התפתחות מוטורית

שכיבה על הבטן ועוד כמה עניינים

ביתי בת 4 וחצי חודשים. תינוקת מקסימה חייכנית ומתוקה. היא לא מתה על שכיבה על הבטן אבל לאחר שעבדנו איתה זה השתפר. משך השהייה התארך אבל איכות השכיבה נראית לי בעייתית. היא שוכבת על הבטן אך הידיים שלה ממש בצדדים מה שגורם לה לא להצליח להתרומם גבוהה. כשאנחנו מקרבים לה את הידיים היא נשארת ככה שנייה ואז שוב הידיים או נופלות או הולכות לצדדים. בשכיבה על הגב היא לא מרימה את האגן לכיוון למעלה (הרגליים קצת עולות), מושיטה ידיים לחפצים אבל נראה שקשה לה להניף את היד, אינה מתהפכת עדיין וכששוכבת על הגב אינה מתגלגלת לצדדים. אני כל היום איתה על שמיכת פעילות אבל נראה לי שיש בעיה??? מרפאה בעיסוק ראתה אותה ואמרה שזה עדיין בגדר הנורמה, האמנם? האם יש מה לדאוג? אני חוששת שמא תהייה לה בעיה בהתפתחות... היא ממלמלת, צוחקת, מכניסה ידיים וחפצים לפה ומתנהגת מקסים. יכול להיות שיש לה חולשה בשרירים? למי כדאי לפנות? ומה אפשר לעשות? תודה...

מתאורך, לא נראה שיש לה בעיה

העבירי אותה לאט מהגב ומהבטן לצד הלוך ושוב כדי לאפשר לכתף והשכמה לשקוע, לאחר מכן השכיבי אותה על הצד, שכבי מולה על הצד ודברי איתה, מנסיוני זה יכול לעזור לה לשהות זמן ארוך יותר. פעולה זו מקלה על הידיים להגיע לאמצע, משפרת את ההשענות על המרפקים ועוזרת להושטת הידיים. תרגיל נוסף: משכיבה על הגב, לקרב את הרגליים לכיוון הראש, לאחר מכן להחזיק עם ידיה את רגליה ולגלגל מצד לצד. הגיל הממוצע בו מתהפכים מהבטן לגב הוא 5 חודשים. הרמת הרגליים, היא חלק מההתפתחות בשלב זה. מתאורך, אין שום סימנים לחולשת שרירים. כל מה שתארת כולל הקשיים נחשב לתקין בגיל זה.

ליהודה - תודה רבה על התשובה המפורטת

הרגעת אותי. עלו והצליחו עם הפורום החשוב הזה. כל הכבוד!!!

סילי מי

New member
שלום יהודה/ענת - בן 3 חודשים ושבוע

התהפך כמה פעמים מהבטן לגב, כאשר הנחתי אותו עם הישענות על הזרועות. אבל, יש פעמים שאני מניחה אותו בצורה הזו, והוא מתחיל את הסיבוב עם חלק הגוף העליון ואז 'נתקע' כי לא מצליח לקחת תנופה עם חלק הגוף התחתון. בתנוחה הזו- הוא נשען לגמרי על היד התחתונה כשהיא ישרה מתחתיו. אחרי כמה שניות נראה כאילו זה עוצר לו את הדם ואני הופכת אותו. האםיכול להיגרם כתוצאה מכך נזק?

אין בעיה לתינוק לשכב במנח זה

אנחנו מניחים שמה שאנחנו מרגישים בתנוחה זו גם התינוק מרגיש, זה לא נכון, המשקל של התינוק קל מאוד ועצמותיו רכות מאוד, תינוקות רבים יכולים להרדם כשידם מתחת לגופם בלי שזה יפריע להם או יעצור את דמם (למרות שצבע היד משתנה) . חשוב לאפשר לו להוציא את היד לבד, ההתמודדות וההצלחה ישפרו את יכולת השכיבה וההתהפכות.

סילי מי

New member
תודה על התשובה, ושאלת המשך-

אז כמה זמן אפשר להשאיר אותו בתנוחה הזו בהנחה שהוא לא משנה אותה, וצבע היד משתנה...? אני מבינה שהוא צריך להתמודד, אבל מפחדת לגרום נזק..

הליכה על קצות אצבעות

לא נשמע לי כבעיה. אולי כשהוא ממהר הוא מטה יותר את משקל גופו קדימה או שהוא עושה זאת כשהוא רוצה להיות גבוה יותר. או כשיש משטח שפחות נעים לדרוך עליו בשורה התחתונה : אם זה רק מידי פעם זה לא מדאיג. בנוגע לצעקות אני מסכימה עם מה שכתבה מיכל . לילד בגיל זה יש המון רגשות שהוא עדיין לא יודע להביע במילים ולכן הוא יכול לשחק עם הקול שלו. הכי חשוב שתמשיכי להראות שאת לא נבהלת מצעקות ותמלילי לו את מה שקורה.

נאוה שפ

New member
הליכה על קצות האצבעות

גם הבת שלי היתה הולכת מידי פעם (אבל די הרבה) על קצות האצבעות בתחילת ההליכה. אני לקחתי אותה לאורטופד כדי לוודא שהגיד שלה לא מקוצר. הוא אכן בדק ואמר שהגיד לא מקוצר וזה עניין התנהגותי. היא ממהרת לכל מקום, ולאט לאט המוח שלה ילמד שזו בעצם הליכה יותר מאומצת ואז היא תרגע. אם זה לא עובר עד גיל שנתיים אז צריך פיזיותרפיה אפילו אם הגיד לא מקוצר כדי שזה לא יהפוך להרגל. והוא גם אמר לי להרגיע את כל הדודות והסבתות שמתלהבות מזה איזה שיווי משקל יש לה ואיך היא הולכת יפה כמו בלרינה, פשוט להתעלם מזה לגמרי! ואני מוכרחה להודות שזה באמת עבר טפו טפו טפו

למעלה