התקן או גלולות?

• פותח הנושא u z a
  • פורסם בתאריך

u z a

New member
התקן או גלולות?

הגעתי לרופא אתמול, 6 שבועות לאחר הלידה, בידיעה ברורה שממנו אני יוצאת עם התקן. איכשהו הוא שכנע אותי לחשוב אם כדאי לי התקן או גלולות מיוחדות להנקה (פמולן). לטענתו, כיום מעדיפים להשתמש בהתקן רק אחרי הילד השני, כי הוא עלול לגרום לזיהומים ואפילו לבעיות עתידיות בכניסה להריון... מעולם לא שמעתי על הסיבוך הזה (רק על סיבוך של הריון עם ההתקן), והרופא שלי הוא בד"כ הכי רגוע ושאנן שיכול להיות... הבעיה שלי עם גלולות היא, שלדעתי הן שיבשו לי לגמרי את המחזור. לאחר שהפסקתי לקחת גלולות (רגילות), המחזורים שלי היו עם אורכים מטורפים (חודשיים) ולא סדירים, ואני חוששת להכניס לגוף שוב הורמונים. מה דעתכן?

ענתש

New member
התשובה שלי: לא פמולן.

אחרי שהגעתי למיון עם הריון מחוץ לרחם גיליתי ש-20% מהנשים בערך מבייצות עם פמולן. מי שמבייצת יש לה סיכוי להכנס להריון מחוץ לרחם כי הפמולן מפריע להשתרשות הביצית ברחם ולכן גורם לה "לחפש" מקום השתרשות אחר שזה יכול להיות החצוצרה. אני אישית אשים בפעם הבאה רק התקן כי גם אסור לי יותר הורמונים (התגלתה נשאות לגן של סרטן השד במשפחה שלי... אחרי שכבר תקופה ארוכה אני יודעת שיש סרטן תורשתי אצלינו במשפחה. אבל עכשיו גם מצאו את הגן
). גם להתקן יש את הבעיות שלו... אבל זו תהיה הבחירה שלי.

טיפוטף

New member
לי היה התקן שנתיים וחצי

ביןההריוןה שני לשלישי. הוצאי כי רציתי להיכנס להריון אבל בין כה וכה זה ההי בלתי נסבל לקראת הסוף - חיכיתי כבר שיעברו עוד כמה חודשים וארצה להיכנס להריון, כי הדימומים היו חזקים וכואבים בטירוף, זה כאילו שהכל שוקע על ההתקן ומתחיל לצאת לאט מידי ונורא כואב בימים הראשונים. התקן גם מגביר את הדימומים ואני נהייתי ממש אנמית - עם המוגלובין פחות מ- 10 והייתי צריכה לבסוף לקחת ברזל תקופה ארוכה לפני הריון נוסף. זה לא היה התקן מירנה אלא רגיל.

sipi1

New member
גם לי יש נסיון גרוע עם התקנים

עם התקן רגיל - היו לי דימומים ארוכים וכואבים מאד. מירנה - בכלל עשה לי בלגן : חצי שנה של טיפטופים לא צפויים (מי ששומרת נידה יודעת שזה מעלה את היעילות שלו ל-100%
), אח"כ שנה ומשהו לא היה בכלל מחזור - וכמות בדיקות ההריון שקניתי אז מרוב לחץ היתה עצומה, ולבסוף חזרו הדימומים, בלי שום סדירות, וזה שבר אותי סופית. גלולות עושות לי צרות אחרות (פעמיים ניסיתי, ופעמיים הסתבכתי עם תופעות לוואי לא נעימות), והפעם שמעתי על שתי אפשרויות : יש התקן מיוחד, בלי הורמונים, שנראה כמו שרשרת ו"נעוץ" בשריר הרחם. אומרים שהוא גורם הרבה פחות אי נוחות מהתקן רגיל. (בגלל מבנה הרחם שלי לא יכולתי לנסות אותו, אבל הוא נחשב יעיל ונוח). הרופא שיכנע אותי לנסות דווקא משהו מאד מיושן - דיאפרגמה - ולמרבה הפלא זה פתרון טוב עבורי. זול, נוח, בלי תופעות לוואי, ואם משהו לא נראה לי - אפשר להפסיק מיד את השימוש, בלי פרוצדורות רפואיות ובלי השפעה מתמשכת.

