התפתחות מוטורית

אוצה

New member
הליכה על קצות אצבעות ו- צעקות....

שלום רב, אתחיל במחמאה: מידי פעם אני שואלת שאלות (גם בפורום הורים לתינוקות) וקוראת סמויה פה. אתם מעיין של ידע ותודה שאתם עונים לכולם! קצת רקע לשאלותיי: תמיר בן 15.5 חודשים, הולך כבר חמישה חודשים ומדבר בערך 30-40 מילים (בעיקר באנגלית, בגללי, וכמה בעברית- בזכות אבא שלו והמטפלת). הוא הולך יציב, רץ, עולה ויורד מדרגות (בזחילה), מטפס לבד במעלה מגלשה ועולה בסולם מגלשה (רק אם השלבים רחבים). נראה לי שמוטוריקה הגסה (וגם העדינה) שלו מצוינת. הוא הלך יחף עד לפני חודשיים ומאז שכמעט דרך על זכוכיות בגן שעשועים שמתי לו "נעלים" מעור רך (אלו בלי הסוליה). הוא לא נועל נעלים כלל. אבל, מידי הוא הולך על קצות אצבעות - למה? זה מעיד על משהו? המדרך שלו בדרך כלל על כל כף הרגל והוא יציב- אני רואה את זה בהליכה על משטחים שונים כמו דשא, חול וכו'. שאלה שנייה, קשורה לעצבים וצעקות: כאמור, תמיר ילד חיוני וחמוד. הוא סקרן ודי מפותח לגילו (מבריג דברים, מצייר, משחיל יפה וכו'). בכמה ימים האחרונים הוא התחיל לצעוק. זה יכול להיות סתם משמחה (נניח אם החתול, אהוב ליבו, נכנס הביתה) וגם מעצבים (לא הצליח לחבר לגו, או שאני לא נותנת לו את הסלולרי שלי). הוא אצל מטפלת לבד (למרות שחשוף כל אחהצ" לילדים נוספים= נכדיה שמשחקים איתו והא מאושר בחברתם). זה התחיל לפני כמה ימים לאחר סיפור מחלה (היה 10 ימים עם ויורס מגעיל, חלק בבית וחלק אצלה- לא יודעת אם קשור). את עניין הצעקות חוינו בגיל חצי שנה בערך שאז הוא גילה את מיתרי הקול ,אבל נראה לי שעכשיו זה משהו אחר. הוא בודק גבולות? אני משתדלת להתעלם מהצעקות או לדבר איתו בלחש אך בינתיים ללא הועיל. אשמח לעצות/ תובנות בנושא. תודה, ושיהיה יום מצוין! אוצה

לימאמא

New member
שאלה בנושא ישיבה/ הושבה

בוקר טוב
הנסיך שלי בן 8 וחצי חודשים ,נולד פג בשבוע 34 , אז הגיל המתוקן הוא 7 חודשים. הוא זוחל במרץ על הגחון וקצת על שש , מטפס על כריות והגבהות כל דבר שאפשר. עומד על הברכים לפעמים הוא אף עוזב את שתי הידים ונשאר מס' שניות לפני שנופל או חוזר להאחז אתמול אף ניסה למשוך את עצמו לעמידה. הוא עדין לא יושב לבד. אוש ישב בתמיכה של כריות או על הספה או בין ברגלים שלי אבל לא יציב. שתי שאלות: 1 איך אפשר ללמדו ולעודד אותו לשבת? 2 האם אני יכולה להושיב אותו על כסא אוכל כדי להתחיל איתו אוכל אצבעות, הוא די מתנגד לבקבוקים ולא ממש מתלהב מאוכל מרוסק ( היום אוכל 3 ארוחות בכפית פירות , דיסה סמיכה , ירקות עם עוף) אני מאכילה אותו בטרמפולינה בחצי ישיבה. הוא מאה סימנים ברורים לאכול את האוכל שלנו מכרסם קצת לחם, מלפפון . תודה מראש

שאלת התפתחות

שלום לכם רוצה לשתף אתכם בשאלה שמטרידה אותי מאוד ביתי כמעט בת 10.5 חודשים ועדיין אינה מוחאת כפיים לעיתים רחוקות עושה שלום רק אם ממש מתעקשים ועל ביי אין מה לדבר מפריחה נשיקה לא בעזרת ידים גם מדי פעם לעיתים רחוקות. ניסיתי לגרום לה לחקות אותי ע"י הוצאת לשון או הפרחת נשיקה אבל אין חיקוי ואם יש זה קורה לעיתים רחוקות היא ממלמלת הברות כפולות לא תמיד מגיבה שקוראים לה ואני פשוט מוטרדת מהלחץ של טיפת חלב כי עד גיל שנה היא אמורה לדעת לעשות את כל זה. האם עלי להיות מוטרדת? כי אמרו לי שבגיל הזה ילדים כבר אמורים לדעת לעשות את זה.. האם יש דרך לדרבן אותה לחקות אותי? אני מוצאת את עצמי מתיאשת מהר אחרי כמה דקות שהיא לא מחקה אותי. אודה לכם אם תתנו לי טיפים תודה!

