באמת שאין מילים לתאר את החוויה המדהימה הזאת בארבעת הימים האחרונים! מכמה קבוצות מפוזרות שלא ממש מכירות אחת את השנייה נהינו משפחה ! לפחות בגרעין שלי (מטר) היה כייף ממש לראות איך כל הקבוצות השונות מצליחות להביא את הגרעין למשהו מיוחד ולשיחות באמת משמעותיות ומעניינות .. ובקשר לשמות של הגרעין .. זה ממש ממש אבל באמת לא משנה! אולי זה נשמע קלישאתי אבל באמת האנשים הם אלה שעושים את הגרעין, לא השם . לא משנה אם קוראים לגרעין תבל מטר או גאון, כל עוד החברים בגרעין בוחרים להיות ביחד ולאהוב אחד את השני - השם בכלל לא משנה . המון בהצלחה לכל השכבה עם הגרעינים החדשים .. באמת שכולם מעולים !
בחרנו "גאון" כי זו ההחלטה שקיבלנו ולשם הזה היו הכי הרבה קולות , והמשמעות שלו ענקית , לפי דעתינו - הוא ממש מבטא דברים שקשורים לגרעין, הוא גם מתחרז יפה במוראלים, וגם מתצלצל יפה בלשון וחשוב לציין שאת השם של הגרעין, בעיקר הגרעין עצמו צריך לאהוב - שם טוב\לא טוב לא נמדד בכמה אנשים אחרים נגנבו ממנו. וחוץ מזה- הגרעין שלנו באמת באמת טוב ויש בו אנשים שעושים אותו טוב, אז השם כזה לא קובע .. וגם לקח לנו ממש ממש קצת זמן להחליט ובלי יותר מדי מריבות מיותרות ודחיית החלטות [בניגוד לגרעינים אחרים..אהמ אהמ
שאת מאוד צודקת בעניין של מי שבגרעין הוא זה שעושה אותו. אבל השם יכול להגיד הרבה מאוד על מה שהגרעין רוצה להיות ויכול לתת משמעויות להמשך הדרך. בגלל זה בחרנו לחפש שם עם משמעות אמיתית בשבילנו וקשר למה שאנחנו רוצים להיות ולעשות. נכון, הדיון על השם היה ארוך ואפילו לפעמים קשה, אבל מאוד איחד אותנו ובאמת הייתה בו הרבה חשיבה (גם על צורת הדיון). אני חושבת שרובנו אם לא כולנו יצאנו בתחושה טובה מזה.
בחרנו בשם לאחר מחשבה, אנחנו גאים במעשה שלנו, בבחירה שלנו בגרעין, לקחת חלק בגרעין זה משהו בעל משמעות רבה. זאת לא בחירה מובנת מאליה. אני לא בטוחה אפילו אם כשחשבנו על השם הזה עלה שיר ה-80 אבל אני זוכרת שבערך 20 דקות אחרי מישהו עלה על זה שבשיר ה-80 יש שורה של "כולנו ביחד נצעד בגאון" וזה בדיוק מה שרצינו שיהיה, שכולנו ביחד צועדים גאים בבחירה שלנו בגרעין...