"התקווה האחרונה לשמנים:

gal33

New member
"התקווה האחרונה לשמנים:

דיאטות כסאח בפיקוח רפואי". היום במוסף נשים במעריב. גל
.

שלגיה**

New member
קראתי ובעצם...

הכותרת לא היתה צריכה להיות דיאטות כסאח ,אלא השימוש בכדורי הרזיה בדיאטות. הבנתי שנעשה שם שימוש בקסניקל וברדוקטיל כאשר השימוש בהם צריך להיות במקביל לארוחות מאוזנות בעלות על אבות המזון ! אני ממליצה שבתי החולים בכלל וקופות החולים בפרט יקיימו תכניות מסודרת כולל קבוצות תמיכה ושילוב של טיפולים נפשיים באנשים עם נטייה להשמנה מהילדות ועד גיל המהווה סיכון לפתח מחלות לב,יל"ד,סוכרת וכיוב´ ובכלל. אבל את קופות החולים מעניין כסף ! וכמה שפחות לממן את מבוטחי הקופה ! ובבתי החולים יש מעט מקומות של רופאים שלמדו בחו"ל כמו בכתבה..והביאו תוצאות מחקר לארץ או שיש רופאים שיוזמים נסיון לטיפול חדש בשמנים במסגרת מחקר שיקדם גם אותם... בקיצור המצב קשה בארץ,ואנו רחוקים מלהתקדם בטיפול ממוקד ויסודי בבעיית ההשמנה ולכן....יש הרבה מאד אנשים שמגיעים לניתוחים שהם הפתרון/ההזדמנות האחרונה הקיצונית לשפר את איכות חייהם ולשם הם (אנחנו) מגיעים עם עודף משקל גבוה.... ולא טיפלו בבעיה בצורה טובה וממוקדת יותר כשהיינו ילדים (יש כאלה שזה היה עוזר יש כאלה שלא..),חשוב לציין ואני לא מאשימה את ההורים שלנו או את קופות החולים מאז,כי אז לא היתה המודעות שיש היום לתזונה,למזון מיוחד ובכלל.. כשיהיו לי ילדים יום אחד..אני אדאג לטפל בבעית ההשמנה עוד כשהם קטנים (במידה ותהיה),כי היום עם המודעות שלי לתזונה בריאה אני אדע לתת להם את מה שהוריי לא יכלו או ידעו לתת לי.

gal33

New member
ביקרתי יותר מדי חברות בבתי חולים

לאחר שהשתמשו בכדורי הרזיה למיניהן. מסכימה עם כל מילה שאמרת לגבי תוכנית מערכתית מגיל אפס. אך סיבת הכסף זו גם הסיבה שקופות החולים לא מסבסדות קבוצות תמיכה למקוצרים. לגבי ילדים, מקווה שלא אדפוק אותם לצד השני. כיום, אין לי יכולת לחשוב מה יהיה שם. מקווה מאוד שאצלי בבית תוכל להיות עוגה בתנור והיא לא תהיה issue מיוחד.

שלגיה**

New member
באמת חשבתי אח"כ על עניין הילדים

וחשבתי שאני גם לא רוצה שתהיה להם אמא מתוסבכת מבחינה תזונתית שתגיד להם שעדיף קמח מלא על פני קמח לבן...ממש לא רוצה להיות כזו קיצונית אבל זה מתחיל עם מה שאני מכניסה למקרר ומה שאני לא מכניסה או מכניסה במידה. הייתי רוצה שתהיה לי התמודדות נורמלי של הורה עם ילדו ,של איך להגביל את כמות הממתקים או /ו שלא יבואו על חשבון ארוחה. אבל להורים מבינינו בפורום בטוח יש משהו מהניסיון לומר כאן.

RomiVais

New member
לגבי ילדים...

אני חושבת שצריך להתייעץ עם הורים ש"עברו את זה" כי מאוד קל לטעות עם החינוך של הילדים. אני תמיד זוכרת מקרה של חברה לעבודה של אמא שלי שלא רצתה שהילדים שלה יאכלו ממתקים. היא היתה נותנת להם כל מני ממתקים טבעיים ו"בריאים" כאלה, אבל!!!! כשהילדים היו רחוק מהעין של האמא הם היו זוללים כמו "חיות" פשוט מתנפלים על האוכל, עד כדי כך שיכלו לחסל קופסא של ממרח שוקולד עם כפית. מוגזם ביותר!!! בכל מקרה, צריך למצוא את דרך המלך לגבי חינוך ילדים בענייני אוכל וכמובן שאפשר ללמוד מהורים מנוסים יותר. כי כמובן שהרגלים שניתנים מגיל 0 ממשיכים איתנו לכל החיים...