lilipot74

New member
מתי לנעול נעליים

הבת שלי הולכת כבר שבועיים מתי מומלץ לקנות נעל צעד ראשון ואיזה חברה מומלץ

צעצועים

היי, לפני שבועיים סיפרתי שהבת שלי מתהפכת מהבטן לגב כל אימת שיכולה כדי לא להשאר על הבטן. הצעתם לי להשתמש בצעצועים כבדים כדי שהיא לא תתהפך. האם יש לכם עצות לצעצועים כאלה תוצרת בית? ועוד שאלה: בשכיבה על הגב, היא עדיים עושה תנועות כמו תינוק בן חודשיים כלומר כל הידיים והרגליים פעילות ובקפיצה. זה לא קורה אם נותנים לה צעצוע... היא בת 5.5 חודשים. תודה!

אוצה

New member
רק לשם הבהרה

ההליכה על קצות האצבעות היא לפרקי זמן קצרים ביותר. בד"כ רק כמה צעדים מתוך הליכה "רגילה".

לשירשיר של שניים

אפשר לחשוב על רעיון של צעצוע מודבק בואקום לרצפה. תוכלי אולי להשתמש במדבקות ואקום כמו אילו של המתלים למגבות . חשוב רק לוודא שלא יהיו חפצים קטנים שיכולים להיכנס לפה כך שאם את מוצאת רק מדבקות קטנות לא כדאי להשתמש בהם. עוד "צעצוע" תוצרת בית הוא חיית מחמד ( אמיתית) כלב או חתול ששוכב על הרצפה והילד לא יכול להרים אותו וחייב לשכב על הבטן כדי להסתכל עליו. לגבי התנועות שתיארת קשה לי לענות בלי לראות. אולי כדאי להראות לרופא על מנת לבדוק שהרפלקסים לא פעילים מידי

הריונית שלום

לא כל התינוקות מוחאים כפיים ועושים ביי ביי בגיל זה אבל כן אמורה להיות מידת חיקוי . האם כשאת מדגימה משחק בצעצוע חדש שאינה מכירה היא לומדת ומחקה אותך? ( למשל להקיש במקל או כף על סיר ולהשמיע רעש). חשוב לראות שבגיל זה יש הבנה בסיסית וחיקוי פשוט. אם את עדיין מוטרדת או שתשובתי העלתה לך נורות אדומות נוספות כדאי לגשת לאיש מקצוע ( התחילי עם הרופא) לבדיקה.

נעליים

גם כשתינוק הולך מוטב לאפשר לו הליכה יחפה. הנעליים מיועדות למקומות בהם צריך להגן על כף הרגל. לוודא שהסוליה גמישה, שאיזור האצבעות רחב ואזור העקב צמוד. רב נעלי התינוקות מתאימים לדרישות אילו.

לימאמא

New member
../images/Emo36.gif מדגישה את השאלה../images/Emo26.gif

ומחכה בסבלנות לתשובה שבוע טוב

ללימאמא שלום

1. נשמע שהנסיך שלך ממש בדרך ללימוד ישיבה ( כרגע ישיבה על הברכיים). תוכלי להעזר במאמר אצלי באתר על לימוד ישיבה כדי ללמדו להוביל ישבן מעמידת שש אחורה ומעט הצידה לכיוון הרצפה וכן במאמר המלמד זיקוף גב בישיבה. 2. אני מעדיפה לחכות לישיבה מלאה ממש ( לדעתי זה יקרה בחודש הקרוב) כדי להושיב בכסא אוכל. בינתיים הוא יכול לנשנש אוכל אצבעות כשהוא יושב עלייך או בעגלה עם משענת מוטה כך שתהיה תמיכה לגב.

בנוגע להליכה נחכה ליהודה או ענת..

