שכחת את ההקדמה!
פתאום נשמעו צרחות. צרחות, וצעקות, ודברים נשברים. נגיני לא הכירה את הקולות האלה. הם היו זרים לה, והיא לא ידעה שהם מבשרים על סכנה, לא ידעה שהיא צריכה לברוח. היא המשיכה ללטף את הכלב שלה ביד שמנמונת. אמה יצאה בריצה מהבית ואמרה לה לחפש את סבתה. נגיני, שהייתה רק בת שלוש אז, לא שמה לב לאמה. היא יצאה לה להסתובב בכפר. אבל בשלב זה, אפילו היותה ילדה קטנה לא מנע ממנה להבין שקורה משהו שלא אמור לקרות. הבתים היפים והמטופחים, עם הגינות הקטנות והמושקעות, בערו באש. האנשים, שבדרך כלל היו כל כך רגועים, רצו פתאום ממקום למקום, בוכים וצורחים, וחלקם מדממים. נגיני התחילה לדדות במהירות על רגליה הקצרות, עד שהגיעה ליער שלה. היא זכרה מה שאמרה לה אמא: "אם את מרגישה מאוימת או מפוחדת, תלכי מהר אל היער." היא נהגה לומר זאת לנגיני פעם או פעמיים בשבוע, כאילו פחדה שכל רגע יבואו שדים ויתנפלו עליה. אבל גם היער לא היה בטוח יותר. כמה מהעצים בערו. חיות פצועות או מתות שכבו בכל מקום, מדממות. אחרות רצו בבהלה ובטירוף לכל הכיוונים, ולא נראה שהן באמת יודעות לאן לברוח. צעקות, צרחות, נהמות, וציוצים מבוהלים נשמעו מכל עבר. נגיני רצה בתנועות מגושמות, מבוהלת. ופתאום היא נעצרה. היא הגיעה לקרחת יער. היא הסתכלה מסביבה. גופות מדממות שכבו בכל מקום. אבל אלה לא היו חיות. אלה היו אנשים, לבושים בדים לבנים שהזכירו טוגות. הם החזיקו בחיקם לוחות אבן, אלו שעדיין חיו חיבקו אותן כאילו הם רוצים לשמור עליהן, כאילו מקווים שהלוחות יצילו אותם. הם התפתלו מכאבים. נגיני הייתה בורחת אם היא הייתה יכולה, אבל היא הייתה מבוהלת ומבועתת מכדי לזוז. היו שם בערך שבעה או שמונה אנשים, חלקם זקנים, חלקם צעירים, אפילו ילד אחד. ובין הדמויות היתה אחת שלא התפתלה בכאבים או שכבה, מתה, אלא נאבקה לקום על רגליה, כאילו סירבה למות בטרם זמנה. זאת היתה אישה זקנה, בגדה הלבן מוכתם בדם, חתך גדול בצד גופה, והיתה היחידה שבכלל ניסתה לקום. נגיני זיהתה אותה פתאום. " סבתא!" היא קראה. "נגיני," לחשה לה סבתה, זוחלת לכיוונה, "אני לא אהיה כאן עוד הרבה זמן. יש אנשים שרוצים להזיק לך כי את מוזהבת. אם את רוצה שאני אגן עלייך את חייבת לעזור לי, את חייבת לתת לי להכנס, בסדר?" נגיני הנהנה, למרות שלא ממש הבינה מה סבתה אומרת. "קחי את זה" לחשה לה סבתה, והשחילה על אצבעה הקצרה והשמנמנה של נגיני טבעת כסף מסולסלת ומבריקה. "את רוצה שאני אגן עלייך ותמיד אהיה איתך?" היא שאלה בנעימה של דחיפות. נגיני הנהנה. צעדים נשמעו ביער. צעדים מהירים, נחושים, תוקפניים, מאיימים, לפחות כך הם נשמעו לנגיני, למרות שהיא לא יכלה להסביר איך צעדים יכולים להשמע כמו כל כך הרבה דברים. הצעדים התקרבו אל קרחת היער במהירות. נגיני שמעה את סבתה נושמת בכבדות, וידעה שקשה לה לנשום. "עוד מעט אני לא אהיה כאן." לחשה הסבתא, מתאמצת להמשיך לדבר, למרות שהיא כבר גססה, ועמדה למות. "אני רוצה שאת תשמרי על הטבעת שנתתי לך מכל משמר, כאילו חייך תלויים בה. בסדר?" נגיני הנהנה. הצעדים מהיער קרבו עוד ועוד וסבתה המשיכה לדבר, כאילו רק כדי לעכב את רגעה האחרון, "את תצאי מהיער הזה עכשיו, את תברחי הכי מהר שאת יכולה, תנסי להגיע לאמא או לאבא שלך. בסדר?" נגיני הנהנה שוב. הצעדים מהיער כמעט והגיעו אליהן. סבתה חייכה אליה פעם אחרונה. "נתראה כשתהיי בת שתיים-עשרה" היא לחשה. פתאום היא רעדה, ונפלה על האדמה. רק שנים אחר כך, נגיני תבין שבאותו רגע סבתה מתה. אבל אז היא רק שמעה את הצעדים מתקרבים אליה, בנחישות, בתוקפנות, בבטחון עצמי מוחלט. הם היו במרחק מטר או שניים מקרחת היער כשנגיני התחילה לרוץ בגמלוניות לכיוון ההפוך מהצעדים. היא רצה