התרמה למען העוורים אתמול

shian

New member
התרמה למען העוורים אתמול ../images/Emo4.gif

אתמול נערכה התרמה למען העוורים כשהמתרימים הם ילדים ובני נוער. יש לי הרבה מה להגיד על החינוך לשנור אבל לא זה מה שמרגיז אותי כרגע. בפעם הראשונה התדפקו על דלתי שתי נערות מחטיבת אלון. לא משנה מה אני חושבת על ההתרמות האלה, אני לא יכולה לאכזב את הילדים הללו - תרמתי. בפעם השנייה הגיעו שני ילדים חובשי כיפה, להערכתי הם היו בני עשר. בפעם השלישית בני פתח את הדלת אז לא ראיתי מי היו המתרימים. אני אישית לא הייתי מאשרת לילד בן עשר להסתובב בין דירות ולו בגלל כל התקיפות שאירעו ברעננה לאחרונה אבל דחיל רבאק, אתם לא יכולים לארגן משהו כמו שצריך? מה הבעייה לחלק רחובות לילדים שמתרימים ולהבהיר להם שלא חורגים מהאזור המוגדר שלהם??

תמר 110

New member
מסכימה רק

עם חלק מדברייך. החלק של "הלא" הוא - "החינוך לשנור". אם תנסי להסתכל על הדברים מזווית אחרת, (למרות שזה מעצבן שהגיעו 3 פעמים - ופה אני מסכימה בהחלט שצריך לאחד את כל הגופים הפועלים למען המטרה ולחלק את הילדים לאזורים), המטרה הנוספת שייש לנושא הוא חינוך ילדינו והקניית ערכים לגבי תרומתנו (לא רק הכספית) למען החריג, הנכה וכו'. לדעתי, היום יותר מתמיד, יש לשלוח את ילדי בית הספר להתרים, אומנם לא ילדים בני 10 - בגלל כל מה שקורה, אבל ילדים בחטיבה ובתיכון בהחלט ראוי ורצוי שילמדו דרך העשייה ויפנימו את חובתם כבוגרים להיות רגיש לנזקק ולאחר. אופס..רק הגעתי וכבר יש לי הרבה מה לומר...טוב, כי איכפת לי. חג חנוכה שמח.

ATAF151

New member
צריך לבטל את ההתרמות מדלת לדלת

שיושיבו את התלמידים במרכז שירות ושם שיעזרו בהתרמות באמצעות הטלפון או בעזרה אחרת כגון הכנת מעטפות לשליחה לתורמים או ע"י העמדתם בעמדות התרמה בקניונים וברחובות ראשיים. ההתרמת מדלת לדלת גם מסוכנת לילדים, גם מטרידה בגלל שהילדים לא תמיד ממושמעים, וגם יש בה מעשים לא כשרים כגון ילדים שלוקחים את הכסף לכיסם אם התורם לא מבקש קבלה.

ילד בן 10?????

מעניין מי ההורים והמורים שאישרו דבר כזה. ובכלל - אני מסכימה שההתרמות מדלת לדלת, זמנן עבר.

Liat R

New member
אני מאד שמחה כשיש את האופציה לתרום דרך SMS

ככה אני יכולה להחליט כמה SMS ומתי אתרום. יש כמה עמותות שהפסידו את התרומה הצנועה שלי עקב נידנוד יתר. אגב - לעיוורים ניתן לתרום ב- SMS למספר 2700

אני לא תורמת לעוורים

מאז שמנכ"ל העמותה עמד בראש מסע השכנים ברשל"צ נגד דירת שיקום לניפגעות גילוי עריות בוגרות בפוסט-טראומה, בטענה שזה יוריד את ערך הדירות והוא לא רוצה שילדי הבניין יפגשו נשים "כאלה" במעלית. מבחינתי - מאחר ולא הם, לא הקרנות התורמות להם ולא ציבור העוורים הביע חרטה ולפחות כוונה לסלקו מתפקידו - הם מחוקים, עד שיפול דבר בעניינו ותצא הצהרה רשמית.

ATAF151

New member
את צריכה להסתכל בראיה רחבה

אני לא מכיר את הפרטים של הדירה בראשל"צ כמו למשל על כמה נשים מדובר, איך הן מתנהגות בעקבות החיים הקשים שהן עברו, אז אני לא יכול להביע דעה נחרצת בעניין הזה. אבל, צריך לזכור שאם הופכים דירת מגורים בבניין לדירת שיקום או טיפול לדיירים רבים ומתחלפים ערך הדירה בהחלט יכול לרדת בצורה משמעותית. אז נכון שזה מאוד יפה ומחויב לעזור לנשים שעברו חיים של סיוט, אבל זה מוגזם להגיד לדיירי הבניין שהם צריכים להפסיד עשרות אלפי דולרים ואסור להם להביע התנגדות להפסד הזה.