טיפוטף

New member
אנחנו סומכים על המזל

ימים בטוחים בלי כלום וקונדומים בימים שאינם בטוחים. בינתיים זה בסדר. אבל צריך להביא בחשבון שהמחזור אצלי מסודר - עם סטייה של יומיים שלושה לכל היותר, ושממילא אני רוצה עוד הריון בעוד כמה שנים, כך שהכי גרוע...

ליילה

New member
פה בארה"ב הדיאפרגמה היא מאוד

נפוצה. רופאים כאן לא ממהרים, ובדרך כלל גם לא נותנים בכלל גלולות לנשים מעשנות, כי זה מאוד מסוכן, ועל התקן האמת לא ממש שמעתי פה. כאן, המון בנות משתמשות בדיאפרגמה, והאמת זו אחלה שיטה. אני שונאת גלולות, כי תופעות הלוואי שהן עשו לי היו איומות, והתקן מפחיד אותי, כך שאנחנו בשיטת הזהירות - עבד שנתיים עד ההריון,ומקווים שיעבוד גם עכשיו. מקסימום תהיה לאהד אחות מוקדם מהמתוכנן....

מהם הסימנים של הריון מחוץ לרחם

סתם סקרנות, מהם סימנים להריון כזה? כאבים? ושאלה למי שיודעת, אשה מניקה ללא מחזור, איך היא יודעת אם היא מבייצת או לא?

new mermaid

New member
את מתכוונת ביוץ בפעם הראשונה?

לא יודעים. יש הרבה תוצרים מתוקים לאי הידיעה הזו
בהמשך, אם אין מחזור - אין ביוץ, אז זו הפתעה רק פעם אחת (הביוץ שלפני המחזור הראשון)

זהו, שלא לזה אני מתכוונת

אם אין מחזור כמה חודשים אחרי לידה (עם הנקה) ואין הריון זה אומר שאין ביוץ??

שיפסלה

New member
קשה לי לייעץ לך

כי כל גוף מגיב אחרת אני הפסקתי עם הגלולות כשלא רציתי להכניס יותר הורמונים לגוף. לי היה התקן (רגיל) בין ההריון ה-3 ל-4. לא היו לי בעיות מיוחדות: לא דימום מוגבר, לא כאבים מוגברים ולא הרגשתי אותו בכלל. הטראומה היחידה שיש לי מההתקן היה היום בו שמו אותו. כ"כ כאב לי כששמו אותו, שלא יכולתי אפילו לשבת. שהלכתי לישון מיד אחרי הביקור אצל הרופא וקמתי בבוקר למחרת כמו חדשה. הבעיה היחידה ששמעתי עליה היא סיבוך של הריון עם התקן. יכול להיות שישנה גם בעיית זיהומים ובעיות כניסה להריון אם ההתקן לא "יושב" טוב, אבל בטח זה קורה באחוזי סבירות נמוכים. את רק צריכה ליפול בצד האחוזים של אלה שזה לא קורה להן. מצאתי לך כאן קישור שאולי יתן לך מענה. תחפשי באמצע העמוד את הכותרת "התאמת אמצעי מניעה לאחר הלידה"

new mermaid

New member
באמת מעניין, אבל קצת מלחיץ...