ורצה, בכל המהירות שהיתה לה. רגליה המגושמות וידיה השמנמנות נעו במהירות כשרצה. היא יצאה מהיער והמשיכה לרוץ, עדיין שומעת במעומעם את הדי הצעדים שרדפו אחריה. היא רצה בגמלוניות ילדותית מהר ככל שיכלה, אבל היא הרגישה שזה לא מספיק מהר. ליבה הקטן פעם במהירות, והיא התנשמה והתנשפה עד שהגיעה לסלע ענק שלא הכירה. היא הזדחלה אל תוך חריץ בסלע, צר כל כך שרק ילדה קטנה יכולה להדחק לתוכו. היא הזדחלה במחילה צרה, מנסה לזחול במהירות בתנועות קטנות בחלל המחילה המצומצם. אחרי זמן שנראה לה כנצח, היא יצאה מהמחילה אל תוך שדה עשבים גדול. היא כבר לא יכלה לשמוע את הדי הרודפים, אבל המשיכה ללכת, כי זה מה שסבתה אמרה לה לעשות, והיא סמכה על סבתה שלא תגיד לה לברוח אם אין סיבה. היא נדחקה מתחת לגדר חלודה ומצאה את עצמה בחלקת אדמה חשופה. רק שנים אחר כך נגיני תבין איפה היא היתה (בקטע הזה תשלימי מהדימיון כי יש בעיה) עננים מילאו את השמיים. רוח קרה נשבה ונגיני ראתה אבנים גדולות עומדות בשורות. על האבנים היו המון אותיות עגומות, שנגיני טרם למדה לקרוא. היא ראתה פעם משהו דומה כשביקרה את סבא, וכששאלה מה הן אביה אמר לה שקוראים לאבנים האלה "מצבות". נגיני נשמה בנשימות מקוטעות ומהירות, וליבה הקטן פעם כל כך מהר שהיא יכלה לשמוע אותו, להרגיש אותו, כאילו מנסה לפרוץ החוצה מתוך גופה. פתאום נקטעה הדממה בקול שנגיני לא הכירה, וכנראה שגם אף פעם לא תכיר. חריץ עמוק נבקע באדמה, ולשנייה יצאו ממנו להבות של אש. יד אדומה מרוב חום, עם ורידים בולטים וציפורניים שחורות ורקובות יצאה מהחריץ. נגיני נרתעה לאחור. מראה היד הגעיל והפחיד אותה, אבל היא לא הצליחה להזיז את רגליה ולברוח. היא הרגישה שקסם מוזר מונע ממנה להתרחק מהיד, מנסה להכריח אותה לחבב את המראה שלה. אולי נגיני הייתה נופלת לקסם הזה, אבל הייתה שם תחושה, שנגיני לא יכלה להסביר, והקסם לא יכל להסתיר. תחושה של רוע, או שנאה. נגיני רצתה לברוח, אבל הרגישה שהיא חייבת להשאר, חייבת לעשות משהו עם היד שיכולה להפיץ רוע ושנאה אפילו ללא עזרת הגוף שאליו היא מחוברת. "אפשר להתקרב, חומד," לחש אליה קול מתוך האדמה, "מותר לבוא אליי, יש לי הפתעה במיוחד בשבילך! רק לתת לי יד! " נגיני לא ידעה למה היא עושה את זה, אבל היא הושיטה את ידה אל היד האדומה, בהיסוס, כי אחרי הכל, היא אוהבת הפתעות, שכן אצלה הפתעות תמיד מתקשרות עם ממתק לא צפוי מסבתא, או בילוי פתע עם אמא, או סיפור בונוס לפני השינה מאבא, והיא לא ידעה שהפתעות לא חייבות להיות נעימות. "לא, אל תעשי את זה" אמר קול רך. קול אחר. נגיני החזירה אליה את ידה במהירות. היא לא הייתה בטוחה שהיא עושה משהו טוב, ודי היה במילים המעטות האלה כדי לחזק את תחושתה. קודם היה לה קשה להרגיש מה הוא הדבר הנכון לעשות, אבל כששמעה את הקול האחר, הרך, האוהד, היא ידעה שלעשות מה שהוא אומר – זה הדבר הנכון. היא הסתכלה למעלה. מעליה ריחף ילד, אולי בן תשע או עשר, עם כנפיים לבנות גדולות, מוקף אור בהיר, ועיגול זוהר מעל לראשו. נגיני חייכה אל הילד. המראה שלו היה נעים לה. פניו הקרינו אהבה ותמיכה. עכשיו, כשהייתה צריכה לבחור בין זה לזה, היה לה ברור מאוד מה היא הבחירה הנכונה. וריד פעם דומם ביד האדומה, ושנייה אחר כך אצבעותיה התקפלו לאגרוף זועם. היד נעלמה מתחת לאדמה, ונגיני היתה בטוחה שמישהו צועק שם בכעס. לרגע עלו להבות מתוך החריץ באדמה, ואז גם הוא התאחה ונעלם. הילד המכונף חייך. נגיני הושיטה אליו את ידה. היא רצתה לגעת בכנפיו, רצתה להיות בטוחה שהוא אמיתי. הילד הושיט את ידו בחזרה, ואצבעותיהם נגעו זה בזו. תחושה נעימה של חמימות ואושר אפפה את נגיני לרגע, ורגע אחר כך היא מצאה את עצמה שוכבת במיטתה.