התקן או גלולות?

• פותח הנושא u z a
  • פורסם בתאריך

עינבלית

New member
את צודקת עם תחושת הבטן שלך!

להכניס לגוף הורמונים... אז מה הפיתרון? קונדום. המצאה גאונית, פשוטה, זולה ולא דוחפת הורמונים לגוף.

עינבלית

New member
ושכחתי להגיד שדווקא נחמד

שהאחריות לפחות על המניעה עוברת לבן זוג. את הלא אחראית על ההנקה, הטיפול בילוד ועוד ועוד!

hagit2000

New member
אני גם בעד הקונדום

זה מה שעשינו גם אחרי ההריון הקודם (עד ההריון הזה). התקן אני לא מוכנה בשום פנים באופן - מכירה כמה סיפורים לא נעימים. גלולות - הפסקתי כשהתחתנתי ויותר אני לא מתכוונת לבלוע.

lulyK

New member
גם אצלנו.

ובגלל שקבלתי אחרי 12 שבועות, והמחזור מאד סדיר - אני גם יודעת מתי צריך קונדום ומתי אפשר בלי

1במיה

New member
לי יש התקן

אני בחורה טיפל'ה לא אחראית ששוכחת לקחת גלולה בערך כל יומים ולכן שמתי התקן. אחרי הלידה (השניה במספר) אני רציתי לעשות זריקה שהיא מאין גלולה שמקבלים כל 3 חודשים אבל הרופא שלי שיכנע אותי להשים התקן ואני ממש מרוצה. אמא שלי ילדה 5 ילדים והיה לה התקן כבר אחרי הלידה הראשונה. אני מכירה עוד כמה דוגמאות לכאלה ששמו התקן ואח"כ ילדו בהצלחה. אבל אני מכירה בחורה אחת שבגלל ההתקן (כך הרופא שלה טען) התקשתה להיכנס להריון שני ולקח לה ממש זמן עד שהצליחה (אחרי הזרעה מלאכותית)

2 1 2

New member
אבל התקן שמים רק לאחר קבלת מחזור

ומה עד אז? צריך לשמור ולהישמר לא? אני כרגע עם הגלולות ומיד עם קבלת המחזור אשים התקן. גם אני עם התקן מהלידה הראשונה וכיום עם 3 ילדים

1במיה

New member
מה פתאום. לי שמו את ההתקן חודשים

אחרי הלידה עוד לפני שקיבלתי מחזור. הרופא שלי הסביר לי שכל האיזור עוד רפוי/משוחרר (לא זוכרת באיזו מילה הוא השתמש) ולכן אחרי לידה זה אפשרי להשים התקן בלי לחכות למחזור.

tami_c

New member
לי שמו התקן 6 שבועות אחרי הלידה

( עדיין לא קיבלתי מחזור! ) ואני מאוד מרוצה. הייתי עם התקן בין הראשונה לשניה ובין השניה לשלישי .. בלי שום בעיות ובלי סיבוכים.

nulla

New member
יש שיטה טבעית למניעת הריון

או לכניסה להריון - תלוי מה רוצים. כמה ימים להפני הביוץ יש מין הפרשה שכזאת מהוגינה שניתן לזהות די בקלות. ההפרשה הזאת היא זאת שמאשפרת לזרע לשרוד ברחם עד לביוץ, אם לומדים לזהות אותה בעצם יודעים מתי הם הימים הפוריים. ומכאן - אם לא רוצים הריון בימים האלה נזהרים בשיטות אחרות ואם רוצים הריון - נו אתן בטח כבר מבינות. ניתן להשלים את השיטה באמצעות מעקב אחרי חום השחר כדי לדעת מתי היה הביוץ. באופן כללי: בחלק הראשון של המחזור החודשי ההפרשות משתנות מכמות קטנה של הפרשה דביקה וסמיכה לכמות רבה של הפרשה דלילה יותר מימית וחלקה. אם תופסים את ההפרשה ביו האצבעות היא יכולה להמתח עד לפחות 7 ס"מ. אנחנו השתמשנו בשיטה הזאת בכדי להכנס להריון ובכוונתי להשתמש בה בתור אמצעי מניעה עד ההריון הבא. היא דורשת לימוד עצמי, ואני לא בטוחה שהפרטים שנתתי כאן ממש מספיקים - אבל זה העיקרון. ולשאלתך - לא התקן ולא גלולות

lulyK

New member
זה גם מה שאני עושה,

אבל בלי מחזור, זה נראה לי ממש תיק פלילי

ofik

New member
התקן לטוב ולרע

אני הייתי עם התקן אחרי כל אחד משלושת הילדים, בדיוק 6 שבועות אחרי כל לידה ולפני שקיבלתי פעם ראשונה ועד שהוצאתי כי רציתי את הילד הבא. בלי דימומים, סיבוכים דלקות וכו. אבל אחרי השלישי (5 שנים אחרי) הצלחתי גם להכנס להריון עם ההתקן, למרות שהבנתי מהרופא שההתקנים החדשים יותר אמינים. עופיק

digabu

New member
מישהי שמעה או נסתה את המדבקה?

אם כבר מדברים על הנושא הזה? כי חמותי סיפרה שלפי הטלביזיה היו הרבה פאשלות מתוקות לאללה, כמו שהיא הגדירה, עם זה? אני רוצה נורא לנסות את המדבקה, כי אני נוראית בלזכור לקחת גלולות והתקן נורא מפחיד אותי. אז אם אתן יודעות או שמעתן, אשמח לשמוע..

אנונימית לרגע-צריכה עזרה

סליחה שאני לא נחשפת אבל - בנושא הזה קצת קשה לי. התחלתי לקחת את הפמולן, ורק אחרי 3 ימים, קראתי שהוא לא מתאים לנשים שיש להן היסטורי של סרטן השד המשפחה. מאחר ואצלנו במשפחה גילו את הגן של סרטן השד, החלטתי על דעת עצמי (בלי להיועץ ברופא), שאני מפסיקה עם הגלולות. נראה לכן, שזה בסדר? הרי ידוע שהגלולה מתחילה להשפיע הורמונלית רק אחרי שבועיים. מקווה שלא שיגעתי את הגוף שלי ושהמחזור בכל זאת לא יגיע בקרוב. כבר שכחתי מה זה הדימוים האלו, ועוד לא בא לי עליהם מחדש.

משוש30

New member
לא יודעת גם אני הפסקתי אחרי שבוע

והמחזור עדיין לא הגיע (7 חודשים אחרי) גם לי לא בא על מחזור אבל אני כל כך עצבנית היום שנראה לי שהוא ממש מאחורי הפינה...

למעלה