אחת הנשים הללו כתבה לו מכתב

ממנו עלה שהיא הדריכה את ילדיו בקייטנה וקבלה ממנו מחמאות רבות. הן לא מצורעות, הן פגועות רגשית עקב טראומה גדולה. כשאדע בברור שהוא הועבר מתפקידו, אוכל להמליץ לתרום להם.

ATAF151

New member
את עדיין לא מסתכלת על כל התמונה

הנשים שם בהחלט לא מצורעות וחייבות לקבל עזרה, אבל ניתן גם להבין את מי שמאבד עשרות אלפי דולרים מערך דירתו ביום אחד בהיר. הרי ברגע שיש דירות שכורות בבניין זה כבר פוגע קצת בערך הדירות. אבל כאשר יש דירה שבה הדיירים כל הזמן מתחלפים זה עוד יותר פוגע בערך הדירות. ובמיוחד שמדובר באוכלוסיה שעברה חיים קשים ואתה לא יכול לצפות איך הן יתנהגו והאם מישהו יבוא להתנקם בהן. הרי הן הגיעו לדירה כזו לא כדי לנפוש אלא כי יש להן בעיה אמיתית שמצריכה כנראה סיוע נפשי, ולכן לרוכשי דירות יהיו חששות לגור ליד קבוצת נשים מתחלפת בעלת צרכים של סיוע נפשי. מעניין למשל מה עליזה המתווכת תגיד, איך מנסיונה משפיע על ערך הדירות כאשר ידוע לרוכשים שבבניין יש דירה עבור נשים שעברו טראומה גדולה (או דירה בסגנון דומה).

כפי שהשכנים בבתי היוקרה בסביבת בית חלומי

לא מאבדים מערך ביתם, כך גם שם. דבריך משתפים פעולה עם גזענות חשוכה, בעיני אף מכוערת וראויה לדחייה מוחלטת. מרוב ניסיון להבין טיפוס נאלח כזה או אחר - אתה שוכח את הערכים הכי בסיסיים של הומאניות וכבוד האדם. ואחרי זה אתה מדבר על אחריות הורית, להבדיל?

ATAF151

New member
עליזה, אנחנו זקוקים לעזרתך

אינני מכיר את עניין בית חלומי, אבל מתוך נסיוני אני כן חושב שדירה כזו עם דיירות מתחלפות שעברו חיים מאוד קשים, מוריד את ערך הדירות הסמוכות לה. אולי עליזה תעזור לנו ותאמר לנו איך דבר כזה משפיע על ערך דירה. ושוב, אני בעד לעזור לכל האוכלוסיות הפגועות, אבל אני נגד לזלזל באובדן של עשרות אלפי דולרים של אדם פרטי מסוים.

שכנים וירידת ערך

השאלה איננה ברורה לי לגמרי. אם ערך נכס יורד בשל שכנים מסויימים, איני בטוחה בכך אך ברור שיש אנשים שלא ירצו לגור בשכנות, כמו שלא יגורו ליד גן ציבורי או גן ילדים.

ATAF151

New member
אני אחדד את השאלה

אני לא סתם שואל על שכנים. אני שואל ספיציפית, האם ערך דירה יורד אם בדירה סמוכה אליה יש מוסד המשכן דיירים מתחלפים פגועים בנפשם כגון נשים פגועות מהתעללות מינית שלא הצליחו להתאושש. ואני שואל כמובן בממוצע, כי כמובן בכל מקרה ספיציפי תמיד יכול לבוא אדם שזה לא יהיה אכפת לו.

qrst האחת

New member
אטאף, - אני כל פעם מופתעת מתשובותיך מחדש...