קרן_ס

New member
חסכים בילדות מאוד משפיעים

בגיל מאוחר. אני יכולה לראות אצל בן זוגי שגדל ללא ממתקים וללא שתיה מתוקה בבית, כשהוא היה מגיע לבית הורי (בצעירותינו) הוא פשוט היה מתחבר לבקבוק קולה עם אינפוזיה
ושותה רק מתוק כל השבת (למלא מאגרים שחסרים), ומצד שני הוא היה דוחף לעצמו כל מיני חטיפי שוקולד, ופלים וגלידות
. למזלי היום הוא כבר נרגע, הוא מבין את ההשלכות.

ronnymp

New member
יש לי , יש לי , יש לי .... ../images/Emo85.gif

יש לי גם כן מעט מה לומר על ילדים ...... בתור אבא שמן - לילד שמן . כן -
- אני לא יודע אם זה גנטי ואני לא יודע אם זה הרגלים שנרכשו בבית ואני לא יודע אם זה "סתם" - "צרוף מיקרים" הבן שלי שמן - אבל ממש שמן בן 12 הוא כבר מתבייש להישקל - אז אין לי מושג כמה הוא שוקל אבל הוא שמן לכל הדיעות והוא לא בוחל בשום ממתק או משקה ממותק והכל בכמויות - בבולמיה . הייתי בסרט ההוא - בתור שחקן ראשי - ולכן אני מבין את זה אבל ממש לא מצליח לעשות כלום כנגד זה כיום מנסים שלא לאפות בבית , ולא לקנות דברים "אסורים" למיניהם אז הוא קונה אותם בחוץ ביקשנו מהמכולת השכונתית - שלא לאפשר לו קניה בהקפה אז הוא משתמש בכספו - והוא יותר מתוסכל מזה ניסינו לקצץ ולהגביל את כספו - אז זה יצר יותר חיכוכים אז בקטע הזה - אנחנו ממש מתוסכלים אובדי עיצות . רוני

gal33

New member
רוני, אין לי פתרונים, אבל זה בטוח

שילוב של השניים. גם גנטיקה וגם הרגלים שנרכשים מבית. גנטיקה - עובדה שאנו 3 אחיות. 2 שמנות, 1 רזה. וגם הורים 1 רזה, 1 שמן. רואים תבנית כזו בהרבה משפחות. סביבה (הרגלים נרכשים מבית) - לקח לי שנים להבין כמה מעוות זה היה מצד הורי לשבת ולבלוס מולי את כל הדברים האלו, לנשנש ללא הכרה כל היום כל מיני שטויות (רק החצי השמן), אבל כל פעם שאני הסתכלתי על זה, "לך אסור, את שמנה". מצד אחד למדו אותי לאכול כל היום בכל מצב והרבה שטויות, ומצד שני שלי אסור?! דבר ידוע הוא, שילדים מחקים אותנו. הם המראה שלנו. לא ניתן לדרוש מהם משהו שאנו לא עומדים בו.

מירי,

New member
אבל האם הגבלה עוזרת???

אני זוכרת את כל ההגבלות האלה בתור ילדה , אני אפילו זוכרת איך ביקשתי אותם מאמא שלי - אבל כשהם ניכנסו לתוקף זה היה נורא! אני לא יודעת אם סיפרתי כאן , אמא שלי גרה בקומה חמישית , ואחרי 5 המבורגרים שאכלתי בתור ילדה היה היא אמרה לי לא לאכול כי כבר אכלתי (כן 5 זה לא הגזמה) אז פתחתי את החלון וצעקתי "את מרעיבה אותי!" ככה שכל האזור שמע... וזה היה קורה כל פעם שהיא ניסתה לעזור לי לעשת דיאטה!!! גם לנו כמבוגרים קשה לעשות דיאטה ולהגביל את עצמנו - ולראיה נזקקנו לאיזמל המנתחים, אז ילד ואפילו בגיל 15.... אני לא יודעת כמה דוגמא אישית עוזרת , אמא שלי אישה רזה וממש לא אוהבת שוקולדים ודומיהם... אחי עכשיו משמין אבל בתור ילד היה רזה , אבא שלי מספרים היה עם כרס שעלתה וירדה די בקלות - ורק אני........

