ה"אני מאשים" של העתונאית אוריאנה פלאצ'י

mike00

New member
ה"אני מאשים" של העתונאית אוריאנה פלאצ'י

גם סדרת כתבות מעניינת וגם אינפורמציה שמגיעה בין כתבה לכתבה ממשתתפי הפורום... קישור

אלוהים ישמור, איזה חג מגעיל גועל נפש =\

לכבוד איזה אל הם עושים את זה בדיוק? איזה אל שיודע הכל ויכול הכל יצור אנשים בשביל שיום בשנה הם יתעללו בעצמם כמה שאפשר.. הבורות הורסת את העולם - חבורת פסיכופטים.. אבל זה רק כת שעושה את זה נכון?

NELLY

New member
כן זה לא חדש היה לי אפילו סרטון על החג המוזר

הזה שאפילו לילד בן כמה חודשים פוצעים אותו בראש.....הם מוזרים!!!!!!!

NELLY

New member
האשורה

חג העשורא: אלפי שיעים מלקים עצמם ברחובות ביירות עשרות אלפי שיעים מכונסים ברובע דאחייה שבביירות לציון חג העשורא, בו נרמח האימאם חוסיין, נכדו של הנביא מוחמד עשרות אלפי מוסלמים שיעים מתכנסים באזור רובע דאחייה בביירות לציון שיאו של חג העשורא - החג בו מציינת השיעה את מותו של האימאם חוסיין. הטקס מתקיים בצילו של אחד המשברים הפוליטיים החריפים ביותר בלבנון, הנסוב סביב הקושי בבחירת מועמד מוסכם לנשיאות המדינה. חסן נסראללה מסתובב בין הקהל.עשרות אלפי הנוכחים, הלבושים בשחור צועדים ברחובות השכונות הדרומיות של ביירות, כשהם מלקים עצמם וזועקים "אנו לשירותך חוסיין" - לזכר מותו של האימאם חוסיין, נכדו של הנביא מוחמד. פעילי חיזבאללה הצועדים גם הם, נושאים דגלים בצבעי אדום, ירוק ושחור וצועקים "מוות לאמריקה, מוות לישראל". על -פי עדותו של אחד הנוכחים, מנהיג חיזבאללה, השייח' חסן נסראללה, נצפה כשהוא מסתובב בין המאמינים.בשנה שעברה, נאם מנהיג החיזבאללה באירוע המרכזי של יום החג - נאום בו התייחס לוועדת וינוגרד, דן חלוץ ואיחל לישראל "עוד ועדות חקירה". חג העשורא נחגג ביום העשירי לחודש מוחרם, החודש הראשון בשנה המוסלמית, בו - על פי המסורת השיעית האימאם חוסיין, נכדו של הנביא מוחמד, נרצח בשנת 680 לספירה יחד עם כל משפחתו בקרבלה שבעיראק על-ידי השליט המוסלמי יאזיד בן מועאויה. המועד נחשב לאחד מהרגעים המעצבים ביותר בהיסטוריה של הפלג השיעי בדת המוסלמית. כחלק ממנהגי היום הזה, המאמינים מלקים את עצמם כאקט סמלי של עולם השיעה - דת שנולדה אל הסבל.

החג המקורי בבגדד

אבל מכיוון שבזמנו סדאם חוסיין מנע אותם מלחגוג (ובגלל זה שונאים אותו השיעים -- למרות שיש סיבות אחרות יותר רציניות) הוא הועבר לביירות כי רק שם לא יכלו למנוע אותם אבל כנראה שהוא יחזור לבגדד בקרוב כי יש שמה עכשיו שילטון שיעי עכשיו ( כאילו שילטון)

NELLY

New member
אהבתי מה שהיה בעברית

באנגלית אני צריכה לשבת טוב ולקרוא כי זה ארוךךךךך

מי שמכיר את הגבורה של חוסיין בן עלי

ואת הסיפור הטרגדי שלו, והכוונה למאמינים, יראה בהלקאה הזאת כדבר זעיר וקטן לעומת מה שקרה לו.

אני מכיר את הגבורה שלו טוב מאוד

והם לא נטשו את המנהיג הם הובילו אותו לפח שמה ערפו את ראשו קיצר זה לא דבר זעיר וקטן לעומת מה שקרה לו הוא מת לא חתכו לו את הווריד אחרי שנה חתכו את הווריד במקום אחר ואחרי שנה חתכו במקום אחר זה עינוי עצמי מה שהם עושים ( אם יענו אותם לא יזיז להם) אלה שהרגו את החוסיין מתו לפני מאות שנים למה הם מענים את עצמם חוץ מזה אז השיעים מאמינים בעלי ומה עלי עשה שאמרו לו שהם מאמינים בו ולא באלוהים אז הוא ערף את הראשים של האנשים שדיברו יעני אם זה שהם מאמינים בו לא איתם למה הם ממשיכים עם האמונה שלהם

הם לא יצאו לעזרתו

ונתנו לבני אומייה להשיג את המטרות שלהם, ולא השאירו מישהו ממשפחת הנביא שלא סבל מהם, כלומר הנקמה במוחמד לא איחרה לבוא במיוחד אחרי שגנב את ההצגה מבני אומייה והצליח להשיג לבני האשם מעמד מאוד יוקרתי, הוא מת בצורה מאוד נפשעת וקשה לפי התיאורים שיש בידינו, השיעים מאמינים במוחמד אך מאמינים שגם הח'לאפה צריכה להישאר בבית הנביא ומשפחתו, וזה לא מצא חן בעיני בני אומייה, וכאן התחילו הרדיפות אחרי עלי ושאר שושלת הנביא.

איפה את חיי

השיעים מאמינים שהנבואה הייתה צריכה לבוא על עלי אך המלאך טעה בדרך והגיע למוחמד שאיזה שיך שיעי אמר פעם על כדיג'ה אישתו של מוחמד שהיא זונה ושמוחמד היה עוזר לה בעסקים שלה רק בשביל זה אני רוצה לדעת למה הוא התכוון בדיוק

למעלה