. בכל קורס יש כ 20 תלמידים. בכל סניף יש לפחות 2 קורסים שמתנהלים בו זמנית. לכל בית ספר יש לפחות 3 סניפים. יש לפחות 3 בתי ספר "נחשבים". בחישוב כולל יוצא שבכל חודש יש לפחות 360 "ברמנים" חדשים. 4320 בשנה. אין שום סיכוי למצוא עבודה לכולם. אגב, החתימה שלך...

לא יודע לגבי שער הבתי ספר...אבל

החישוב שלך לא נכון. אז ככה, לא בכל קורס יש 20 תלמידים, קורס נמשך חודש וחצי/3 חודשים. ו...רוב החניכים לא רוצים להיות ברמנים בכלל. לפחות ככה היה בקורס שלי. הרוב עשו את זה לכיף, לרוב יש עבודות אחרות והם לא רוצים להחליף. מתוך אלא שכן רצו להיות ברמנים, היו כאלה שפשוט יש להם קשיים בתקשורת עם אנשים, והיו כאלה שלא עברו מבחן...ולגבי הבתי ספר...הם הרי פרושים בכל הארץ, ולא במקום אחד. עדיין, אני מסכים, יש קושי למצוא עבודה לכול המעוניינים, אבל עדיין...אפשר לעשות מאמץ, או לעשות סינון בין החניכים. נניח, לפי ציוני הבחינות, לפי התרשמות המדריכים וכו'. אישית, סיימתי שני בקורס שלי, לא מצטיין, אבל שני, המדריך שלי התלהב ממני ואמר לי בכמה הזדמנויות שאני "תותח" וכו'...והיו אנשים בקורס שלא ידעו לא להכין קוקטיילים ולא להגיש משקאות ולא לדבר עם אנשים...פשוט לא דיברו כל הקורס, גם כשפנו אליהם. אז עדיין...אני לא בא להגיד שאני יותר טוב או פחות טוב, אבל אם לבתי הספר יש יותר ברמנים מהביקוש בשוק, מחלקות ההשמה יכולות לעשות סוג של סלקציה-מי לשלוח ומי לא. בדיוק כמו שקורה בכל חברת כח אדם כשהיא מטפלת בבוגרים של אוניברסיטה למשל. מה גם, שאפשר לשלוח כמה אנשים לאותו מקום, שינסו להתקבל נגיד 5 מועמדים על משרה פנויה אחת...אבל לפחות שתהיה תחרות כלשהי, אפשרות להראות את עצמי או לבדל את עצמי על פני בוגרים אחרים. אבל גם את זה אין. פשוט אומרים "אני מצטערת, אין לי כלום כרגע. כלום. אבל אני אעדכן את המאגר עוד מעט ואחזור אליך עוד היום". וכמובן ששום דבר לא מתעדכן. עכשיו סבבה, נניח שברמאסטר הם לא היחידים שסתם מפזרים התחייבויות, לא אמרתי שהם היחידים. מה שאמרתי, שאם הייתי יודע שההתחייבויות שלהם לא שווה שקל, לא הייתי עושה בכלל קורס ברמנים!

Symbolic

New member
אני מבין אותך לחלוטין.

את הקורס שלי סיימתי כמצטיין. המדריכה שלי אמרה לי שהיא תמליץ עליי בחום ובלה בלה. אני לתומי חשבתי שמחלקת ההשמה נותנת כיוונים לעבודה לפי היכולות בקורס, ואז עם המלצות המדריכים שלי באמת ימצאו לי ראיונות באחלה מקומות. אני לא בא להשתחצן או משהו, אבל היו בקורס שלי חבר'ה שעברו ובאמת אין להם מושג בשיט. שלא לדבר על אלה שלא עברו. אין שום משמעות לאם אתה מצטיין או לא, אם אתה טוב או לא, חוץ מהמתנה שאתה מקבל בסוף אם יצאת מצטיין. בכל מקום אחר, בכל תחום, כאשר עוברים קורס מסויים שולחים את הטובים למקומות הכי טובים. את המצטיינים בבה"ס לבישול לסדנאות באירופה, את המתמחים הטובים ברפואה למשרות מצויינות בבתי חולים מובילים, אפילו בצבא - את המצטיינים מהמסלול לקורס מפקדים/קצינים. אני לא בא פה להגיד שאני כזה תותח וכו', כולה סיימתי קורס ברמנים, אני יודע שזה קצה הקרחון ויש לי עוד המון המון ללמוד, אבל שיתנו לי צ'אנס. פשוט הבנתי שהכל סתם באוויר - התשובות שקיבלתי ממחלקת ההשמה הן "אין לנו טלפונים כרגע". ממש תודה - טלפונים אני יכול להוציא ממודעות דרושים. אשכרה חשבתי שיש מקומות שעובדים עם בית הספר, והם שולחים להם תלמידים, לפי יכולת התלמידים. אקיצר הכל בדיה אחת גדולה - לא מדבר יותר עם מחלקת ההשמה של הקורס שלי, לא רואה סיבה לעשות את זה. עם כל זאת - זה לא מוריד מההנאה שקיבלתי בקורס עצמו, המדריכים המעולים והידע שקיבלתי. על הקורס עצמו אין תלונות. על אחרי הקורס - הרבה.

