התקנת DUAL BOOT

אריק ח.

New member
התקנת DUAL BOOT

צהריים טובים. במחשב של הורי היה מותקן XP ו - RH7.2. את ה - RH תמיד העלתי עם דיסקט בוט. ה - XP קרס אתמול ( אני רואה את החיוך שלכם עד פה ) אז החלטתי לפרמט את כל המחשב ולהתקין הכל מחדש ע"מ שאוכל להעלות את הלינוקס מהלילו. הלכתי לפורום השכן ( פורום לינוקס ב - YNET ) וקראתי איך אמורים לבצע DUAL BOOT עם לינוקס. לא כל כך מובן מה צריך לעשות לפי הכתוב שם ולכן אני שואל אם ככה עלי לעשות את זה: מתקינים XP על הפרטישן הראשון שגודלו עד 7.5GIGA מתקינים לינוקס על הפרטישן השני עוד פרטישן ישמש את שניהם אני מקווה שעד פה לא טעיתי. בהתקנה של הלילו איפה אני אמור להתקין את הלילו ??? ב - MBR ?? תודה

cmaand

New member
לא הבנתי בדיוק למה לפרמט

אתה לא יכול להיכנס לRH דרך הדיסקט אתחול ומשם להגדיר את הלילו שיעלה אוטומטית ?

cmaand

New member
ו... ?

תסביר לי בדיוק מה הבעיה להיכנס ללינוקס ולהגדיר שהלילו תעלה אוטומטית ואני חושב שאתה יכול לסדר דרך ה cfdisk שהפרטישן של הלינוקס יהיה פרטישן ראשון...

אריק ח.

New member
הגדרתי כבר שיעלה אוט´ אבל

יש איזו בעיה עם ה"צילינדר" = הוא גדול מדי ולכן הלילו לא עולה אוט´

cmaand

New member
אוקי...

דרך אגב - כמה ההרדיסק שלך וכמה אתה מקציב ללינוקס ?

ezaton

New member
הפעל את לילו עם lba32

ואתה אמור לקבל מערכת שעולה גם ממחיצה שדחופה רחוק אחורה. Ez

matam haifa

New member
למה התכוונת?

"XP קרס" איזו הודעה קיבלת? איזה מחשב יש לך? ורק סיפור קטן על האקס פי: שיחקתי עם ה-XP והפעלתי מליון קראקים וכל מיני שטויות (בכוונה) עד ש....באמת קרס ! אז מה עושים? מכניסים את הסידי האורגינל, מאתחלים דרכו, בוחרים Repair , והכל עולה שוב כמו ענק, כולל כל החומר שהיה שם, ולמרות שהתהליך נראה כמו התקנה מחדש. אז אם ההורים שלך מסתדרים עם לינוקס... כל הכבוד, אתה אמור להיות בגיל 10-13 , ואז גם כל הכבוד לך...

matam haifa

New member
ועוד משהו.. ../images/Emo65.gif

ברור שניתן לתקן הכל ללא ה-Repair הזה. רק מתוך סקרנות, רציתי לראות מה יקרה.. נ.ב. אני יודע שאין אנשים מעל גיל 60 בארץ שעובדים עם לינוקס... סתם צחקתי..

ezaton

New member
קודם כל, יש

ואפילו לא מעט. רבים מבוגרי המחשבים בשנים עברו מתעסקים היום (בין אם כמערכת מלאה, ובין אם למטרות פיתוח) בלינוקס, בדיוק כמו צעירים. אל תחשוב שהמבוגרים אוהבים את מיקרוסופט יותר. בקשר ל XP. אם זה מתקן, מצויין. 80% שזה לא... כאן Ez עם התקנה חמישית (!!!) של חלונות XP במהלך 3 חודשים
Ez

אריק ח.

New member
אתה טועה

ה - XP קרס ( לא עשה BOOT כי היו חסרים לו מספר קבצי מערכת ). בדרך מסתורית נמחקו מס´ קבצים חיוניים. ההורים שלי עובדים על ה - XP אני ( בן 24 ) עובד על שניהם.

matam haifa

New member
צירוף מקרים... אוי כמה צדקו כאן...

הלך לי האקס פי!! לגמרי... בחזרה ל-2000...

ezaton

New member
מייקל, מתי תלמד להקשיב לי?

אני אכזבתי אותך אי פעם? אמרתי לך XP לא יציב. אמרתי לך התקנה חמישית תוך שלושה חודשים. אמרתי... היית שמח, דיברת על כמה המערכת טובה והכל. האמנם? Ez

matam haifa

New member
אכן צדקת! ../images/Emo65.gif

אבל 2000 יותר יציב. כך סוכם בדיון לינוקס האחרון בכנסת..
אין ספק שלינוקס תתפוס את מקומה בסופו של דבר גם בבתים הפרטיים, רק שיתקנו כבר את העברית... אי אפשר לעבוד על מחשב בבית ללא עברית.

ezaton

New member
יתקנו?

אתה מתכוון יוסיפו. מייק, אף אחד לא חייב לך שום דבר. לא מוצא חן בעינייך מה שיש, אתה יכול לילל, או יכול להתחיל להוסיף קוד. תבדוק מה הפרוייקטים שמועדון הלינוקס החיפאי מריץ (פרוייקטים טרום kde3). אחד מהם הוא הוספת סמל קטן למטה ב KDE שתפקידו להפוך כיוון הקלדה. כאין מה שרוצים בחלונות, מחכים להוספת התכונה. בלינוקס, כותבים אותה. Ez

matam haifa

New member
לא משעמם לי בחיים

אני מחפש מוצר מוכן. טוב משתמש, לא טוב זורק. כמו שזרקתי ממחשב מסויים את האקס פי. מצד שני על מחשב חדיש יותר האקס פי תותח. נראה לך שאשקיע יותר מרבע שעה כדי לראות עברית בלינוקס? אני מעדיף לחכות שאלה שיש להם זמן, ידע, וכסף יעשו את העבודה. בסוף הרי תגיע העברית בגירסתה הסופית... ועד אז.. לינוקס שווה רק ללימוד, ובתור שרת.

ezaton

New member
מהותו של הלינוקס איננה כמוצר סופי

ובכך גדולתו. מוצרים סופיים אינם ניתנים להתאמה לצרכיך, אינם באים עם קוד המקור, אינם עוברים תהליך של אבולוציה. אם אתה מחפש מוצר מדף, חזור אל חלונות, והתמודד עם הבאגים שלהם שם. בלינוקס, המערכת מתפתחת. תזכור את זה. Ez

matam haifa

New member
אתה צודק ../images/Emo71.gif

ולכן צריך לחכות שהמערכת תהיה מפותחת דיה, שאף תתאים לחמותי.. :)) ועד אז, יש לה XP home ...

ezaton

New member
באמת....

חברים של ההורים שלי... realplayer, מספיק שיפעילו פעם אחת, והכרטיס קול מת על להתקנה מחודשת של הדרייבר. אמרתי חלונות XP בייתי? אצלי חלונות XP (גירסת ה Pro) מיום ההוצאה, והותקנה חמש (5!!!) פעמים עד כה, עקב קריסות כתוצאה מטיפול לא נכון ב Registry של המערכת (היא דופקת את הקובץ...) שני חברים שלי אוכלים קש מה XP. הבוס שלי בעבודה חזר ל 2000 מ XP (והוא איש IT טוב, אפילו טוב מאוד). בקיצור, נראה טוב, עובד קצת פחות, אבל הכי חשוב, כבד. Ez

למעלה