התקף

התקף

עד שחשבתי שנפטרתי מזה. עד שסופסוף הצלחתי להשיג איזשהו איזון ולהגיע למצב שטוב לי בו ושאני לא רוצה לעזוב אותו פתאום הכל מתפרק. כל המסגרות נגמרות. הבית ספר, הריקוד, הכל מסתיים בבת אחת.
והיום היה לי שיעור נהיגה, וכבר כמה שיעורים שממש לא הולך לי טוב, והיום במיוחד, ופתאום התחיל הקושי הזה בנשימה, הצמרמורת הנוראית הזאת. התקף חרדה.
המורה לא ראה את זה. כנראה שנהייתי ממש טובה עם המסכות האלה.. למרות שלפי דעתי הוא ראה שקורה משהו אבל העדיף לא להגיד כלום. שזה טוב כי אז באמת הכל היה מתפרץ החוצה והייתי מתפרקת.
כבר יותר מחודשיים שלא היה לי התקף חרדה. אז למה זה שוב קורה? למה זה חזר? נמאס לי. לא רוצה לחזור למקום הכואב הזה שהייתי בו לפני 4 חודשים. לא רוצה! אבל זה מרגיש כאילו אני מתדרדרת לשם בלי שליטה. לאט לאט מאבדת את כל מה שהצלחתי להשיג בחודשים האחרונים. עדיין יש קשר עם היועצת והמחנכת שלי אבל לא סיפרתי להן עדיין. מהצהריים התלבטתי אם להתקשר ליועצת או לא. בסוף לא התקשרתי.
אוףףףף למה זה חוזר?! לא רוצה. נמאס לי.

תקופה של שינויים

היי אחת יקרה,
תקופות של שינויים יכולות לגרום לנו להרגיש כאילו שאנחנו חוזרים קצת אחורה וגם לעורר שוב חרדה.
זה קורה וזה טבעי שזה קורה. נסי לקבל את זה בהבנה, בלי להילחץ מזה.
אני מאמינה שזה יחלוף כמו שזה בא כשהדברים יתחילו להסתדר מסביב...
האם סיימת ללמוד או שיצאת לחופש גדול?
כך או כך, זמנים של יכולים להיות לא פשוטים...
צריך לקחת נשימה עמוקה ולהתחיל לארגן סדר יום חדש, מסגרת חדשה.
אנחנו כאן ואת מוזמנת להמשיך לשתף,
רותם

שינויים

בקשר לשאלה שלך, אני סיימתי ללמוד. אתמול עשיתי את הבגרות האחרונה שלי (מועד ב' באנגלית) וזהו.
הייתי פה כבר בפורום לפני שנה ובמהלך השנה הזו גם שיתפתי, כשהפורום עוד היה במתכונת הישנה שלו, וגם קצת בחדשה..
מאז רק נכנסתי וקראתי הודעות של אנשים. לא חשבתי שאחזור לכתוב פה. לא שבתי שהמקום המגעיל והכל כך כבד שהייתי בו לפני כמ החודשים יחזור.
אני לא רוצה שהוא יחזור וההתקף חרדה הזה בלבל אותי לגמרי והפחד לחזור לאותו מקום לא מפסיק להתחזק. במיוחד עכשיו כשאני יודעת שהגיוס שלי יהיה עוד יותר מחצי שנה (שגם ממנו הפחד הוא ענקי) ואין שום מסגרת שאני יכולה להיתלות בה.
הפחד ללכת למשהו לא ידוע למקום שאין לי מושג מה יהיה בו ואיך יהיה בו ואם אני אצליח להתמודד איתו משתק אותי
היועצת אמרה לי שהפחד הוא הגיוני ושזה בסדר, אבל אני מרגישה שאני שוקעת לתוך הפחד הזה ושדווקא הוא מחזיר אותי למקום שאני מפחדת ממנו...

סופים

היי אחת יקרה,
אני זוכרת אותך.
התחושות שאת חשה כרגע כל כך מובנות על רקע זה שסיימת זה עתה את בית הספר ואת יוצאת לדרך חדשה שהיא עדיין לא כל כך ברורה לך או לא כל כך סלולה עבורך. חצי שנה של המתנה לגיוס הצבאי זה לא מעט זמן וכדאי מאד לחשוב על מסגרות שיתנו מענה. זו יכולה להיות מסגרת התנדבותית, מסגרת של לימודים (למשל, קורס פסיכומטרי...), אולי עבודה בשמירה על ילד? בעזרה לקשישה..? יש הרבה אפשרויות, צריך להתבונן מסביב ולבחור במה שמתאים לך. החשש לחזור למקומות הכאובים מובן, אבל נדמה לי שאת במקום אחר היום ועם כוחות אחרים.
רותם

למעלה