מקרה קלאסי של ignorance is bliss... באתי לביקורת אחרי 6 שבועות, שאלתי מה מומלץ למעט גלולות, תוך פחות מ-10 דק' הייתי בחוץ: פלוס התקן מינוס 450 ש"ח. אין לי אפילו מושג אם זה מירנה או לא, אני מקווה שלא כי נמנעתי מהגלולות בגלל ההורמונים. בקישור כתוב שעדיף לחכות מחזור אחד, ולשלול פוליפ ברחם וכדומה. הרופא שלי רק עשה לי US לראות שההתקן במקום וביקש ממני לחזור עוד 3 חודשים לUS נוסף, לראות שלא זז. אתן חושבות שאני צריכה לדאוג? מהצד החיובי, ממש לא כאב לי (למרות שכתוב) וזה היה זריז ועדין. היו לי שרידי דימום עדין מס' ימים וזהו. לא מרגישה אותו בכלל. דווקא הרגשה משחררת, שלא צריך לדאוג או לזכור או להפסיק ברגע הקריטי, וזה כידוע תורם

זה התקן רגיל (לפי המחיר)

ומותר להכניס 6 שבועות אחרי הלידה, בהנחה שהתנזרת בתקופה זו. כך עשיתי אני. זו פעם שניה שאני עם התקן (נטול הורמונים) ו
זה נח לי, טוב לנו, ממילא אין לי דימומים, כך שזה לא מגביר שום דבר. הרעיון הוא: להתאים לכל אחת את מה שמתאים לה. הבעיה היחידה שלי היא דווקא מצפונית: ההתקן לא מונע ביוץ, רק השתרשות.

yaelia

New member
הגוף מתנהג אחרת אחרי הריון

כך שלא מחויב המציאות שגלולות יבלגנו לך את המחזורים שוב. אני דווקא שמעתי כן שהתקן עלול לגרום לבעיות להרות למי שהיו לה כבר בעיות כאלה, לכן למשל הרופאה שלי לא המליצה לי להשתמש בהתקן אחרי תינוק ראשון. מצד שני, גלולות בהחלט עלולות להחמיר מצבים של דיכאון ואף ליצור כאלה (כך שאצלי גם זה לא אופציה). אנחנו עושים עם קונדומים, אפילו שכנענו את עצמנו שזה לא כל כך נורא. האמת היא שזה באמת לא כל כך נורא בכלל.

אלינה12

New member
אני אישית מעדיפה התקן

אני שמעתי רק שלא כדאי לשים התקן לאלה שלא ילדו בכלל. אחרי לידה ראשונה שמתי התקן והייתי איתו 6 שנים. מייד אחרי שהוצאתי אותו, נכנסתי להריון. אני חושבת שהכל תלוי בכל אישה וגוף שלה. התקן מאריך מחזור (הדימום יותר חזק ולא מומלץ לאלה שיש להם המוגלובין נמוך), אבל זה לא הפריע לי, יותר הפריע לי שאני הייתי שוכחת לקחת גלולות, אני לא בנויה לזה. עם התקן היה די נוח. בשבוע הבאה יש לי תור לרופא ואני מתכוונת לשים שוב התקן עד לפעם הבאה שאני ארצה להיכנס להריון.

עוד אופציה- זריקה

יש זריקה שניתן לקבל אותה שנקראת דפו פרו-ורה ומותרת לשימוש בזמן הנקה מקבלים אותה אחת לחודש או ל- 3 חודשים (לא זוכרת) כואב טיפה ועובר בהצלחה

dorlim

New member
זה תלוי בך...

אישית לא היתי מנסה התקן כיוון שאני מכירה 2 נשים שנכנסו להריון עם התקן מה שאומר הריון מחוץ לרחם (לאחת היה צריך לכרות חצוצרה כתוצאה מכך
) ואני עברתי מגלולות הנקה לגלולות רגילות (לא בשבילי העניין של לקחת בשעה מדויקת
)

אני אישית מעדיפה גלולות

האופציה של התקן לא באה בחשבון אפילו. אני מכירה מישהי שנכנסה פעמיים
להריון עם התקן. אני מכירה מישהי שהילד הרביעי שלה הוא תוצאה של העובדה שהרופא הוציא לה את ההתקן לכמה ימים (לא זוכרת מאיזו סיבה) ואמר לה שהיא בטוחה ולא תיכנס להריון. הילד בן ארבע.

למעלה