בנוגע לצעקות אני מניחה שהוא אכן בודק גבולות. מעונין לראות כיצד תגיבו. אולי המטפלת מגיבה בדרך שגורמת לו להמשיך עם הצעקות? אולי היא לא מתעלמת אלא מתגמלת על הפסקתן בדרך שמושכת אותו להמשיך? לדעתי נכון את עושה כשאת מתעלמת מצעקות סתם אך מצד שני חשוב להבין את סיבת הצעקה ולתמלל אותה. במידה והוא צועק משמחה כשהחתול נכנס, היתי אומרת לו-תמיר, איזה יופי שאתה שמח ש)*& הגיע, אני בטוחה שגם הוא שמח לראות אותך אך הוא אולי נבהל מהצעקה.אתה יכול לגשת ללטף אותו במקום לצעוק.. במידה וצועק כי התפרק לו מגדל קוביות מלגו- היתי אומרת לו- אני מבינה את התסכול שלך, זה באמת מעצבן שבנית כל כך יפה והתפרק לך. בוא נבנה שוב ביחד... מקוה שיצאתי מובנת

התפתחות מוטורית

לא כל יום יהודה ואני מספיקים לענות אז כדי שהשאלות לא תברחנה ותישארנה בעמוד הזה אני משרשרת אותן ביחד.

aharon23

New member
שאלות זחילה

שלום יהודה וענת, בשבוע שעבר שאלתי אתכן שאלה על בנותיי התאומות: בנות10 חודשים, אחת מהן זוחלת בגרירה כלומר שתי ידיים קדימה ואז גוררת את הגחון והבטן קדימה וכך מתקדמת, עם הרגליים כלל לא משתמשת. איך לעודד אותה לזחול נכון- בהצלבה של יד ורגל נגדית? ואיך לעודד זחילה על 6?( היא כבר יושבת לבד) התאומה השניה מרימה את הטוסיק גבוה כשהיא על הבטן ומקפלת ברכיים ורוצה מאוד להתחיל להתקדם לזחילה איך לעזור לה כדי שהיא תתחיל בזחילה טובה מהתחלה? ( גם כבר יושבת) תודה מראש ועניתם לי לנסות לשים על גליל ולעודד היכרות עם הברכיים- אני מנסה לעשות האת זה, הן על הברכיים אבל לא מתקדמות קדימה אלא נופלות בחזרה על הבטן מה אפשר לעשות?

לשרון 23 שלום

לגבי התאומה הראשונה. כתבת שהיא יושבת אך האם היא גם מתיישבת לבד ממצב שכיבה על הבטן? אם כן האם היא עושה זאת דרך עמידת שש? אם יש כבר עמידת שש וישיבה נסי לעודד יציאה מישיבה אל צעצוע שנמצא בצד ומעט לאחור בצורה כזו היציאה מישיבה תהיה ישר לעמידת שש ותעודד זחילת שש. דבר נוסף: טיפוס ומעבר מכשולים מעודד שיתןף הרגליים בזחילה. לגבי התאומה השנייה: לפי תיאור קיפול הברכיים נראה שפעולה זו כבר מוכרת. האם גם אצלה קיפול הברכיים מביא לעמידת שש? אם יש כבר עמידת שש ונדנוד בתנוחה זו תוכלי לגרות להושיט בכל פעם יד אחת אל צעצוע או לשים צעצוע על הרצפה מתחת לבית החזה כדי לעודד משחק תוך כדי עמידת שש. שלב זה הוא שלב מקדים לזחילת שש.

aharon23

New member
אצל הראשונה אין עדיין עמידת שש

אלא כשהיא זוחלת על הגחון, היא מתיישבת לבד דרך הצד, וגם מישיבה עוברת לגחון דרך הצד. ולא הבנתי איך בדיוק אם היא תלך לצעצוע היא תהיה על 6, כי היא ישר יורדת לגחון, כשמגישים לה צעצוע. לגבי השניה- היא על הבטן ואז עוברת ל-6 הולכת עם הידיים לאחור עד שמתיישבת. אבל אם אני מגישה לה צעצוע היא נופלת על הבטן. איך היא תלמד להזיז יד ורגל נגדית? תודה מראש על כל העזרה... אני פשוט פוחדת שידלגו על השלב הזה...

lulalo

New member
התהפכות ושכיבה על הצד

איתמר בן 4.5 חודשים, נולד בשבוע 38 (לא נראה לי שזה משמעותי אבל בכל זאת), הוא לא עושה סימנים של מנסה להתהפך בכלל. אני יודעת שעוד מוקדם ובכלל לא דואגת אבל תוהה אם העובדה שאני לא דואגת לשים אותו מספיק שכוב על הצד משפיעה על העניין...

השכיבה על הצד והגלגולים אל הצד

עוזר לתהליך ההתהפכות. בכל מקרה הגיל הממוצע בו מתהפכים מהבטן לגב הוא 5 חודשים.

למעלה