קריות...

אני גר בקריות...ודווקא יש מלא מקומות בקריות ובחיפה...לכן היו לי תקוות למצוא עבודה. לגבי ההנאה של הקורס והידע...סבבה, נהנתי ורכשתי ידע. אבל מה, את הידע יכולתי לרכוש מאינטרנט...וההנאה, פשוט לא שווה את הכסף שעלה לי הקורס! אני עשיתי את הקורס לא לידע ולא להנאה, אלא בשביל להיות ברמן, בידיעה שלמרות שאין לי קשרים ולמרות שאני לא בחורה מחלקת ההשמה תמצא לי את העבודה...לפחות תתן כיוון, תשלח אותי לראיונות וכו'. מה שכן, אני הולך לנסות את המחלקה במשך עוד שבוע. אם הם לא מוצאים לי עבודה, אני אנסה לבטל את הצ'קים ששילמתי על הקורס. הרי הם התחייבו למצוא עבודה, ואני, בצ'קים, התחייבתי לשלם. אם הם לא עומדים בהתחייבות שלהם למה שאני אעמוד בשלי?

Symbolic

New member
יש צדק בדבריך.

צמד המילים "עבודה מובטחת" רץ ביתר קלות בין כל הפרסומים של בתי הספר השונים. אבל אל תשכח שמתי שתשים אותם עם הגב לקיר במקרה הזה, תמיד "יסדרו" לך ראיון ברשת בתי קפה כלשהיא (ראה ערך קופי בין/ארומה/הלל וכו'). אתה צודק לחלוטין - אבל מבחינת הבירוקרטיה נראה לי שהם ינצחו. בכל אופן להשמיע קול זה תמיד טוב. רק בהצלחה חביבי

gingit123

New member
כבר עשית את הקורס?

אם כן, אני מניחה שהצ'קים נפרעו ואז הם בעצם שווים לכסף שהעברת כבר לבי"ס... אתה לא יכול לבטל אותם. אני מבינה שזה המצב, ואם כן, הדרך היחידה האפשרית היא לתבוע את ביה"ס, מה שרוב הסיכויים (לדעתי ממש מדובר ב99%) לא יצליח, מאחר ובאמת כל ראיון שהם קובעים לך ל"ארומה" או כל דבר אחר מוציא אותם מידי חובתם. מעבר לזה, חשוב שתזכור שאם זה מה שיקרה, אתה עוד עלול להיות מחויב בהוצאות משפט, מה שיחייב אותך בסופו של דבר לתת לבי"ס עוד כסף... לדעתי, אם באמת לא סידרו לך אף ראיון, אז אפשר לשקול לעורר מהומה (יש לך אבא מפחיד?
), אבל לקחת בחשבון שזה די סופית מוציא אותך גם מאפשרות להסתמך עליהם בעתיד. אגב, מבלי שמליוני אנשים יצעקו כאן, חשבתי על זה, ואני בזמנו אמנם לא הייתי זקוקה לנילי מזמן אמיתי, אבל רוב הבנים של הקורס שלי פנו לשם, ואני יודעת שגם המצטיין (שהיה נראה מאוד "ילד" ומאוד לא "ברמן"), ולעומת זאת הבחור המאוד חתיך (שלא ידע כלום על אלכוהול כמעט)- ועוד הרבה מהקורס- כולם מצאו בעזרתם עבודה. לא יודעת מה קורה שם עכשיו...

