התשובה מהוצאת "כנרת"

אז נכון שאת מתקשרת ללואיס? ../images/Emo150.gif

חוצמזה, איזה הורים בריטים יקראו לבן שלהם פנחס

Athaclena

New member
אממ, לא. ותתפלאי...

בוא נראה, אני מכירה ה-מ-ו-ן בריטים. רובם עלו לארץ לפני שהילדים נולדו, אבל לאו דוקא. להורים קוראים (בין היתר): סטיב, מונטי, אלן, סיימון (שזה שמעון), ג'ון (יונתן), פיליפ, ג'יליאן, קטיה, זארה, ג'ודי (יהודית) וכו'. יש גם את מלכה ורינה וזאב, אבל לרוב יש שמות של חו"ל (לעיתים קרובות בנוסף לשמות עבריים) לילדים קוראים: רחל, אבי, גדעון, דניאל, נתנאל, פנחס (לא זוכרת איך קוראים לאחותך
- בושות), חני, נעמי, איילת, שוקי, אריה, דב, רפי, יעל וכד'. אני מכירה אחד שקראו לו ניקולאס והוא שנא את זה ושינה את השם למשהו ישראלי.

מ א ג ר ט

New member
אם בבתי הספר

לא בתיכון, מספיק בכיתה ז', היו מלמדים את התלמידים לקרוא ספרות טובה, ולא הארי פוטר או פיכסה שחני נחמיאס כותבת, ועוד ילדות עושות על זה עבודה בספרות. בקיצר, אין ספק שבאופן כללי מצב הקריאה בארץ בכי רע,והסיבה היחידה היא בתי הספר. ולא שלא מחנכים אותנו לקרוא, להיפך. אם העידוד לקריאה שלי היה בא משני ספרי חובה (שהתבררו כמשעממים בטירוף) לחופש הגדול ולהגיש עליהם עבודה לא ברורה שיתנו לנו בתחילת השנה, אין ספק שרק מורות לספרות שמנתחות כל מילה של הגיבור (אני צריך פיפי לפני השינה) הורסות את חברותי הטובות, שאולי כן רצו לקרוא ספר בחופש, במקום לחכות שבחור מסוים יתחיל איתן על חוף הים, אבל הבצפר הרס את זה...

גרררר... כל כך כל כך נכון....

אין לך מושג כמה אני מסכימה איתך.... מילא ה"פ לפחות שאנשים יקראו משהו! אין! הרבה חברות שלי לא פתחו ספר קראיה כבר שנים! ובאנגלית?!?! חחחחח... אני מנסה לדמיין אותן קוראות וזה פשוט לא הולך! ואני לא מכירה אף אחד שאוהב פנטזיה!
בכלל! נדה! אנשים פשוט מעדיפים לקרוא רומנים מטומטומים שכ-ו-ל-ם נראים בדיוק אותו דבר! ולא להפעיל טיפטיפה את הדימיון... גרררררר..... והכי מרגיז פעם הכרחתי חברה שלי לקרוא את אחיות הגורל והיא אמרה שעל השני דפים הראשונים היא הבינה שזה לא בשבילה.... כי יש שם עולם לא אמיתי....

מ א ג ר ט

New member
דווקא

אני מרכירה אנשים שקוראים קצת, טיפה בקושי פנטסיה (או מדב) וזה מסתכם באחד שקורא פראצט (פעם הוא אפילו כתב פה שתי הודעות) ועוד מישהו שקרא מדריך הטרמפיסט. עשינו לפני יומים מסיבת פרידה לחברה, וכתבתי לה על העודה "שלום ותודה על הדגים" ולא יותר מדי אנשים הבינו.

ממממם.... אני מנסה לשכנע בדיוק חברה

שלי לקרוא את זה אבל היא לא מוכנה לקרוא בעיברית והיא יודעת אנגלית אפילו יותר גרוע ממני... אז היא קוראת את זה ואומרת לי אחרי זה שזה משעמם... גרררר...

ויימס

New member
הו, שתוק כבר, יא בריטי!

(לוקחת שלוק ארוך מבקבוק הוודקה שאני אוחזת בידי הרועדת) כאילו שאתה לא יודע שהיינו קוראים באנגלית אם היינו יכולים.

Gdil

New member
לואיס זה שם משופם.

בדיוק כמו שנובי זה שם קטן ועלוב וויקטור זה שם משופם (אבל שפם איטלקי כזה...) אז זה לואיס
. ובצדק.

למעלה