ה"ניתוח"...

ה"ניתוח"...

אתמול בלילה חברה שהיא סקסולוגית דיברה הרבה ואני ספגתי... ובסוף נשארתי עם סימן שאלה גדול: אם אנחנו מסכימותים, שהזהות הביולוגית לא מחייבת זהות מגדרית, ושלא אברי מין קובעים מיהו אשה ומיהי גבר - אז- למה לנתח? הרי שינוי האברים לא הוא (סיכמנו קודם) שיעשה את הזכר לאשה או את הנקבה לגבר... וראבאק - לא חבל על הבריאות???

אם כבר הבריאות...

עד כמה שאני יודעת ההורמונים הם סיכון בריאותי גבוה בהרבה מהניתוח. אז למה את מתמקדת דווקא בניתוח כשאת שואלת את השאלה הזאת? את יכולה גם לשאול למה שלא נישאר שעירות ונטולות חזה על-פי אותו היגיון. שינוי המין יעשה את הזכר לנקבה, ואת הנקבה לזכר.

הורמונים הם אכן סיכון בריאותי גדול

מאד... בעבר, כתבתי על כך בפורומים של פוריות, וגורשתי מהם בקלון... תמיד חשבתי שכדאי להזהיר נשים מלקיחת הורמונים שיכפו על גופן להרות ילד העלול לאבד את אמו בשלב מוקדם מאד בגלל ההורמונים. אני מקווה לא לזכות גם כאן ב"כרטיס אדום"
אפילאציה אמנם לא נעימה, אבל יש בה סיכון ממש מינימאלי. השתלת שדיים (חזה יש לכולם/ן) - היא יחסית ניתוח מינורי בעל סיכונים נמוכים. אבל - השינוי הגניטאלי הוא ניתוח מאז'ורי, מסובך ומסוכן - בכל קנה מידה. גם ניתוח פעוט ביותר (כמו שראינו בימים האחרונים ב"סורוקה"- אבל יש מקרים אחרים הרבה פחות מרושעים ולא פחות מסוכנים) עלול לגרום לזיהומים, סיכוני הרדמה, והתאוששות המערכת הכללית של הגוף מניתוחים כאלה היא קשה - גם אם הכל מצליח להפליא. מפחיד אותי לחשוב שמישהו שאני מכירה- תעבור ניתוח כזה. כמו שמדאיג אותי לחשוב על מישהו שאני מכירה העוברת ניתוח כריתת אפנדיקס... רק ש- יש ניתוחים הנחוצים ממש להצלת החיים - ואז אין ברירה. האם גם כאן - אין ברירה??

uri 0

New member
Probably not

That is what the people feel, as far as I talked to them. and for a grown-up, taking risks, even life risks, is his responsibility. also when one goes tracking to India or south America one takes risks. But I agree with you I,D like to see less facination with sergical procedure or hormones and more sober attitude, which is sometimes lacking. I did see certain T's who fuck other T's minds about enlarging more the breasts after one operation, and i did see others who adviced confused adolescents to start taking hormons illegally.

ניבי נ

New member
כי לא כולם מסכימים

זה נורא נחמד שעשרים איש שכותבים בפורום באינטרנט מסכימים. אבל מה עם שישה מיליארד אנשים אחרים שלא ממש מסכימים? וכן, אני יודעת שזה טיעון איום ונורא להגיד שאני עוברת את כל מה שאני עוברת רק מתוך סוג של "לחץ חברתי", אבל לפחות מבחינתי זאת הסיבה העיקרית - שהחברה תחשוב עלי מה שאני חושבת על עצמי. האמירה הזאת, דרך אגב, נכונה לגביי לא רק בנושא זהות המגדר. אם אני חושבת שאני חכמה - אני הרי מנסה להראות את זה לחברה, והולכת ללמוד. אם אני חושבת שאני מוכשרת - אני הרי מנסה להראות את זה לחברה, ומפתחת קריירה. אם אני חושבת שאני מצחיקה - אני מספרת בדיחות. אם אני חושבת שאני מבשלת טוב - אני מאכילה אחרים. וכו' וכו' וכו'

אז אנחנו צריכים לשנות את דעתם/ן !

אבל: אם שישה מיליארד א/נשים חושבים שאני גבוהה מידי (ואני גבוהה אכן) - אז אני אחתוך לי 10 סמ'??? (מהראש או מהרגליים?) אם שישה מיליארד א/נשים חושבים שאני חיה באופן לא-מוסרי (ואני אכן לסבית...) אז אני אפרד מאישתי??? אם כמה א/נשים שלא יהיו חושבים שזה רע שאני מגדלת ילדים (ויש לי שלושה) אז אני אמסור אותם?? לא, אה? אני לא אפגע בעצמי... אני אאבק לשנות דעות / חוקים / תפישות חברתיות, ולא אזיק לי ו"אתכופף" רק בשביל להתאים לדעות שמסביב. וכואב לי לחשוב שא/נשים כאן יפגעו בעצמן/ם רק בשביל לזכות באישור חברתי - שמגיע להן/ם גם ככה.