gingit123

New member
(ראיתי שאתה עשית בברמאסטר,

היו כאן גם עוד אנשים שדיברו על זמן אמיתי פשוט)

gingit123

New member
ועוד משהו שחשוב מאוד לדעת

ביטול צ'ק זו עבירה פלילית... אם מדובר על מצב שאתה לא מרוצה מתמורה שקיבלת (זה המצב) אבל כבר קיבלת אותה, ואתה רוצה לפנות לצעד של ביטול צ'ק חשוב לדעת כמה דברים: 1. אתה לא מבטל את הצ'ק, אתה מעביר הוראה לבנק שבעצם מבטלת את הזכות של הבנק לפרוע את הכסף. 2. מי שבידיו הצ'ק (הבי"ס במקרה הזה)- יבוא לפרוע את הצ'ק, יבין שבעצם "רימית" אותו (כי נתת לו צ'ק, הוא לימד אותך ו-הופ לא שילמת על זה) - והוא יכול לפתוח נגדך תיק בהוצאה לפועל (וזה כבר עסק לא נעים) מה שקורה בסוף כל הכיף הזה: תביעה....אתה נגד הבי"ס, הבי"ס נגדך, ככה שגם אם הצ'קים לא נפרעו (ואני די בטוחה שכן) אז אתה מגיע לאותו מוצא. בירוקרטיה- כיף חיים

סתם הצעה

אפילו שתיים במקום להתלונן ולשפוך ת הלב פה בנט מתחיל הקיץ תעשה סיבוב בארים בחיפה וקריות גם בר קפה מסעדות ... ותשאל תשאיר שם בטלפון וכל מה שתוכל תבוא מסודר נקי מגולח לבוש ולא בצורה מתנשאת יום רביעי שלישי עדיפים בשעות סבירות תשאיר את השם בכל מקום ואת המספר לך תדע אם פתאום ברמן יעזוב פתאום יתפתרו פתאום איזה מקום יפתח עוד סניף פתאום יכנסו שני לינים חדשים למועדון וצטרכו להגדיל את הצוות תעשה את זה שבוע אחד תעשה את זה שבוע שני סתם כדי להזכיר שאתה קיים או לראות אם השתנה משהו .. יכול להיות שיפתח לך המזל עבודת רגלים עוד משהו חשוב אתה צריך להפנים שבר זה בר . קפה סושי אלכוהול שירות בכל אחד מהמקמות לומדים את העבודה שזה לעבוד נקי זריזות אמינות קופה תימכור הזמנות עבודה עם לקוחות וכרגע הנסיון זה משהו שאתה צריך לצבור אז אל תצפה שפתאום ימצאו לך או תימצא עבודה בפאב או במועדון עם מוזיקה רועשת ו800 ש"ח טיפים בערב וכוסיות שמשלשלות לך טלפונים לכיס כולנו התחלנו מקטן ולחלקנו היה גם כיף שם ונשארו שם אנייכולה להגיד לך שאילת שבה עבדתי וגרתי שנתיים . בתקופה הזאת : מחפשים ברמנים ומי שעובד במלון גם עובד במעדון של המלון וגם יוצא ומכיר את כל צ'יף ברים בעיר ומברמן במסיבות חיצוניות ועושה אקסטרות ולא רק בנות אלא הרבה גברים ועושים שם כסף וזה אחלה תקופה לצבירת נסיון אתה יכול להיכנס לאנטרנט לחפש את האתר של ערב ערב עיתון אילתי נפוץ אני זוכרת שפעם היה שם גם מדור דרשים [אני לא יודעת אם זה עדין בחינם אבל תוכל להתרשם } אני מרגישה שחפרתי לכן אני יעצור את עצמי כעת ואל תתבע את הבית הספר [זה סתם עצה ידידותית

בנות מוצאות עבודה בלי בעיה??

טוב לדעת. דוקא רוב המקומות שאני מכירה מעסיקים רק גברים בפרנציפ.

בקיצור..

