התקדמות בעריכת פטנטים

התקדמות בעריכת פטנטים

שלום לכולם, סיימתי לא מזמן דוקטורט בכימיה באוניברסיטת ת"א. אני מאד טובה ויש לי נסיון בכתיבה, ניסוח, באנגלית ועברית, והייתי רוצה לעסוק בעריכת פטנטים. הבנתי שיש קורס עריכת פטנטים מטעם אוניברסיטת בר-אילן. השאלה שלי, האם אחרי הקורס הזה אני מקבלת תעודת עורך פטנים מוסמך/מורשה ואני יכולה לעסוק במקצוע|? במידה והתשובה היא "לא", מה הפרוצדורה כדי להכנס לתחום? תודה רבה!!

התשובה היא לא.

שלום פטריה אחרי הגשם, הקורס אינו הכרחי, אין חובה לבצע קורס שכזה וממילא לא הקורס הוא שמוביל לרישומך בפנקס עורכי הפטנטים. על מנת להפוך לעורכת פטנטים עליך לעבור התמחות בת שנתיים תחת עורך פטנטים המוסמך לאמן ולאחר מכן לעבור בחינות בכתב ובע"פ ברשות הפטנטים. בהצלחה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

תודה על התשובה ועוד שאלה בעקבות זאת

אכן, ביררתי לגביי הקורס ונאמר לי שאחריו יש לעבור התמחות של שנתיים ובחינות של רשות הפטנטים הישראלית. השאלה האם אוכל להתקבל לאיזשהו משרד לצורך התמחות אם לא עברתי את הקורס? אין קריטריונים מסויימים ע"מ להתקבל להתמחות? לפי מה שהבנתי קודם עוברים את הקורס ורק אחריו אפשר לעשות התמחות...

ממש אין הכרח בקורס

איני מכיר משרד עורכי פטנטים ישראלי שמתנה את הקבלה לשורותיו בקורס כזה או אחר. באופן מסורתי למידת מקצוע עריכת הפטנטים נעשית on the job, רק ממש לאחרונה התחילו להעביר קורסים מסוג זה. לכל משרד עורכי פטנטים יש את הקריטריונים שלו ואת הדרישות שלו ממתמחי עורכי הפטנטים. אני ממליץ לשוטט באתרי משרדי עורכי פטנטים באינטרנט, לאתר את המשרדים שעוסקים רבות בתחומים שבהם את מתעניינת (אני מניח שכימיה) ולשלוח קורות חיים. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

שאלה נוספת

ניסיתי לחפש התמחות ללא קשר לקורס. הבעיה היא שלא מחפשים מתמחים בכלל עכשיו ואני מתלבטת אם להרשם לקורס כי אף אחד לאמבטיח לי שאחרי הקורס אני אוכל למצוא התמחות. השאלה שלי היא לגביי המצב באופן כללי בשוק בהקשר של מתמחים בעריכת פטנטים. כרגע, לא מחפשים מתמחים ואני מניחה שזה בגלל המצב במשק. השאלה היא האם במצב "נורמלי", בשנים האחרונות למשל, אמורה להיות בעיה במציאת משרד להתמחות? האם קל למצוא התמחות? חבל לי להשקיע זמן וכסף בקורס של שנה כשבסופו של דבר לא אוכל למצוא התמחות... תודה מראש על התשובה.

למעלה