אורי 0

New member
והתפישות שלך על אימהות

למשל (ככל שהתרשמתי) לא מורכבות במידה רבה מתפישות חברתיוות מקובלות? אני נורא מעריך את ניבי על הכנות שלה והמודעות שלה, גם במקרה שאני לא מסכים אתה. מצד אחד נרוא קשה לי עם אמירה כמו של ניבי, שממנה לפחות משתמע "לא הייתי עושה את זה בשביל עצמי, אבל אני עושה את זה בשביל הסביבה", ומצד שני אני -ואת- לא נמצאים באותו מקום (מה אני יכול לעשות בשביל שהחברה תקבל אותי כמו שאני? כלום. וגם את לא, חוץ מלצאת עם זה, ואולי כן לגדל ילדים). ומצד שני יש לי הרגשה שטרנסים אחרים אולי מפנימים את דרישות החברה, כך שבמקום לעבור ניתוח "בשביל החברה", הם עושים את זה "בשביל עצמם". אבל ניבי היא כאמור לא הטרנסית היחידה כאן. ואני פה רק עושה ספקולציות.

barak001

New member
נכון באופן תיאורטי

מגיע לטרנסקסואלים לחיות במגדר המבוקש מבלי לבצע ניתוחים, אך במציאות של היום אדם לא מקבל זכויות ומורחק מהחברה אם הוא לא מקיים את הנורמות, ז"א התאמה בין מין ומגדר. לכן, השיקולים הרבה פעמים מעשיים...עד שהמהפכות החברתיות מצליחות (והן נעשות במקביל) צריך להתמודד גם בדרכים פחות אידיאולוגיות.

Freeda

New member
מוזר ולאן זה שייך ?

אבל אני לומדת כדי שאני אדע שאינני טיפשה האחרים - זה מוצר לוואי בלתי נמנע
יערה

ניבי נ

New member
במקרה שלי - כן

אחרי שנתיים שבכל ריאיון עבודה שאלו אותי "איך זה שעוד לא למדת שום דבר?" נמאס לי ונרשמתי לאוניברסיטה. כן, במקרה שלי זו הסיבה היחידה.

transman

New member
אצלי

ההורמונים והניתוחים נמצאים אצלי בסל אחד. יש אלמנטים פיזיים שאני מרגיש שהם אני. מצד אחד אפשר להגיד שהם חלק מהמגדר, כי הם _נחשבים_ משאת נפשו של גבר. מצד שני הייתי נזהר מלהפריד אותם מכמיהות פיזיות לא מגדריות כמו קעקועים, ושינויים אחרים בגוף, כי אני חושד שלמגדר ניתן מקום יותר מדי חשוב על פני אלמנטים באישיות שלא "נופלים תחתיו".

Freeda

New member
../images/Emo13.gif מאוויים והיגיון ../images/Emo13.gif

ערבה יקרה שלי ניסית פעם לשכנע ילד שגלידה זה לא בריא, כשהוא מוקף בילדים שעומדים ומלקלקים בהנאה ? כל ההיגיון שבעולם לא יתמודד עם מאוויים מוחמצים. באמת ניסיתי. הסברתי, הצהרתי. כתבתי על כך גם בסיפרי וגם באתר שלי. המאוויים הכמוסים חזקים מכל. אני אשה. לא אוכל להרות, אך אנסה להגיע הכי קרוב למה שהייתי אמורה להיות. אני בדרכי לניתוח, בטוחה שגם את תחזיקי לי אצבעות, מהלב, לא מההגיון.
יערה

יערה

מכל הלב, אני מאחלת לך שמה שתעשי יצליח לך. מחזיקה לך אצבעות להצלחה מלאה, ושהכל יעבור בקלות ובהצלחה מלאה. וגם - תכירי לי את האתר שלך? והלוואי שהיתה דרך להגשים את מאווייך החזקים בלי שתעברי את כל זה.

Freeda

New member
מנסה להמציא גלולה

תודה ערבה
על כל התמיכה. באמת הלוואי והיתה דרך יותר פשוטה. כבר שנים שאני מנסה להמציא גלולה לפישוט התהליך. כבר יש לי שם - "טרנסג'נדרין" כבר יודעת בדיוק מה היא צריכה לעשות כבר בחרתי צבעים - ורוד ל M2F ותכלת ל F2M ורק הנוסחה עוד חסרה לי
. אז בינתיים - פרמריל וארגסט וסכין תאילנדי.
יערה http://www.geocities.com/freeda_h_geo - האתר ; [email protected] - הפי-מייל

למעלה