התרמה למען העוורים אתמול

qrst האחת

New member
אטאף המרגיע... - לא חששתי גם קודם...

ולגבי תפישתך על הנזק שגורמות הדיירות נפגעות גילוי העריות - תשובתי היא חד משמעית- לא

ATAF151

New member
לדעתי את מבלבלת בין הרגש לבין השכל

רגשית את רוצה לעזור למסכנים ולכן את לא רואה שיש חשש לערך הדירות.

qrst האחת

New member
- הפכת פסיכולוג לעת מצוא...../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

אטאף, יש מצב, שאקרא אי פעם בכתביך, שהשתכנעת - ואתה לפעמים גם טועה...?! הרי תחפש ותמציא כל צידוק מצטדק...ולא רק כדי להישאר בקו שלך... הידעת...?! -להודות בטעות במחשבה, זו תכונה אנושית שנתנת לכולם- ללא הבדל דת גזע ומין... גם אם מי שהעמידו אותך על טעותך הן (רחמנא ליצלן...) נשים...!!!
חג אורים שמח

ATAF151

New member
ואת אי פעם השתכנעת

מעולם לא ראיתי מקרה בו השתכנעת. וגם במקרה הזה, עוד הייתי מבין אם היית אומרת שנראה לך שהפגיעה של דירה סמוכה שבה יש מקלט לנשים פגועות מגילויי עריות, לא תשפיע באופן משמעותי על מחיר הדירה, אבל להגיד שזה חד משמעית בכלל לא ישפיע, זוהי כבר טענה לא הגיונית בלשון המעטה. מה שכן, אני שמח שאת נותנת ציון מעולה לחברה בישראל כי לדעתך, לאף ישראלי לא היה בכלל מפריע לקנות דירה צמודה לדירה כגון זו. ואגב, אני לא פסיכולוג, אבל במקרה הספציפי הזה לא צריך להיות גאון גדול בשביל לנחש את הסיבה למה שאת כותבת.

qrst האחת

New member
דפדף לאחור בפורום ותראה שלא פעם כאשר השתכנעתי

שאני טועה - הודתי והודיתי... זה כל היופי בלהחליף דיעות... החד משמעית לא- כוון לדעתי בלבד! ואני לא אמרתי שלאף אחד לא איכפת לקנות דירה כזו... אך בפורום אני לא מדברת עם אותם "אף אחד..." אני מדברת עם מי שגולש - איתך...

ATAF151

New member
אז עדיין לא הבנתי מהי עמדתך

האם את חושבת שדירה כגון זו עם נשים מתחלפות שפגועות מגילוי עריות במשפחתן, עלולה להשפיע על ערכן של דירות סמוכות או לא? זוהי שאלתי, ולא האם זה מוצדק וכו וכו, אלא רק האם זה משפיע, או שאת סבורה שבישראל קיימת חברה כזו שעל אף אחד זה לא ישפיע ולכן ערך הדירות הסמוכות לא יפגע?

qrst האחת

New member
אני חושבת שלא אמורה להיות השפעה- בטח לא

במקרים שציינת... ובשמחה אומר, שאני מכירה רק קומץ קטן של אנשים שחושבים כמוך... וגם קומץ זה מקומם - כיוון שדעתך אפילו אינה הגיונית - עלולה לסחוף אחריה עוד אנשים... ראה, את ההפליה הגזענית כנגד האתיופים, בביה"ס בפתח תקווה...אנשים (שחושבים אגב כמוך...)- חוששים שילדי העדה האתיופית עלולים להזיק לילדים שלהם ועל כן דחקו אותם לשולי ביה"ס, כדי שחס וחלילה שמו הטוב של ביה"ס לא ינזק...שאם לא כן, הרי שלא תהיה הרשמה לביה"ס והוא עלול להיסגר... ואגב, מה אתה היית אומר על המקרה הזה?

ATAF151

New member
אני שמח שאת מסכימה איתי

כלומר בניגוד למה שכתבת עד כה בנושא זה, את כן מסכימה איתי שתתכן פגיעה בערכן של דירות סמוכות. שימי לב שאני לא כתבתי שאני מצדיק את זה, אלא רק שאני מבין את החשש של מי שגר בדירה סמוכה שערך דירתו יפחת. כי מה לעשות והדירה היא הנכס הכי משמעותי של רובנו. לגבי האתיופים, אני בוודאי מתנגד לחלוטין להתנהגות בית הספר כלפי 4 הבנות האתיופיות. אבל יש מקרים אחרים בהם אני מבין ראשי ערים או מנהלי בית ספר שלא רוצים שהאתיופים יהיוו אחוז גבוה בבית ספר מסויים, כי בית ספר בודד לא יכול לשאת אחוז גבוה של תלמידים חלשים כל כך בלי קשר אם הם שוודים או אתיופים. ולכן גם כאן לא צריך לצעוק על כל מקרה שהוא גזענות אלא להצביע על גזענות רק במקרה בו היא באמת קיימת כמו במקרה של 4 הבנות.

qrst האחת

New member
למה אתה מתנגד להתנהגות ביה"ס בנוגע לאתיופים?!

הרי, לביה"ס יש אותו הטיעון - כשלך, בנוגע לבנות שנפגעו מגילוי עריות... כאן - הבנות עלולות להזיק לילדים האחרים...וערך ביה"ס ירד... וכאן - הבנות עלולות להזיק לשכנים וערך הדירות ירד... זו אותה הגברת בשינוי אדרת... אני לא מסכימה עם גישתך ושמחה שאתה במיעוט ואינך משפיע...

ATAF151

New member
זה לא אותו טיעון

ראשית אני לא מדבר על מי צודק ומי לא. אני רק מדבר על זה שבגלל סיבות כאלו או אחרות ערך הדירות הסמוכות לדירה כגון זו ירד. ולכן אני מבין את החשש של דיירים הגרים בסמיכות. העניין מאוד פשוט, עצם זה שיש דירה עם דיירים מתחלפים זה כבר בעייתי, ואם לדיירים הללו יש גם בעיות נפשיות, זה מוסיף לבעיה אפילו שהבעיות הנפשיות לא באשמתם. אני למשל הסתובבתי לא מעט במקלט לנשים מוכות מסויים בארץ, והנשים שם בהחלט ראויות לעזרה, אבל בגלל החיים הקשים שהן עברו, בדרך כלל עוד מלידתן, מדובר בנשים מרמה נמוכה מאוד, שרבים מהאוכלוסיה לא היו מרוצים לגור בדירה סמוכה אליהן. ברור שזה לא רלוונטי ל 4 בנות אתיופיות שהן בסך הכל ילדות קטנות שאולי זקוקות לעזרה מיוחדת בלימודים, אבל בית ספר אמור להיות מסוגל להתמודד עם אחוז מסויים של תלמידים חלשים ולדעת לחזק אותם. ו 4 הבנות הללו הן כמובן לא איזה דיירות מתחלפות בבית הספר.

למעלה