מה? מי שעברה 'גילוי עריות' צריכה לחיות במקום מבודד , כי היא עלולה להיות מסוכנת...?! מאיפה אתה מביא את דיעותיך...?! - להיפך, הן צריכות מקום חם עם משפחות נורמטיביות ואנשים חמים שיעזרו להן לעבור את הטראומה!!! השכנים צריכים להיות מאושרים, שנתנה להם הזכות לעזור לסוג זה של נערות... ואתה מדביק להן צרעת...?! מה הן כבר מסוגלות לעולל במצבן הנפשי הקשה?! על פי דבריך, יש לנהוג כך גם כלפי, אנשים עיוורים אשר מהלכים עם כלב נחייה, שעלול להיות מסוכן לשכנים... או אנשים בפיגור שיכלי, אשר אף הם עלולים להיות מסוכנים לשכנים, וכו' וכו'... - מה...? כל אדם שונה - דינו הרחקה?! זה מזכיר לי, תגובתם של מספר מועט (לשמחתי...)של תושבים בשכונה שלי, אשר התנגדו להקמת בי"ס תוחלת בתוך השכונה. כמוך, הם פחדו שבי"ס כזה בלב השכונה יוריד להם את ערך הדירות, או תלמידיו חלילה, עשויים לסכן את ילדיהם... תשובתי להם : שיודו לאל שאין להם ילדים כאלה...והסברתי ל "אנטלגנטים" , שילדים אלה לא מסוגלים להזיק אלא רק להועיל להם ולמשפחתם...ועל כן הם צריכים לשמוח על שנתנה להם הזכות לסייע לתלמידים אלה ולמשפחותיהם...(גם הכרה וקבלה- זה סיוע...) אגב, לאחר ששמעו את דבריי, אף לא אחד מבין המעט שהלינו בפניי - לא העז להתנצח מולי. כולם קיבלו את דבריי בהבנה. וכמה מהם אף התביישו בדבריהם... אטאף, לצערי, גם כאן - אתה טועה ו-ב-ג-ד-ו-ל!!! ואתה יודע מה...? - אני מזדהה עם דבריה של חנה, וכמוה לא אתרום לאגודה למען העיוור עד אשר אראה את השינוי המתבקש!!!

ATAF151

New member
לכי לשאול מומחים לנושא

במקום להתווכח לכי לשאול מומחים לנושא כמו מתווכים, האם יורד ערך הדירה כאשר יש דירה כזו בבית משותף, אם התשובה היא כן אז אפשר להבין את אלו שנבהלים מאובדן של כל כך הרבה כסף, אם לא אז את צודקת ואני טועה. הרי עצם העובדה שיש דירה שבה יש כל הזמן דיירים מתחלפים, זה כבר פוגע בערך הדירות האחרות לגבי בית הספר תוחלת, שלא יהיו לך אשליות, אם יש שם בתים שממש צמודים לבית הספר, ערכם בהחלט ירד, אבל לדעתי זה לא ישפיע על ערך הדירות המרוחקות יותר. ואגב, מנסיון אישי, כאשר הילדים של תוחלת היו יוצאים לגינה הציבורית בקלאוזנר, זה בהחלט סיכן את הילדים הקטנים שהיו שם. וזה לא משום שיש להם כוונות רעות, אלא בגלל חוסר הזהירות והמגושמות שלהם שגרמו להעפת ילדים קטנים.

ATAF151

New member
אני סובלן אבל ריאלי

הרי מה אכפת לי? אני פשוט יכול לשבת בדירתי היפה ולכתוב שאני בעד דירות לאוכלוסיות פגועות למיניהן. אז אני ארויח מכל הכיוונים, מצד אחד לא יעלה לי כסף לכתוב את זה ומצד שני אני אקבל תשבוחות ממך ומעוד אנשים בפורום. אבל אני ריאלי, וכן חושב שערך של דירות סמוכות יפגע ולכן אני כן כותב משהו לא פופולרי.

qrst האחת

New member
אני גרה בצמוד לבי"ס תוחלת, והיום מציעים לי -

לדירה מחיר כפול מהמחיר שקניתי אותה...כשהמציעים - ידעו היטב על בי"ס תוחלת הצמוד... אטאף, כל שאני יכולה לאחל לך זה, שלא 'תתנסה' בילדים כאלו באופן אישי - למענך, אך בעיקר למענם

ATAF151

New member
ובצדק אל תעברי

אני יודע מנסיון, שאין כל פגיעה לאילו שגרו סמוך לתוחלת, פרט לזמנים המועטים יחסית שבהם הם יצאו לגינת קלאוזנר. לכן באמת אין לך מה לחשוש. עכשיו תגידי את האמת, את באמת סבורה שלא הייתה פגיעה בערך דירתך, אם היו פותחים דירה צמודה אליך שבה גרות נשים מתחלפות שחיו חיים קשים ונפגעו מגילויי עריות במשפחתן? ואני לא אומר שהפגיעה מוצדקת או לא, אני מדבר על התכלס. הרי עצם העובדה שמדובר בדירה עם דיירים שמתחלפים באופן תכוף זה כבר בעייתי, וברור שיש גם חששות לגבי התנהגותן של חלק מהנשים.

למעלה