אל תבטל צ'קים..,סתם בלאגן. וכמו שכבר כתבו פה הרבה, כדאי פשוט לחרוש פאב אחרי פאב (או דברים שדומים לפאב..) ולמצוא משהו סביר..,משהו שבדיוק יתאים למה שאתה רוצה זה בעיה..וכן,יכול להיות שכדאי להתפשר ולעבוד במסעדה שיש בה מבחר אלכוהול מצומצם וגרוע ושחצי ממה שתוציא יהיה שתיה קלה\קפה וכ'ו..אבל זה טוב לצבירת נסיון,ותאמין לי שאין כמו עבודה בלחץ לעניין הזה. טוב, מקווה שלא ז**נתי את השכל יותר מדי, הכי חשוב ,אל תתיאש.

דרך הרגליים

בשביל מה אתה צריך מחלקת השמה? אם אתה טוב, אתה יכול למצוא דברים יותר טובים ממה שהם יכולים להשיג לך! חיפה, ציר מוריה, כמה זה? 2-3 ק"מ בין מרכז חורב וה'דב' ? בין לבין תמצא לפחות 10 פאבים, מכל הסוגים והצבעים. תתלבש נורמלי, תלך באמצע השבוע, בשעות שהם מתארגנים לקראת הערב, 4-6 ככה לדעתי, אולי קצת יותר מאוחר. תכנס, תהיה מנומס אבל אסרטיבי, תבקש לדבר עם האחראי, לא פה? מתי יהיה. תשקיע כמה שעות וקצת הליכה, ואני מבטיח לך שזה יהיה יותר פרודוקטיבי מלהציק למחלקת ההשמה בטלפון. זה שאתה צודק זה אולי משהו אחד (למרות שאם אתה רוצה להיות קטנוני, ברגע שסידרו לך ראיון בארומה הם יצאו לידי חובה, אז אני אפילו לא בטוח שאתה צודק) - אבל עדיף לדעתי להיות פרקטי מאשר צודק ולשבת בבית ממורמר. בהצלחה.

../images/Emo46.gif

א. אני לא "סתם קטנוני עם מחלקת ההשמה". הדיון התחיל מזה שאני אמרתי שאילו הייתי יודע שהמצב הוא כזה שהם לא מוצאים עבודה, לא הייתי נרשם לקורס. ב. לגבי חיפוש העבודה, וואלה תתפלאו אני מחפש! ככה מצאתי את המקומות שבהם הייתי עד עכשיו ובמקום שבו התחלתי לעבוד עכשיו. וואלה את ציר של מוריה עשיתי כמו גדול. כשהתחלתי לחפש עבודה חילקתי את כל האזור לאזורים קטנים: אחי אילת, קרית אתא, צ'ק פוסט, עיר תחתית, חוף דדו, כרמל. ובאזורים האלה עברתי מקום מקום...עם הרגליים. לבוש יפה, מצוחצח עם שיער מסודר. ואני לא נראה כמו ילד, נראה יחסית כמו "ברמן". אבל זאת לא הפואנטה בכלל. על מה אנחנו מדברים? למה אני מתגונן? מישהו מכם בכלל קרא ממה התחיל הדיון? כי אני שאלתי משהו ספציפי...ולקחתם את זה לכיוון אחר לגמרי!

gingit123

New member
../images/Emo12.gif

אני חושבת שאין לך כל כך מקום להתעצבן על השירשור הזה... אנשים קראו את כל ההודעות שלך, הגיבו בצורה מאוד מכובדת ועניינית...גם לנושא התביעה של הבי"ס וגם לנושא ההתפשרות על עבודה. אם אתה עצבני על ברמאסטר זה משהו אחד, אבל למה להוציא את זה עלינו? ומשהו קטן, לפעמים דווקא לבוש יפה, מצוחצח עם שיער מסודר זה לא בדיוק מה שמחפשים למאחורי הבר...(לא לכעוס עלי עכשיו - זה פשוט טיפ, אתה יכול לקבל ואתה יכול לא)

אני ממש אבל ממש לא מוציא פה עצבים

על אף אחד. וואלה, תגובות שאומרות לי להיות פרקטי ולא לשבת על התחת כל היום...זה לא תגובות ענייניות ולא תגובות שקשורות בכלל לשרשור.

למעלה