מירי מזל שלא גרת בקומה 14 ../images/Emo3.gif

ואיך היום את מסתדרת ללא המבורגרים? לא ניסית אף פעם ? לנו יש ילדה יפהפיה בת 4 וחצי שנותר לי רק לקוות ולהתפלל שלא תסבול מהבעייה.

lir42

New member
ענקון חמודון

מה שלומך? איך אתה מרגיש? שלך לירי

lir42

New member
רוני מנסיון שלי להגביל את הילד

באכילת ממתקים בחוץ ככול שהורי אסרו עלי יותר ככה הלכה תחושת התיסכול שלי ואכילה מרובה של ממתקים. אם תשב עם הילד תסביר לו על עצמך תגיעו לנקודה שככל אחד מבין את השני וששניכם יחדיו תגבילו את האוכל כך יהיה טוב יותר ובריא יותר לשניכם לפחות כך עבד אצלי בהצלחה לירי

ronnymp

New member
את צוחקת ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

מה לא ניסינו ? הוא רואה כל יום את אבא שלו - עם כל הבלגנים שעבר ומקבל שטיפת מוח - מאמא שלו - שהיא אחות במיקצועה כל דיבור על העיניין - מעלה לו את הסעיף - והא מתעצבן ללכת לדיאטנית - הוא לא מוכן גם לא לשום קבוצת תמיכה גם לא לעלות בכלל על המישקל ואכן ליר , כפי שתארת - ככל שמנסים רק לגעת בנושא הזה איתו כל עולה התיסכול שלו - והוא טורף יותר - ולו רק כדי להרגיז סתם ככה כדי להמחיש לכם דוגמאות : שלשום הייתי איתו בסידורים - והוא אכל מנת שוארמה הגענו הביתה , וכעבור 10 דקות ראיתי אותו עם אחלה ארוחת ערב מפוצצת בצלחת או קימה מארוחת צהריים מלאה וכפולה (2 מנות) ושניה אח,כ הוא במקרר "רק" עם מעדן , ואח"כ עוד אחד להזכירכם - בן 12 בלבד . רוני

lir42

New member
רוני יקר

אני לא צוחקת!! אמרתי שזה מנסיוני ממה שאני עברתי ואיך שאני עברתי. יכול להיות שגם הבדלי הגיל שונים. הכל בסדר איתך חוץ מזה? דרך אגב- אם תלחצו עליו הוא יאכל יותר. שלך לירי

מירי,

New member
מקווה שלא תיפגעי ממני...

זו באמת לא תהיה הכוונה- אבל אם זה היצליח להורייך כל כך איתך איך זה שהיגעת לניתוח??? אני חושבת שאף אחד מאיתנו (פרט לאלה שיש להם בעיה פיזית) הוריו לא ממש היצליחו ללמד אותו להתמודד עם הנושא הזה... במקרה הטוב היצליחו לעזור לנו כילדים להיות במשקל תקין... (וזה לא אומר שההורים שלנו היו לא בסדר!!!)

lir42

New member
מירי יקרה

לא ניפגעתי או משהו דומה. אם שמת לב כתבתי לרוני על הבדלי הגיל אני בת 24 וברור שלפני 12 שנה שום דבר לא עזר להורי. הגעתי לניתוח 4 ימים אחרי שחגגתי 24 עם משקל של 115 קילו. אני אמורה לשקול 48 קילו כלומר יש משקל עודף של67 קילו בערך בואי נאמר "שההסכם" עם משפחתי היה כמה חודשים לפני הניתוח וכלל לא חשבתי על ניתוח אבל עובדה שלא עליתי במשקל ומעט ירדתי לפני שבכלל ביררתי על ניתוח (שקלתי מעל 120 קילו).וגובהי הוא 1.50 לכן כתבתי לרוני - הבדלי הגיל. "ממה שאני עברתי ואיך שאני עברתי. יכול להיות שגם הבדלי הגיל שונים." העתקתי במדויק מה שכתבתי לרוני. אז.... בכל זאת יש שוני. מקוה שעניתי על תמיהתך.... שלך לירי.

הדרומי*

New member
רוני בוא נעשה החלפות

כך שני אנורקטיות יענו כאלו שלו אוכלות כלום ראיתה את התמונה ותן את הבן שלך בתמורה זה גם היה חסכון וגם לא תצתרך לבשל כלום נו איש מה דעתך לזה?
בתמורת
זו רק
בלבד
ממני
הדרומי
.

היי רוני

תעשה כל מאמץ אפשרי כדי לעצור את כדור השלג הזה כמה שיותר מוקדם. הילדים בגיל הזה מאד אכזרים ויכול להיווצר מצב שבו הוא יהפוך למטרה ללעג ולבוז מהחברים בבית הספר ואז נוצר מצב שבו את הפורקן הוא ימצא באוכל והבעייה רק תלך ותחריף. נסה להסביר לו מנסיונך מה מצפה לו. צא איתו לפעילות ספורטיבית ותקפידו לתת לו את ההרגשה שהןא הילד הטוב והמיוחד ביותר בעולם. רק מעמדה של ביטחון והכרה ביכולת שלו יבוא השינוי וההצלחה. לדעתי לפעמים אף רצוי להכנס לעימותים על רקע זה ולהגביל את השימוש בכספו לקניית משחק ,בגד מיוחד קולנוע יציאה עים חברים וכו. מחזיק לך ולו אצבעות ענקון

למעלה